IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny,czy któraś będzie teraz zaczynać stymulacje?Został mi Gonal 300, 1 opakowanie;nowy,miałam go użyć Ale przerwałam ostatnią stymulacje I raczej już mi się nie przyda. Teraz się dopiero zorientowałam, że ma ważność do końca września. Może komuś się przyda,szkoda mi wyrzucić. Sprzedam tanio.Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
-
4me wrote:Aaa dziewczyny-pytanie mam. Jade sama na transfer. Czy to rozsądne, zeby prowadzic auto po relanium? Dostalam nakaz nafaszerowani sie az 6 tabletkami z czego 4 zdążę wziac przed transferem.
Ktos ma jakies doswiadczenia? Bo ja tego nigdy nie bralam.
Chociaz w sumie kurcze tak na logike to jesli to jest problem to nie wiem jak ja bede do pracy jeździć przez kolejny tydzien:/
Edit:przeczytałam na ulotce ze nie mozna prowadzić auta. Fuck jesli to prawda to ja jestem w czarnej doopie bo ja nie moge byc jeszcze dwa tygodnie na L4 a na moje zadupie do pracy po prostu bez auta nie dojadę
A taksowka? W dzien transferu chociaz, bo 6 to duza dawka. Ile masz zwolnienia na transfer? Najwazniejesze sa te pierwsze dni i wtedy spokojnie bierzesz relanium i siedzisz w domu.
Ile to trzeba sie nakombinowac. U mnie tez najwiekszy problem przy procedurach to logistyka.
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMimila wrote:Moja kochana siostra też mnie nie rozumie, ona dawno by już dała sobie spokój,,tak przynajmniej twierdzi Ale słucha w spokoju I wspiera mnie jak umie. Ona urodzila 2 dzieci bez problemu,jedno za drugim, tyle,że w młodym wieku, a nie zrozumie glodnego syty, bo ich różnią apetyty...A widzi jak blisko są jej corki że sobą I jak się wspierają,wie jak my jesteśmy blisko mimo odległości I różnicy wieku Ale I tak mnie nie rozumie nigdy tak naprawdę. Tylko Wy możecie.
Po punkcji jestem.wypruta fizycznie ze wszystkiego.
Dobrze, ze chociaż Wy jestescie tu i tam bo inaczej to kaplica.Mimila lubi tę wiadomość
-
Berbeć wrote:Mi.dziś koleżanka na poprawe humoru.przeslala filmik.ze swoim.smiejacym sie dzieckiem. Oczywiście nie, zebym miała z tym problem, ale jakoś dziwnie.z tylu.glowy czy mi bedzie to dane. Oni mysla, ze jak juz sie podchodzi.i.placi tyle to musi.sie udac.
Po punkcji jestem.wypruta fizycznie ze wszystkiego.
Dobrze, ze chociaż Wy jestescie tu i tam bo inaczej to kaplica.
A jak Ci punkcja poszla?07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
11.2018 amh 0,86
12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍 -
Dziewczyny byłam na USG i jestem w szoku. Dzisiaj mój 6dc. Na moim jedynym jajniku są dwa pęcherzyki. Jeden bardzo duży 25mm i to najprawdopodobniej jednak torbielka z poprzedniego cyklu (ma w niczym nie przeszkadzać). Drugi 19mm jest na bank prawidłowym pęcherzykiem. Do tego endometrium jest piękne i ma 6,8mm (w 6dc) a ja przed transferem prawie 3 tygodnie hodowałam endo na estrofemie, viagrze i innych cudach aby przekroczyło 7mm. Lekarka mega zaintrygowana i kazała mi przyjść za tydzień, bo chce wiedzieć co z tego wyniknie.
4me, Magdala, eM80, Niezapominajka5, Skittles, Dana721, karolcia35, Ciasteczko77, Mika10 lubią tę wiadomość
Jeden jajnik od 2001
VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
IX 2013 IMSI: 4A&4B
XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
V 2018 mezoterapia -
Magdala wrote:A taksowka? W dzien transferu chociaz, bo 6 to duza dawka. Ile masz zwolnienia na transfer? Najwazniejesze sa te pierwsze dni i wtedy spokojnie bierzesz relanium i siedzisz w domu.
Ile to trzeba sie nakombinowac. U mnie tez najwiekszy problem przy procedurach to logistyka.na taxi orzez 2 tygodnie wydam tyle co na badania
A jeszcze musze byc odpowiednio wcześnie by młodego zdazyc odebrac z przedszkola wiec dochodzi kolejny limit.
Trudno cos bede musiala wykombinowac...
Kurcze czlowiek podchodzi do IVF i myśli ze to procedura jest trudna. A wez to dopasuj do pracy, jak nie jesteś na wlasnej dzialnosci i jeszcze musisz to ukrywac :/porazka...Magdala, Mika10 lubią tę wiadomość
-
Ciasteczko77 wrote:4me - nie prowadź po relanium - i to takiej ilości !
Nie wolno.
Brałaś juz to kiedyś -bo może Cie nie zamula aż tak .. ale na bank nie wolno prowadzić auta ..
Bea / kciukasy za betę- wynik dopiero jutro ?
-
scania wrote:Dziewczyny byłam na USG i jestem w szoku. Dzisiaj mój 6dc. Na moim jedynym jajniku są dwa pęcherzyki. Jeden bardzo duży 25mm i to najprawdopodobniej jednak torbielka z poprzedniego cyklu (ma w niczym nie przeszkadzać). Drugi 19mm jest na bank prawidłowym pęcherzykiem. Do tego endometrium jest piękne i ma 6,8mm (w 6dc) a ja przed transferem prawie 3 tygodnie hodowałam endo na estrofemie, viagrze i innych cudach aby przekroczyło 7mm. Lekarka mega zaintrygowana i kazała mi przyjść za tydzień, bo chce wiedzieć co z tego wyniknie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 13:08
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
scania wrote:Dziewczyny byłam na USG i jestem w szoku. Dzisiaj mój 6dc. Na moim jedynym jajniku są dwa pęcherzyki. Jeden bardzo duży 25mm i to najprawdopodobniej jednak torbielka z poprzedniego cyklu (ma w niczym nie przeszkadzać). Drugi 19mm jest na bank prawidłowym pęcherzykiem. Do tego endometrium jest piękne i ma 6,8mm (w 6dc) a ja przed transferem prawie 3 tygodnie hodowałam endo na estrofemie, viagrze i innych cudach aby przekroczyło 7mm. Lekarka mega zaintrygowana i kazała mi przyjść za tydzień, bo chce wiedzieć co z tego wyniknie.
A moze iui na spontanie?
Czyli przez trzy tyg przyjmowalas estrofem przed transferem? W ktorym dniu cyklu mialas transfer?
Wiem, ze na cyklu sztucznym mozna transferowac jak sie chce, ale mam lekki stres.Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Zdecydowałam, że ten cykl jeszcze przeczekam i z invitro wystartuję w kolejnym. W sumie taka decyzja okazała się chyba słuszna, bo muszę mieć pewność że nie będzie torbieli.
Magdala, Mimila, 4me, Mika10 lubią tę wiadomość
Jeden jajnik od 2001
V 2018 mezoterapia -
Magdala wrote:A moze iui na spontanie?
Czyli przez trzy tyg przyjmowalas estrofem przed transferem? W ktorym dniu cyklu mialas transfer?
Wiem, ze na cyklu sztucznym mozna transferowac jak sie chce, ale mam lekki stres.Magdala lubi tę wiadomość
Jeden jajnik od 2001
V 2018 mezoterapia -
Mimila wrote:Kochana Ale w 6 dc to za szybko,takie duże pęcherzyki,,to nic dobrego,miałam to samo. Za szybko rosną,lub są z poprzedniego cyklu, a to nie świadczy o niczym dobrym.Jeden jajnik od 2001
V 2018 mezoterapia -
4em a nie musisz w dzien tranferu byc z mezem ? , u mnie obowiazkowo tak jest , ale tu moga byc inne zasady.38 lat, starania od 2013
2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
2018, kumulacja komórek x2
2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI -
nick nieaktualny
-
4me wrote:W dzien transferu wezme takse-to daleko ale trudno. Narazie mam zwolnienie tylko do jutra czyli do dnia transferu. Pozniej chcialam przedłużyć do konca tygodnia i w pn do pracy bo juz mnie nie bedzie tydzien i jeden dzien. Ale to glupie relanium mam przepisane az do 21 wrzesnia a tyle wolnego to se nie moge pozwolic. A do mnie do pracy dojechac bez auta to prawie jak zajsc w ciaze z niskim AMH
na taxi orzez 2 tygodnie wydam tyle co na badania
A jeszcze musze byc odpowiednio wcześnie by młodego zdazyc odebrac z przedszkola wiec dochodzi kolejny limit.
Trudno cos bede musiala wykombinowac...
Kurcze czlowiek podchodzi do IVF i myśli ze to procedura jest trudna. A wez to dopasuj do pracy, jak nie jesteś na wlasnej dzialnosci i jeszcze musisz to ukrywac :/porazka...
Mnie jeszcze drazni jak mi mowia zeby przyjsc pincet razy przed punkcja/transferem.
Popatrzylby raz a dobrze.4me lubi tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
4me wrote:Aaa dziewczyny-pytanie mam. Jade sama na transfer. Czy to rozsądne, zeby prowadzic auto po relanium? Dostalam nakaz nafaszerowani sie az 6 tabletkami z czego 4 zdążę wziac przed transferem.
Ktos ma jakies doswiadczenia? Bo ja tego nigdy nie bralam.
4me nie chce Ci mącić, ale czy Ty jesteś pewna że masz wziąć 6 tabletek relanium? To jest bardzo (!) dużo, u mnie w klinice zalecają jedną tabletkę.
No i u nas też mąż jest potrzebny do transferu, bo jeszcze kilka papierków trzeba podpisać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 13:33
wiek ’89, początek starań ’15, AMH ’17 - 0,3
03.2018 IMSI cb
07.2018 IMSI09.2018 crio
10.2018 crio
12.2018 IMSI
03.2019 IMSI brak komórek
10.2019 IMSI -> 2 blastocysty
02.2020 crio
10.11.2020 urodziła się Maja
04.2022 crio
07.2022 IMSI -> 3 blastocysty
01.2023 crio
13.10.2023 urodził się Filip -
nick nieaktualnyGrlui wrote:4me nie chce Ci mącić, ale czy Ty jesteś pewna że masz wziąć 6 tabletek relanium? To jest bardzo (!) dużo, u mnie w klinice zalecają jedną tabletkę.
No i u nas też mąż jest potrzebny do transferu, bo jeszcze kilka papierków trzeba podpisać. -
Berbeć wrote:Pytasz o wynik ? 13 pęcherzyków było , 6 sie zaplodnilo, ale to 1 dzień.
Ale z bólu to wczoraj wylam....
Swietny wynik jak sie 6 zaplodnilou mnie po punkcji nie bylo zadnych bolesci ...ale pocierpialabym chetnie dla 13 pecherzykow. Kiedy trasfer? W 5 dobie?
07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
11.2018 amh 0,86
12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍 -
nick nieaktualnySkittles wrote:Swietny wynik jak sie 6 zaplodnilo
u mnie po punkcji nie bylo zadnych bolesci ...ale pocierpialabym chetnie dla 13 pecherzykow. Kiedy trasfer? W 5 dobie?