IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:Z nimi trzeba się kontaktować bo na stronie nie ma wszystkiego. Oni zdaje się mają zarodki utworzone z gamet dawców "na zaś". Czyli nie jest tak jak przy podwójnym dawstwie, że sama wybierasz dawcę i dawczynię i oni że tak powiem na, brzydko mówiąc, "zamówienie" tworzą zarodek. Tylko oni biorą dawczynię i dawcę wg swojego uznania, tworzą zarodek i dopiero jak do nich idziesz to mówią, że jest zarodek taki a taki, zamrożony od dwójki dawców o takim a takim fenotypie.
Moralnie jest to dość dyskusyjne moim zdaniem, no ale taka opcja ponoć jest i nie jest droga. No i pewnie daje bardzo duże szanse na zdrowe i dorodne potomstwo. Ale ja osobiście się nie dowiadywałam w tej sprawie.
Ponadto z tego co mówiła Kayama oni co i rusz mają różne promocje na programy no i można z nimi negocjować ceny.Bea77_2 lubi tę wiadomość
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
edloteh wrote:Ja patrze na ceny z PGS. Miałam transferowane zardoki bez badań, i nie wiem dlaczego nie wychodziło. Chce mieć teraz więcej wiedzy i wykluczyć problem po stronie zarodka.
Ten Lwów tez jest kuszący ze względu na dostępne opcjeStarania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMimila wrote:Po co pgs od młodych dawcow skoro oslabia zarodki?
To moja decyzja i mam inne zdanie na temat tych badań
A co do podwójnego dawstwa i AZ dziewczyng ładnie napisały :
I dlaczego nie można odlubic posta? Kurde, tyle razy już niechcący kliknęłam a wcale nie chciałam polubić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 15:03
klamka lubi tę wiadomość
-
AmVormittag wrote:Mergelka, nie, absolutnie to nie koniec, fsh do 12 jest w granicach szerokiej normy, wiadomo wiek tez robi swoje. Fsh jest zmienne z cyklu na cykl, możesz z ciekawości w tym bieżącym cyklu oznaczyć progesteron ok tydzień po owulacji (ok 21 dc, zależy jak długie masz cykle) i sprawdzić czy przy wyższym fsh owulacja tez się odbywa. Mnie fsh tez skakało, insemki i in vitro się nie udały, a zaliczyłam dwie wpadki naturalnie.
AmVornittag czy mogę napisać do Ciebie ba priv, wysłałam zaproszenie. Mam kilka pytań nie chcę zasmucić forumAmVormittag lubi tę wiadomość
2018.08. ICSI - transfer 2 zarodków
AMH 0.79 czerwiec 2018r
AMH 0.16 czerwiec 2017r
AMH 0.78 czerwiec 2016 r. Fsh - 5, LH - 1.97 .
2007- poród cc ( córka) ciąża naturalna, mąż - obniżone parametry nasienia
37 lat -
nick nieaktualnyWiki03 wrote:Na NK miałam encorton i intralipid.
Od ponad roku przyjmuję Omega3 1000, wit. e 200, wit. D w dawce 2000-4000 w zależności od poziomu, kwas foliowy metylowy. Homocysteina wyrównana... a efekt jeszcze gorszy niż w pierwszej procedurze. Cukier bardzo ograniczyłam. Słodzę tylko kawę jedną łyżeczką... a z domu to w ogóle staram się ksylitolem. Tobie jaki lekarz zalecił takie suplementy? Dawki są naprawdę spore...
Takie dawki zalecił mi lekarz, tyle ze ja brałam jeszcze koenzym. Nie zauważyłam jakiejś poprawy w jakości, bo efekt stymualcji był wtedy mniejwiecej podobny do poprzedniej.. odżywiam się generalnie bardzo zdrowo. Ale, to ze na mnie nie zadziałało nie znaczy że i na ciebie będzie mieć taki wpływ.
A zmieniłaś coś od poprzedniej stymyalcji? Albo twój m?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 15:23
-
Bea,trzymam kciuki zeby bylo duzo silnych i zdrowych jajeczek ❤
edloteh, Bea77_2, Mimila lubią tę wiadomość
Rocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
Starania na powaznie od 2012
2014 ciaza (poronienie )
2014 IUI (3 razy)
2014 IVF
2015 IVF (ciaza ,bez serduszka)
2015 IVF
2016 ciaza naturalna- blizniacza, 1 serduszko (coreczka 2017) -
nick nieaktualny
-
Dzieki dziewczyny za pamiec.
Dzis konczymy urlop i wracamy.
Transferu nie mialam ze wzg na wysokie tsh, a nastepnie wyszly przeciwciala p tarczycowe podwyzszone i nieladna tarczyca na usg. Takze tak.
Bea kciuki.&&
Ciasteczko gratulacje!
Wszystkim sily, bo kurcze ja sie lekko podlamalam tym wynikiem. Tarczyca wiadomo ze jak w nieladzie to poronieniem grozi.
Bea77_2 lubi tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
edloteh wrote:Wszystko już zostało powiedziane w tej sprawie i każdy decyduje sam.
To moja decyzja i mam inne zdanie na temat tych badań
A co do podwójnego dawstwa i AZ dziewczyng ładnie napisały :
I dlaczego nie można odlubic posta? Kurde, tyle razy już niechcący kliknęłam a wcale nie chciałam polubićWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 16:07
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:Wiki ja zawsze miałam zarodki do transferu tylko się upierałam na badania genetyczne zarodków PGS. W Invicta podchodziłam 3 razy. Pierwsza procedura długi protokół (równo rok temu, w wieku 40 lat) - 11 pobranych komórek, 7 dojrzałych i 7 zarodków. Cztery z nich dotrwało do stadium blastocysty w piątej i szóstej dobie. Niestety badania genetyczne wykazały, że żadna z nich nie jest prawidłowa genetycznie wobec czego transfer się nie odbył. Druga i trzecia procedura to była tzw podwójna stymulacja - z każdej z tych dwóch procedur tylko po jednej blastocyście. Obie nieprawidłowe genetycznie - transfer się nie odbył.
Czwarta procedura w Czechach. Znów hodowla do blastocysty i w planach były badania genetyczne. Niestety w piątej dobie informacja z kliniki że wprawdzie były 3 blastocysty ale bardzo słabej jakości, nie nadawały się do biopsji żeby pobrać materiał do badań genetycznych. Powiedzieli, że nagle wszystkie zatrzymały się w rozwoju. Transfer znów się nie odbył.
Tym razem podchodzę w nOvum i nie będę czekać do piątej doby ani robić badań genetycznych na zarodkach. Mam nadzieję że tym razem transfer się odbędzie. U nas jednak jest duży problem z genetyką zarodków także niestety jest ryzyko że nie zaskoczy albo że zaskoczy i szybko poronię. Już raz tak naturalnie zaszłam w ciążę i poroniłam w 6 tygodniu.
U nas kariotypy są prawidłowe. Prawdopodobnie są błędy w zarodkach ze względu na mój wiek - obecnie właśnie skończyłam 41.
i powstala tylko jedna blastocysta. Teraz znów podchodzę w Invikcie ale juz bez badan pgd i lekarz twierdzi ze ze wzg na moja historię lepszy bedzie długi protokół. A ja sie zastanawiam dlaczego w drugiej stymulacji była tylko jedna blastka ....bo krótki protokół czy bo stymulacja była jedna po drugiej i to.oslabilo zarodki. Tez w drugiej stymulacji miałaś mniej zarodków i tez szałas krótkim protokolem? PozdrawiamWiek - rocznik 1977
2015-2016 Inseminacja 5 zabiegów bez rezultatu
2017 Invicta Invitro po podwojnej stymulacji 5 zarodków nieprawidłowych po pgd
2018 sierpień - przygotowania do kolejnego zabiegu invitro AMH 1.20 -
Dziewczyny mam takie pytanie. Skoro encorton ma zły wpływ na komórki a musi być podawany miesiąc przed transferem to jak uniknąć jego podawania podczas stymulacji w sytuacji kiedy nie chce mrozic zarodków a chce mieć transfer na świeżych zarodkachWiek - rocznik 1977
2015-2016 Inseminacja 5 zabiegów bez rezultatu
2017 Invicta Invitro po podwojnej stymulacji 5 zarodków nieprawidłowych po pgd
2018 sierpień - przygotowania do kolejnego zabiegu invitro AMH 1.20 -
nick nieaktualny
-
Lukrecja wrote:A ja dzisiaj byłam w 3city i zbadalam estradiol okoloowulacyjny i padlam- 23, gdzie przed ciążą miałam estradiol okoloowulacyjny około 137
także tego...jajniki padły:(
Pobralam krew na AMH wynik jutro,ale już raczej wiem czego się spodziewać.Lukrecja lubi tę wiadomość
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny