IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
przykro
, faktycznie ta elonva nie zadziałała na Ciebie wcale , na mnie zresztą tez nie , moja pierwsza stymulacja byla na tym to az jedna komora poszła do mrożenia ... masz jeszcze jeden zarodek , mimo ze w niego nie wierzysz to a noż zaskoczy.
Bea77_2 lubi tę wiadomość
38 lat, starania od 2013
2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
2018, kumulacja komórek x2
2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI -
Bea77_2 wrote:Dzięki, ale wiedziałam prawie od początku. Mega słaba stymulacja, najgorsza ze wszystkich dotąd. Tak źle, żeby w trzeciej dobie mieć 3 zarodki to nie miałam, przeważnie w 3 dobie miałam 5 dobrych. W moim przypadku sprawdza się, że jak nie idzie od początku to już wiadomo, że nie pójdzie.
Nie czułam się ciążowo. Myślę, że nawet próby implantacji nie było. Żałuję, że nie pojechałam na powtórkę do Czech zamiast do nOvum.Bea77_2 lubi tę wiadomość
2018.08. ICSI - transfer 2 zarodków
AMH 0.79 czerwiec 2018r
AMH 0.16 czerwiec 2017r
AMH 0.78 czerwiec 2016 r. Fsh - 5, LH - 1.97 .
2007- poród cc ( córka) ciąża naturalna, mąż - obniżone parametry nasienia
37 lat -
Bea77_2 wrote:Zgodnie z przewidywaniami beta negatywna. Nawet nie było próby implantacji. Nie odżałuję pójścia do Lewandowskiego nigdy. Zmarnowane zdrowie, czas i pieniądze. Cała stymulacja była do niczego.
-
nick nieaktualny
-
Mergelka, zaden lekarz nam z niska rezerwa nie da wiecej procent , ale to tylko procenty , czasem z jednym sie uda a czasem z "pewniaka" nic nie wyjdzie. Miałaś dwa zarodki to juz nie jest źle, czasem nie ma nawet co transferować , skonsultuj z innym jak masz wątpliwości, moze jak masz dobre fsh to i zrobią stymulacje na większych dawkach. Amh niby "stale" ale ciągle się zmienia , mi z 0.7 na 1.1 poszło i oczywiście nikt nie wie dlaczego , tym bardziej jak KD nie wchodzi w grę a masz sile walczyć dalej to walcz
38 lat, starania od 2013
2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
2018, kumulacja komórek x2
2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI -
nick nieaktualny
-
Niezapominajka5 wrote:Robił Grygoruk. Miałaś kiedyś u niego?
Po usg dopochwowym powiedział pod nosem yhym.
Zdziwiona jestem,bo zawsze transfer wyglądał troszkę inaczej. Zawsze uciskali na podbrzusze i mieli podgląd.
Mam nadzieję,że nie zrobił na odwal?
Uczucie wprowadzenia do macicy było takie samo.Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Bea77_2 wrote:Dzięki, ale wiedziałam prawie od początku. Mega słaba stymulacja, najgorsza ze wszystkich dotąd. Tak źle, żeby w trzeciej dobie mieć 3 zarodki to nie miałam, przeważnie w 3 dobie miałam 5 dobrych. W moim przypadku sprawdza się, że jak nie idzie od początku to już wiadomo, że nie pójdzie.
Nie czułam się ciążowo. Myślę, że nawet próby implantacji nie było. Żałuję, że nie pojechałam na powtórkę do Czech zamiast do nOvum.
Mi sie nie miesci w glowie ze przy takim amh jak Twoje nie da sie nic zrobic...Bea77_2 lubi tę wiadomość
07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
11.2018 amh 0,86
12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍 -
Bea77_2 wrote:Być może ale jego olewcze podejście na pewno nie pomogło, ani dołowanie mnie z wizyty na wizytę. Po co człowiek bierze pieniądze, jeśli nie wierzy że to się może udać i mówi mi to przy każdej okazji. A tak naprawdę wyłączną podstawą do mówienia tego był mój wiek. On tylko na podstawie wieku spisał mnie na straty.
-
4me wrote:To wyjasnia czemu do niej dluzsze kolejki niz do Lewego
jest czlowiekiem a nie nadludziem jak niektórzy
Bea4me, Bea77_2, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:Zgodnie z przewidywaniami beta negatywna. Nawet nie było próby implantacji. Nie odżałuję pójścia do Lewandowskiego nigdy. Zmarnowane zdrowie, czas i pieniądze. Cała stymulacja była do niczego.
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:Jeśli pójdziesz do L na stymulację to licz się z tym, że na każdej wizycie będzie podkreślał jak mega trudnym przypadkiem jesteście i jak małe szanse ma ta stymulacja i będzie wspominał o KD. On się nawet mnie nie pytał czy ja to rozważam jako opcję, ale mówił o tym na każdym spotkaniu. On zresztą ze spotkania na spotkanie nie będzie pamiętał co Wam mówił. Może być tak, że na jednym spotkaniu Wam powie tak, a już na następnym inaczej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 12:00
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:Nie. Ja rozumiem, że mówisz inaczej, bo Tobie się u niego udało. I łatwo się mówi o Planie B i C jak samemu nie trzeba takiej decyzji podejmować. Ale oczekuję a wręcz żądam, że jeśli przychodzę z grubym pakietem dokumentacji medycznej z poprzednich 4 stymulacji i mamy godzinę na spotkanie, które kosztuje 450 zł, to lekarz zagłębi się w dokumentację, będzie zadawał konkretne pytania dotyczące naszego przypadku, zastanowi się nad protokołem itd. A nie będzie odbierał telefony z laboratorium, grzebał w komórce żeby nam się chwalić smsami od zadowolonych pacjentek, organizował mi na moim spotkaniu pogadankę z inną pacjentką, która była w zaawansowanej ciąży. Nie potrzeba mi komentarzy tego lekarza na temat innych klinik i innych lekarzy, tylko analizy przypadku. U nas naprawdę było co analizować, a doktor nie zagłebił się w nic. A wręcz na niektóre dokumenty nie chciał patrzeć, jak na przykład wynik morfologii nasienia. Powiedział lekceważąco, że to jakieś wydziwiania.
-
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb