X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Wiem,że w lodowce ,mam wszystko opanowane jeśli o to chodzi,mam specjalne torby,wklady itd, tyle;że nie mam Gonapeptylu już,miał mi dac receptę jeśli będzie trzeba Ale wizyta miała być rano,A nie o 11.Gonapeptyl będzie musiał pójść później,niestety, bo jeszcze będę musiała jechać do apteki.
    Zadzwoń do kliniki i przedstaw jak wyglada sytuacja. Może przyjmie cię dr jednak wcześniej. To trochę nie do pomyślenia by zostawiać cię w takim położeniu.

Bea77_2, Mimila lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 19:39

Mimila lubi tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:
    Zadzwoń do kliniki i przedstaw jak wyglada sytuacja. Może przyjmie cię dr jednak wcześniej. To trochę nie do pomyślenia by zostawiać cię w takim położeniu.
    Może masz rację ale nie robię dramatu póki co,bo jak zawsze leki daje ok 11.30 to jeśli sam Gonapeptyl dam godzinę później,powinno być ok.Oni mnie zapisali wcześniej Ale później się okazało,że są zabiegi I wizyty muszą przesuwać,no przecież lekarz się nie rezerwie;A on jest tak zajęty I robi tak dużo zabiegów,pracuje od 7 czy 7.30 do 1 Czy 2 w nocy,także dramat.

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaMartaMarta wrote:
    Dziewczyny, jesteście zorientowane więc może pomożecie. Jestem przed pierwszą stymulacja. Póki co od tygodnia gonapeptyl a później jak wszystko dobrze pójdzie mam zacząć mensinorm i ovaleap. W czwartek mam zrobić badania lh, fsh i estradiol. Nie wiem tylko czy gonapeptyl wstrzyknać standardowo rano przed badaniem czy dopiero trochę pozniej po pobraniu krwi? Dodatkowo zastanawiam się na ile dni z reguły dostaje się l4 w dniu punkcji?
    Zastrzyki nie mają wpływu na badania krwi,więc możesz najpierw zrobić zastrzyki,A pozniej pobrac krew,tak jak Ci wygodniej. Co do L4 tk kazda klinika pewnie rządzi się swoimi prawami o każdy lekarz Ale myślę;że możesz wziąć na dłużej l4 jeśli potrzebujesz odpocząć po stymulacji I po punkcji,mnie zawsze pytali na ile chce I brałam do transferu I potem do bety.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @MartaMartaMarta Zrób badanie krwi z samego rana. A zaraz potem weź gonapeptyl. Lekarz na podstawie wynikow zdecyduje czy już masz wyciszony organizm i czy można zaczynać właściwa stymulacje
    Ja nigdy nie korzystałam z L4 po punkcji, ale tez nie miałam nigdy hiperstymulacji. Jeżeli potrzebujesz to na pewno dostaniesz :) a ile dni.... w ciężkich przypadkach pewnie i ze 2 tygodnie. A tak normalnie to pewnie kilka dni.

@Bea77_2 moim zdaniem do powtórki ten sratching. Koleżanka przed rozpoczęciem stymulacji podchodziła do scratchingu dwukrotnie, miesiąc za miesiącem. Gdyby efekt utrzymał się tak długo to niebyło potrzeby powtarzać. Wiec wiesz...

Bea77_2 lubi tę wiadomość

• Muchacha Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    Ale się jakoś smutno na wątku zrobiło. A przecież sierpień to miesiąc gdzie sporo dziewczyn ruszyło że stymulacjami. Jak tam sytuacja Mimila? Bea, daj znać jak wyszło z tym dr L.
    Pozdrawiamy z Kaczorkiem I Marudnym i wybieramy się plazowac nad Bałtyk ( o ile malutka wytrzyma dłużej niż pół godziny ).

U mnie dziś powiało optymizmem i nadzieją :) może się łudzę, ale przez chwilę jestem szczęśliwa. Otóż dziś miałam podgląd, i są 4 pęcherzyki, 3 po 14-16 mm, a jeden trochę wyskoczył do przodu i ma 19mm. Punkcja w czwartek, doktórka chciała zrobić w środę, ale w środę muszę być w pracy. Mam się ze sobą obchodzić jak z jajkiem, żeby ten jeden za wcześnie nie pękł. Trzymajcie kciuki!

Mimila, edloteh, Lukrecja, Blastka, Dana721, Bea77_2, Magdala, Mika10 lubią tę wiadomość

starania od 4 lat, AMH 0,58, 41 lat
    1 ivf - 1 zarodek, beta - 0
    2 ivf - 2 zarodki, beta +, brak serduszka w 8 tyg.
    3 ivf - brak zarodków
    4 ivf - 2 zarodki, beta <1
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muchacha wrote:
    U mnie dziś powiało optymizmem i nadzieją :) może się łudzę, ale przez chwilę jestem szczęśliwa. Otóż dziś miałam podgląd, i są 4 pęcherzyki, 3 po 14-16 mm, a jeden trochę wyskoczył do przodu i ma 19mm. Punkcja w czwartek, doktórka chciała zrobić w środę, ale w środę muszę być w pracy. Mam się ze sobą obchodzić jak z jajkiem, żeby ten jeden za wcześnie nie pękł. Trzymajcie kciuki!
    Dobre wieści!W środę jak dla mnie byłoby zdecydowanie za wcześnie,w czwartek powinny być ok,ja mam podgląd jutro.

Muchacha, Bea77_2 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muchacha, za dorodne jaca ✊️✊️
    Mimila, za kurnik ✊️✊️

A ja jutro mam punkcję... ciekawe co z tego będzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 20:18

Muchacha, Bea77_2, Lukrecja, Blastka, Dana721, Magdala, Mika10, Mimila lubią tę wiadomość

• Muchacha Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:
    Muchacha, za dorodne jaca ✊️✊️
    Mimila, za kurnik ✊️✊️

A ja jutro mam punkcję... ciekawe co z tego będzie

O raju, ale się zgrałyśmy, tyle nas tu na tym samym etapie. No komuś musi się udać! Kciuki za jutro!

edloteh, Bea77_2, Blastka, Dana721, Mimila lubią tę wiadomość

starania od 4 lat, AMH 0,58, 41 lat
    1 ivf - 1 zarodek, beta - 0
    2 ivf - 2 zarodki, beta +, brak serduszka w 8 tyg.
    3 ivf - brak zarodków
    4 ivf - 2 zarodki, beta <1
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Odebrałam dzisiaj wyniki AMH i jest tragicznie 0,08. Jestem załamana. Dziwne jest to dla mnie wszystko w zeszłym roku chodziłam na monitoringi i zawsze jajeczko i ovu była. W sierpniu zaszłam w ciąże, ale niestety serduszko przestało bić. Wszystkie pozostałe wyniki miałam dobre, regularne cykle, skoki temperatury itd.

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum, moze to blad labu. Ja bym powtórzyła. a jakie masz FSH w 3dc? Jak wyglada obraz jajników na początku cyklu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Magdala Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Odebrałam dzisiaj wyniki AMH i jest tragicznie 0,08. Jestem załamana. Dziwne jest to dla mnie wszystko w zeszłym roku chodziłam na monitoringi i zawsze jajeczko i ovu była. W sierpniu zaszłam w ciąże, ale niestety serduszko przestało bić. Wszystkie pozostałe wyniki miałam dobre, regularne cykle, skoki temperatury itd.

Nie zalamuj sie tylko opracuj plan B i C.

Bea77_2, KateKum lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was brała embryoglue przy transferze 3 dniowego zarodka? Warto?

Ja uwazam, ze nie warto.

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was brała embryoglue przy transferze 3 dniowego zarodka? Warto?
    Ja miałam, ale ciąży nie było. Ale u mnie różne rzeczy mogły przeszkodzić.
    Jeżeli nie miałaś wcześniej, to mozna spróbować.

@Klamka gdzie podchodziłas do KD?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 21:21

• Blastka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea ale myślisz o samym embrioglue czy wraz z nacięciem osłonki zarodka?
    Ja jak pytałam o te dodatkowe opcje w Novum to odradzali mi aż się zdziwiłam. Może dlatego że to były pierwsze 2 transfery. Teraz przy crio wezmę. Jeśli chcesz zwiększyć szansę (choć tylko kilka procent) to warto dopłacić, nawet przy piewszym transerze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lukrecja lubi tę wiadomość

• Mika10 Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:

Miałam przy dwudniowym. Efekt jak w stopce. Drugi raz bym nie brała. Jak się ma udać to się uda i bez tego.

‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ