X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 07:05

Mimila lubi tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Z nimi trzeba się kontaktować bo na stronie nie ma wszystkiego. Oni zdaje się mają zarodki utworzone z gamet dawców "na zaś". Czyli nie jest tak jak przy podwójnym dawstwie, że sama wybierasz dawcę i dawczynię i oni że tak powiem na, brzydko mówiąc, "zamówienie" tworzą zarodek. Tylko oni biorą dawczynię i dawcę wg swojego uznania, tworzą zarodek i dopiero jak do nich idziesz to mówią, że jest zarodek taki a taki, zamrożony od dwójki dawców o takim a takim fenotypie.

Moralnie jest to dość dyskusyjne moim zdaniem, no ale taka opcja ponoć jest i nie jest droga. No i pewnie daje bardzo duże szanse na zdrowe i dorodne potomstwo. Ale ja osobiście się nie dowiadywałam w tej sprawie.

Ponadto z tego co mówiła Kayama oni co i rusz mają różne promocje na programy no i można z nimi negocjować ceny.
    A,to juz rozumiem jaka jest roznica.Bea,chodzaca Encyklopedio,dziękuję za wyjaśnienie.

Bea77_2 lubi tę wiadomość

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:
    Ja patrze na ceny z PGS. Miałam transferowane zardoki bez badań, i nie wiem dlaczego nie wychodziło. Chce mieć teraz więcej wiedzy i wykluczyć problem po stronie zarodka.
    Ten Lwów tez jest kuszący ze względu na dostępne opcje :)
    Po co pgs od młodych dawcow skoro oslabia zarodki?

• Mimila Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Mimila a o tym intersono myślałas?
    Nie na razie;juz widze jak mi mąż pojedzie na Ukraine.

edloteh, Reni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Po co pgs od młodych dawcow skoro oslabia zarodki?
    Wszystko już zostało powiedziane w tej sprawie i każdy decyduje sam.
    To moja decyzja i mam inne zdanie na temat tych badań :)

A co do podwójnego dawstwa i AZ dziewczyng ładnie napisały :

I dlaczego nie można odlubic posta? Kurde, tyle razy już niechcący kliknęłam a wcale nie chciałam polubić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 15:03

klamka lubi tę wiadomość

• Mergelka Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmVormittag wrote:
    Mergelka, nie, absolutnie to nie koniec, fsh do 12 jest w granicach szerokiej normy, wiadomo wiek tez robi swoje. Fsh jest zmienne z cyklu na cykl, możesz z ciekawości w tym bieżącym cyklu oznaczyć progesteron ok tydzień po owulacji (ok 21 dc, zależy jak długie masz cykle) i sprawdzić czy przy wyższym fsh owulacja tez się odbywa. Mnie fsh tez skakało, insemki i in vitro się nie udały, a zaliczyłam dwie wpadki naturalnie.
    Cykle to ja mam właśnie nieregularne raczej dłuższe 31 dni. Miałam teraz torbiel po in vitro, może to zawyzylo wynik.
    AmVornittag czy mogę napisać do Ciebie ba priv, wysłałam zaproszenie. Mam kilka pytań nie chcę zasmucić forum :)

AmVormittag lubi tę wiadomość

2018.08. ICSI - transfer 2 zarodków :(
    AMH 0.79 czerwiec 2018r
    AMH 0.16 czerwiec 2017r
    AMH 0.78 czerwiec 2016 r. Fsh - 5, LH - 1.97 .
    2007- poród cc ( córka) ciąża naturalna, mąż - obniżone parametry nasienia
    37 lat :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki03 wrote:
    Na NK miałam encorton i intralipid.

Od ponad roku przyjmuję Omega3 1000, wit. e 200, wit. D w dawce 2000-4000 w zależności od poziomu, kwas foliowy metylowy. Homocysteina wyrównana... a efekt jeszcze gorszy niż w pierwszej procedurze. Cukier bardzo ograniczyłam. Słodzę tylko kawę jedną łyżeczką... a z domu to w ogóle staram się ksylitolem. Tobie jaki lekarz zalecił takie suplementy? Dawki są naprawdę spore...
    Od kiedy brałaś encorton? Bo on może mieć wpływ na komórki.
    Takie dawki zalecił mi lekarz, tyle ze ja brałam jeszcze koenzym. Nie zauważyłam jakiejś poprawy w jakości, bo efekt stymualcji był wtedy mniejwiecej podobny do poprzedniej.. odżywiam się generalnie bardzo zdrowo. Ale, to ze na mnie nie zadziałało nie znaczy że i na ciebie będzie mieć taki wpływ.
    A zmieniłaś coś od poprzedniej stymyalcji? Albo twój m?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 15:23

• Dana721 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea,trzymam kciuki zeby bylo duzo silnych i zdrowych jajeczek ❤

edloteh, Bea77_2, Mimila lubią tę wiadomość

Rocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
    Starania na powaznie od 2012
    2014 ciaza (poronienie )
    2014 IUI (3 razy)
    2014 IVF
    2015 IVF (ciaza ,bez serduszka)
    2015 IVF
    2016 ciaza naturalna- blizniacza, 1 serduszko (coreczka 2017)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana721 wrote:
    Bea,trzymam kciuki zeby bylo duzo silnych i zdrowych jajeczek ❤
    Podbijam i ja :) a to już jutro ☺️

Dana721, Bea77_2, Mimila lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za pamiec.
    Dzis konczymy urlop i wracamy.

Transferu nie mialam ze wzg na wysokie tsh, a nastepnie wyszly przeciwciala p tarczycowe podwyzszone i nieladna tarczyca na usg. Takze tak.

Bea kciuki.&&
    Ciasteczko gratulacje!
    Wszystkim sily, bo kurcze ja sie lekko podlamalam tym wynikiem. Tarczyca wiadomo ze jak w nieladzie to poronieniem grozi.

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:
    Wszystko już zostało powiedziane w tej sprawie i każdy decyduje sam.
    To moja decyzja i mam inne zdanie na temat tych badań :)

A co do podwójnego dawstwa i AZ dziewczyng ładnie napisały :

I dlaczego nie można odlubic posta? Kurde, tyle razy już niechcący kliknęłam a wcale nie chciałam polubić :D
    Masz inne zdanie,bo nie przeszlas tego co ja jesli chodzi o PGS. Gdybys przeszła to jestem pewna,ze byloby inne. Szkoda,ze po prostu nie chcesz uwierzyć na słowo ale to Twój wybór. Mi Gynocentrum napisalo,ze ravzej nie robia pgs zarodków od młodych dawców ale na specjalne życzenie moga zrobic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 16:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Erika Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Wiki ja zawsze miałam zarodki do transferu tylko się upierałam na badania genetyczne zarodków PGS. W Invicta podchodziłam 3 razy. Pierwsza procedura długi protokół (równo rok temu, w wieku 40 lat) - 11 pobranych komórek, 7 dojrzałych i 7 zarodków. Cztery z nich dotrwało do stadium blastocysty w piątej i szóstej dobie. Niestety badania genetyczne wykazały, że żadna z nich nie jest prawidłowa genetycznie wobec czego transfer się nie odbył. Druga i trzecia procedura to była tzw podwójna stymulacja - z każdej z tych dwóch procedur tylko po jednej blastocyście. Obie nieprawidłowe genetycznie - transfer się nie odbył.

Czwarta procedura w Czechach. Znów hodowla do blastocysty i w planach były badania genetyczne. Niestety w piątej dobie informacja z kliniki że wprawdzie były 3 blastocysty ale bardzo słabej jakości, nie nadawały się do biopsji żeby pobrać materiał do badań genetycznych. Powiedzieli, że nagle wszystkie zatrzymały się w rozwoju. Transfer znów się nie odbył.

Tym razem podchodzę w nOvum i nie będę czekać do piątej doby ani robić badań genetycznych na zarodkach. Mam nadzieję że tym razem transfer się odbędzie. U nas jednak jest duży problem z genetyką zarodków także niestety jest ryzyko że nie zaskoczy albo że zaskoczy i szybko poronię. Już raz tak naturalnie zaszłam w ciążę i poroniłam w 6 tygodniu.

U nas kariotypy są prawidłowe. Prawdopodobnie są błędy w zarodkach ze względu na mój wiek - obecnie właśnie skończyłam 41.
    Bea ja mam taka sama sytuacje jak Ty ...juz kiedyś o tym poszłyśmy ja mialam podwójna stymulacje w invikcie i tez po pgd zero zarodków a mialam ich razem 5. Zastanawiam sie i chciałam Ciebie dopytać bo ja pierwsza stymulacje mialam na,długim protokole i z tego powstały 4ry blastocysty druga stymulacje mialam zaraz w nastepnym miesiącu na krótkim protokole
    i powstala tylko jedna blastocysta. Teraz znów podchodzę w Invikcie ale juz bez badan pgd i lekarz twierdzi ze ze wzg na moja historię lepszy bedzie długi protokół. A ja sie zastanawiam dlaczego w drugiej stymulacji była tylko jedna blastka ....bo krótki protokół czy bo stymulacja była jedna po drugiej i to.oslabilo zarodki. Tez w drugiej stymulacji miałaś mniej zarodków i tez szałas krótkim protokolem? Pozdrawiam

Wiek - rocznik 1977
    2015-2016 Inseminacja 5 zabiegów bez rezultatu
    2017 Invicta Invitro po podwojnej stymulacji 5 zarodków nieprawidłowych po pgd
    2018 sierpień - przygotowania do kolejnego zabiegu invitro AMH 1.20
  • Erika Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanie. Skoro encorton ma zły wpływ na komórki a musi być podawany miesiąc przed transferem to jak uniknąć jego podawania podczas stymulacji w sytuacji kiedy nie chce mrozic zarodków a chce mieć transfer na świeżych zarodkach

Wiek - rocznik 1977
    2015-2016 Inseminacja 5 zabiegów bez rezultatu
    2017 Invicta Invitro po podwojnej stymulacji 5 zarodków nieprawidłowych po pgd
    2018 sierpień - przygotowania do kolejnego zabiegu invitro AMH 1.20
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 19:15

• Mimila Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    A ja dzisiaj byłam w 3city i zbadalam estradiol okoloowulacyjny i padlam- 23, gdzie przed ciążą miałam estradiol okoloowulacyjny około 137 :) także tego...jajniki padły:(
    Pobralam krew na AMH wynik jutro,ale już raczej wiem czego się spodziewać.
    Przykro mi ale mam nadzieję,ze tak nie będzie jednak. Znam jedna dziewczynę,której udalo sie zajsc w ciaze w Novum przy amh 0,07 i ma zdrowe dziecko,a po porodzie menopauze miala za 5 lat,a wyniki przed ciąza miala kiepskie, amh i fsh.Mowi;ze jej ciaza to wszystko przedluzyla.

Lukrecja lubi tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea,ja tez trzymam kciuki za jutro!Życzę Ci jak najlepiej. Daj znać jutro.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ