IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny,natrafiłam dziś na ten artykuł,przeczytajcie go.
https://zwierciadlo.pl/psychologia/relacje-spoleczne/adopcja-prenatalna-%e2%80%93-czy-powiedziec-dzieckuWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 13:57
klamka lubi tę wiadomość
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
No to zaczynamy pierwsze crio!
U mnie wszystko uległo przyśpieszeniu. Po histero wcześniej niż zwykle dostałam @ i dziś pierwsza wizyta przed crio na naturalnym cyklu. Mamy zielone światło na 2 blastocysty. W następnym tygodniu zaczynamy podglądy.
Berbeć odpocznij kochana i kciuki za zarodki &&&
eM80, Bea77_2, Berbeć, Magdala, Dana721, karolcia35, Mika10 lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczynki, mam takie szybkie pytanie: czy badanie progesteronu musi by ć zrobione na czczo??? bo musialam dzisiaj rano je zrobić, ale w sumie w klinice jak mi je robili to nikt mi nie kazal byc na czczo. Robilam dzisiaj u siebie w mieście i tak teraz czytam na necie i wszędzie pisze że na czczo. Czy wynik może być bardzo zafałszowany???
-
eM80 wrote:4em a nie musisz w dzien tranferu byc z mezem ? , u mnie obowiazkowo tak jest , ale tu moga byc inne zasady.
Btw mialam tydzień przed pick upem jechac w delegacje za granice. Nie wiecie jak sie nameczylam, zeby sie z tego wykrecic. Drugi raz to nie wiem co wymysle
Na UIU bylam sama-transfer podobnytu sie nie obawiam. Pojade taxi sama i bedzie ok. Alternatywa dwa autobusy i kolejka-po tym relanium, nie jeżdżąc juz w ogole komunikacja moge przez przypadek zajechac do Warszawy wiec nie wybiore tego srodku lokomocji
hehehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 14:22
Magdala, Mika10 lubią tę wiadomość
-
AniaT wrote:Hej Dziewczynki, mam takie szybkie pytanie: czy badanie progesteronu musi by ć zrobione na czczo??? bo musialam dzisiaj rano je zrobić, ale w sumie w klinice jak mi je robili to nikt mi nie kazal byc na czczo. Robilam dzisiaj u siebie w mieście i tak teraz czytam na necie i wszędzie pisze że na czczo. Czy wynik może być bardzo zafałszowany???
AniaT lubi tę wiadomość
Grlui wrote:4me nie chce Ci mącić, ale czy Ty jesteś pewna że masz wziąć 6 tabletek relanium? To jest bardzo (!) dużo, u mnie w klinice zalecają jedną tabletkę.
No i u nas też mąż jest potrzebny do transferu, bo jeszcze kilka papierków trzeba podpisać.dwie rozne lekarki mi to rozpisaly. Dzien transferu 3x2 a pozniej 4x1 i 3x1.ja rozumiem, ze to nie na moj spokoj a rozkurcz macicy...
U mnie na rozpisce narysowana jedna osoba- tego sie trzymam. Wezme te kartke i bede im przed nosem machac
-
AniaT wrote:Hej Dziewczynki, mam takie szybkie pytanie: czy badanie progesteronu musi by ć zrobione na czczo??? bo musialam dzisiaj rano je zrobić, ale w sumie w klinice jak mi je robili to nikt mi nie kazal byc na czczo. Robilam dzisiaj u siebie w mieście i tak teraz czytam na necie i wszędzie pisze że na czczo. Czy wynik może być bardzo zafałszowany???
AniaT lubi tę wiadomość
-
Właśnie czytałam na grupie adopcji z domu dziecka dyskusje dziewczyn na temat tego jak lekarze reagują jak się dowiedzą,że dzieci są adoptowane. Ponoć wypytuja bardzo,Nie jest to mila rozmowa,a w rubryczkach brakuje kratki " Nie wiem ".Dziewczyny są tym zażenowane,bo chociaż wiedza skąd pochodzi dziecko przy adopcji I teoretycznie mają dostęp do rodziców biologicznych to tak naprawdę I tak nic nie wiedza na temat chorób w rodzinie Itd,także widzę,że sytuacja podobna do adopcji prenatalnej. I co mnie dziwi,źle odbierana przez społeczeństwo I nawet lekarzy. Z tego nasuwa się wniosek,że lepiej nawet lekarzom nie mówić,masakra.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 14:30
Berbeć wrote:Ja po 1 od razu kimono. A nie sa to.moje pierwsze tabletki tego typu.
Mi wyjdzie 30 mg lacznie w jeden dzien, pozniej juz mniej po 20 i 15 mg.
W ulotce widze, ze dawki na rozne schorzenia do 60mg na dobe.
Tak przepisuja ewidentnie lekarze z Invicty bo mam od dwoch roznych taka rozpiske. Nikt z Was nie mial takiej dawki tego leku przy transferze? Serio?
-
nick nieaktualnyAniaT wrote:Wow to super wynik. Jakie Ty masz amh?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 14:42
Bea77_2 lubi tę wiadomość
-
Berbeć wrote:Ja 2,56. Ja tak gościnnie do Was wpadam x przepraszam. Widziałam, ze dwie dziewczyny miały równocześnie punkcje i zaczelam.Was odwiedzac.
. Musimy ustawić zakaz wstępu z AMH>1
Veni lubi tę wiadomość
Jeden jajnik od 2001
VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
IX 2013 IMSI: 4A&4B
XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
V 2018 mezoterapia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny