IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMimila wrote:Wiem,że w lodowce ,mam wszystko opanowane jeśli o to chodzi,mam specjalne torby,wklady itd, tyle;że nie mam Gonapeptylu już,miał mi dac receptę jeśli będzie trzeba Ale wizyta miała być rano,A nie o 11.Gonapeptyl będzie musiał pójść później,niestety, bo jeszcze będę musiała jechać do apteki.
Bea77_2, Mimila lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
edloteh wrote:Zadzwoń do kliniki i przedstaw jak wyglada sytuacja. Może przyjmie cię dr jednak wcześniej. To trochę nie do pomyślenia by zostawiać cię w takim położeniu.Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
-
MartaMartaMarta wrote:Dziewczyny, jesteście zorientowane więc może pomożecie. Jestem przed pierwszą stymulacja. Póki co od tygodnia gonapeptyl a później jak wszystko dobrze pójdzie mam zacząć mensinorm i ovaleap. W czwartek mam zrobić badania lh, fsh i estradiol. Nie wiem tylko czy gonapeptyl wstrzyknać standardowo rano przed badaniem czy dopiero trochę pozniej po pobraniu krwi? Dodatkowo zastanawiam się na ile dni z reguły dostaje się l4 w dniu punkcji?Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
-
nick nieaktualny@MartaMartaMarta Zrób badanie krwi z samego rana. A zaraz potem weź gonapeptyl. Lekarz na podstawie wynikow zdecyduje czy już masz wyciszony organizm i czy można zaczynać właściwa stymulacje
Ja nigdy nie korzystałam z L4 po punkcji, ale tez nie miałam nigdy hiperstymulacji. Jeżeli potrzebujesz to na pewno dostaniesza ile dni.... w ciężkich przypadkach pewnie i ze 2 tygodnie. A tak normalnie to pewnie kilka dni.
@Bea77_2 moim zdaniem do powtórki ten sratching. Koleżanka przed rozpoczęciem stymulacji podchodziła do scratchingu dwukrotnie, miesiąc za miesiącem. Gdyby efekt utrzymał się tak długo to niebyło potrzeby powtarzać. Wiec wiesz...
Bea77_2 lubi tę wiadomość
-
Lukrecja wrote:Ale się jakoś smutno na wątku zrobiło. A przecież sierpień to miesiąc gdzie sporo dziewczyn ruszyło że stymulacjami. Jak tam sytuacja Mimila? Bea, daj znać jak wyszło z tym dr L.
Pozdrawiamy z Kaczorkiem I Marudnym i wybieramy się plazowac nad Bałtyk ( o ile malutka wytrzyma dłużej niż pół godziny ).
U mnie dziś powiało optymizmem i nadziejąmoże się łudzę, ale przez chwilę jestem szczęśliwa. Otóż dziś miałam podgląd, i są 4 pęcherzyki, 3 po 14-16 mm, a jeden trochę wyskoczył do przodu i ma 19mm. Punkcja w czwartek, doktórka chciała zrobić w środę, ale w środę muszę być w pracy. Mam się ze sobą obchodzić jak z jajkiem, żeby ten jeden za wcześnie nie pękł. Trzymajcie kciuki!
Mimila, edloteh, Lukrecja, Blastka, Dana721, Bea77_2, Magdala, Mika10 lubią tę wiadomość
starania od 4 lat, AMH 0,58, 41 lat
1 ivf - 1 zarodek, beta - 0
2 ivf - 2 zarodki, beta +, brak serduszka w 8 tyg.
3 ivf - brak zarodków
4 ivf - 2 zarodki, beta <1 -
Muchacha wrote:U mnie dziś powiało optymizmem i nadzieją
może się łudzę, ale przez chwilę jestem szczęśliwa. Otóż dziś miałam podgląd, i są 4 pęcherzyki, 3 po 14-16 mm, a jeden trochę wyskoczył do przodu i ma 19mm. Punkcja w czwartek, doktórka chciała zrobić w środę, ale w środę muszę być w pracy. Mam się ze sobą obchodzić jak z jajkiem, żeby ten jeden za wcześnie nie pękł. Trzymajcie kciuki!
Muchacha, Bea77_2 lubią tę wiadomość
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
nick nieaktualnyMuchacha, za dorodne jaca ✊️✊️
Mimila, za kurnik ✊️✊️
A ja jutro mam punkcję... ciekawe co z tego będzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 20:18
Muchacha, Bea77_2, Lukrecja, Blastka, Dana721, Magdala, Mika10, Mimila lubią tę wiadomość
-
edloteh wrote:Muchacha, za dorodne jaca ✊️✊️
Mimila, za kurnik ✊️✊️
A ja jutro mam punkcję... ciekawe co z tego będzie
O raju, ale się zgrałyśmy, tyle nas tu na tym samym etapie. No komuś musi się udać! Kciuki za jutro!edloteh, Bea77_2, Blastka, Dana721, Mimila lubią tę wiadomość
starania od 4 lat, AMH 0,58, 41 lat
1 ivf - 1 zarodek, beta - 0
2 ivf - 2 zarodki, beta +, brak serduszka w 8 tyg.
3 ivf - brak zarodków
4 ivf - 2 zarodki, beta <1 -
Cześć dziewczyny
Odebrałam dzisiaj wyniki AMH i jest tragicznie 0,08. Jestem załamana. Dziwne jest to dla mnie wszystko w zeszłym roku chodziłam na monitoringi i zawsze jajeczko i ovu była. W sierpniu zaszłam w ciąże, ale niestety serduszko przestało bić. Wszystkie pozostałe wyniki miałam dobre, regularne cykle, skoki temperatury itd. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
KateKum wrote:Cześć dziewczyny
Odebrałam dzisiaj wyniki AMH i jest tragicznie 0,08. Jestem załamana. Dziwne jest to dla mnie wszystko w zeszłym roku chodziłam na monitoringi i zawsze jajeczko i ovu była. W sierpniu zaszłam w ciąże, ale niestety serduszko przestało bić. Wszystkie pozostałe wyniki miałam dobre, regularne cykle, skoki temperatury itd.
Nie zalamuj sie tylko opracuj plan B i C.Bea77_2, KateKum lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBea77_2 wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was brała embryoglue przy transferze 3 dniowego zarodka? Warto?
Jeżeli nie miałaś wcześniej, to mozna spróbować.
@Klamka gdzie podchodziłas do KD?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 21:21
Bea77_2 lubi tę wiadomość
-
Bea ale myślisz o samym embrioglue czy wraz z nacięciem osłonki zarodka?
Ja jak pytałam o te dodatkowe opcje w Novum to odradzali mi aż się zdziwiłam. Może dlatego że to były pierwsze 2 transfery. Teraz przy crio wezmę. Jeśli chcesz zwiększyć szansę (choć tylko kilka procent) to warto dopłacić, nawet przy piewszym transerze.Bea77_2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny