X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Lil_m Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ooo o tym nie wiedzialam.
    Dziewczyny a aspiryna i acard to to samo??
    Aspirin cardio - tak

Mimila lubi tę wiadomość

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 19:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewii wrote:
    Mi sie nie udalo 2 razy na krotkim protokole, mialam duzo pęcherzyków chyba 12. W innej klinice mialam dlugi protokol z antagonista, mimo niskiego amh. Pecherzykow wyprodukowalam malo, tylko 3, ale jest z nich ciaza blizniacza. Widocznie w moim przypadku liczla sie jakosc a nie ilosc.

ja mialam udany krotki protokol niestety poronienie, na dlugim nie mialam ani jednej komorki byly 3 puste pecherzyki mam nadzieje ze to wina zlej dla mnie stymulacji i nastepnym razem beda jakies komorki... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Nie. Ja mówiłam, że wyczytałam że DHEA to hormon, który stymuluje produkcję testosteronu. A z kolei Menopur zawiera FSH i LH, z czego LH pobudza organizm również do wydzielania testosteronu. Dlatego jeśli ktoś ma prawidłowy lub wysoki poziom DHEA-S lub testosteronu, to przy przyjmowaniu i Menopuru i suplementu DHEA tego testosteronu może się zrobić za dużo. O ile trochę testosteronu działa pozytywnie na dojrzewanie komórek jajowych, o tyle za dużo testosteronu jest dla komórek toksyczne.

Ale mi L. zaserwował teraz duże dawki Menopuru bo boi się że za wolno mi wszystko rośnie. Czyli zwiększył Menopur a zmniejszył Gonal. A o teoriach o jakich napisałam wcześniej nigdy nie słyszał. Ponoć Menopur jest dobry na dojrzewanie komórek, pewnie właśnie ze względu na LH. Ja już jednak dodatkowo nie suplementuję DHEA.
    Bea mi ostatnie 2 dni stymu - wydłużenie - zabrali gonal i dostałam aż 300 mensinorm (menopur). Właśnie dlatego.
    Kurczę - ciekawe od czego mi tak włosy wypadają teraz ?? Steryd odstawiony... czy to hormony estrofem i duphaston??

Bea77_2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Mimila Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,byłam teraz u mojego ginekologa,dziś rano I jestem w kompletnym szoku!Twierdzi,że mogę mieć menopauze,już,teraz!MM 6 dzień cyklu dziś I nie ma żadnego pęcherzyka,nie ma też torbieli,nie ma śluzu,endometrium zerowe I mam jeszcze krwawienie,co nie jest normalne dla mnie,tak długo...Mówił,że to dlatego,że nie ma estradiolu. Jesli nie przestanę krwawic czy budzić to mam powtórzyć fsh I to będzie świadczyć o menopauzie. Jeśli przestanę I pojawi się śluz to ok. Normalnie jakby mi ktoś obuchem w łeb walnął!Ja nie miałam pojęcia,że tak od razu się wchodzi w menopauze!Myślałam,ze to chwilę trwa. Czy znacie takie przypadki?Mówił mi lekarz,że może jeszcze jajniki się obudza,bo czasem się budzą Ale teraz nie wygląda to dobrze.Pytalam przez co tak nagle,mówił,że czas i zabiegi,czyli mezoterapia i stymulacje. A jak pytałam czy amh mogło spaść po stymulacji to twierdzil,że nie. Nie rozumiem tego. Mam tak nabita glowe...Mówił też,ze jeśli myślę o adopcji zarodka to musi dac estrogeny żeby coś tam się nie stało z macica,Z tego szoku nie zapamiętałam co. Co to tej maloplytkowosci to mówił,że może to być surpresja szpiku kostnego,,Chwilowe osłabienie,mam powtórzyć za 2 tygodnie płytki krwi z rozmazem I mam odstawić Aspirin Cardio. Będę też pić sok z buraka. Wizyte u mojego lekarza mam za 2 tyg. Dziewczyny,te co maja bardzo niskie amh, macie też tak,że na usg nie ma żadnych pęcherzyków i nie ma owulacji, bo jajniki śpią?Ja tak nigdy wcześniej nie miałam,zawsze coś tam było...Nie rozumiem jak mogło się tak zrobic nagle. Lukrecja,a jak było u Ciebie? Mówiłam lekarzowi,ze przecież nie mam zupelnie zerowego amh, to mi mówił,Że te badania nie są dokładne I jak jest 0,coś tam to już nieważne czy więcej czy mniej. Kompletnie bez sensu,,to w takim razie po co to badanie robić?Bea,kiedy Ci odbiło amh w górę po stymulacjach? Za jaki czas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 10:42

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • Mola_90 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamila co to napisze nie bedzie pocieszajace ale u mnie menopauza najprawdopodobniej pojawila sie z miesiaca na miesiac (mialam 26 lat!), a objawow w postaci uderzen goraca mialam w calym zyciu moze 5 dni. Nie bylo wczesniej zadnych sygnalow, monitoring owulacji co miesiac byl prawidlowy, nie wiem tylko jak wyniki badan innych niz usg bo zadnemu z lekarzy nie przyszlo do glowy zeby je zbadac bo obraz usg byl ok. Ale Ty daj sobie czas, moze jajniki chwilowo sie zbuntowaly i zaraz wszystko ruszy od nowa

Mimila lubi tę wiadomość

POF/ AMH 0.01
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mola_90 wrote:
    Mamila co to napisze nie bedzie pocieszajace ale u mnie menopauza najprawdopodobniej pojawila sie z miesiaca na miesiac (mialam 26 lat!), a objawow w postaci uderzen goraca mialam w calym zyciu moze 5 dni. Nie bylo wczesniej zadnych sygnalow, monitoring owulacji co miesiac byl prawidlowy, nie wiem tylko jak wyniki badan innych niz usg bo zadnemu z lekarzy nie przyszlo do glowy zeby je zbadac bo obraz usg byl ok. Ale Ty daj sobie czas, moze jajniki chwilowo sie zbuntowaly i zaraz wszystko ruszy od nowa
    Jestem w szoku,że tak szybko może być!Nie miałam pojęcia o tym,myślałam,że ten proces chwilę trwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 12:07

• Lil_m Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to jeszcze efekt antykoncepcji?

Mimila lubi tę wiadomość

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Mimila lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Mimila, klamka lubią tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    To co piszesz Mimila i to co pisze Lukrecja skłania mnie do przyspieszenia decyzji o KD jeśli obecna stymulacja nie wyjdzie.
    Bea Ale Twoje amh jest duuuuzo wyższe od mojego to nie masz co się porównywać.

Bea77_2 lubi tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m wrote:
    Może to jeszcze efekt antykoncepcji?
    Właśnie pytał o to lekarza to mowil,Że nie Ale ktoś tu pisał;ze po antykoncepcji było niższe I tak mu lekarz powiedział.

• Skittles Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Dziewczyny,byłam teraz u mojego ginekologa,dziś rano I jestem w kompletnym szoku!Twierdzi,że mogę mieć menopauze,już,teraz!MM 6 dzień cyklu dziś I nie ma żadnego pęcherzyka,nie ma też torbieli,nie ma śluzu,endometrium zerowe I mam jeszcze krwawienie,co nie jest normalne dla mnie,tak długo...Mówił,że to dlatego,że nie ma estradiolu. Jesli nie przestanę krwawic czy budzić to mam powtórzyć fsh I to będzie świadczyć o menopauzie. Jeśli przestanę I pojawi się śluz to ok. Normalnie jakby mi ktoś obuchem w łeb walnął!Ja nie miałam pojęcia,że tak od razu się wchodzi w menopauze!Myślałam,ze to chwilę trwa. Czy znacie takie przypadki?Mówił mi lekarz,że może jeszcze jajniki się obudza,bo czasem się budzą Ale teraz nie wygląda to dobrze.Pytalam przez co tak nagle,mówił,że czas i zabiegi,czyli mezoterapia i stymulacje. A jak pytałam czy amh mogło spaść po stymulacji to twierdzil,że nie. Nie rozumiem tego. Mam tak nabita glowe...Mówił też,ze jeśli myślę o adopcji zarodka to musi dac estrogeny żeby coś tam się nie stało z macica,Z tego szoku nie zapamiętałam co. Co to tej maloplytkowosci to mówił,że może to być surpresja szpiku kostnego,,Chwilowe osłabienie,mam powtórzyć za 2 tygodnie płytki krwi z rozmazem I mam odstawić Aspirin Cardio. Będę też pić sok z buraka. Wizyte u mojego lekarza mam za 2 tyg. Dziewczyny,te co maja bardzo niskie amh, macie też tak,że na usg nie ma żadnych pęcherzyków i nie ma owulacji, bo jajniki śpią?Ja tak nigdy wcześniej nie miałam,zawsze coś tam było...Nie rozumiem jak mogło się tak zrobic nagle. Lukrecja,a jak było u Ciebie? Mówiłam lekarzowi,ze przecież nie mam zupelnie zerowego amh, to mi mówił,Że te badania nie są dokładne I jak jest 0,coś tam to już nieważne czy więcej czy mniej. Kompletnie bez sensu,,to w takim razie po co to badanie robić?Bea,kiedy Ci odbiło amh w górę po stymulacjach? Za jaki czas?

Mimila ale o menopauzie mozna mowic jak sie nie miesiaczkuje przez jakis czas... mi lekarz powiedzial ze w moim wieku 35 lat to jak miesiaczki nie ma przez 4 miesiace ... jestem w wallu, to przy moim amh 0,09 pewnie mam to samo... wizyta w pon, juz sie boje... ale moze jajniki sie obudza....

07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
    07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
    11.2018 amh 0,86
    12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
    01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
    02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam betę z dziś- 7 dpt - 41,94 ;)

Skittles, Santal, klamka, AmVormittag, Reni, 4me, Mola_90, Dana721, Bea77_2, Lukrecja, Muchacha lubią tę wiadomość

• scania Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila, ja mam bardzo podobnie. Jak plamienie po miesiączce się przedłuża to jestem niemal pewna, że jajnik nie wystartował o czasie ale na szczęście do tej pory zawsze się budził choć z opóźnieniem. Wtedy cykle były sporo dłuższe.

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • scania Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Mam betę z dziś- 7 dpt - 41,94 ;)
    Wow, gratulacje.

Ciasteczko77, Mola_90, brenya77, Bea77_2 lubią tę wiadomość

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Mimila, ja mam bardzo podobnie. Jak plamienie po miesiączce się przedłuża to jestem niemal pewna, że jajnik nie wystartował o czasie ale na szczęście do tej pory zawsze się budził choć z opóźnieniem. Wtedy cykle były sporo dłuższe.
    Kochana,A kiedy Ci się budzi jajnik?W którym dniu cyklu?Dziś mam 6 dc I nie mam żadnych pęcherzyków,na razie ciągle jest krwawienie,nieduże Ale czerwona krew,tak jak mialam przy tym krążku antykoncepcyjnym. A miałaś tak,że nie obudził się jajniki w ogole?I co wtedy?Jak długo trwa krwawienie czy brudzenie?Mi lekarz kazał zbadać fsh znowu jeśli krwawoenie nie ustanie. Martwi mnie to strasznie.Nie spodziewałam się czegoś takiego. Jak to wygląda u Ciebie co cykl?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 13:07

• Mimila Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittles wrote:
    Mimila ale o menopauzie mozna mowic jak sie nie miesiaczkuje przez jakis czas... mi lekarz powiedzial ze w moim wieku 35 lat to jak miesiaczki nie ma przez 4 miesiace ... jestem w wallu, to przy moim amh 0,09 pewnie mam to samo... wizyta w pon, juz sie boje... ale moze jajniki sie obudza....
    Właśnie wiem,że to tak nie od razu powinno byc dlatego też tak się zdziwiłam dziś po wizycie. Ale jeśli krwawienie będzie ciągle to kiedy będzie następna miesiączka?Może nie będzie...Endometrium zerowe,A zawsze miałam ładne. A Ty teraz w jakim dniu cyklu jesteś?Miałaś miesiączke normalnie po tej ostatniej stymulacji?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 13:07

‹‹ 414 415 416 417 418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ