IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Lukrecja wrote:Bea kciuki zaciśnięte. Wychodzę właśnie z moim Kaczorkiem na szczepienie a myślę o Twoich komórkach
Mam już wynik AMH - 0.25 , nie jest źle. Ufff:) może moje cykle szaleją po ciąży jednak:)
Lukrecja ile było poprzednio?07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
11.2018 amh 0,86
12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍 -
nick nieaktualnyMergelka wrote:dziewczyny co to jest badanie AFR czy przez normalne usg lekarz moze sprawdzic liczbe pecherzykow antralnych i w ktorym dniu cyklu. Chcialabym sprawdzic moj cykl po stymulacji, czy w ogole mam takie pecherzyki....
Trzeba na początku cyklu podejść do gina na usg, tak w 2-3dc, w trakcie krwawienia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 09:59
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
edloteh wrote:Pierwsze słyszę o tym AFR... chyba ze masz na myśli AFC? Bo to jest właśnie sprawdzenie pęcherzyków antralnych
Trzeba na początku cyklu podejść do gina na usg, tak w 2-3dc, w trakcie krwawienia.2018.08. ICSI - transfer 2 zarodków
AMH 0.79 czerwiec 2018r
AMH 0.16 czerwiec 2017r
AMH 0.78 czerwiec 2016 r. Fsh - 5, LH - 1.97 .
2007- poród cc ( córka) ciąża naturalna, mąż - obniżone parametry nasienia
37 lat -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBea, szukaj kochana pozytywów. Są 3
może w wśród nich jest ten jedyny ✊️✊️✊️
Broniłabym się rękami i nogamiżeby transfer zrobił ktoś bardziej doświadczony. Nie ogarniam tego. Szef prowadził i co, oddaje teraz pacjentkę nie do swoich ulubieńców... no comments. Sorki.
U mnie z 4 dojrzałych zapłodnił się 1, to była maskara. W poprzednich stymulacjach miałam 90% zapłodnionych.
Mergelka, moim zdaniem za późno, niestety.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 10:19
Bea77_2 lubi tę wiadomość
-
edloteh wrote:
Mergelka, moim zdaniem za późno, niestety.2018.08. ICSI - transfer 2 zarodków
AMH 0.79 czerwiec 2018r
AMH 0.16 czerwiec 2017r
AMH 0.78 czerwiec 2016 r. Fsh - 5, LH - 1.97 .
2007- poród cc ( córka) ciąża naturalna, mąż - obniżone parametry nasienia
37 lat -
Bea77_2 wrote:Mam już wiadomość z kliniki. Było 5 dojrzałych ale tylko 3 się zapłodniło. Nigdy nie miałam tak dramatycznie złego wyniku. Transfer w piątek o ile cokolwiek dożyje. Nie mogę wyjść z szoku jak tak klinika i jej szef są przereklamowane.
Trzymam zatem kciuki za tą trójkę. Bea, tak jak dziewczyny mówią, to mogą być TE zarodki. Najważniejsze żebyś miała transfer.Bea77_2 lubi tę wiadomość
5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019 -
Nadzieja90 wrote:Ale z tego co piszecie wynika ze dr L nie jesr wszechwiedzacy I wie wiecej niz reszta... z tego wynika ze kazdy tylko kasa I tyle chyba Szkoda zebym tam jechala
Bea77_2, edloteh, Izunia37 lubią tę wiadomość
-
Bea77_2 wrote:Ewidentnie spieprzona stymulacja. Nie mam najmniejszej wątpliwości. W Czechach mnie umieli wystymulować na 9 dojrzałych i 7 pięknych zarodków.
Bea, nie mogłaś tego przewidzieć, równie dobrze mogło być super. Każda z nas popełnia takie nietrafione decyzje - ale przecież nie da się tego przewidzieć.
Myśl o tej trójce na szkle. Trzymamy kciuki żeby to była ta trójka, a wtedy spieprzona stymulacja nie będzie miała żadnego znaczenia.Bea77_2, Izunia37, sylwia80, Dana721, Mika10 lubią tę wiadomość
5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
nick nieaktualnyMergelka wrote:Byłam przed chwilą nadal jest torbiel po stymulacji troszkę się zmniejszyła bo 3 cm a pęcherzyków żadnych nie ma...to znaczy że nie ma wcale czy w 6 dniu cyklu nie widać.
Idź w kolejnym cyklu, koniecznie w 2-3dc. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBea77_2 wrote:A to Sowińska jest słaba? Ja jej na oczy nie widziałam. Młoda jakaś?
Nie wiem dlaczego w sumie cię do niej pokierowali. Szef zawsze wysyła do straszyzny właśnie, czyli W, Z, T
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 10:47
-
Bea77_2 wrote:Boże dlaczego ja nie wiedziałam że ta klinika taka słaba i na maksa przereklamowana. Zawsze miałam 7 zarodków a w nOvum nawet połowy nie mam.
Dokładnie tak jak ja nie wiedziałam, że reklamowana invicta jest do dupy. Niestety, może my już jesteśmy bardziej wymagającymi pacjentkami. Ja już teraz wiem jakiego kroju lekarzy unikać, o co pytać i jak w miarę ocenić czy lekarz umie robić stymulacje indywidualna, czy leci stałym protokołem. Ale ta wiedza przychodzi wraz z porażkami. Myśl o tym jako pozytywie - wiesz przynajmniej jaki protokół na ciebie działa, kto umie go zrobić. To jest bardzo ważne.5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
nick nieaktualnyBea77_2 wrote:Boże dlaczego ja nie wiedziałam że ta klinika taka słaba i na maksa przereklamowana. Zawsze miałam 7 zarodków a w nOvum nawet połowy nie mam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 10:46
Bea77_2 lubi tę wiadomość
-
edloteh wrote:To szef
Z reszta wiekszosc lekarzy w Novum to tylko lek. a nie dr.
Mnie L. nie przypadl do gustu, takze drwil z poprzednich lekarzy i stymulacji, ale u mnie nie bedzie mial szans na sprawdzenie swoich teorii.
Bea && nie puszczamBea77_2, brenya77, Izunia37 lubią tę wiadomość