X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mogę doloczyc? :)

W lutym 2017 roku moje amh wynosilo 2,3. Niby dobre bo mialam 29. Ale za nic nie przekłada to się na ilość jajek jakie produkuje. Od czerwca zaczęłam długi protokół. Wychodowalam tylko 4 jajka, z czego były tylko dwa zarodki. Jeden podano mi w 3 dobie a drugi mieli chodowac do 5 ale po 3 zaraz padł. I transfer nie udany. Zero mrozakow. Dół totalny ale zaparlam sie i 8 dni temu zzaczęłam stymulacje, protokół krótki. Wieksze dawki leków i mam 5 pęcherzyków. Znów mało... czemu skoro amh dobre? Jutro mam wizytę i pewnie piatek/sobota punkcja. Boje sie powtórki z poprzedniego podejścia ale kto nie ryzykuje nic nie ma.

Mam jedno dziecko z 1 cyklu starań. A teraz jak widać nawet ivf nie pomaga... :(

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Erika Koleżanka

Wysłany: 11 września 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wracam od lekarza. Jestem na antykoncepcji 12 dzień bo idę długim protokołem powiedzcie mi prosze ....lekarz dziś widział tylko 5 pęcherzyków antralnych a 2 tyg temu zanim zaczęłam brać antykoncepcje mialam ich 11. Lekarz mowi ze schowaly sie bo sa wyciszone antykoncepcja czy to mozliwe ze 6 pęcherzyków sie schowalo i on ich nie widzi

Wiek - rocznik 1977
    2015-2016 Inseminacja 5 zabiegów bez rezultatu
    2017 Invicta Invitro po podwojnej stymulacji 5 zarodków nieprawidłowych po pgd
    2018 sierpień - przygotowania do kolejnego zabiegu invitro AMH 1.20
  • Avva Debiutantka

Wysłany: 11 września 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Czy możliwe jest zrobienie transferu bez usg przez powłoki brzuszne?

Tak, ja tak miałam :-) Transfer udany - ciąża :-)

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

• Skittles Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erika wrote:
    Dziewczyny wracam od lekarza. Jestem na antykoncepcji 12 dzień bo idę długim protokołem powiedzcie mi prosze ....lekarz dziś widział tylko 5 pęcherzyków antralnych a 2 tyg temu zanim zaczęłam brać antykoncepcje mialam ich 11. Lekarz mowi ze schowaly sie bo sa wyciszone antykoncepcja czy to mozliwe ze 6 pęcherzyków sie schowalo i on ich nie widzi
    Możliwe miałam podobnie przed antykoncepcja widać bylo 4 pecherzyki, podczas brania anty tylko 1 pęcherzyk... po zakobczeniu antykoncepcji znowu się pojawiły. To prawda ze wycisza jajniki.

07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
    07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
    11.2018 amh 0,86
    12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
    01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
    02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍
  • AniaT Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea a w razie niepowodzenia teraz to kiedy będziesz podchodziła do crio? pytam bo jeżeli to będzie cykl sztuczny to ja brałam estrofem, więc dopytaj się może jak masz go odstawić w razie czego.
    Mam oczywiście nadzieję, że nie będzie trzeba ich odstawiać:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 18:43

klamka, Mimila lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 18:44

• Skittles Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Mi L o dawstwie mówił na każdej wizycie. Z góry spisał stymulację na straty. Myślę, że takie dodatkowe dołowanie w ogóle przy stymulacji nie jest potrzebne. Ja bardzo żałuję, że do niego poszłam. Źle mi dobrał leki i dawki. A dlatego źle dobrał bo nie wziął pod uwagę w ogóle mojej wcześniejszej historii. Zbyt był zajęty odbieraniem różnych telefonów podczas wizyty i mówieniem nie na temat. Jest to bardzo pewny siebie lekarz, który uważa się za lepszego od innych. W moim przypadku okazał się jednak najbardziej nieudolnym.

Wiem Bea, ze w Twoim przypadku to się nie spisał... chociaz mam nadzieje, ze jednak ta beta wyjdzie pozytywna. Ostatnio taki tekst mi rzucil, ze az sie poplakalam w domu... nie bede na forum pisac co dokladnie powiedzial. Ucieklam z invicty, i trafilam za sprawa forum do L. Teraz juz nie wiem czy ten Bialystok moze nie lepszy. Tylko jestem z Wawy i nie jest mi po drodze do Bialego. Nie mam zadnej alternatywy.

07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
    07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
    11.2018 amh 0,86
    12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
    01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
    02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Jedno nie daje mi spokoju.
    Mialam tylko chwilowe usg dopochwowe przed transferem, a później już nikt mi od góry usg nie robił.
    Pytam,bo do tej pory zawsze inaczej wyglądały moje transfery.

Ja tak mialam. Lekarz nawet fartucha nie założył. Przyjechal w niedzielę wziął słomkę sprawdzil dane, odpalil lampke i pyk zrobione
    Zero usg

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Skittles lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ewi :) rozgość się!
    Bea- Ty wiesz - mocno mam zaciśnięte za betę !!!! Mocno
    4me - powodzenia jutro - o ktorej masz ??
    Niezapominajka - jak się czujesz ?
    Wpadłam i patrzę ile postów do przeczytania :)
    No nic - nadrobię - póki co trzeba posiłek dokończyć ;)

Bea77_2, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea Ale Provita w Czechach?

Bea77_2 lubi tę wiadomość

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mergelka wrote:
    Właśnie ja chce podchodzić a mąż twierdzi se się nie uda. Ja jestem waleczna i chce zaryzykować. Jak nie to pojadę do Białegostoku do Kriobanku. Moja koleżanka zmieniła i udało się tam. Nie wiem kilka pęcherzyków znalazł przy 20 dniu cyklu ale ten cykl mam bezowulacyjny. Tak powiedział. To jest pierwszy cykl Po nieudanym in vitro. mam jedno dziecko z pierwszego małżeństwa, nie mamy wspólnego dziecka a bardzo chcemy. Mam mieć histeroskopie też bo jestem Po cc i jednak noga być zrosty. Ogólnie jestem załamana bo uczciciwe powiedział że szanse marne i albo mamy uciekać stąd albo próbować bo jednak jakieś szanse są i z gorszych przypadków były dzieci.
    To to samo by powiedział mi,bo amh podobne.

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Mimila lubi tę wiadomość

• evkill Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kicha. Nie mogę zacząć stymulacji bo torbiel mi urosła do 3 cm. Muszę odstawić leki i czekać na @. Do tego mam dziś 7 DC i dalej plamie. Do tego mam 2 małe polipy, które muszę usunąć po stymulacji, a przed transferem. Nie wiem czy płakać czy kląć, więc pije.
    Dziewczyny, które miały usuwane polipy, jaka metodą i czy na NFZ?

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Jedno nie daje mi spokoju.
    Mialam tylko chwilowe usg dopochwowe przed transferem, a później już nikt mi od góry usg nie robił.
    Pytam,bo do tej pory zawsze inaczej wyglądały moje transfery.

A kto robil transfer?
    Moze jestes latwy przypadek w sensie budowy i jak dr zerknal to juz zapamietal i mial obraz w glowie.

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • 4me Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoł ja nawet nie wiedziałam, ze sie robi przez usg przez powloki brzuszne...
    Myślalam, ze takie usg to juz tylko przy wielkim brzuchu...
    Najczęściej tak wlasnie miałyście robione?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Koralik Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Obudziłam się dziś zlana potem, o 5:00. Powtórzyłam test - negatywny. Beta po południu to będzie tylko formalność.

Miałam wczoraj rozmowę z mężem o KD. Wspomniałam mu o Intersono i o tym, że są tam dawczynie które nie chcą i takie, które chcą się ujawnić. Powiedziałam, że jestem pewnie za tą drugą opcją. To mi powiedział, że pewnie mam rację bo dziecko może chcieć poznać kiedyś swoją mamę biologiczną.

Chociaż nie miał złych intencji, poczułam się fatalnie jak to usłyszałam. Bo jeśli on będzie biologicznym tatą, a jakaś młoda przypadkowa dziewczyna z Ukrainy biologiczną mamą, to kim ja będę w tej układance? Inkubatorem na dwóch nogach? Ciałem? Mamą społeczną? Adopcyjną?

Nie mogę przez to spać. Nie mogę uwierzyć, że z AMH jeszcze niedawno 2.5 i pięknym FSH muszę takie decyzje podejmować. Mam żal do lekarzy, że nikt nigdy nie przeanalizował mojego przypadku.

Wyobrażam sobie jak się czujesz. Moje AMH jeszcze jakiś czas temu też było lepsze. Nerwy mam przez to straszne:(

Czytałam trochę o zagranicznych klinikach. Niektóre oferują programy w stylu "Money back". Widziałam, że m. in. w Intersono mają program z gwarancją 50% zwrotu, tylko całość sporo kosztuje.

Oczywiście, że będziesz mamą, "tą" mamą, tą najważniejszą, tą, która urodzi i tą, która wychowa. Ja bym jednak nie mówiła dziecku, skąd się wzięła ta komórka. Albo dopiero później, jakby już było dostatecznie dojrzałe. Ale nie ma co się martwić na zapas;)

Jeszcze Wam dziewczyny odpowiem na wcześniejsze posty. Dla mnie decyzja o KD też wcale nie jest łatwa. Oczywiście wolałabym, żeby moje dziecko miało takie same geny. Jednak te moje komórki... Tak naprawdę nie wierzę, że uda się polepszyć ich jakość. Jakby udało się wcześniej uzyskać chociaż jednego w miarę dobrego zarodka, nie wahałabym się, starałabym się dalej ze swoimi komórkami. Ale u mnie nawet ten jeden zarodek był kiepski. No i w końcu odpadł. Czy zmiana stymulacji coś tu by pomogła? Trudno powiedzieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 21:32

Bea77_2, Mimila, Dana721 lubią tę wiadomość

Endometrioza 3/4 st.
    Obniżone AMH
    Oligoasthenoteratozoospermia
    07.2018 PICSI :(
    AZ 04.12.2018 :)
    02.01.2019 ♡

127689cf28.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Łoł ja nawet nie wiedziałam, ze sie robi przez usg przez powloki brzuszne...
    Myślalam, ze takie usg to juz tylko przy wielkim brzuchu...
    Najczęściej tak wlasnie miałyście robione?

Tak, ja tak.
    Usg przez powloki przy pelnym pecherzu przy jednoczesnym dziabaniu cewnikiem szyjki macicy to niezapomniane przezycie :-)

Niezapominajka5, Mika10 lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Erika Koleżanka

Wysłany: 11 września 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittles wrote:
    Możliwe miałam podobnie przed antykoncepcja widać bylo 4 pecherzyki, podczas brania anty tylko 1 pęcherzyk... po zakobczeniu antykoncepcji znowu się pojawiły. To prawda ze wycisza jajniki.

dzieki skittles uspokoilas mnie juz myślałam ze komórki zaginely w akcji miejmy nadzieje ze sie znów pojawia bo 5 to byłoby słabo

Wiek - rocznik 1977
    2015-2016 Inseminacja 5 zabiegów bez rezultatu
    2017 Invicta Invitro po podwojnej stymulacji 5 zarodków nieprawidłowych po pgd
    2018 sierpień - przygotowania do kolejnego zabiegu invitro AMH 1.20
‹‹ 500 501 502 503 504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ