IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:Lecę na betę. Nie powiem nawet jak bardzo mi się nie chce. Słuchajcie, jak już będę miała wynik, to mogę spokojnie na własną rękę leki odstawić, czy muszę z nOvum jakieś dodatkowe błogosławieństwo dostać?
.
Bea77_2 lubi tę wiadomość
carola12 -
4me, trzymam mocno kciuki za transfer ❤
Bea77_2 lubi tę wiadomość
Rocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
Starania na powaznie od 2012
2014 ciaza (poronienie )
2014 IUI (3 razy)
2014 IVF
2015 IVF (ciaza ,bez serduszka)
2015 IVF
2016 ciaza naturalna- blizniacza, 1 serduszko (coreczka 2017) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hej Dziewczyny
znalazlam ciakawy wpis na blogu https://kwiatpomaranczy.com/2016/04/01/moja-nadzieja-in-vitro/
i tamta dziewczyna miala zbyt wysoki poziom komorek NK (natural killers) co wg niej i lekarzy moglo prowadzic do poronienia...
czy ktoras z Was robila to badanie lub cos wie na ten temat?2 lata starań
AMH - 0.889
1 in vitro - nieudane -
4me, masz jakieś świeże wieści o zarodkach? Czy dowiecie się jutro przed transferem?
Bea, daj koniecznie znać jak będzie beta.Bea77_2 lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualny
-
FitAsia wrote:hej Dziewczyny
znalazlam ciakawy wpis na blogu https://kwiatpomaranczy.com/2016/04/01/moja-nadzieja-in-vitro/
i tamta dziewczyna miala zbyt wysoki poziom komorek NK (natural killers) co wg niej i lekarzy moglo prowadzic do poronienia...
czy ktoras z Was robila to badanie lub cos wie na ten temat?
Bardzo dużo dziewczyn robiła to badanie. Więcej ba wątku o immunologii.FitAsia lubi tę wiadomość
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
zastanawiam się nad tym ..ale po co mówić o KD??
wspominacie o chorobach o historii medycznej rodziców, ale czy to ma znaczenie??
Przecież wiele osób z nas nie zna chorób w swojej rodzinie. Moi dziadkowie zmarli jak rodzice byli młodzi i nie interesowali się w tamtych czasach chorobami dziedzicznymi.
Szczerze my nawet do końca nie wiemy na co zmarła mama mojej mamy. Mama miała wtedy tylko 7 lat).
Tak samo teraz. Po prostu przy chorobie zakładamy, że tak mogło być kiedyś gdzieś w rodzinie coś tam.
Mówić dziecku adopcji komórki?? ale w jakim celu?
Czy jak bierzecie nasienie dawcy to też zakładacie, że "tatuś" kiedyś spotka się z waszym dzieckiem??
Ja traktuję adopcję komórki jak przeszczep nerki czy serca.
Jak bym skorzystała z tej opcji to nie miałabym żadnych wątpliwości.
Ja czekam na wynik bety, ja noszę pod sercem 9 mscy, ja dbam o nas, łykam tabsy, badam krew, mocz, pije glukoze. Ja cierpię mdłości, bóle i poród, potem połóg.
Dla mnie dawczyni nie jest nawet matką genetyczną, tylko dawczynią gamety.
Szkoda nerwów na rozkminianie tego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 18:29
klamka, Lil_m, edloteh, Niezapominajka5, Dana721, Muchacha, sylvuś, Mika10 lubią tę wiadomość
-
Niezapominajka5 wrote:4me, masz jakieś świeże wieści o zarodkach? Czy dowiecie się jutro przed transferem?
Bea, daj koniecznie znać jak będzie beta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 18:31
Reni, Niezapominajka5, Bea77_2, Dana721, Mika10 lubią tę wiadomość
-
Witam byłam dziś w Novum u dr L na konsultacji. Bardzo sympatyczny Pan doktor, podejście do pacjenta super.ale niestety dał nam niewielkie szanse od kilku do kilkunastu procent i mówił żeby się zastanowić czy w ogóle chcemy podchodzić. Jeśli już to na cyklu naturalnym....powiedzial że przy amh 0.11 a teraz tak mi spadło to szanse są niewielkie...2018.08. ICSI - transfer 2 zarodków
AMH 0.79 czerwiec 2018r
AMH 0.16 czerwiec 2017r
AMH 0.78 czerwiec 2016 r. Fsh - 5, LH - 1.97 .
2007- poród cc ( córka) ciąża naturalna, mąż - obniżone parametry nasienia
37 lat -
Mergelka wrote:Witam byłam dziś w Novum u dr L na konsultacji. Bardzo sympatyczny Pan doktor, podejście do pacjenta super.ale niestety dał nam niewielkie szanse od kilku do kilkunastu procent i mówił żeby się zastanowić czy w ogóle chcemy podchodzić. Jeśli już to na cyklu naturalnym....powiedzial że przy amh 0.11 a teraz tak mi spadło to szanse są niewielkie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 19:07
07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
11.2018 amh 0,86
12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍 -
Jedno nie daje mi spokoju.
Czy możliwe jest zrobienie transferu bez usg przez powłoki brzuszne?
Mialam tylko chwilowe usg dopochwowe przed transferem, a później już nikt mi od góry usg nie robił.
Pytam,bo do tej pory zawsze inaczej wyglądały moje transfery.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Skittles wrote:Margelka a ile masz pecherzykow przy tym amh? Tez jestem u L i tez na cyklu naturalnym mam podchodzic, procenty te same... I jaka decyzja? Bedziesz podchodzic?2018.08. ICSI - transfer 2 zarodków
AMH 0.79 czerwiec 2018r
AMH 0.16 czerwiec 2017r
AMH 0.78 czerwiec 2016 r. Fsh - 5, LH - 1.97 .
2007- poród cc ( córka) ciąża naturalna, mąż - obniżone parametry nasienia
37 lat -
nick nieaktualny
-
Mergelka wrote:Właśnie ja chce podchodzić a mąż twierdzi se się nie uda. Ja jestem waleczna i chce zaryzykować. Jak nie to pojadę do Białegostoku do Kriobanku. Moja koleżanka zmieniła i udało się tam. Nie wiem kilka pęcherzyków znalazł przy 20 dniu cyklu ale ten cykl mam bezowulacyjny. Tak powiedział. To jest pierwszy cykl Po nieudanym in vitro. mam jedno dziecko z pierwszego małżeństwa, nie mamy wspólnego dziecka a bardzo chcemy. Mam mieć histeroskopie też bo jestem Po cc i jednak noga być zrosty. Ogólnie jestem załamana bo uczciciwe powiedział że szanse marne i albo mamy uciekać stąd albo próbować bo jednak jakieś szanse są i z gorszych przypadków były dzieci.
Ja nie mam dzieci, wiec probuje i bede walczyc do konca. Nie mozna zakladac z gory, ze sie nie uda...mi L mowi o dawstwie tak jakby z gory zakladal ze nic nie wyjdzie....a kogo polecasz w kriobanku z Bialegostoku? Kolezanka ktorej sie tam udalo tez miala male amh? Juz szukam alternatywy... Tez jestem po 1 nieudanym inf i amh mi spadlo tak drastycznie, ale podobno odbija...tylko troche czasu musi minać...07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
11.2018 amh 0,86
12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍