Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • emka29 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam dzisiaj wyniki amh 0,97 i fsh 14,75. Od wczoraj biore gonapeptyl.
    Załamał mnie ten wynik trochę.

12.05.2016 ciąża pozamaciczna :(
    18.04.2017 7 tc serce przestało bić :(
    20.01.2018 7tc serce przestało bić :(
    28.01.2020 KD blastka 3BB ❤🤰
    1.06.2020 zdrowa 👨‍👩‍👧
    12.10.2020 ❤ Dominika
    km5suay3h4up5iou.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emka29 wrote:
    Nie załamuj się, wynik nie jest jeszcze zły.
    Są tu dziewczyny ze znacznie niższym amh i podchodzą do ivf, mam nadzieję,że z sukcesem.
    Mi też taki wyszedł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 14:46

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Skittles Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emka29 wrote:

AMH 0,97 to dobry wynik, chciałabym mieć taki! Powodzenia w stymulacji.

Mimila lubi tę wiadomość

07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
    07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
    11.2018 amh 0,86
    12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
    01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
    02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍
  • Erika Koleżanka

Wysłany: 1 września 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za rady spróbuje raz jeszcze z Invikta bo tam jestem praktycznie od poczatku postaram sie przekonać lekarza aby dal wyższe dawki na poczatku choć z doświadczenia wiem ze pewnie nic z tego nie bedzie bo.oni maja swoje analizy i kropka ...no cóż musze sie zdać na ich wiedze mam.nadzieje ze wiedza co robia. Dziekuje Wam za wsparcie przyznam ze mam trochę stresa przed kolejnym invitro tymbardziej ze tym razem pgd nie bede robić

Bea77_2 lubi tę wiadomość

Wiek - rocznik 1977
    2015-2016 Inseminacja 5 zabiegów bez rezultatu
    2017 Invicta Invitro po podwojnej stymulacji 5 zarodków nieprawidłowych po pgd
    2018 sierpień - przygotowania do kolejnego zabiegu invitro AMH 1.20
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem pierwszy raz w tym wątku bo wydawało mi się, że do niego nie należę. Mam AMH 2 i co? Niby super a odpowiedzi na stymulacje maaarne. Ehh.

• Mimila Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittles wrote:
    AMH 0,97 to dobry wynik, chciałabym mieć taki! Powodzenia w stymulacji.
    Też bym byla szczęśliwa gdybym miała takie amh.

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erika wrote:
    Dziekuje dziewczyny za rady spróbuje raz jeszcze z Invikta bo tam jestem praktycznie od poczatku postaram sie przekonać lekarza aby dal wyższe dawki na poczatku choć z doświadczenia wiem ze pewnie nic z tego nie bedzie bo.oni maja swoje analizy i kropka ...no cóż musze sie zdać na ich wiedze mam.nadzieje ze wiedza co robia. Dziekuje Wam za wsparcie przyznam ze mam trochę stresa przed kolejnym invitro tymbardziej ze tym razem pgd nie bede robić
    Piateczka Erika-tez nie robie PGD i sni mi sie to po nocach :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • emka29 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pocieszenie :).
    Nie myślałam że może tyle spaść. Wcześniej miałem 1,9.

Mam nadzieję że dobrze zareaguje na leki.

12.05.2016 ciąża pozamaciczna :(
    18.04.2017 7 tc serce przestało bić :(
    20.01.2018 7tc serce przestało bić :(
    28.01.2020 KD blastka 3BB ❤🤰
    1.06.2020 zdrowa 👨‍👩‍👧
    12.10.2020 ❤ Dominika
    km5suay3h4up5iou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 18:59

• kayama Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem po histeroskopii wczoraj byls, był polip, usunęli, dr powiedziała że podjęłam dobra decyzję :) że taki polip działa jak spirala. Nie był duży 5 mm. Pobrali wycinki do badania, wyniki dopiero za 2 tyg. Po histeroskopii czuje się średnio, że wszystkich babek na sali tylko mnie brzuch bolał. Dziś troszkę lepiej ale głównie poleguje.

Bea77_2, Dana721, 4me, karolcia35 lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Erika Koleżanka

Wysłany: 1 września 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wlasnie wyniki w drugim dniu cyklu FSH 10.5 LH 5.90 stosunek LH do FSH 0.56 trochę sie podlamalam bo rok temu ten stosunek był 1. Wiecie moze co to oznacza i czy mozna to jakoś skorygować lekami miała któraś z Was taki wynik. Chciałam Wam jeszcze powiedzieć ze DHEAs robiłam miesiąc temu mialam poziom 270 a dziś 170 mimo brania 25 mg codziennie. Czyli bardzo szybko spada ten poziom.

Wiek - rocznik 1977
  • Erika Koleżanka

Wysłany: 1 września 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Piateczka Erika-tez nie robie PGD i sni mi sie to po nocach :/
    co ma być to bedzie wydaje mi sie ze jak ma sie udać to uda,sie bez pgd choć dziś doktor w invicta mówiła ze duzo ryzykuje bo ostatnio wszystkie były nieprawidłowe po pgd powiedziałam trudno i dodałam ze nie mamy 100% pewności ze badania sa miarodajne. Ja mialam po jednej wadzie we wszystkich 4rech zarodkach a teraz chce spróbować bez. Kiedyś wogole tych badan nie bylo i tez dziewczyny po invitro zachodziły w ciążę poza tym kosztuje to dużo i nie stać mnie...

Berbeć, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

Wiek - rocznik 1977
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 19:00

Dana721 lubi tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całkowicie się z Tobą zgadzam,Bea. Ja będę ciągle powtarzać,Że gdyby nie pgs to prawdopodobnie miałabym już dziecko.

Bea77_2, Dana721 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea nie tylko Invicta bada zarodki na miejscu, bo klinika w której ja się lecze też. Medart Poznań

Bea77_2 lubi tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea,jakie masz zdanie na temat ewentualnego pgs zarodkow z Czech?W Reprofit mają zarodki po pgs I bez.Ja ogólnie jestem przeciwna temu,z własnego doświadczenia Ale tu są dawcy młodzi.Czy Twoim zdaniem jest sens brać badany?Boję się,ze on też będzie osłabiony przez badanie. W Gynocentrum mają zarodki bez pgs I napisali mi,ze nie widzą potrzeby by były badane,bo dawcy są młodzi i przebadani genetycznie. Pytam Ciebie,Bea,bo bardzo liczę się z Twoim zdaniem Ale moga oczywiście tez odpowiedzieć inne dziewczyny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Mimila lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Mimila Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Jeśli zarodek jest stworzony z gamet dwojga młodych i przebadanych dawców to ja bym zaryzykowała bez PGS. Chyba że chcesz wybrać płeć - teoretycznie chyba nie można wybierać do transferu pod kątem płci ale tylko teoretycznie bo na wyniku PSG są zapisane chromosomy i jak jest XX to już wiadomo że dziewczynka, a jak ostatnia para chromosomów to XY to wiadomo z góry że to chłopiec. O tym jakie zarodki będą podane decyduje lekarz z pacjentem więc miałabyś moim zdaniem nieoficjalnie wpływ na wybór płci. Nie wiem czy to dla Ciebie ważne. Jeśli to dla Ciebie nieistotne to bym ryzykowała bez PGS.
    Myślisz,ze nawet płeć można wybrać?Ja miałam wyniki pgs I nie miałam podanego nigdzie XX I XY. Gdzie Ty to miałaś?Nie pomyślałam,ze tak w ogole można I choć fajnie byłoby mieć dziewczynkę to tak naprawdę nie ma to dla mnie żadnego znaczenia, wybieranie płci to już jest jak dla mnie przesada,chyba,Że z powodów choroby. Nie chciałabym nikogo urazić. Mi chodziło o ewentualne pgs gdyby mogło by chore,bo I u mlodych się zdarzają,A w Czechach nie płaci się dużo za pgs ale ponieważ mialam takie przeboje z pgs to się boję,ze zarodek może być przez to osłabiony i historia może się powtórzyć. Póki co, ja sobie tak planuje już Ale nie mam jeszcze zgody męża i nie wiadomo czy w ogole będzie

• Mimila Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea,zainteresowalas mnie tymi oznaczeniami,jak wrócę do Krakowa to sprawdzę swoje kartki,wyniki z pgs Ale będzie mi tum bardziej przykro jeśli tam będzie płeć,a one zostały przez głupotę zniszczone...
    A co do zarodków w Czechach,w Reprofit to podaje się im swoje cechy I czy chce mieć zarodek z pgs czy bez I takiego szukają,potem przyjeżdża się już na sam transfer, nie sądzę by podali te wyniki pgs wcześniej I bym miała wybór tak naprawdę. Ja wiem,ze Czesi to luzacy ale chyba nie aż tacy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 23:12

‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ