IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
4me wrote:Ooo o tym nie wiedzialam.
Dziewczyny a aspiryna i acard to to samo??Mimila lubi tę wiadomość
Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ewii wrote:Mi sie nie udalo 2 razy na krotkim protokole, mialam duzo pęcherzyków chyba 12. W innej klinice mialam dlugi protokol z antagonista, mimo niskiego amh. Pecherzykow wyprodukowalam malo, tylko 3, ale jest z nich ciaza blizniacza. Widocznie w moim przypadku liczla sie jakosc a nie ilosc.
ja mialam udany krotki protokol niestety poronienie, na dlugim nie mialam ani jednej komorki byly 3 puste pecherzyki mam nadzieje ze to wina zlej dla mnie stymulacji i nastepnym razem beda jakies komorki... -
nick nieaktualnyBea77_2 wrote:Nie. Ja mówiłam, że wyczytałam że DHEA to hormon, który stymuluje produkcję testosteronu. A z kolei Menopur zawiera FSH i LH, z czego LH pobudza organizm również do wydzielania testosteronu. Dlatego jeśli ktoś ma prawidłowy lub wysoki poziom DHEA-S lub testosteronu, to przy przyjmowaniu i Menopuru i suplementu DHEA tego testosteronu może się zrobić za dużo. O ile trochę testosteronu działa pozytywnie na dojrzewanie komórek jajowych, o tyle za dużo testosteronu jest dla komórek toksyczne.
Ale mi L. zaserwował teraz duże dawki Menopuru bo boi się że za wolno mi wszystko rośnie. Czyli zwiększył Menopur a zmniejszył Gonal. A o teoriach o jakich napisałam wcześniej nigdy nie słyszał. Ponoć Menopur jest dobry na dojrzewanie komórek, pewnie właśnie ze względu na LH. Ja już jednak dodatkowo nie suplementuję DHEA.
Kurczę - ciekawe od czego mi tak włosy wypadają teraz ?? Steryd odstawiony... czy to hormony estrofem i duphaston??Bea77_2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny,byłam teraz u mojego ginekologa,dziś rano I jestem w kompletnym szoku!Twierdzi,że mogę mieć menopauze,już,teraz!MM 6 dzień cyklu dziś I nie ma żadnego pęcherzyka,nie ma też torbieli,nie ma śluzu,endometrium zerowe I mam jeszcze krwawienie,co nie jest normalne dla mnie,tak długo...Mówił,że to dlatego,że nie ma estradiolu. Jesli nie przestanę krwawic czy budzić to mam powtórzyć fsh I to będzie świadczyć o menopauzie. Jeśli przestanę I pojawi się śluz to ok. Normalnie jakby mi ktoś obuchem w łeb walnął!Ja nie miałam pojęcia,że tak od razu się wchodzi w menopauze!Myślałam,ze to chwilę trwa. Czy znacie takie przypadki?Mówił mi lekarz,że może jeszcze jajniki się obudza,bo czasem się budzą Ale teraz nie wygląda to dobrze.Pytalam przez co tak nagle,mówił,że czas i zabiegi,czyli mezoterapia i stymulacje. A jak pytałam czy amh mogło spaść po stymulacji to twierdzil,że nie. Nie rozumiem tego. Mam tak nabita glowe...Mówił też,ze jeśli myślę o adopcji zarodka to musi dac estrogeny żeby coś tam się nie stało z macica,Z tego szoku nie zapamiętałam co. Co to tej maloplytkowosci to mówił,że może to być surpresja szpiku kostnego,,Chwilowe osłabienie,mam powtórzyć za 2 tygodnie płytki krwi z rozmazem I mam odstawić Aspirin Cardio. Będę też pić sok z buraka. Wizyte u mojego lekarza mam za 2 tyg. Dziewczyny,te co maja bardzo niskie amh, macie też tak,że na usg nie ma żadnych pęcherzyków i nie ma owulacji, bo jajniki śpią?Ja tak nigdy wcześniej nie miałam,zawsze coś tam było...Nie rozumiem jak mogło się tak zrobic nagle. Lukrecja,a jak było u Ciebie? Mówiłam lekarzowi,ze przecież nie mam zupelnie zerowego amh, to mi mówił,Że te badania nie są dokładne I jak jest 0,coś tam to już nieważne czy więcej czy mniej. Kompletnie bez sensu,,to w takim razie po co to badanie robić?Bea,kiedy Ci odbiło amh w górę po stymulacjach? Za jaki czas?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 10:42
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
Mamila co to napisze nie bedzie pocieszajace ale u mnie menopauza najprawdopodobniej pojawila sie z miesiaca na miesiac (mialam 26 lat!), a objawow w postaci uderzen goraca mialam w calym zyciu moze 5 dni. Nie bylo wczesniej zadnych sygnalow, monitoring owulacji co miesiac byl prawidlowy, nie wiem tylko jak wyniki badan innych niz usg bo zadnemu z lekarzy nie przyszlo do glowy zeby je zbadac bo obraz usg byl ok. Ale Ty daj sobie czas, moze jajniki chwilowo sie zbuntowaly i zaraz wszystko ruszy od nowa
Mimila lubi tę wiadomość
POF/ AMH 0.01 -
Mola_90 wrote:Mamila co to napisze nie bedzie pocieszajace ale u mnie menopauza najprawdopodobniej pojawila sie z miesiaca na miesiac (mialam 26 lat!), a objawow w postaci uderzen goraca mialam w calym zyciu moze 5 dni. Nie bylo wczesniej zadnych sygnalow, monitoring owulacji co miesiac byl prawidlowy, nie wiem tylko jak wyniki badan innych niz usg bo zadnemu z lekarzy nie przyszlo do glowy zeby je zbadac bo obraz usg byl ok. Ale Ty daj sobie czas, moze jajniki chwilowo sie zbuntowaly i zaraz wszystko ruszy od nowa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 12:07
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:To co piszesz Mimila i to co pisze Lukrecja skłania mnie do przyspieszenia decyzji o KD jeśli obecna stymulacja nie wyjdzie.
Bea77_2 lubi tę wiadomość
Mimila wrote:Dziewczyny,byłam teraz u mojego ginekologa,dziś rano I jestem w kompletnym szoku!Twierdzi,że mogę mieć menopauze,już,teraz!MM 6 dzień cyklu dziś I nie ma żadnego pęcherzyka,nie ma też torbieli,nie ma śluzu,endometrium zerowe I mam jeszcze krwawienie,co nie jest normalne dla mnie,tak długo...Mówił,że to dlatego,że nie ma estradiolu. Jesli nie przestanę krwawic czy budzić to mam powtórzyć fsh I to będzie świadczyć o menopauzie. Jeśli przestanę I pojawi się śluz to ok. Normalnie jakby mi ktoś obuchem w łeb walnął!Ja nie miałam pojęcia,że tak od razu się wchodzi w menopauze!Myślałam,ze to chwilę trwa. Czy znacie takie przypadki?Mówił mi lekarz,że może jeszcze jajniki się obudza,bo czasem się budzą Ale teraz nie wygląda to dobrze.Pytalam przez co tak nagle,mówił,że czas i zabiegi,czyli mezoterapia i stymulacje. A jak pytałam czy amh mogło spaść po stymulacji to twierdzil,że nie. Nie rozumiem tego. Mam tak nabita glowe...Mówił też,ze jeśli myślę o adopcji zarodka to musi dac estrogeny żeby coś tam się nie stało z macica,Z tego szoku nie zapamiętałam co. Co to tej maloplytkowosci to mówił,że może to być surpresja szpiku kostnego,,Chwilowe osłabienie,mam powtórzyć za 2 tygodnie płytki krwi z rozmazem I mam odstawić Aspirin Cardio. Będę też pić sok z buraka. Wizyte u mojego lekarza mam za 2 tyg. Dziewczyny,te co maja bardzo niskie amh, macie też tak,że na usg nie ma żadnych pęcherzyków i nie ma owulacji, bo jajniki śpią?Ja tak nigdy wcześniej nie miałam,zawsze coś tam było...Nie rozumiem jak mogło się tak zrobic nagle. Lukrecja,a jak było u Ciebie? Mówiłam lekarzowi,ze przecież nie mam zupelnie zerowego amh, to mi mówił,Że te badania nie są dokładne I jak jest 0,coś tam to już nieważne czy więcej czy mniej. Kompletnie bez sensu,,to w takim razie po co to badanie robić?Bea,kiedy Ci odbiło amh w górę po stymulacjach? Za jaki czas?
Mimila ale o menopauzie mozna mowic jak sie nie miesiaczkuje przez jakis czas... mi lekarz powiedzial ze w moim wieku 35 lat to jak miesiaczki nie ma przez 4 miesiace ... jestem w wallu, to przy moim amh 0,09 pewnie mam to samo... wizyta w pon, juz sie boje... ale moze jajniki sie obudza....
07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
11.2018 amh 0,86
12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍 -
nick nieaktualny
-
Mimila, ja mam bardzo podobnie. Jak plamienie po miesiączce się przedłuża to jestem niemal pewna, że jajnik nie wystartował o czasie ale na szczęście do tej pory zawsze się budził choć z opóźnieniem. Wtedy cykle były sporo dłuższe.Jeden jajnik od 2001
VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
IX 2013 IMSI: 4A&4B
XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
V 2018 mezoterapia -
Ciasteczko77 wrote:Mam betę z dziś- 7 dpt - 41,94
Ciasteczko77, Mola_90, brenya77, Bea77_2 lubią tę wiadomość
Jeden jajnik od 2001
VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
IX 2013 IMSI: 4A&4B
XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
V 2018 mezoterapia -
scania wrote:Mimila, ja mam bardzo podobnie. Jak plamienie po miesiączce się przedłuża to jestem niemal pewna, że jajnik nie wystartował o czasie ale na szczęście do tej pory zawsze się budził choć z opóźnieniem. Wtedy cykle były sporo dłuższe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 13:07
Skittles wrote:Mimila ale o menopauzie mozna mowic jak sie nie miesiaczkuje przez jakis czas... mi lekarz powiedzial ze w moim wieku 35 lat to jak miesiaczki nie ma przez 4 miesiace ... jestem w wallu, to przy moim amh 0,09 pewnie mam to samo... wizyta w pon, juz sie boje... ale moze jajniki sie obudza....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 13:07
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb