X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • AmVormittag Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mergelka, nie, absolutnie to nie koniec, fsh do 12 jest w granicach szerokiej normy, wiadomo wiek tez robi swoje. Fsh jest zmienne z cyklu na cykl, możesz z ciekawości w tym bieżącym cyklu oznaczyć progesteron ok tydzień po owulacji (ok 21 dc, zależy jak długie masz cykle) i sprawdzić czy przy wyższym fsh owulacja tez się odbywa. Mnie fsh tez skakało, insemki i in vitro się nie udały, a zaliczyłam dwie wpadki naturalnie.

Lukrecja, Mimila, Mergelka lubią tę wiadomość

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 19:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    A az mialas w Polsce,zarodek od par leczacych sie?A Wy nie myslicie o kd?
    Tak, w PL, w Gyn.cetrum.
    Myślimy o KD, ale na myśleniu się kończy. Moj m ma słabe plemniki, do tego mutacje CFTR. W klinikach dają gwarancje zardoków ale przy normalnych wynikach nasienia. Wiec wiesz.... myślimy.... i na myśleniu się niestety kończy. Zreszta nam lekarz powiedział ze ze względu na obraz naszego dotychczasowego leczenia to tylko az pozostało.
    Zobaczymy....

Mergelka, powtórz w kolejnym cyklu. Ja przy fsh 11, wystukałam przy ostatniej stymualcji 4 dojrzałe jajka.... tylko jakość już pewnie nie ta, niestety.

Mimila lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Chyba podwójne dawstwo możesz mieć z Intersono za niższą cenę. Skontaktuj się albo bezpośrednio z kliniką www.intersono-ivf.com albo może Kayama podpowie bo ona ma dobre rozeznanie w różnych opcjach z tą kliniką.
    Sprawdziłam ich cennik :) i faktycznie oferują podwójne dawstwo za cenę: 5470 €, AZ maja w cenie 1850 €. Maja tez kilka programów KD.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 19:14

Mimila, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    W Unice i Gynocentrum jest 6 tys za zarodek,a w Reprovit 1140 euro,to wychodzi ok 5 tys.
    Ja patrze na ceny z PGS. Miałam transferowane zardoki bez badań, i nie wiem dlaczego nie wychodziło. Chce mieć teraz więcej wiedzy i wykluczyć problem po stronie zarodka.
    Ten Lwów tez jest kuszący ze względu na dostępne opcje :)

• 4me Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoł dziewczyny! Nie kumama AMH totalnie...
    Mialam w maju 0,77 - fakt przy niedoborze witaminy D. Teraz od maja lykam 4000 jednostek dziennie i wynik AMH z dzis 1,46!!! W 36 dniu cyklu (bralam antykoncepcyjne przed dlugim protokolem stad taki dlugi cykl) To samo laboratorium, badane na miejscu... Nie wiem o co chodzi z tym AmH i skad az tak duze rozbieznosci...
    Za to reszte wynikow mam dziwnych. Zaraz Was bede męczyć jak sie obrobie w pracy ;)

Bea77_2, Mola_90, Skittles lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 19:15

edloteh, Skittles lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    We Lwowie też robią PGS. Przyrzekam, że nie biorę od nich prowizji za reklamę :-D tylko jak sama szukałam jakiś czas dla siebie to zwrócili moją uwagę. Fakt, że należą do Medicover budzi moją nadzieję, że standardy nie odbiegają od minimum polskich.
    :D
    Dobrze, że piszesz.... to zawsze coś innego niż PL czy CZ ;)

4me, no witaminka D ci zafałszowala wynik :) A amh powinno się badać 2-3 dc, razem z FSH, a jak jest możliwości z usg na początku cyklu, żeby ocenić liczbę pęcherzyków antralnych.

Bea77_2, klamka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    A z suplementów to biorę teraz całą masę: witamina C, witamina E, witamina D3, metylowany kwas foliowy, Parlodel na obniżenie prolaktyny, Euthyrox na moją niedoczynność tarczycy, piję saszetkę Inofemu dziennie, tabletki z białej morwy na obniżenie glukozy, ubichinol, NAC, resveratrol, na noc od czasu do czasu Melatonina, Omega-3, kapsułka zielonej herbaty, brałam kapsułkę likopenu ale odstawiłam jakiś czas temu, L-arginina.

Mąż bierze L-karnitynę, witaminę C, kapsułkę zielonej herbaty, ubichinol, kwas foliowy, witamina E, kompleks witamin.

Bea a Lewandowski zaakceptował Ci te wszystkie suplementy czy wolałaś mu o nich nie wspominać?

• Mergelka Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to że tydzień temu miałam torbiel 5 cm zrobiła mi się po nieudanym in vitro mogło mieć wpływ na fsh?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 12:03

2018.08. ICSI - transfer 2 zarodków :(
    AMH 0.79 czerwiec 2018r
    AMH 0.16 czerwiec 2017r
    AMH 0.78 czerwiec 2016 r. Fsh - 5, LH - 1.97 .
    2007- poród cc ( córka) ciąża naturalna, mąż - obniżone parametry nasienia
    37 lat :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:
    Ja nie Bea, ale pozwolę zapytać:
    - ile masz lat?
    - czy badałaś krzywa glukozowa-insulinowa?
    - jak się odżywiasz?
    - czy z plemnikami u was ok?

Mam 29 lat. Badałam tylko insulinę i glukozę na czczo i Homa jest ok. Nie odżywiam się rewelacyjnie, specjalnych diet nie stosuję, na pewno wiele do poprawy by się znalazło, ale nie odżywiam się też samymi fast-foodami... Z nasieniem jest w miarę dobrze. FDNA plemnika 18 %.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 07:05

Mimila lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:
    :D
    Dobrze, że piszesz.... to zawsze coś innego niż PL czy CZ ;)

4me, no witaminka D ci zafałszowala wynik :) A amh powinno się badać 2-3 dc, razem z FSH, a jak jest możliwości z usg na początku cyklu, żeby ocenić liczbę pęcherzyków antralnych.
    Tak wiem, ze na początku ale to musialam zrobic bo zlecila mi lekarka w ramach IVF-mialam to nawet w pakiecie wiec nie dyskutowalam. Teraz czekam na okres jak dostanę to pojde w 2-3dc i sama sobie zrobie to AmH, zeby porownac. Zrobię tez FSH. To powinno sie zdarzyc w tym tygodniu. Ale jendoczesnie biore juz ganopeptyl i dzis chyba dostane menopur-to chyba nie powinno miec wplywu na wynik, co?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 19:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki03 wrote:
    Mam 29 lat. Badałam tylko insulinę i glukozę na czczo i Homa jest ok. Nie odżywiam się rewelacyjnie, specjalnych diet nie stosuję, na pewno wiele do poprawy by się znalazło, ale nie odżywiam się też samymi fast-foodami... Z nasieniem jest w miarę dobrze. FDNA plemnika 18 %.
    Wiek całkiem spoko :)
    Widzę że NK masz za wysokie, wiec suplementacja koenzymem q10 opada. Byłaś u immunologa, jakieś zalecenia dostałaś?
    Witamina C 1x1000 (ale trzeba sprawdzić z immuno)
    Możesz brać Omega3 w dawce 3x1000,
    witaminę D (sprawdz jaki masz poziom przed suplementacja, bo w zależności od wyniku może to będzie 2000 albo 4000 jednostek, albo i więcej)
    witamina E 3x400
    L-arginina 1x1000
    Do tego unikaj cukrów. Dużo pij wody.
    Nie znam twoich wynikow wiec należałoby się im przyjżeć nim zaczniesz brać cokolwiek.
    To ze glukoza i i insulina na czczo jest ok, nie znaczy że z nią w porządku. Dlatego dla mnie miarodajnym badaniem jest zrobienie krzywej 3 punktowej.

W dużym skrócie tak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na NK miałam encorton i intralipid.

Od ponad roku przyjmuję Omega3 1000, wit. e 200, wit. D w dawce 2000-4000 w zależności od poziomu, kwas foliowy metylowy. Homocysteina wyrównana... a efekt jeszcze gorszy niż w pierwszej procedurze. Cukier bardzo ograniczyłam. Słodzę tylko kawę jedną łyżeczką... a z domu to w ogóle staram się ksylitolem. Tobie jaki lekarz zalecił takie suplementy? Dawki są naprawdę spore...

• Mimila Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    W przypadku AZ to pewnie największe szanse na zdrowe potomstwo daje podwójne dawstwo czyli młoda przebadana dawczyni + młody przebadany dawca. Ale to zdaje się jest pioruńsko drogie.

Chyba podwójne dawstwo możesz mieć z Intersono za niższą cenę. Skontaktuj się albo bezpośrednio z kliniką www.intersono-ivf.com albo może Kayama podpowie bo ona ma dobre rozeznanie w różnych opcjach z tą kliniką.
    Właśnie takie podwójne dawstwo jest bardzo drogie w Grecji,tak czytałam,a w Czechach tanie, od 5 do 6 tys za zarodek.

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:
    Sprawdziłam ich cennik :) i faktycznie oferują podwójne dawstwo za cenę: 5470 €, AZ maja w cenie 1850 €. Maja tez kilka programów KD.
    A czym sie rozni podwójne dawstwo od az?W W Czechach zarodki są od młodych, zdrowych dawcow,którzy sie nie znaja,,jest to tez podwojne dawstwo.Tak przynajmniej ja to rozumiem.

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 07:05

‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ