IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Mergelka, nie, absolutnie to nie koniec, fsh do 12 jest w granicach szerokiej normy, wiadomo wiek tez robi swoje. Fsh jest zmienne z cyklu na cykl, możesz z ciekawości w tym bieżącym cyklu oznaczyć progesteron ok tydzień po owulacji (ok 21 dc, zależy jak długie masz cykle) i sprawdzić czy przy wyższym fsh owulacja tez się odbywa. Mnie fsh tez skakało, insemki i in vitro się nie udały, a zaliczyłam dwie wpadki naturalnie.
Lukrecja, Mimila, Mergelka lubią tę wiadomość
3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMimila wrote:A az mialas w Polsce,zarodek od par leczacych sie?A Wy nie myslicie o kd?
Myślimy o KD, ale na myśleniu się kończy. Moj m ma słabe plemniki, do tego mutacje CFTR. W klinikach dają gwarancje zardoków ale przy normalnych wynikach nasienia. Wiec wiesz.... myślimy.... i na myśleniu się niestety kończy. Zreszta nam lekarz powiedział ze ze względu na obraz naszego dotychczasowego leczenia to tylko az pozostało.
Zobaczymy....
Mergelka, powtórz w kolejnym cyklu. Ja przy fsh 11, wystukałam przy ostatniej stymualcji 4 dojrzałe jajka.... tylko jakość już pewnie nie ta, niestety.
Mimila lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBea77_2 wrote:Chyba podwójne dawstwo możesz mieć z Intersono za niższą cenę. Skontaktuj się albo bezpośrednio z kliniką www.intersono-ivf.com albo może Kayama podpowie bo ona ma dobre rozeznanie w różnych opcjach z tą kliniką.
i faktycznie oferują podwójne dawstwo za cenę: 5470 €, AZ maja w cenie 1850 €. Maja tez kilka programów KD.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMimila wrote:W Unice i Gynocentrum jest 6 tys za zarodek,a w Reprovit 1140 euro,to wychodzi ok 5 tys.
Ten Lwów tez jest kuszący ze względu na dostępne opcje
-
Łoł dziewczyny! Nie kumama AMH totalnie...
Mialam w maju 0,77 - fakt przy niedoborze witaminy D. Teraz od maja lykam 4000 jednostek dziennie i wynik AMH z dzis 1,46!!! W 36 dniu cyklu (bralam antykoncepcyjne przed dlugim protokolem stad taki dlugi cykl) To samo laboratorium, badane na miejscu... Nie wiem o co chodzi z tym AmH i skad az tak duze rozbieznosci...
Za to reszte wynikow mam dziwnych. Zaraz Was bede męczyć jak sie obrobie w pracyBea77_2, Mola_90, Skittles lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBea77_2 wrote:We Lwowie też robią PGS. Przyrzekam, że nie biorę od nich prowizji za reklamę
tylko jak sama szukałam jakiś czas dla siebie to zwrócili moją uwagę. Fakt, że należą do Medicover budzi moją nadzieję, że standardy nie odbiegają od minimum polskich.
Dobrze, że piszesz.... to zawsze coś innego niż PL czy CZ
4me, no witaminka D ci zafałszowala wynikA amh powinno się badać 2-3 dc, razem z FSH, a jak jest możliwości z usg na początku cyklu, żeby ocenić liczbę pęcherzyków antralnych.
Bea77_2, klamka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBea77_2 wrote:A z suplementów to biorę teraz całą masę: witamina C, witamina E, witamina D3, metylowany kwas foliowy, Parlodel na obniżenie prolaktyny, Euthyrox na moją niedoczynność tarczycy, piję saszetkę Inofemu dziennie, tabletki z białej morwy na obniżenie glukozy, ubichinol, NAC, resveratrol, na noc od czasu do czasu Melatonina, Omega-3, kapsułka zielonej herbaty, brałam kapsułkę likopenu ale odstawiłam jakiś czas temu, L-arginina.
Mąż bierze L-karnitynę, witaminę C, kapsułkę zielonej herbaty, ubichinol, kwas foliowy, witamina E, kompleks witamin.
Bea a Lewandowski zaakceptował Ci te wszystkie suplementy czy wolałaś mu o nich nie wspominać? -
Czy to że tydzień temu miałam torbiel 5 cm zrobiła mi się po nieudanym in vitro mogło mieć wpływ na fsh?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 12:03
2018.08. ICSI - transfer 2 zarodków
AMH 0.79 czerwiec 2018r
AMH 0.16 czerwiec 2017r
AMH 0.78 czerwiec 2016 r. Fsh - 5, LH - 1.97 .
2007- poród cc ( córka) ciąża naturalna, mąż - obniżone parametry nasienia
37 lat -
nick nieaktualnyedloteh wrote:Ja nie Bea, ale pozwolę zapytać:
- ile masz lat?
- czy badałaś krzywa glukozowa-insulinowa?
- jak się odżywiasz?
- czy z plemnikami u was ok?
Mam 29 lat. Badałam tylko insulinę i glukozę na czczo i Homa jest ok. Nie odżywiam się rewelacyjnie, specjalnych diet nie stosuję, na pewno wiele do poprawy by się znalazło, ale nie odżywiam się też samymi fast-foodami... Z nasieniem jest w miarę dobrze. FDNA plemnika 18 %. -
nick nieaktualny
-
edloteh wrote:
Dobrze, że piszesz.... to zawsze coś innego niż PL czy CZ
4me, no witaminka D ci zafałszowala wynikA amh powinno się badać 2-3 dc, razem z FSH, a jak jest możliwości z usg na początku cyklu, żeby ocenić liczbę pęcherzyków antralnych.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWiki03 wrote:Mam 29 lat. Badałam tylko insulinę i glukozę na czczo i Homa jest ok. Nie odżywiam się rewelacyjnie, specjalnych diet nie stosuję, na pewno wiele do poprawy by się znalazło, ale nie odżywiam się też samymi fast-foodami... Z nasieniem jest w miarę dobrze. FDNA plemnika 18 %.
Widzę że NK masz za wysokie, wiec suplementacja koenzymem q10 opada. Byłaś u immunologa, jakieś zalecenia dostałaś?
Witamina C 1x1000 (ale trzeba sprawdzić z immuno)
Możesz brać Omega3 w dawce 3x1000,
witaminę D (sprawdz jaki masz poziom przed suplementacja, bo w zależności od wyniku może to będzie 2000 albo 4000 jednostek, albo i więcej)
witamina E 3x400
L-arginina 1x1000
Do tego unikaj cukrów. Dużo pij wody.
Nie znam twoich wynikow wiec należałoby się im przyjżeć nim zaczniesz brać cokolwiek.
To ze glukoza i i insulina na czczo jest ok, nie znaczy że z nią w porządku. Dlatego dla mnie miarodajnym badaniem jest zrobienie krzywej 3 punktowej.
W dużym skrócie tak. -
nick nieaktualnyNa NK miałam encorton i intralipid.
Od ponad roku przyjmuję Omega3 1000, wit. e 200, wit. D w dawce 2000-4000 w zależności od poziomu, kwas foliowy metylowy. Homocysteina wyrównana... a efekt jeszcze gorszy niż w pierwszej procedurze. Cukier bardzo ograniczyłam. Słodzę tylko kawę jedną łyżeczką... a z domu to w ogóle staram się ksylitolem. Tobie jaki lekarz zalecił takie suplementy? Dawki są naprawdę spore... -
Bea77_2 wrote:W przypadku AZ to pewnie największe szanse na zdrowe potomstwo daje podwójne dawstwo czyli młoda przebadana dawczyni + młody przebadany dawca. Ale to zdaje się jest pioruńsko drogie.
Chyba podwójne dawstwo możesz mieć z Intersono za niższą cenę. Skontaktuj się albo bezpośrednio z kliniką www.intersono-ivf.com albo może Kayama podpowie bo ona ma dobre rozeznanie w różnych opcjach z tą kliniką.Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
edloteh wrote:Sprawdziłam ich cennik
i faktycznie oferują podwójne dawstwo za cenę: 5470 €, AZ maja w cenie 1850 €. Maja tez kilka programów KD.
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
nick nieaktualny