IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Bea, 5 komórek to nie jest zły wynik. Może pozostałe pecherzyki były puste. Postaraj się o odrobinę optymizmu. Z tego mogą być super zarodki i ciąża. Pisałaś o ile pamietam że największe były trzy, wiec i tak masz dwie komórki więcej.
sylwia80, brenya77, Dana721 lubią tę wiadomość
Jeden jajnik od 2001
VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
IX 2013 IMSI: 4A&4B
XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
V 2018 mezoterapia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bea, daj sobie szansę i daj szansę tej piątce. Olej statystyki, genetyki, nie czytaj juz nic w necie. Zależało Ci żeby spróbować z transferem, przeszłaś stymulacje, masz komórki, niech się teraz spokojnie dzielą w labie a Ty odpocznij
sylwia80, Bea77_2, Dana721 lubią tę wiadomość
3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals
-
nick nieaktualny
-
Mimila wrote:Wyniki masz dobre jeszcze naprawdę. Ja przy amh 0,57 I fsh 12 miałam 2 lata temu 5 komórek I 3 piękne blastocysty I w tym 1 lub 2 zdrowe zarodki.
Jeden mi podali,a drugi padł w 4 dobie.
Blastocysty nie mialam nigdy.
Ostatnio mialam transfer w 2 dobie,bo pewnie bali się,że jedyny zarodek stanie.
U nas oprócz słabych komórek dochodzi jeszcze bardzo słabe nasienie. Dlatego KD nie bardzo ma sens.
Bea, koniecznie dopytaj lekarza, czemu nie pobrali reszty. Czy może były puste?
Novum swego czasu chwalilo się,że mogą niedojrzałe doprowadzić do dojrzałości w specjalnym inkubatorze bodajże, dlatego tym bardziej nie rozumiem:(
Mimo wszystko wierzę,że w tej 5 jest ten właściwy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 12:24
Bea77_2 lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Bea77_2 wrote:Przy moich wcześniejszych czterech in vitro to jest zdecydowanie najsłabsze. Nawet słabsze od stymulacji w fazie lutealnej w Invicta. Mega słabo.
Ale Twoje poprzednie procedury nie zapewniły transferu a tym samym ciąży, u tu jeszcze nie wiesz.
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
nick nieaktualnyNiezapominajka5 wrote:No widzisz, u Ciebie znacznie lepsze efekty przy słabszych wynikach były. U mnie w pierwszej procedurze były tylko 2 zarodki.
Jeden mi podali,a drugi padł w 4 dobie.
Blastocysty nie mialam nigdy.
Ostatnio mialam transfer w 2 dobie,bo pewnie bali się,że jedyny zarodek stanie.
U nas oprócz słabych komórek dochodzi jeszcze bardzo słabe nasienie. Dlatego KD nie bardzo ma sens.
Na razie jesteś w trakcie kolejnego podejściawiec kto wie, może będzie to lepsze podejście i za to ✊️✊️✊️ Żebyś nie musiała szukać innych opcji ✊️✊️✊️
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyklamka wrote:Dlatego ze je badala, ale ladne blastki byly...
Najważniejsze żeby z zarodka była zdrowa ciąża a czy on jest z 1bb czy 4AA nie ma to żadnego znaczenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 12:31
-
klamka wrote:Dlatego ze je badala, ale ladne blastki byly...
Wiem doskonale. Ale nie liczy się ilość tylko jakość.
Ja tez miałam 3 ładne blastki, i to nic nie znaczy, ciąży mi nie dały.
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:Przy moich wcześniejszych czterech in vitro to jest zdecydowanie najsłabsze. Nawet słabsze od stymulacji w fazie lutealnej w Invicta. Mega słabo.
Bea, nie poddawaj sie. Tak jak dziewczyny pisza, tamte stymulacje nie daly ciazy mimo komorek i zarodkow, a moze ta wlasnie da? Wiem jakie to rozgoryczenie jak jest gorzej niz bylo, ale w tym procesie wszystko jest mozliwe.Bea77_2 lubi tę wiadomość
5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019 -
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:Już wiem wszystko. Pobrali wszystkie pęcherzyki ale było tylko 5 zdatnych komórek. Reszta za mała bo nie urosły równomiernie. Czyli moja interpretacja jest taka, że skopano mi stymulację. Nigdy nie miałam aż tak złego wyniku.
Rozmawialas juz z lekarzem, co on ma do powiedzenia w kwestii stymulacji? Niestety, lacze sie z Toba w bolu bo wiem jakie to uczucie gdy "wiesz", ze skopano (mialam tak w Invikcie). Wg mnie mialas za malo leku, ale to juz wiesz, bo pisalysmy. Teraz juz nic nie zrobisz Bea, postaraj sie wierzyc w te komorki ktore masz.
Rozumiem, ze robisz transfer w 3 dobie?Bea77_2 lubi tę wiadomość
5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019 -
nick nieaktualny