IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Mimila wrote:Aniu ale tak mi powiedział moj lekarz,ja nie mam juz plamienia,skończyło sie wczoraj,w 7dc ale ja juz nie licze na dziecko ze swoich komorek,nastawiam sie na adopcję zarodka. Jesli cos ruszy u mnie to będzie cud ale nie nastawiam sie juz na to, nie ma sensu robic to na sile i jeszcze urodzic chore dziecko...
Kochana trzymam kciuki za Ciebie! Najważniesze, zebyś robiła wszystko w zgodzie z samą soba i nic na siłę. Oby to na co się zdecydujesz przyniosło pozytywne rezultaty!
Bea trzymam kciuki za Twoją jutrzejszą punkcję! Za piękne i zdrowe jajeczkaklamka, Bea77_2, Mimila, edloteh, Dana721 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mimila wrote:A w Bocianie sa zarodki od leczacych sie par?
Gorzej z oczekiwaniem na ten właściwy jeśli go nie ma. Dużo szczegółów nie znam,bo lekarz nie chciał że mną rozmawiać o AZ. Spróbuję podpytać nowego lekarza w piątek (mój idzie niestety na urlop i nie będzie go przy punkcji,itp).Mimila lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
edloteh wrote:Całkiem sporo jak na polskie „standardy”. Drożej ma chyba tylko invicta. (Ale może się mylę)
Dziwne,bo cala resztę mają w przystępnych cenach.
Mimila lubi tę wiadomość
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Bea77_2 wrote:10:00. Bardzo dziękuję za to przesympatyczne grupowe wsparcie. Od razu ciepło się robi w sercu
Oby było dużo jajeczek i w znakomitej jakości:)edloteh, Mimila, Dana721, Bea77_2 lubią tę wiadomość
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:Też byłam w szoku. Myślałam,że ceny podobne jak w Provita lub Artvimed. Jednak do tej pory Bocian najdroższy z AZ.
Dziwne,bo cala resztę mają w przystępnych cenach.
Jestes pewna, ze dobrze zrozumialas?
Ja gadalam z dr o AZ. I nie byla to taka kasa.
Ale moze podniesli ceny..
Zarodki sa od mlodych par. Leczacych sie, ale bez wiekszych problemow. Czesto kobiety, ktore nie moga zajsc naturalnie, przy ivf za pierwszym razem jest zdrowa ciaza i zostaje kilka zarodkow, ktore zostaja oddane do dyspozycji kliniki.
Sa to mlode kobiety przed 30rz.
Ja tak zrozumialam.Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Magdala wrote:Jestes pewna, ze dobrze zrozumialas?
Ja gadalam z dr o AZ. I nie byla to taka kasa.
Ale moze podniesli ceny..
Zarodki sa od mlodych par. Leczacych sie, ale bez wiekszych problemow. Czesto kobiety, ktore nie moga zajsc naturalnie, przy ivf za pierwszym razem jest zdrowa ciaza i zostaje kilka zarodkow, ktore zostaja oddane do dyspozycji kliniki.
Sa to mlode kobiety przed 30rz.
Ja tak zrozumialam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 23:18
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
Dziewczyny,Jak rozmawiałam z moim lekarzem o az to mówił,że musi podać wtedy estrogeny żeby coś tam się nie zrobiło z macica,tak o tym myslalsm I teraz poczytałam I zastanawiam się czy on mial na myśli HTZ,chyba tak... Po co miałby mi to dawać?Dziewczyny,Jak się czujecie na tym?Normalnie już sama nazwa mnie przeraża...Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
-
Zajscie w ciaze naturalnie to pojecie wzgledne.
Mam kolezanke, ktora starala sie naturalnie dlugi czas. Przeszla kilka iui. Zrobila pierwsze ivf i ciaza. Po dwoch latach drugie i bach znowu za pierwszym razem. No to takie zarodki bralabym w ciemno.
Ze sobie najlepsze wezma to oczywista oczywistosc, ale slabeuszy nie oferuja w klinice. Zarodek musi miec potencjal.
Oczywiscie do niczego nie namawiam. Do AZ kazdy powinien dojsc wlasna droga.edloteh, sylwia80, Niezapominajka5, tolerancyjna lubią tę wiadomość
Mimila wrote:Dziewczyny,Jak rozmawiałam z moim lekarzem o az to mówił,że musi podać wtedy estrogeny żeby coś tam się nie zrobiło z macica,tak o tym myslalsm I teraz poczytałam I zastanawiam się czy on mial na myśli HTZ,chyba tak... Po co miałby mi to dawać?Dziewczyny,Jak się czujecie na tym?Normalnie już sama nazwa mnie przeraża...
AZ robi sie z reguly na cyklu sztucznym. Stad estrogeny.
Ja bralam 3×1 przez ok 14 dni. Nic nie czulam. Potem w drugiej fazie wlacza sie prog. U mnie byly plamienia prawie do konca cyklu na progu. To tez nic niezwyklego.Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
nick nieaktualnyMagdala wrote:AZ robi sie z reguly na cyklu sztucznym. Stad estrogeny.
Ja bralam 3×1 przez ok 14 dni. Nic nie czulam. Potem w drugiej fazie wlacza sie prog. U mnie byly plamienia prawie do konca cyklu na progu. To tez nic niezwyklego.klamka, Mimila, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
Lukrecja wrote:Magdala, Mimili chyba chodzi o to że jak się już wejdzie w menopauze trzeba podawać HTZ żeby nie doszło do zmian zanikowych endometrium.
Aaa. Ok.
Ale HTZ to tez estrofem do polowy cyklu i dalej prog. Czy sie myle?Mimila lubi tę wiadomość
Magdala wrote:Zajscie w ciaze naturalnie to pojecie wzgledne.
Mam kolezanke, ktora starala sie naturalnie dlugi czas. Przeszla kilka iui. Zrobila pierwsze ivf i ciaza. Po dwoch latach drugie i bach znowu za pierwszym razem. No to takie zarodki bralabym w ciemno.
Ze sobie najlepsze wezma to oczywista oczywistosc, ale slabeuszy nie oferuja w klinice. Zarodek musi miec potencjal.
Oczywiscie do niczego nie namawiam. Do AZ kazdy powinien dojsc wlasna droga.Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
Lukrecja wrote:Magdala, Mimili chyba chodzi o to że jak się już wejdzie w menopauze trzeba podawać HTZ żeby nie doszło do zmian zanikowych endometrium.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 00:05
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb