Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 18:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Mimila lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Mimila lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny polozyli mnie i juz mi lepiej. Tylko dreszcze jeszcze mam straszne Zobaczymy czy bedzie ok jak wstane. A wzielam narazie tylko 2 relanium z 6 na ten dzien przeznaczone-chyba misze zrewidowac dawke z moja lekarka zaraz po transferze.

Ale powiem Wam, ze sie najadlam strachu. W zyciu nie mialam takiej sytuacji, ze cos mnie zmoglo, mdlalam itp. Ja zawsze po wszytskich zabiegach od razu do boju.

Z dobrych wiadomości do 5 doby dotrwaly dalej 4-jestem w szoku. Pozytywnym. Jeden idzie dzis do mnie. 3 mrozimy.
    Jak nasapialas o 6 dawkach relanium to pierwsze co sobie pomyslalam, pewnie inna dawka.
    Serio. Nie wdzialam, żeby ktos tyle dostał. Zazwyczaj lekarze przepiuja 2.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Ja wiem, że dla osób z niskim AMH i te trzy brzmią atrakcyjnie, ale ja nie mam żadnego dziecka i to była moja ostatnia szansa. Również ze względu na wiek. Bardzo mi zależało, dlatego poszłam do L. Myślałam, że on jest najlepszym specjalistą w Polsce.
    Bea, kazda z nas ktora była u L, szla wlasnie dlatego ze myslala ze to najlepszy specjalista.
    Ja dawno temu napisalam, ze w N to radza sobie dobrze, ale nie z trudnymi przypadkami. Naprawde wiele dziewczyn z tamtąd odchodzi. Lekarze czesto stosuja schematy. I wiecie co, stosowanie schamtu, jak dziala nie jest zle, o ile uwzgledni sie historie pacjentki.
    Ale miec pacjenta w dupie... to mnie wquriwa strasznie. Nie bede juz nic wiecej pisac, bo jak pomysle sobie o tych kliku latach tam straconych to mnie krew zalewa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 14:56

Bea77_2, evkill, Mimila lubią tę wiadomość

• evkill Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:
    Bea, kazda z nas ktora była u L, szla wlasnie dlatego ze myslala ze to najlepszy specjalista.
    Ja dawno temu napisalam, ze w N to radza sobie dobrze, ale nie z trudnymi przypadkami. Naprawde wiele dziewczyn z tamtąd odchodzi. Lekarze czesto stosuja schematy. I wiecie co, stosowanie schamtu, jak dziala nie jest zle, o ile uwzgledni sie historie pacjentki.
    Ale miec pacjenta w dupie... to mnie wquriwa strasznie. Nie bede juz nic wiecej pisac, bo jak pomysle sobie o tych kliku latach tam straconych to mnie krew zalewa.
    Myślałam że Dębski jest najlepszym specjalistą.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny polozyli mnie i juz mi lepiej. Tylko dreszcze jeszcze mam straszne Zobaczymy czy bedzie ok jak wstane. A wzielam narazie tylko 2 relanium z 6 na ten dzien przeznaczone-chyba misze zrewidowac dawke z moja lekarka zaraz po transferze.

Ale powiem Wam, ze sie najadlam strachu. W zyciu nie mialam takiej sytuacji, ze cos mnie zmoglo, mdlalam itp. Ja zawsze po wszytskich zabiegach od razu do boju.

Z dobrych wiadomości do 5 doby dotrwaly dalej 4-jestem w szoku. Pozytywnym. Jeden idzie dzis do mnie. 3 mrozimy.

Boje sie cieszyć oczywiście :/

6 tabletek relanium dziennie ? W jakiej dawcę ?

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Myślałam że Dębski jest najlepszym specjalistą.
    Owszem.
    Ale to nie kierunek na IVF

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Kto to jest Dębski?
    gośiu jest ginekologiem endokrynologiem,
    zjezdzaja się do niego kobitki w ciązy z problemami, taki spec od USG.
    zajmuje się też operacjami ginekologicznymi etc.

tu masz on nim info:
    https://www.znanylekarz.pl/romuald-debski/ginekolog-endokrynolog/warszawa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 15:12

Bea77_2 lubi tę wiadomość

• evkill Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Kto to jest Dębski?
    Romuald Dębski, ma klinikę w w-wie DębskiClinic.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • evkill Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:
    Owszem.
    Ale to nie kierunek na IVF
    Widziałam kiedyś jego wykład o błędach w leczeniu niepłodności. Myślałam, że też się tym zajmuje.

klamka, Bea77_2 lubią tę wiadomość

moja historia

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 08:51

• 4me Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia80 wrote:
    6 tabletek relanium dziennie ? W jakiej dawcę ?
    W tej najwyzszej. 5mg.ale serio sprawdzałam ulotke dopuszczalne jest do 60 mg wiec to i tak polowa.
    Rozmawiałam teraz z laskami po transferach, ktore kolo mnie leżą i tez tyle maja i u nich luzik.

Pytalam sie doktor czy to zmniejszac. Powiedziała, ze nie. Zebym przyjela w domu kolejna dawke zgodnie z rozpiska ale juz w domu na spokojnie, przy mezu. Jesli bylyby zawroty mam do niej pisac wtedy dopiero zmniejszymy.

Moze doszedł do tego stres i to bardziej on mnie powalil. A wydawalo mi sie, ze jestem taka twarda i wszystko to pikus ;)

Jestem juz po. 30 min lezenia i jade do domu.

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    W tej najwyzszej. 5mg.ale serio sprawdzałam ulotke dopuszczalne jest do 60 mg wiec to i tak polowa.
    Rozmawiałam teraz z laskami po transferach, ktore kolo mnie leżą i tez tyle maja i u nich luzik.

Pytalam sie doktor czy to zmniejszac. Powiedziała, ze nie. Zebym przyjela w domu kolejna dawke zgodnie z rozpiska ale juz w domu na spokojnie, przy mezu. Jesli bylyby zawroty mam do niej pisac wtedy dopiero zmniejszymy.

Moze doszedł do tego stres i to bardziej on mnie powalil. A wydawalo mi sie, ze jestem taka twarda i wszystko to pikus ;)

Jestem juz po. 30 min lezenia i jade do domu.

Ja tez miałam 5 mg, ale dwie tabletki dziennie, pierwsza 2 h przed transferem, druga wieczorem, przez kolejne 3 dni rano i wieczorem, Invicta warszawska.

4me lubi tę wiadomość

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, niech sie wgryza!!!

a co do relanium, to bądż ostrożna. dawke masz mega duzą.

"evkill napisała:
    Widziałam kiedyś jego wykład o błędach w leczeniu niepłodności. Myślałam, że też się tym zajmuje."

Owszem zajmuje sie nieplodnoscia, ale pracuje w szpitalu i swojej przychodni.
    Nie robi IVF.

http://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7,54420,23338204,prof-debski-to-jeden-z-najlepszych-ginekologow-w-polsce-a.html

I zeby nie było, też ma swoje wady...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 15:41

4me lubi tę wiadomość

• Dana721 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea bardzo mi przykro, znam ten bol i to zalamanie psychiczne niewiedzac co dalej robic,badz silna. Probojcie caly czas naturalnie bo wreszcie ta dobra komorka musi wyjsc,mi wzielo prawie 5 lat,nigdy nie opuscilismy staran,mimo ze nie wierzylam ze naturalnie jest to u mnie mozliwe. Mysle ze powinnas troche odsapnac i sprobowac jeszcze raz w innej klinice, 41 lat to jeszcze nie tragedia, widze tutaj starsze co zachodza naturalnie i przez IVF. Ja jak mialam 41 to dopiero wybralam sie do kliniki nieplodnosci, moja lekarka powiedziala ze ona mysli ze IUI mi wystarczy,oczywiscie nic z tego nie wyszlo. Prosze Cie nie poddawaj sie,ja naprawde mysle ze w koncu sie uda,nie wiem czy naturalnie czy IVF ale naprawde wierze ze urodzisz dziecko.❤

Bea77_2, Veni, evkill, Skittles, Niezapominajka5, Mika10 lubią tę wiadomość

Rocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
    Starania na powaznie od 2012
    2014 ciaza (poronienie )
    2014 IUI (3 razy)
    2014 IVF
    2015 IVF (ciaza ,bez serduszka)
    2015 IVF
    2016 ciaza naturalna- blizniacza, 1 serduszko (coreczka 2017)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Mimila lubi tę wiadomość

• Nusieńka Ekspertka

Wysłany: 12 września 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea, bardzo mi przykro....napisz może do dr Paligi e-maila i opisz swoją sytuację. Myślę, że zgodziłaby przyjąć Cię wcześniej na konsultację. Może lepiej by Cię przygotowała do przyjęcia tego trzeciego zarodka.

EMILIA 02.09.2020❤
‹‹ 505 506 507 508 509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ