X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 18:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• carola12 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Lecę na betę. Nie powiem nawet jak bardzo mi się nie chce. Słuchajcie, jak już będę miała wynik, to mogę spokojnie na własną rękę leki odstawić, czy muszę z nOvum jakieś dodatkowe błogosławieństwo dostać?

.
    Na drugiej stronie wypisu po transferze powinnas miec napisane kiedy i jak odstawiac leki.Jak nie bedzie zadnych watpliwosci co do bety i nie bedziesz miala innych pytan to nie ma koniecznosci dzwonic.W Novum prosza zeby podac wynik no ale to juz od ciebie zalezy czy podasz.Mozna to tez zrobic mailowo,jest na stronie Novum specjalny formularz.Ja dzwonilam tylko po pierwszym transferze w sprawie lekow

Bea77_2 lubi tę wiadomość

carola12
  • carola12 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Estrofem, luteina i lutinus.
    To mozna od razu po ujemnym wyniku bety.Ale sprawdz jeszcze na tym wypisie

carola12
  • Dana721 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, trzymam mocno kciuki za transfer ❤

Rocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
    Starania na powaznie od 2012
    2014 ciaza (poronienie )
    2014 IUI (3 razy)
    2014 IVF
    2015 IVF (ciaza ,bez serduszka)
    2015 IVF
    2016 ciaza naturalna- blizniacza, 1 serduszko (coreczka 2017)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Magdala, Mika10 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 08:51

• FitAsia Debiutantka

Wysłany: 11 września 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny :) znalazlam ciakawy wpis na blogu https://kwiatpomaranczy.com/2016/04/01/moja-nadzieja-in-vitro/
    i tamta dziewczyna miala zbyt wysoki poziom komorek NK (natural killers) co wg niej i lekarzy moglo prowadzic do poronienia...
    czy ktoras z Was robila to badanie lub cos wie na ten temat?

2 lata starań
    AMH - 0.889
    1 in vitro - nieudane
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, masz jakieś świeże wieści o zarodkach? Czy dowiecie się jutro przed transferem?:)
    Bea, daj koniecznie znać jak będzie beta.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• 4me Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Estrofem, luteina i lutinus.
    To mozesz ;)

Wroc! Przepraszam nie wiem w sumie nie jestem pewna estrofemu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 18:30

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FitAsia wrote:
    hej Dziewczyny :) znalazlam ciakawy wpis na blogu https://kwiatpomaranczy.com/2016/04/01/moja-nadzieja-in-vitro/
    i tamta dziewczyna miala zbyt wysoki poziom komorek NK (natural killers) co wg niej i lekarzy moglo prowadzic do poronienia...
    czy ktoras z Was robila to badanie lub cos wie na ten temat?

Bardzo dużo dziewczyn robiła to badanie. Więcej ba wątku o immunologii.

FitAsia lubi tę wiadomość

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawiam się nad tym ..ale po co mówić o KD??

wspominacie o chorobach o historii medycznej rodziców, ale czy to ma znaczenie??

Przecież wiele osób z nas nie zna chorób w swojej rodzinie. Moi dziadkowie zmarli jak rodzice byli młodzi i nie interesowali się w tamtych czasach chorobami dziedzicznymi.
    Szczerze my nawet do końca nie wiemy na co zmarła mama mojej mamy. Mama miała wtedy tylko 7 lat).

Tak samo teraz. Po prostu przy chorobie zakładamy, że tak mogło być kiedyś gdzieś w rodzinie coś tam.
    Mówić dziecku adopcji komórki?? ale w jakim celu?
    Czy jak bierzecie nasienie dawcy to też zakładacie, że "tatuś" kiedyś spotka się z waszym dzieckiem??

Ja traktuję adopcję komórki jak przeszczep nerki czy serca.
    Jak bym skorzystała z tej opcji to nie miałabym żadnych wątpliwości.
    Ja czekam na wynik bety, ja noszę pod sercem 9 mscy, ja dbam o nas, łykam tabsy, badam krew, mocz, pije glukoze. Ja cierpię mdłości, bóle i poród, potem połóg.
    Dla mnie dawczyni nie jest nawet matką genetyczną, tylko dawczynią gamety.
    Szkoda nerwów na rozkminianie tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 18:29

klamka, Lil_m, edloteh, Niezapominajka5, Dana721, Muchacha, sylvuś, Mika10 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    4me, masz jakieś świeże wieści o zarodkach? Czy dowiecie się jutro przed transferem?:)
    Bea, daj koniecznie znać jak będzie beta.
    Dowiemy sie dopiero przed transferem. Na godzine przed mam wizyte u embriologa. Teraz to trzymamy kciuki za brak telefonu z kliniki bo telefon oznacza, ze nie przetrwały i nie ma transferu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 18:31

Reni, Niezapominajka5, Bea77_2, Dana721, Mika10 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Mergelka Koleżanka

Wysłany: 11 września 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam byłam dziś w Novum u dr L na konsultacji. Bardzo sympatyczny Pan doktor, podejście do pacjenta super.ale niestety dał nam niewielkie szanse od kilku do kilkunastu procent i mówił żeby się zastanowić czy w ogóle chcemy podchodzić. Jeśli już to na cyklu naturalnym....powiedzial że przy amh 0.11 a teraz tak mi spadło to szanse są niewielkie...

2018.08. ICSI - transfer 2 zarodków :(
    AMH 0.79 czerwiec 2018r
    AMH 0.16 czerwiec 2017r
    AMH 0.78 czerwiec 2016 r. Fsh - 5, LH - 1.97 .
    2007- poród cc ( córka) ciąża naturalna, mąż - obniżone parametry nasienia
    37 lat :(
  • Skittles Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mergelka wrote:
    Witam byłam dziś w Novum u dr L na konsultacji. Bardzo sympatyczny Pan doktor, podejście do pacjenta super.ale niestety dał nam niewielkie szanse od kilku do kilkunastu procent i mówił żeby się zastanowić czy w ogóle chcemy podchodzić. Jeśli już to na cyklu naturalnym....powiedzial że przy amh 0.11 a teraz tak mi spadło to szanse są niewielkie...
    Margelka a ile masz pecherzykow przy tym amh? Tez jestem u L i tez na cyklu naturalnym mam podchodzic, procenty te same... I jaka decyzja? Bedziesz podchodzic?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 19:07

07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
    07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
    11.2018 amh 0,86
    12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
    01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
    02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedno nie daje mi spokoju.
    Czy możliwe jest zrobienie transferu bez usg przez powłoki brzuszne?
    Mialam tylko chwilowe usg dopochwowe przed transferem, a później już nikt mi od góry usg nie robił.
    Pytam,bo do tej pory zawsze inaczej wyglądały moje transfery.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Mergelka Koleżanka

Wysłany: 11 września 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittles wrote:
    Margelka a ile masz pecherzykow przy tym amh? Tez jestem u L i tez na cyklu naturalnym mam podchodzic, procenty te same... I jaka decyzja? Bedziesz podchodzic?
    Właśnie ja chce podchodzić a mąż twierdzi se się nie uda. Ja jestem waleczna i chce zaryzykować. Jak nie to pojadę do Białegostoku do Kriobanku. Moja koleżanka zmieniła i udało się tam. Nie wiem kilka pęcherzyków znalazł przy 20 dniu cyklu ale ten cykl mam bezowulacyjny. Tak powiedział. To jest pierwszy cykl Po nieudanym in vitro. mam jedno dziecko z pierwszego małżeństwa, nie mamy wspólnego dziecka a bardzo chcemy. Mam mieć histeroskopie też bo jestem Po cc i jednak noga być zrosty. Ogólnie jestem załamana bo uczciciwe powiedział że szanse marne i albo mamy uciekać stąd albo próbować bo jednak jakieś szanse są i z gorszych przypadków były dzieci.

2018.08. ICSI - transfer 2 zarodków :(
    AMH 0.79 czerwiec 2018r
    AMH 0.16 czerwiec 2017r
    AMH 0.78 czerwiec 2016 r. Fsh - 5, LH - 1.97 .
    2007- poród cc ( córka) ciąża naturalna, mąż - obniżone parametry nasienia
    37 lat :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Skittles Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mergelka wrote:
    Właśnie ja chce podchodzić a mąż twierdzi se się nie uda. Ja jestem waleczna i chce zaryzykować. Jak nie to pojadę do Białegostoku do Kriobanku. Moja koleżanka zmieniła i udało się tam. Nie wiem kilka pęcherzyków znalazł przy 20 dniu cyklu ale ten cykl mam bezowulacyjny. Tak powiedział. To jest pierwszy cykl Po nieudanym in vitro. mam jedno dziecko z pierwszego małżeństwa, nie mamy wspólnego dziecka a bardzo chcemy. Mam mieć histeroskopie też bo jestem Po cc i jednak noga być zrosty. Ogólnie jestem załamana bo uczciciwe powiedział że szanse marne i albo mamy uciekać stąd albo próbować bo jednak jakieś szanse są i z gorszych przypadków były dzieci.

Ja nie mam dzieci, wiec probuje i bede walczyc do konca. Nie mozna zakladac z gory, ze sie nie uda...mi L mowi o dawstwie tak jakby z gory zakladal ze nic nie wyjdzie....a kogo polecasz w kriobanku z Bialegostoku? Kolezanka ktorej sie tam udalo tez miala male amh? Juz szukam alternatywy... Tez jestem po 1 nieudanym inf i amh mi spadlo tak drastycznie, ale podobno odbija...tylko troche czasu musi minać...

07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
    07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
    11.2018 amh 0,86
    12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
    01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
    02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍
‹‹ 499 500 501 502 503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ