X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mergelka- niestety nie pomogę w tym zakresie - ja mam pierwsze w życiu podejście.
    Antyk powinna pomóc na torbiel.
    Ale jaki skutek na komórki? W długim protokole bierze się antyk przed stymulacją.
    Wiem, że czasem lekarze zapisują antyk do naturalnych prób - po odstawieniu wtedy próbując od razu zajść.
    Ja brałam je 15 lat - uważam że też popsuły moje jajniki i mogły amh (to moja teoria).
    Może zadzwoń do lekarza podpytać ?

• brenya77 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erika, to ja niestety nie bardzo pojmuje krotki protokol bez antagonisty, nie za bardzo rozumiem jak i po co, nie slyszalam w ogole by ktos tak robil, no bo wlasnie co z komorkami wtedy? Rozumiem, ze nie znasz szczegolow, co konkretnie chce lekarka zrobic?
    NIestety nie doradze Ci ktory protokol wybrac. Mi lekarz powiedzial ostatnio, ze jedynym powodem dla ktorych robilo sie dlugi protokol to wlasnie to, ze kiedys nie bylo antagonistow i w krotkim protokole istnialo ryzyko zbyt wczesnej owulacji - stad dlugie wyciszanie przysadki zawczasu. Ze teraz wiekszosc lekarzy odchodzi od dlugiego protokolu, bo od kiedy jest antagonista to mozna spokojnie spac, ze jajka nie pekna i nie trzeba wyciszac wszystkiego. Ale tyle wiem, co on mi powiedzial. NIe drazylam, bo u mnie ewidentnie krotki protokol dzialal.
    Niestety ivf to jest loteria i jakiekolwiek porownania miedzy protokolami mozna robic jak sie przeszlo wiele stymulacji. A nawet na tych samych protokolach mozna uzyskac rozne stymulacje, wiec to jest naprawde loteria. Z tego co sie mowi, dla starszych kobiet z nizsza rezerwa lepszy ponoc jest krotki protokol, ale... Sama wiesz, ze tych ale jest duzo.

5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
    1 x naturalna cb
    Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    To co piszesz Mimila i to co pisze Lukrecja skłania mnie do przyspieszenia decyzji o KD jeśli obecna stymulacja nie wyjdzie.
    Ja miałam niestety dobra intuicję z moim POF, zobaczymy jak sytuacja będzie się rozwijać. Tak jak kiedyś pisałam to nie było złośliwe dogryzanie z wiekiem, po prostu jak się wejdzie w menopauza to endomentrium siada z braku estrogenow,potem zmiany zanikowe i ...może być problem z KD czy AZ. Niestety wiek ma znaczenie :(
    Ja spróbuje ziół od następnego cyklu. Mam nadzieję,że u mnie jeszcze się wszystko unormuje, będę badać FSH w 2 kolejnych cyklach. Widmo menopauzy w wieku 32 lat mnie przeraza

Bea77_2, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila przykro mi, mam nadzieję, że jajniki się obudzą jeszcze... :(

• AniaT Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila ja przy ostatniej stymulacji byłam na usg w 7 dc i nie było na usg żadnego pęcherzyka. Dopiero jakoś w 9 dc coś się zaczęło pojawiać. Miejmy nadzieję, że u Ciebie też tak będzie.
    Stres niestety też robi swoje. Kochana poczytaj sobie też o takim suplemencie jak shatavari.

Mimila, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimla tez mam nadzieje, ze jajniki sie obudza. Poczekaj, daj im czas...

Mimila lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety mam dzis bardzo zly dzien. Kolejne zle wiadomości a moze i dobre, ze w koncu to wykrylismy.
    Pisalam Wam kiedys, ze moje TSH wacha sie od 2 do teraz juz 2,44. Z neta i od Was wiem, ze dla kobiet, ktore sie starają powinno byc maks 1,5. Dodam ze antyTPO i antyTG mam ok i ft3 i ft4 raczej tez ok. Obraz na USG jeden plat tarczycy znacznie! mniejszy niz drugi ale dalej w normie wiec dla "zwykłego lekarza dalej dobry.
    Bylam z tym u 3 lekarzy! Dwóch ginekologow i 1 endokrynolog powiedzieli, ze wyniki sa ok i nie beda mnie faszerowac hormonami. W tym niestety moja lekarki od IVf.
    Nie dawalo mi to spokoju wiec dzis trafilam do czwartego lekarza-endokrynologa. Jak zobaczyla moje wyniki to oczywiście powiedziała, ze w ciazy nie bede a jak bede to wiadomo, moge poronic...
    No wiec mam kolejny lek do kolekcji tym razem letrox 50 i cale DWA tygodnie na poprawienie wyników bo przeciez juz zaczelam stymulacje...
    Super nie?

Zeby tego bylo malo to endokrynolog powiedziała mi, ze moj poziom prolaktyny wg niej jest za wysoki i uniemozliwi implementacje... Dala mi destinex (tylko 1/4 tabletki raz na tydzien) na jej zbicie bo ona uwaza, ze powinnam wziac ale tez nie chcw wchodzic w kompetencje gina, który nic z tym jednak nie zrobil...
    I tak jak ten letrox bede brala, tak z tym destinoxem mam mega problem.

Jaka Wy Kochane macie prolaktyne? U mnie wynik to 222,7 mlU/l po godzinie od podania tego dziwnego leku 4675.

Czy ktoś z Was bral destinex? Nie wiem co robic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 20:51

Mimila lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaT wrote:
    Mimila ja przy ostatniej stymulacji byłam na usg w 7 dc i nie było na usg żadnego pęcherzyka. Dopiero jakoś w 9 dc coś się zaczęło pojawiać. Miejmy nadzieję, że u Ciebie też tak będzie.
    Stres niestety też robi swoje. Kochana poczytaj sobie też o takim suplemencie jak shatavari.
    A jak u Ciebie efekty? Leczysz się w Artvimedzie? Oni mają jakieś specjalne programy dla kobiet z obniżoną rezerwą z tego co pamiętam.

• Mimila Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    A jak u Ciebie efekty? Leczysz się w Artvimedzie? Oni mają jakieś specjalne programy dla kobiet z obniżoną rezerwą z tego co pamiętam.
    Nic takiego nie mają,kuracja dhea I tyle.

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • brenya77 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me. Dostinex to bardzo dobry lek. Szybko obniza prolaktyne i przywrocil mi owulacje ladnie. Jakie normy prolaktyny u Ciebie w labie?

Aha, poniewaz temat drazylam juz wiele lat, nie znalazlam zadnych badan jakoby wysoka prolaktyna uniemozliwiala implantacje. Pytalam zawczasu dwoch lekarzy od ivf i to samo mi powiedzieli. Na wszelki wypadek oczywiscie lepiej zbic, ale nie wpadaj w rozpacz jak bedziesz miala troche wyzsza prolaktyne przy transferze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 21:15

4me lubi tę wiadomość

1 x naturalna cb
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaT wrote:
    Aniu, a co to jest?Poczytam
    Jakie masz amh?Ty się
    leczysz u Dr Chrostowskiego?

• AmVormittag Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    Ja spróbuje ziół od następnego cyklu. Mam nadzieję,że u mnie jeszcze się wszystko unormuje, będę badać FSH w 2 kolejnych cyklach. Widmo menopauzy w wieku 32 lat mnie przeraza

Mogę polecić mieszankę o. Sroki na owulację. Ja kupowałam sama poszczególne składniki w zielarskim i potem zmieszalam wg proporcji, można oczywiście tez kupić gotowca.

Dziewczyny, program dla pacjentek z niska rezerwa robi na pewno Gyncentrum

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 21:15

Mimila, Lukrecja lubią tę wiadomość

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu,poczytałam już o tym. Brzmi fajnie Ale trzeba że wszystkim uwazac,Z ziołami też. Ty to bierzesz?Pomogło coś?

• Mimila Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmVormittag wrote:
    Mogę polecić mieszankę o. Sroki na owulację. Ja kupowałam sama poszczególne składniki w zielarskim i potem zmieszalam wg proporcji, można oczywiście tez kupić gotowca.

Dziewczyny, program dla pacjentek z niska rezerwa robi na pewno Gyncentrum
    Ale Gynocentrum gdzie?Jaki to program?Co mogą jeszcze wymyślić?Artvimed daje dheas.

• sylwia80 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja niestety mam dzis bardzo zly dzien. Kolejne zle wiadomości a moze i dobre, ze w koncu to wykrylismy.
    Pisalam Wam kiedys, ze moje TSH wacha sie od 2 do teraz juz 2,44. Z neta i od Was wiem, ze dla kobiet, ktore sie starają powinno byc maks 1,5. Dodam ze antyTPO i antyTG mam ok i ft3 i ft4 raczej tez ok. Obraz na USG jeden plat tarczycy znacznie! mniejszy niz drugi ale dalej w normie wiec dla "zwykłego lekarza dalej dobry.
    Bylam z tym u 3 lekarzy! Dwóch ginekologow i 1 endokrynolog powiedzieli, ze wyniki sa ok i nie beda mnie faszerowac hormonami. W tym niestety moja lekarki od IVf.
    Nie dawalo mi to spokoju wiec dzis trafilam do czwartego lekarza-endokrynologa. Jak zobaczyla moje wyniki to oczywiście powiedziała, ze w ciazy nie bede a jak bede to wiadomo, moge poronic...
    No wiec mam kolejny lek do kolekcji tym razem letrox 50 i cale DWA tygodnie na poprawienie wyników bo przeciez juz zaczelam stymulacje...
    Super nie?

Zeby tego bylo malo to endokrynolog powiedziała mi, ze moj poziom prolaktyny wg niej jest za wysoki i uniemozliwi implementacje... Dala mi destinex (tylko 1/4 tabletki raz na tydzien) na jej zbicie bo ona uwaza, ze powinnam wziac ale tez nie chcw wchodzic w kompetencje gina, który nic z tym jednak nie zrobil...
    I tak jak ten letrox bede brala, tak z tym destinoxem mam mega problem.

Jaka Wy Kochane macie prolaktyne? U mnie wynik to 222,7 mlU/l po godzinie od podania tego dziwnego leku 4675.

Czy ktoś z Was bral destinex? Nie wiem co robic

Ja nie kumam czemu niektórzy lekarze biorą pod uwagę wynik prolaktyny po obciążeniu a inni uważają, że jest przestarzałe badanie które nic nie wnosi i że się nie leczy prolaktyny po obciążeniu.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://artvimed.pl/ocena-rezerwy-jajnikowej/
    Nic nowego nie wymyślili.

• brenya77 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia80 wrote:
    Ja nie kumam czemu niektórzy lekarze biorą pod uwagę wynik prolaktyny po obciążeniu a inni uważają, że jest przestarzałe badanie które nic nie wnosi i że się nie leczy prolaktyny po obciążeniu.

Bo niektorzy lekarze nie odswiezaja swojej wiedzy ;-)

sylwia80, 4me, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

1 x naturalna cb
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brenya77 wrote:
    Bo niektorzy lekarze nie odswiezaja swojej wiedzy ;-)

Czyli Ty też masz wiedzę że prolaktyny po obciążeniu się nie leczy ?

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • Blastka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me w 2015 r. robiłam badanie prolaktyny z obciążeniem metoklopramidem. Wynik wyszedł 10 krotnie za wysoki. Dostałam na to bromergon zamiennie parlodel, norprolac. Później odeszłam od tego lekarza konowała, który okazało się że daje closterbergyt w ciemno bez monitoringu cyklu. Później inni lekarze twierdzili że nie robi się już tego testu z obciążeniem bo to przeżytek i wycofali się z tych leków. Teraz byłam u prof Jerzak po dwóch nieudanych IVF i zwróciła uwagę że prolaktyna naczczo jest za wysoka. Przed kolejnym podejściem kazała brać dostinex 1/2 tabletki na tydzień na noc przed snem.

4me, brenya77 lubią tę wiadomość

• AmVormittag Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila, GynC jest w Katowicach, Bielsku i Częstochowie. Tu link do programu:

https://www.gyncentrum.pl/dla-kobiet-z-obnizona-rezerwa-jajnikowa

Czy widziałaś mój wcześniejszy post odnośnie tych płytek krwi? Dobrze by było najpierw to sprawdzić

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ