X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Santal Debiutantka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Mimilia Fy masz mutacje MTHFR, bierzesz acard i jednoczesnie witamine K? Ja rozumiem, ze my musimy rozrzedzac krew a nie ja zageszczac witamina K :/???

Nie pisze tego w kontekscie tego wyniku tylko Twoich wpisow, ze wit D koniecznie z K

Wydaje mi sie iz chodzi o K2, K1 - to jest witamina zageszczajaca krew, K2 pomaga regulować gdzie wapń jest umieszczany w organizmie- jest to tzw paradoks wapnia

• 4me Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santal wrote:
    Wydaje mi sie iz chodzi o K2, K1 - to jest witamina zageszczajaca krew, K2 pomaga regulować gdzie wapń jest umieszczany w organizmie- jest to tzw paradoks wapnia
    No tak ale osoby, ktore maja zbyt gesta krew i biora acard chyba nie powinny jednoczesnie suplementowac K? To sie jakby wyklucza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 21:34

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • brenya77 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erika wrote:
    Ewii ja teraz tez na krótkim. Dziewczyny wytlumaczcie prosze co to jest ta antagonista ...ona jest tylko przy krótkim?? Mi lekarz powiedział ze bede mieć bez,antagonisty

O matko Erika, ale mnie rozbawilas tą antagonistą :-D to jest TEN antagonista. Antagonistę podaje się na zablokowanie przysadki jak rosną komórki. Normalnie wzrost estradiolu z komórek daje sygnał przysadce żeby wyprodukowała LH, który uwalnia komórki jajowe. W IVF chcemy tego uniknąć, żeby komórki nie pękły przed punkcja wiec dajemy (tego) antagonistę np. Cetrotide, aby zablokować przysadkę.
    Matko, nie mogę się przestać śmiać :-D

5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
    1 x naturalna cb
    Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019
  • brenya77 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Gratuluję Ciasteczko. Ja idę protokołem z antagonistą teraz. Rośnie 8-10 pęcherzyków a lekarz zastanawiał się przez chwilę czy nie przerwać dziś stymulacji bo duże dawki (300 lub 375) gonatropin przyjmuję a przyrost jest wg niego powolny. Estradiol ponad 1300 dziś na 8 dzień stymulacji. Mam zły dzień dziś.

Bea, ja trzymam kciuki. Kurcze niech ten lekarz nic nie przerywa. Dawki nie masz jakiejś dużej, ja z normalną rezerwa leciałam na 450. Może da rade zwiększyć dawkę jeśli słabo rosną?
    Trzymam kciuki naprawdę bardzo mocno.

Skittles, Bea77_2, Reni lubią tę wiadomość

5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
    1 x naturalna cb
    Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019
  • Santal Debiutantka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    No tak ale osoby, ktore maja zbyt gesta krew i biora acard chyba nie powinny jednoczesnie suplementowac K? To sie jakby wyklucza...

Na pewno bym skonsultowala z lekarzem - przy wysokiej suplementacji D3 jest koniecznosc K2 i czytajac takie raporty jak ponizej, trzeba uwazac na suplementacje. Ja w ciazy bralam niskie dawki D3 oraz K2 sporadycznie.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/23530987/

4me, brenya77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santal wrote:
    Na pewno bym skonsultowala z lekarzem - przy wysokiej suplementacji D3 jest koniecznosc K2 i czytajac takie raporty jak ponizej, trzeba uwazac na suplementacje. Ja w ciazy bralam niskie dawki D3 oraz K2 sporadycznie.

Dziękuje dziewczyny ;) jutro weryfikacja bety ...
    No ja dlatego nic nie zmieniam sama w dawce póki co- musze skonsultować z lekarzami to ..
    a też biorę acard ..

Bea - nie trać wiary !! Noo - pamiętasz u mnie - chcieli mi przerwać stymu a miałam dawki dzienne 375 !!! Aaaa i stymu 15 dni - a estradiol miałam przed 2000.... I zobacz - komóreczki powstały i nawet dobre byly.. trzymam kciukasy za Twoje pęcherzyki!!

Wszelkie inform o klinice czy lekarzu mogę podać na priw ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 22:44

4me, Bea77_2, klamka lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santal wrote:

Ja nie planuje brac K. Wit D biore z wapniem bo tak mi kazal lekarz i narazie nie bede tego zmieniac. Nie mam sily juz, tyle tego mam....

W ciazy jesli jeszcze kiedykolwiek bede nie biore nic czego lekarz mi nie zleci ;)
    Dzieki za info! :)

Ciasteczko77, klamka lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Mimilia Fy masz mutacje MTHFR, bierzesz acard i jednoczesnie witamine K? Ja rozumiem, ze my musimy rozrzedzac krew a nie ja zageszczac witamina K :/???

Nie pisze tego w kontekscie tego wyniku tylko Twoich wpisow, ze wit D koniecznie z K
    Tak biorę Aspirin Csrdio I D3 z K2,pytalsm o to lekarki,kazała,Może to przez to,Kurcze....

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m wrote:
    U mnie w normie, 202 tys. płytek - wynik z połowy lipca, acard biorę cały czas od lutego.
    Ja już się boję,ze mogę mieć nowotwór, na czytałam się w Google. Masakra,,Jeszcze mi maloplytkowosc potrzebna do tych wszystkich problemów!Myślałam,ze może Accsrd I Aspirin to powodują...

• Lil_m Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Ja już się boję,ze mogę mieć nowotwór, na czytałam się w Google. Masakra,,Jeszcze mi maloplytkowosc potrzebna do tych wszystkich problemów!Myślałam,ze może Accsrd I Aspirin to powodują...
    Mimila, proszę, Ty już nic nie czytaj ;) ja naprawdę rozumiem, że ciężko się wyluzować i odpuścić, ale MUSISZ - zwariujesz, a jajcom nie pomożesz!

Lukrecja, 4me lubią tę wiadomość

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 19:21

brenya77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

brenya77, Mimila lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Mimila Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Na dzienniczku stymulacji, który wydaje nOvum, jest napisany zakaz brania aspiryny podczas stymulacji, ponieważ może powodować zwiększone krwawienie w trakcie i po punkcji.
    To wiadomo,ze odstawia się na kilka dni przed punkcja czy innymi zabiegami .

Bea77_2 lubi tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m wrote:
    Mimila, proszę, Ty już nic nie czytaj ;) ja naprawdę rozumiem, że ciężko się wyluzować i odpuścić, ale MUSISZ - zwariujesz, a jajcom nie pomożesz!
    Lil,na swoje jajce to ja już nawet nie liczę...

• Mimila Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Mam teraz na dwa dni zwiększone dawki, do 375. Z tym że więcej Menopuru a mniej Gonalu. A znacie moją panikę przed Menopurem...
    Bea;wróciłaś,tęskniłam za Toba,trzymam kciuki,poki co wynik calkiem dobry.

Bea77_2 lubi tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,właśnie przez przypadek,szukając informacji na temat maloplytkowosci; natknęłam się na wiadomość o Julii Roberts!Ma 51 lat u jest w ciąży!W czwartej ciazy,a piątek dziecko.Oczywiscie od razu mi przyszła mysl;ze z ivf i z kd.Jak myślicie?mogłaby w tym wieku na swoich?Jak ona może to i my damy radę!Tyle,że nie mamy tyle kasy co ona...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 00:38

• 4me Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    A propos witamin i suplementów. W nOvum powiedziano mi, że trzeba wszystkie konsultować z lekarzem przed rozpoczęciem stymulacji, bo więcej nie znaczy lepiej. Stymulacja jest obciążeniem dla wątroby, więc jeśli damy jej do przerobienia jeszcze całą masę suplementów to efekt może być odwrotny do zamierzonego i podziałać na organizm, a przez to i na komórki jajowe, toksycznie. Mi kazano całkowicie odstawić kompleks witamin/sumplementów prenatalnych, który brałam.
    Zawsze to powtarzam, ze to nie sa cukierki i jak coś jest bez recepty to nie znaczy, ze nie moze zamieszac...
    Ja zrobilam tylko jedna rzecz bez wiedzy lekarza narazie tj zmniejszylam dawke dhea z 3x25 mg na 2x25mg-i sama nie wiem czy dobrze...
    Bea czy jak mam stymulacje gonapeptylem i menopurem to to jest ta sytuacja, gdy ty mowilas, ze dhea trzeba odstawić w ogóle?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Na dzienniczku stymulacji, który wydaje nOvum, jest napisany zakaz brania aspiryny podczas stymulacji, ponieważ może powodować zwiększone krwawienie w trakcie i po punkcji.
    Ooo o tym nie wiedzialam.
    Dziewczyny a aspiryna i acard to to samo??

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 413 414 415 416 417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ