X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 08:42

Mimila lubi tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Tak dla twojego info, moja dawczyni jest slowianka. Oni maja duzo dziewczyn zza naszej wschodniej granicy, wiec z tym nie ma raczej problemu. Ale cenowo jest napewno drozej niz w Czechach, i nie jestem pewna jak z azj, bo najczesciej info bylo o podwojnym dawstwie. My pytalismy czy naszego ostatniego zarodka moglibysmy oddac komus do adopcji, to odpowiedz byla zdecydowanie nie. A wszystko dlatego, ze jesli ktos sie decyduje na dwoch dawcow, to musza byc obydwoje przebadani na wszystkie strony. Moj maz mial i tak ze wzgledu na azoospermie duzo wiecej badan, niz inni mezczyzni, ale adopcja nie wchodzila w gre. Nie wiem jak jest w innych klinikach. My, jesli przy biopsji nie znalezliby materialu, chcielismy skorzystac z banku spermy z rozszerzonym profilem dawcy. Swoja droga smiesznie, ze o dawcy mozna wiedziec bardzo bardzo duzo, nawet sa listy ktore oni pisza do par, ktore uzyja ich materialu, a taka jest anonimowosc jesli chodzi o kobiety... Z tym ze dodam, co do kobiety nie chcialam info. Wystarczyly mi podstawowe info i zapewnienie mojej koordynatorki, ze dawczyni jest bardzo dobrym match-em. Mieli inna kandydatke, ale wedlug koordynatorki to nie byl idealny match.
    Super,tez bym chciala taki super dobór ale pewnie w Czechach nie ma co na to liczyc.Musze dowiedzieć sie o Grecje,bo Grecja to moja druga ojczyzna ale jesli podwójne dawstwo tylko;tak jak czytałam to mnie na to nie stać,.

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Bea kciuki trzymam i ja!

Ja dzis bylam na podgladzie po 5 dawkach gonapeptylu. Dzis niesmialo bylo widac 7 malutkich pecherzykow i 3 na drugim. Ile z tego wyrosnie i będzie sie nadawało do pobrania dowiem sie za tydzien :/
    Naarazie to wróżenie z fusów...
    Dzis poszedl pierwszy Menopur. Tymczasem czekam na okres i sprawdzam ponownie ten 100% wzrost AMH w 2 lub 3 dc razem z FSh.
    To ładnie z pecherzykami u Ciebie:) u mnie lekarz dopatrzył się troszkę mniej.
    Czy są szanse,że wyrośnie coś więcej oprócz antralnych,czy nie ma bata i to jest max?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 19:48

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co piszecie, AZ w Czechach wygląda obiecująco. Wcześniej brałam tylko pod uwagę Polskę.
    Dla porównania w Bocianie AZ około 5-6 tys.

klamka, Mimila lubią tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Erika Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Bea kciuki trzymam i ja!

Ja dzis bylam na podgladzie po 5 dawkach gonapeptylu. Dzis niesmialo bylo widac 7 malutkich pecherzykow i 3 na drugim. Ile z tego wyrosnie i będzie sie nadawało do pobrania dowiem sie za tydzien :/
    Dzis poszedl pierwszy Menopur. Tymczasem czekam na okres i sprawdzam ponownie ten 100% wzrost AMH w 2 lub 3 dc razem z FSh.
    Trzymam kciuki. Ja tez zawsze na prawym mam więcej pęcherzyków zresztą podobnie jak Ty 7 i 4 na lewym ostatnio mialam niestety z tych na lewym nigdy nic nie ma za wolno rosną wiec mogę liczyć tylko na prawy jajnik ...nie wiem dlaczego tak jest

4me lubi tę wiadomość

Wiek - rocznik 1977
    2015-2016 Inseminacja 5 zabiegów bez rezultatu
    2017 Invicta Invitro po podwojnej stymulacji 5 zarodków nieprawidłowych po pgd
    2018 sierpień - przygotowania do kolejnego zabiegu invitro AMH 1.20
  • brenya77 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Czy są szanse,że wyrośnie coś więcej oprócz antralnych,czy nie ma bata i to jest max?

Ja zawsze miałam więcej komórek ostatecznie niż antralnych. Nie wiem jak to możliwe ale zawsze miałam więcej.

Bea77_2, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
    1 x naturalna cb
    Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea trzymam kciuki za owocną punkcję &&&

Bea77_2 lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Zobaczymy czy bedzie ok bo Pani doktor nie byla jakos super zadowolona. Cos mowila, ze jakosciowo musza byc odpowiednie. Ona jest strasznie malomowna-czasem mnie tym wykancza :/o te pecherzyki to sie tak na koniec na odczepnego zapytałam bo nie sadzilam, ze cos juz widac. Sama nic by nie powiedziala.

Niezapominajka nie wiem jak to jest z tymi antralnymi ale z tego co dziewczyny pisza. Szansa jest i tego sie trzymajmy.

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Mimila, Bea77_2, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Zdecydowanie warto sie zainteresowac ichnimi klinikami. Ja poczatkowo tez tylko z Czechami rozmawialam, ale moj maz bal sie biopsji, i jedynie w Grecji ja chcial zrobic. Ale warto, maja bardzo dobre wyniki.
    Gdzie mają bardzo dobre wyniki?W Grecji?Czemu mąż musiał miec biopsje?

• Mimila Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Z tego co piszecie, AZ w Czechach wygląda obiecująco. Wcześniej brałam tylko pod uwagę Polskę.
    Dla porównania w Bocianie AZ około 5-6 tys.
    A w Bocianie sa zarodki od leczacych sie par?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 19:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Mimila lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Bea77_2, Mimila, edloteh lubią tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Bea kciuki trzymam i ja!

Super wyniki!Duzo pęcherzyków!Ja juz nie kicze na swoje;nastawiam sie na az.

4me lubi tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea,trzymam kciuki jutro!O której masz punkcje?

Bea77_2, edloteh lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Bea77_2, edloteh lubią tę wiadomość

• AmVormittag Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mergelka wrote:
    AmVornittag czy mogę napisać do Ciebie ba priv, wysłałam zaproszenie. Mam kilka pytań nie chcę zasmucić forum :)

Przyjęłam. Nawijaj :-)

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • Izunia37 Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Bea-jutro Twój wielki dzień-trzymam kciuki!

brenya77, Bea77_2, edloteh, Dana721 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea, za pozytywne myśli ✊️✊️✊️ Bo jajka to będą na pewno ✊️✊️✊️ I dawaj znać jak będziesz już po

brenya77, Bea77_2, Dana721, sylvuś lubią tę wiadomość

‹‹ 434 435 436 437 438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ