IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
edloteh wrote:Dana721, Miałaś cholerne szczęście dziewczyno. Szansa, jak wygrana w totka. Myślę, że wielu z nas to się po prostu nigdy nie przytrafi. Fart. Cudowny zreszta. Cieszcie się tą chwilą
Co do przypadku Leukrecji, Kadetki... ja u nich widzę ogromna dojrzałość. Tak bardzo pragnęły zostać mamami, że po tym jak ich własne komórki zawiodły, Zdecydowlay skorzystać z ogromnej szansy i technologi która mamy w XXI w. Powinnismy się laski cieszyć, że żyjemy w czasach kiedy jest coś takiego jak in vitro, a nie tylko szaman w wiosce
Ja gratuluje wam dziewczyny podjętych decyzji.
A do pozostałych dziewczyn, przypuśćmy że powiecie stop. nie każda będzie mieć takiego farta jak dana721. i co wtedy? Same odpowiedzcie sobie na to pytanie.
Dziękuję edloteh... u mnie to pragnienie nadal jest aktualne.. ponieważ poki co pierwsze podejscie nieudaneale nie skladamy borni.. regeneracja organizmu i bitwa numer 2.. mam nadzieję, że ttm razem z happy endem.. staram sie mocno w to wierzyć i o to się modlę.
Wszystkiego co najlepsze kochanaklamka, Dana721 lubią tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Lil_m wrote:A ja zupełnie zapomniałam, że Bocian to nie tylko Warszawa
bo ja też do Warszawy się wybieram. Także Mika, czekam na Twoją relację!
Kochana moja Bocian ma gniazdo w Bialymstoku. Tu sie wszystko zaczelo.Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bea udanego "urlopu" wracaj szybko z relacjami o stymulacji.
Bea77_2, Mimila lubią tę wiadomość
AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio03.2018 crio
09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942ciąża ektopowa
-
Zgadzam sie w kwestii “miotania”.
Ja nie umiem podjac “meskiej” decyzji, zeby skonczyc ze staraniami i stymulacjami. Choc mi to bardzo szkodzi, bo napedza endometrioze i bylam juz dwa razy operowana, zagrozone sa inne organy.
Dopoki mam komorki i wybor to bardzo ciezko mi sie zdecydowac na KD czy inna opcje.
Tym bardziej, ze maz nie pomaga w podjeciu decyzji, bo chce genetycznie swoje dziecko i juzBea77_2, karolcia35 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
nick nieaktualnyniezapominajka2017 wrote:Zgadzam sie w kwestii “miotania”.
Ja nie umiem podjac “meskiej” decyzji, zeby skonczyc ze staraniami i stymulacjami. Choc mi to bardzo szkodzi, bo napedza endometrioze i bylam juz dwa razy operowana, zagrozone sa inne organy.
Dopoki mam komorki i wybor to bardzo ciezko mi sie zdecydowac na KD czy inna opcje.
Tym bardziej, ze maz nie pomaga w podjeciu decyzji, bo chce genetycznie swoje dziecko i juz
Moj m powiedział ze ważniejsza jest zdrowa żona niż własne geny. Także ten. Daj chłopu do myślenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 10:57
Magdala, Mimila, Mika10, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja napiszę jakie są moje odczucia, bo myślę że w moim przypadku przeszkodą w mojej głowie jest to że mam już moje genetyczne dziecko. Każdego dnia obserwuje jak mój synek jest do mnie podobny i podobny do mojego ojca. W ubiegłym tygodniu dlugo mi się przyglądał i nagle powiedział: mama masz takie same oczy jak ja, tata ma inne. Niedługo będzie miał 3,5 roku. Robi takie same miny jak ja, moje rodzeństwo i tata. To tkwi w mojej głowie i blokuje podjęcie decyzji o KD.
Byłam na Usg w 4dc. Mam jeden pęcherzyk 5 mm i nic więcej. Bardzo słabo bo nie widać więcej antralnych. Dobrze że jest chociaż ten jeden to jest szansa na owulację.Mimila, klamka, karolcia35 lubią tę wiadomość
Jeden jajnik od 2001
VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
IX 2013 IMSI: 4A&4B
XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
V 2018 mezoterapia -
scania wrote:Ja napiszę jakie są moje odczucia, bo myślę że w moim przypadku przeszkodą w mojej głowie jest to że mam już moje genetyczne dziecko. Każdego dnia obserwuje jak mój synek jest do mnie podobny i podobny do mojego ojca. W ubiegłym tygodniu dlugo mi się przyglądał i nagle powiedział: mama masz takie same oczy jak ja, tata ma inne. Niedługo będzie miał 3,5 roku. Robi takie same miny jak ja, moje rodzeństwo i tata. To tkwi w mojej głowie i blokuje podjęcie decyzji o KD.
Byłam na Usg w 4dc. Mam jeden pęcherzyk 5 mm i nic więcej. Bardzo słabo bo nie widać więcej antralnych. Dobrze że jest chociaż ten jeden to jest szansa na owulację.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 13:35
klamka lubi tę wiadomość
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
Bea77_2 wrote:Dobra dziewczynki. Robię sobie przerwę od forum bo dobrze mi zrobi "urlop" od tych tematów. Trzymam za Was kciuki.
klamka lubi tę wiadomość
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
nick nieaktualny
-
klamka wrote:Bardzo dobrze rozumiem twoje spojrzenie na KD. Ale też trzeba pamiętać, że dzieci nie są zawsze podobne do rodziców. Czasem tylko do jednego. Mam koleżankę której synek wogóle nie jest podobny do niej, a jest kopią ojca. Często jest też tak, że przy KD, ponieważ dawczyni jest do nas dobierania, dziecko jest podobne do matki mimo wszystko. Wiele jest takich historii. Mój mąż to taki prawdziwy Grek i patrząc na dzieci moich koleżanek, które są związane z Grekami, dzieci najczęściej są ciemniejsze, i na Słowian nie wyglądają wogole. Więc to wszystko jest bardziej skomplikowane i nigdy nie ma gwarancji, że nawet genetyczne dziecko bedzie do nas podobne.
Ja jestem jedną z tych osób, które są bardzo przywiązanie do moich przodków i ich historii. Interesuje się genealogią, pracuje nad swoim drzewem genealogicznym. I może też dzięki temu zdałam sobie sprawę, że za trzy, cztery, czasem szybciej pokolenia, nikt nie będzie o nas pamiętal. I wtedy jakie mają znaczenie chromosomy tak naprawdę? Zostaną dzieci, które się wychowa... Które wychowaja z kolei swoje dzieci. I dla mnie najważniejsza rzeczą która chce przekazać, i mam nadzieję moje dziecko przekaże dalej to miłość i bycie dobrym człowiekiem, który będzie szanowal innych.
Nie wiem, tak to widzę.Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb