X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Erika Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Ja miałam drugą stymulację też miesiąc po pierwszej i też jedna blastka. Moim zdaniem nie jest dobrze robić jedną stymulację za drugą. Lepiej mieć ze trzy miesiące miedzy stymulacjami.
    no wlasnie więc to jest wina tego ze nie bylo odstepu miedzy stymulacjami albo tego ze nas faszerowali DHEA i Menopurem podczas stymulacji a nie tego ze krotki protokół nie zadzialal

Bea77_2 lubi tę wiadomość

Wiek - rocznik 1977
    2015-2016 Inseminacja 5 zabiegów bez rezultatu
    2017 Invicta Invitro po podwojnej stymulacji 5 zarodków nieprawidłowych po pgd
    2018 sierpień - przygotowania do kolejnego zabiegu invitro AMH 1.20
  • Erika Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Ja miałam drugą stymulację też miesiąc po pierwszej i też jedna blastka. Moim zdaniem nie jest dobrze robić jedną stymulację za drugą. Lepiej mieć ze trzy miesiące miedzy stymulacjami.
    Bea sorry ze tyle pytań naraz ale wydaje mi sie ze mamy podobna sytuacje to już ostatnie na chwile obecna ;)czy teraz tez idziesz krótkim protokolem?

Bea77_2 lubi tę wiadomość

Wiek - rocznik 1977
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisali mi z Gynocentrum,ze wszyscy dawcy sa zbadani genetycznie,podała jakie badania musza zrobic. U nich muszę byc 2-3 wizyty,wlacznie z transferem i trzeba u nich zrobic badania wirusowe,nie moga btc z Polski. Po wyborze zarodka mozna sie dowiedzieć ile jest zarodków od tych dawcow. Relrofit wszystko robi online i niw chcą żadnych badan,co jest dla mnie co najmniej dziwne. Wybiera sie zarodek i przyjeżdża tylko na transfer.

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 19:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Moj lekarz tez twierdzi,ze jeśli az to tylko Czechy. Ja ciagle piszac o tym nie msm na myśli komorek,tylko nasienia. Komorek nie odda kobieta 100,a nasieniem jednego faceta mozna zaplodnic caly kraj. To jest roznica.
    W Unice i Gynocentrum jest 6 tys za zarodek,a w Reprovit 1140 euro,to wychodzi ok 5 tys.
    Do tego dochodzą jeszcze koszty transferu, wizyt, itp?

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Mimila, Skittles lubią tę wiadomość

• Izunia37 Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erika wrote:
    no wlasnie więc to jest wina tego ze nie bylo odstepu miedzy stymulacjami albo tego ze nas faszerowali DHEA i Menopurem podczas stymulacji a nie tego ze krotki protokół nie zadzialal

Ja akurat miałam lepsze efekty stymulacja po stymulacji. Przerwa miedzy nimi to bylo 14 dni antykoncepcji. Tak przejechalam 4 stymulacje...Najlepsza byla ostatnia jesli chodzi o efekty. Moze kazdy organizm sie inaczej rozgrzewa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Erika Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izunia37 wrote:
    Ja akurat miałam lepsze efekty stymulacja po stymulacji. Przerwa miedzy nimi to bylo 14 dni antykoncepcji. Tak przejechalam 4 stymulacje...Najlepsza byla ostatnia jesli chodzi o efekty. Moze kazdy organizm sie inaczej rozgrzewa.
    Izunia tu mnie zaskoczylas. Każdorazowo miałaś długi protokół? Być moze to zalezy od wieku ja wtedy byłam tuz przed 40stka hmmm

Wiek - rocznik 1977
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Do tego dochodzą jeszcze koszty transferu, wizyt, itp?
    W Reprofit nie,w Gynocentrum tak,dochodza koszty wizyt i badan u nich zrobionych.

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mi odpisali z Reprofit,ze moga wybrac taki zarodek,od dawcow,od ktorych nie urodzily sie dotad dzieci w Polsce przecież mogą sie urodzic później. Napisala,ze nie moga udzielic informacji na temat ilosci zarodkow powstałych od konkretnych dawcow nawet gdyby je mieli,a wczesnoej twierdziła,ze ich nie maja...Gynocentrum podalo,ze najwięcej 5 zarodkow powstaje od 1 dawcy i ze udzielają takiej informacji. Dziwne,bo to jedno państwo i nawet to samo miasto...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Masz inne zdanie,bo nie przeszlas tego co ja jesli chodzi o PGS. Gdybys przeszła to jestem pewna,ze byloby inne. Szkoda,ze po prostu nie chcesz uwierzyć na słowo ale to Twój wybór. Mi Gynocentrum napisalo,ze ravzej nie robia pgs zarodków od młodych dawców ale na specjalne życzenie moga zrobic.
    Nie wiem co przeszłaś, to prawda. Jeżeli jest gdzieś twoja historia to chętnie poczytam.
    Miałaś PGD czy PGS?

To prawda co Bea pisze. Czechów nie obchodzi jak jesteś „przygotowana” do transferu, mam na myśli posiewy etc. O Wszystkie posiewy i badania powinna zadbać pacjentka, i to się wydaje bardzo logiczne. Nie naciągane. Nie wiem jak wy, ale jak przed każdym crio robie wszystkie posiewy, badanie ogólne moczu i krwi.
    Zreszta, jak ktoś decyduje się na transfer to na pewno wie o co zadbać.
    Żeby mnie ktoś zle nie zrozumiał, oni pacjentkę do transferu przygotowują :)

Mimila lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 07:06

Bea77_2, edloteh lubią tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Skoro ilosc mozliwych zarodkow (co trzeba chyba pamietac nie rowna sie ilosci dzieci) powstala od jednych dawcow, to moze powinnas jednak rozwazyc polskie kliniki i zarodki od par leczacych sie. Tylko tutaj masz wieksza gwarancje, ze te konkretne pary jesli urodzily dzieci i oddaly swoje zarodki, to maja moze dwoje, max troje dzieci. I wtedy ten problem sie zamyka.

Cokolwiek ci kliniki powiedza, to kazda ma swoja polityke. Nawet jesli jedna klinika ci powie, ze uzywa danej dawczyni raz, to nigdy nikt nie da ci gwaracji, ze dana laska, czy dany gosc nie poszli, i nie oddali swojego materialu znow. A wachlarz klinik w Czechach maja szeroki. Wiec to jest taka troche "walka" z wiatrakami uwazam. Sprawdz co mowi prawo na temat dawcow w Czechach i bedziesz wiedziala co jest na 100% przestrzegane. Cala reszta to jest polityka kliniki.
    Od dawcow leczacych sie w Polsce nie chce,bo nie ma dobrych zarodków,tak mi mowil moj lekarz,a jak sa to rzadko i szybo sue rozchodzą,dlugo się czeka na zarodki w Polsce. Co mi z tego,ze kobieta moze miec w Polsce 29 lat skpro nie moze miec dzieci,a ja w wieku 35 lat mialam bez problemu;sa to na pewno zarodki gorszej jakości i jest mniejsza szansa na udany transfer i zdrowe dziecko.Chore to ja moge miec swoje.Bez sensu,,Jesli robic az to tylkp w kraju,gdzie bedzie od dawcow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 18:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 07:06

Mimila lubi tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    No ja to dobrze rozumiem i sie z tym zgadzam w 100%, ale wtedy wydaje mi sie, ze musisz zaakceptowac druga strone medalu, a mianowicie fakt, ze nie bedziesz miala kontroli nad tym, ile komorek odda dawczyni i dawca, i ile dzieci powstanie z ich materialu. Tak samo, jak kazda z tych klinik ma ograniczona w duzym stopniu kontrole i wiedze nad tym.
    Wiem i zaakceptuje to ale szukam jak najlepszych opcji,to normalne, no i najpierw musze przekonać meza,a to jest najtrudniejsze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 08:42

edloteh, Mimila, sylwia80 lubią tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Ty cala uwage skoncentruj na mezu, bo klinike w Czechach znajdziesz na 100%, ktora bedzie odpowiadala twoim potrzebom. Mocno trzymam kciukasy, zeby maz sie zgodzil :)
    Musze jeszcze dowiedziec sie o Grecje.

• 4me Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea kciuki trzymam i ja!

Ja dzis bylam na podgladzie po 5 dawkach gonapeptylu. Dzis niesmialo bylo widac 7 malutkich pecherzykow i 3 na drugim. Ile z tego wyrosnie i będzie sie nadawało do pobrania dowiem sie za tydzien :/
    Naarazie to wróżenie z fusów...
    Dzis poszedl pierwszy Menopur. Tymczasem czekam na okres i sprawdzam ponownie ten 100% wzrost AMH w 2 lub 3 dc razem z FSh.

Bea77_2, Niezapominajka5, Dana721 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ