X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:
    Dana721, Miałaś cholerne szczęście dziewczyno. Szansa, jak wygrana w totka. Myślę, że wielu z nas to się po prostu nigdy nie przytrafi. Fart. Cudowny zreszta. Cieszcie się tą chwilą :)

Co do przypadku Leukrecji, Kadetki... ja u nich widzę ogromna dojrzałość. Tak bardzo pragnęły zostać mamami, że po tym jak ich własne komórki zawiodły, Zdecydowlay skorzystać z ogromnej szansy i technologi która mamy w XXI w. Powinnismy się laski cieszyć, że żyjemy w czasach kiedy jest coś takiego jak in vitro, a nie tylko szaman w wiosce :P
    Ja gratuluje wam dziewczyny podjętych decyzji.

A do pozostałych dziewczyn, przypuśćmy że powiecie stop. nie każda będzie mieć takiego farta jak dana721. i co wtedy? Same odpowiedzcie sobie na to pytanie.

Dziękuję edloteh... u mnie to pragnienie nadal jest aktualne.. ponieważ poki co pierwsze podejscie nieudane :-( ale nie skladamy borni.. regeneracja organizmu i bitwa numer 2.. mam nadzieję, że ttm razem z happy endem.. staram sie mocno w to wierzyć i o to się modlę.

Wszystkiego co najlepsze kochana :-)

klamka, Dana721 lubią tę wiadomość

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m wrote:
    A ja zupełnie zapomniałam, że Bocian to nie tylko Warszawa ;) bo ja też do Warszawy się wybieram. Także Mika, czekam na Twoją relację!

Kochana moja Bocian ma gniazdo w Bialymstoku. Tu sie wszystko zaczelo. ;-)

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamana w wiosce to ja bym chciala miec.
    To najmadrzejsi ludzie byli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Szamana w wiosce to ja bym chciala miec.
    To najmadrzejsi ludzie byli.
    Czy oby na pewno? ;)
    Już byśmy dawno zostały wyrzucone z wioski, bo na pewno przeklęte....

• Magdala Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:
    Czy oby na pewno? ;)
    Już byśmy dawno zostały wyrzucone z wioski, bo na pewno przeklęte....

Na stosie spalone nawet. :-O

edloteh, Mola_90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 19:34

Lukrecja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 19:35

edloteh, klamka, Mimila, brenya77, Mika10 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 baw się dobrze :) uwielbiam Hiszpanie ☺️

Bea77_2 lubi tę wiadomość

• karolcia35 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea udanego "urlopu" wracaj szybko z relacjami o stymulacji.

Bea77_2, Mimila lubią tę wiadomość

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • niezapominajka2017 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie w kwestii “miotania”.
    Ja nie umiem podjac “meskiej” decyzji, zeby skonczyc ze staraniami i stymulacjami. Choc mi to bardzo szkodzi, bo napedza endometrioze i bylam juz dwa razy operowana, zagrozone sa inne organy.
    Dopoki mam komorki i wybor to bardzo ciezko mi sie zdecydowac na KD czy inna opcje.
    Tym bardziej, ze maz nie pomaga w podjeciu decyzji, bo chce genetycznie swoje dziecko i juz :/

Bea77_2, karolcia35 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz sie wypowiadalam na ten temat.
    Geny sreny.
    Ja chce dziecko miec.

edloteh, Lukrecja, klamka, tolerancyjna, Mimila, karolcia35, Mika10, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    Zgadzam sie w kwestii “miotania”.
    Ja nie umiem podjac “meskiej” decyzji, zeby skonczyc ze staraniami i stymulacjami. Choc mi to bardzo szkodzi, bo napedza endometrioze i bylam juz dwa razy operowana, zagrozone sa inne organy.
    Dopoki mam komorki i wybor to bardzo ciezko mi sie zdecydowac na KD czy inna opcje.
    Tym bardziej, ze maz nie pomaga w podjeciu decyzji, bo chce genetycznie swoje dziecko i juz :/
    Ciekawe jestem czy twój m tak by się mądrzył gdyby to on przechodził te wszystkie stymulacje i zabiegi... Rozumiem co chłop przechodzi, ale powinien również pomyśleć o twoim zdrowiu. O waszym właściwie. I o tym co ty tez czujesz i z czym walczysz.

Moj m powiedział ze ważniejsza jest zdrowa żona niż własne geny. Także ten. Daj chłopu do myślenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 10:57

Magdala, Mimila, Mika10, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 07:00

edloteh, tolerancyjna, Lukrecja, Mimila, Dana721, Kadetka, KateKum, Magdala, Mika10, Mola_90, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Mimila lubi tę wiadomość

• scania Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja napiszę jakie są moje odczucia, bo myślę że w moim przypadku przeszkodą w mojej głowie jest to że mam już moje genetyczne dziecko. Każdego dnia obserwuje jak mój synek jest do mnie podobny i podobny do mojego ojca. W ubiegłym tygodniu dlugo mi się przyglądał i nagle powiedział: mama masz takie same oczy jak ja, tata ma inne. Niedługo będzie miał 3,5 roku. Robi takie same miny jak ja, moje rodzeństwo i tata. To tkwi w mojej głowie i blokuje podjęcie decyzji o KD.
    Byłam na Usg w 4dc. Mam jeden pęcherzyk 5 mm i nic więcej. Bardzo słabo bo nie widać więcej antralnych. Dobrze że jest chociaż ten jeden to jest szansa na owulację.

Mimila, klamka, karolcia35 lubią tę wiadomość

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Ja napiszę jakie są moje odczucia, bo myślę że w moim przypadku przeszkodą w mojej głowie jest to że mam już moje genetyczne dziecko. Każdego dnia obserwuje jak mój synek jest do mnie podobny i podobny do mojego ojca. W ubiegłym tygodniu dlugo mi się przyglądał i nagle powiedział: mama masz takie same oczy jak ja, tata ma inne. Niedługo będzie miał 3,5 roku. Robi takie same miny jak ja, moje rodzeństwo i tata. To tkwi w mojej głowie i blokuje podjęcie decyzji o KD.
    Byłam na Usg w 4dc. Mam jeden pęcherzyk 5 mm i nic więcej. Bardzo słabo bo nie widać więcej antralnych. Dobrze że jest chociaż ten jeden to jest szansa na owulację.
    Rozumiem Cię,każdy chce żeby były widoczne jego geny,choc moja córka jest biologicznie moja to nie jest do mnie podobna z wyglądu I nic na to nie poradzę;najważniejsze jest by była zdrowa,oczywiście doszukuję się podobieństw na sile no I też jest podobna z charakteru i uzdolnień,do mojej rodziny Ale tak naprawdę ważne jest to żeby dziecko bylo zdrowe.Fajnie jest wiedziec;że to te same geny,nasze,rodzicow,dziadkow,pradziadkow ale czy to aż tak ważne? Moj maz nie jest biologicznym ojcem mojej córki,adoptowal ją i kocha ją bardzo,oddalby za nią wszystko Ale za to jak mu mówię o az to mówi,że to nie będzie nasze dziecko. Mówię mu;że jak to nie będzie skoro ona jest jego;A biologicznie też nie to mi mówi,że to zupełnie co innego. Bzdury i nielogiczne. Do tego moja córka po tamtej stronie,od swojego biologicznego ojca,ma fatalne geny I przecież się nie będę tym przejmować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 13:35

klamka lubi tę wiadomość

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Ja juz sie wypowiadalam na ten temat.
    Geny sreny.
    Ja chce dziecko miec.
    Super to ujęłas

• Mimila Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Dobra dziewczynki. Robię sobie przerwę od forum bo dobrze mi zrobi "urlop" od tych tematów. Trzymam za Was kciuki.
    Bea,trzymaj się,udanego urlopu I wracam!Ja też za tydzień prawdopodobnie jeszcze jadę na urlop jak córka nie będzie chora,bo coś jej się dzieje znowu I boję się czy to nie po tamtym upadku,najważniejsze jest dla matki by dziecko było zdrowe i szczęśliwe i naprawdę nic więcej nie jest Tak ważne.

klamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Mimila, Magdala, Lukrecja, eM80 lubią tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Bardzo dobrze rozumiem twoje spojrzenie na KD. Ale też trzeba pamiętać, że dzieci nie są zawsze podobne do rodziców. Czasem tylko do jednego. Mam koleżankę której synek wogóle nie jest podobny do niej, a jest kopią ojca. Często jest też tak, że przy KD, ponieważ dawczyni jest do nas dobierania, dziecko jest podobne do matki mimo wszystko. Wiele jest takich historii. Mój mąż to taki prawdziwy Grek i patrząc na dzieci moich koleżanek, które są związane z Grekami, dzieci najczęściej są ciemniejsze, i na Słowian nie wyglądają wogole. Więc to wszystko jest bardziej skomplikowane i nigdy nie ma gwarancji, że nawet genetyczne dziecko bedzie do nas podobne.

Ja jestem jedną z tych osób, które są bardzo przywiązanie do moich przodków i ich historii. Interesuje się genealogią, pracuje nad swoim drzewem genealogicznym. I może też dzięki temu zdałam sobie sprawę, że za trzy, cztery, czasem szybciej pokolenia, nikt nie będzie o nas pamiętal. I wtedy jakie mają znaczenie chromosomy tak naprawdę? Zostaną dzieci, które się wychowa... Które wychowaja z kolei swoje dzieci. I dla mnie najważniejsza rzeczą która chce przekazać, i mam nadzieję moje dziecko przekaże dalej to miłość i bycie dobrym człowiekiem, który będzie szanowal innych.

Nie wiem, tak to widzę.
    Święta prawda

‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ