IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
scania wrote:Po narkozie nie wolno alkoholu. Lepiej poczekaj do jutra. Może się okaże, że nie ma powodu do smutku.
Fakt, ale jutro to bym sie ubzdryngolila5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019 -
nick nieaktualnyBea podejrzewam jak się czujesz... Tydzień temu przechodziłam podobny stres... masz prawo być wkurzona... ale lekarz próbując różnych leków do stymulacji nigdy nie ma pewności jak dana kobieta na nie zareaguje... i wcale nie chcę bronić dr L. Życzę Ci pięknych zarodków z tych 5 komórek. Jeszcze nic nie jest stracone. Ja wierzę, że ta procedura będzie miała jeszcze szczęśliwy finał.
Dana721 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnybrenya77 wrote:Dobrze, ze opisujecie dziewczyny swoje historie. Ja np. duzo slyszalam dobrego o L, ale po historii Bea wiem juz na pewno, ze do niego nie pojade.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 13:31
brenya77 lubi tę wiadomość
-
Bea77_2 wrote:Zobaczymy ale ja już nie mam wiary w tą klinikę. Czy mogę dziś kieliszek wina? Mam zamiar plus lody. Koniec z wyrzeczeniami.2018.08. ICSI - transfer 2 zarodków
AMH 0.79 czerwiec 2018r
AMH 0.16 czerwiec 2017r
AMH 0.78 czerwiec 2016 r. Fsh - 5, LH - 1.97 .
2007- poród cc ( córka) ciąża naturalna, mąż - obniżone parametry nasienia
37 lat -
Bea77_2 wrote:Jak z 11 rosnących pęcherzyków można uzyskać 5 komórek. Co za partactwo.
&&Wiki03, sylwia80, Lukrecja, mar2śka, Dana721 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bea,5 komórek to dobry wynik,Ja miałam 5 za każdym razem I zdrowe zarodki,przecież ważna jest jakość;A nie ilość,Po co Ci 11?Ja wierzę;że się uda...Może będą lepszej jakości niż tamte. Co do Elonvy to ja też miałam ją raz I nie zareagowalam dobrze na nią,dopiero po Memopurze zaczęły mi rosnąć pęcherzyki.
Bea77_2 lubi tę wiadomość
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
Bea77_2 wrote:W życiu nie miałam pustych pęcherzyków. Jeśli były puste to stymulacja była skopana. Ale myślę że nie. Oni pobrali 5. A jeszcze nie wiem ile się nadaje.
Bea77_2, brenya77, edloteh lubią tę wiadomość
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
Bea działasz strasznie impulsywnie, szybko zmieniasz klinikę i tak naprawdę lekarz powinien mieć szansę poznać jak twoj organizm reaguje na stymulację. Często dopiero 2/3 stymulacja wychodzą dobrze. Idąc twoim tokiem myślenia ja po pierwszej stymulacji też powinnam się zabrać z Novum bo miałam tylo 1 zarodek.
Moim zdaniem za duża presja przy stymulacji żeby wszystko wyszło dobrze zrobiła swoje.
A tak naprawdę to jeszcze trzeba poczekać bo 5 komóreczek to potencjalnie 5 zarodków i życzę Ci żeby "wystarczyły" do tego abyś została mamą.Wiki03, sylwia80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A powinni analizowac. I wyciagac wnioski z analizy. Smutne, ze leca schematami.
Przykro mi Bea, ze Cie zawiedli na tym etapie. Trzymam kciuki za happy ending.
Faktem jest, ze komorek moze byc mniej tych dobrych z wiekiem. Jednakowoz nie wyklucza to zdrowej ciazy.
Lukrecja, Bea77_2, Dana721 lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Bea77_2 wrote:Kochana, w pierwszej klinice byłam na 3 procedurach. Nikt nie bawił się tam w jakieś analizowanie mojego przypadku... kazali się stymulować aż do skutku. To ile mam zainwestować w klinikę, żeby było wystarczająco długo dla lekarza na rozeznanie się w moim organizmie?
To że ktoś analizuje w klinikach nieudane podejścia to mit. Ja w każdym razie z żadną analizą się nie spotkałam.Bea77_2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:Już wiem wszystko. Pobrali wszystkie pęcherzyki ale było tylko 5 zdatnych komórek. Reszta za mała bo nie urosły równomiernie. Czyli moja interpretacja jest taka, że skopano mi stymulację. Nigdy nie miałam aż tak złego wyniku.
Bea, nie dziwie się ze jesteś wkurzona, w końcu to marnowanie czasu i pieniędzy, nie łam się, nie we wszystkich klinikach tak partaczą robotę – myślę, że to kwestia trafienia na dobrego lekarza.
-
Blastka wrote:Bea działasz strasznie impulsywnie, szybko zmieniasz klinikę i tak naprawdę lekarz powinien mieć szansę poznać jak twoj organizm reaguje na stymulację. Często dopiero 2/3 stymulacja wychodzą dobrze. Idąc twoim tokiem myślenia ja po pierwszej stymulacji też powinnam się zabrać z Novum bo miałam tylo 1 zarodek.
Moim zdaniem za duża presja przy stymulacji żeby wszystko wyszło dobrze zrobiła swoje.
A tak naprawdę to jeszcze trzeba poczekać bo 5 komóreczek to potencjalnie 5 zarodków i życzę Ci żeby "wystarczyły" do tego abyś została mamą.
Ja tez uwazam, ze panika to zly doradca. Moje zdanie jest takie, ze po kilku stymulacjach, trzymamy sie tej kliniki w ktorej bylo najlepiej i tego protokolu, ktory dal najlepsze rezultaty. Oczywiscie, gorzej, jak po kilku stymulacjach wciaz nie trafiamy na ta dobra klinike... Gdybym miala doradzic Bei to sprobowalabym jeszcze raz w Czechach, bo tam byla dobra stymulacja i trzymalabym sie tych Czech do skutku. Ewentualnie znalezc klinike, ktora robi podobna stymulacje (Bea, dam Ci namiary jak bedziesz chciala, ale to wiesz). Ja juz dawno sie wyleczylam z mrzonek, ze istnieje jakas procedura, dodatek, cuda na kiju, ktore sa w stanie cos lepiej zadzialac. Na pewnym etapie nowa klinika, to cofniecie sie, a nie poprawa. Dobra stymulacja to podstawa i (jak juz znajdziemy) to trzymamy sie tej kliniki, ktora umie ja dobrze zrobic. Reszta w rekach pana, jak mawia moj szwagier, ale lekarz, ktory umie zrobic stymulacje to jest najwazniejsze.
Ale, zdaje sie Bea jest teraz na innym etapie i w tym etapie ja wspieramy, prawda?Bea77_2 lubi tę wiadomość
5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019 -
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:A po co mi coś omawiać z L? On mi już powiedział, że się wypstrykałam w Czechach. Przecież się nie przyzna do źle dobranej stymulacji. A ja dokładnie wiem co się stało. Za małe dawki na początek plus nie zareagowałam na Elonvę. Dopiero zaczęło mi rosnąć na Gonalu i Menopurze tuż przed zakończeniem stymulacji.
@ Ale jak to mozna sie wypstrykać? Niby jestem po 4 stymulacjach i myslalam ze stymulacja napedza tylko peccherzyki antralne czyli te ktore i tak by sie stracilo bo organizm by wybral jedna...
Pozatem niech on nie bedzie takim specjalista u mnie z niska rezerwa zasugerowal 2 razy na naturalnym(czyli tracilabym pozostale antralne w danym cyklu) aha i najlepsze powiedzial ze jak nie wyjdzie to przejdziemy na normalna stymulacje...to ja sie pytam po co tracic dwa cykle...ahhh..Bea77_2 lubi tę wiadomość
-
Bea77_2 wrote:Jak z 11 rosnących pęcherzyków można uzyskać 5 komórek. Co za partactwo.
Faktycznie się nie popisali, może, chociaż jakość będzie dobra, trzymam kciuki zęby się udało. Ja teraz próbuje w Invimedzie i na razie same plusy, finansowo tez wychodzi całkiem nieźle, jak patrzę na inne cenyBea77_2 lubi tę wiadomość
aneta89