X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 18:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Mimila lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Mimila lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny polozyli mnie i juz mi lepiej. Tylko dreszcze jeszcze mam straszne Zobaczymy czy bedzie ok jak wstane. A wzielam narazie tylko 2 relanium z 6 na ten dzien przeznaczone-chyba misze zrewidowac dawke z moja lekarka zaraz po transferze.

Ale powiem Wam, ze sie najadlam strachu. W zyciu nie mialam takiej sytuacji, ze cos mnie zmoglo, mdlalam itp. Ja zawsze po wszytskich zabiegach od razu do boju.

Z dobrych wiadomości do 5 doby dotrwaly dalej 4-jestem w szoku. Pozytywnym. Jeden idzie dzis do mnie. 3 mrozimy.
    Jak nasapialas o 6 dawkach relanium to pierwsze co sobie pomyslalam, pewnie inna dawka.
    Serio. Nie wdzialam, żeby ktos tyle dostał. Zazwyczaj lekarze przepiuja 2.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Ja wiem, że dla osób z niskim AMH i te trzy brzmią atrakcyjnie, ale ja nie mam żadnego dziecka i to była moja ostatnia szansa. Również ze względu na wiek. Bardzo mi zależało, dlatego poszłam do L. Myślałam, że on jest najlepszym specjalistą w Polsce.
    Bea, kazda z nas ktora była u L, szla wlasnie dlatego ze myslala ze to najlepszy specjalista.
    Ja dawno temu napisalam, ze w N to radza sobie dobrze, ale nie z trudnymi przypadkami. Naprawde wiele dziewczyn z tamtąd odchodzi. Lekarze czesto stosuja schematy. I wiecie co, stosowanie schamtu, jak dziala nie jest zle, o ile uwzgledni sie historie pacjentki.
    Ale miec pacjenta w dupie... to mnie wquriwa strasznie. Nie bede juz nic wiecej pisac, bo jak pomysle sobie o tych kliku latach tam straconych to mnie krew zalewa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 14:56

Bea77_2, evkill, Mimila lubią tę wiadomość

• evkill Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:
    Bea, kazda z nas ktora była u L, szla wlasnie dlatego ze myslala ze to najlepszy specjalista.
    Ja dawno temu napisalam, ze w N to radza sobie dobrze, ale nie z trudnymi przypadkami. Naprawde wiele dziewczyn z tamtąd odchodzi. Lekarze czesto stosuja schematy. I wiecie co, stosowanie schamtu, jak dziala nie jest zle, o ile uwzgledni sie historie pacjentki.
    Ale miec pacjenta w dupie... to mnie wquriwa strasznie. Nie bede juz nic wiecej pisac, bo jak pomysle sobie o tych kliku latach tam straconych to mnie krew zalewa.
    Myślałam że Dębski jest najlepszym specjalistą.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny polozyli mnie i juz mi lepiej. Tylko dreszcze jeszcze mam straszne Zobaczymy czy bedzie ok jak wstane. A wzielam narazie tylko 2 relanium z 6 na ten dzien przeznaczone-chyba misze zrewidowac dawke z moja lekarka zaraz po transferze.

Ale powiem Wam, ze sie najadlam strachu. W zyciu nie mialam takiej sytuacji, ze cos mnie zmoglo, mdlalam itp. Ja zawsze po wszytskich zabiegach od razu do boju.

Z dobrych wiadomości do 5 doby dotrwaly dalej 4-jestem w szoku. Pozytywnym. Jeden idzie dzis do mnie. 3 mrozimy.

Boje sie cieszyć oczywiście :/

6 tabletek relanium dziennie ? W jakiej dawcę ?

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Myślałam że Dębski jest najlepszym specjalistą.
    Owszem.
    Ale to nie kierunek na IVF

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Kto to jest Dębski?
    gośiu jest ginekologiem endokrynologiem,
    zjezdzaja się do niego kobitki w ciązy z problemami, taki spec od USG.
    zajmuje się też operacjami ginekologicznymi etc.

tu masz on nim info:
    https://www.znanylekarz.pl/romuald-debski/ginekolog-endokrynolog/warszawa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 15:12

Bea77_2 lubi tę wiadomość

• evkill Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Kto to jest Dębski?
    Romuald Dębski, ma klinikę w w-wie DębskiClinic.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • evkill Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:
    Owszem.
    Ale to nie kierunek na IVF
    Widziałam kiedyś jego wykład o błędach w leczeniu niepłodności. Myślałam, że też się tym zajmuje.

klamka, Bea77_2 lubią tę wiadomość

moja historia

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 08:51

• 4me Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia80 wrote:
    6 tabletek relanium dziennie ? W jakiej dawcę ?
    W tej najwyzszej. 5mg.ale serio sprawdzałam ulotke dopuszczalne jest do 60 mg wiec to i tak polowa.
    Rozmawiałam teraz z laskami po transferach, ktore kolo mnie leżą i tez tyle maja i u nich luzik.

Pytalam sie doktor czy to zmniejszac. Powiedziała, ze nie. Zebym przyjela w domu kolejna dawke zgodnie z rozpiska ale juz w domu na spokojnie, przy mezu. Jesli bylyby zawroty mam do niej pisac wtedy dopiero zmniejszymy.

Moze doszedł do tego stres i to bardziej on mnie powalil. A wydawalo mi sie, ze jestem taka twarda i wszystko to pikus ;)

Jestem juz po. 30 min lezenia i jade do domu.

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    W tej najwyzszej. 5mg.ale serio sprawdzałam ulotke dopuszczalne jest do 60 mg wiec to i tak polowa.
    Rozmawiałam teraz z laskami po transferach, ktore kolo mnie leżą i tez tyle maja i u nich luzik.

Pytalam sie doktor czy to zmniejszac. Powiedziała, ze nie. Zebym przyjela w domu kolejna dawke zgodnie z rozpiska ale juz w domu na spokojnie, przy mezu. Jesli bylyby zawroty mam do niej pisac wtedy dopiero zmniejszymy.

Moze doszedł do tego stres i to bardziej on mnie powalil. A wydawalo mi sie, ze jestem taka twarda i wszystko to pikus ;)

Jestem juz po. 30 min lezenia i jade do domu.

Ja tez miałam 5 mg, ale dwie tabletki dziennie, pierwsza 2 h przed transferem, druga wieczorem, przez kolejne 3 dni rano i wieczorem, Invicta warszawska.

4me lubi tę wiadomość

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, niech sie wgryza!!!

a co do relanium, to bądż ostrożna. dawke masz mega duzą.

"evkill napisała:
    Widziałam kiedyś jego wykład o błędach w leczeniu niepłodności. Myślałam, że też się tym zajmuje."

Owszem zajmuje sie nieplodnoscia, ale pracuje w szpitalu i swojej przychodni.
    Nie robi IVF.

http://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7,54420,23338204,prof-debski-to-jeden-z-najlepszych-ginekologow-w-polsce-a.html

I zeby nie było, też ma swoje wady...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 15:41

4me lubi tę wiadomość

• Dana721 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea bardzo mi przykro, znam ten bol i to zalamanie psychiczne niewiedzac co dalej robic,badz silna. Probojcie caly czas naturalnie bo wreszcie ta dobra komorka musi wyjsc,mi wzielo prawie 5 lat,nigdy nie opuscilismy staran,mimo ze nie wierzylam ze naturalnie jest to u mnie mozliwe. Mysle ze powinnas troche odsapnac i sprobowac jeszcze raz w innej klinice, 41 lat to jeszcze nie tragedia, widze tutaj starsze co zachodza naturalnie i przez IVF. Ja jak mialam 41 to dopiero wybralam sie do kliniki nieplodnosci, moja lekarka powiedziala ze ona mysli ze IUI mi wystarczy,oczywiscie nic z tego nie wyszlo. Prosze Cie nie poddawaj sie,ja naprawde mysle ze w koncu sie uda,nie wiem czy naturalnie czy IVF ale naprawde wierze ze urodzisz dziecko.❤

Bea77_2, Veni, evkill, Skittles, Niezapominajka5, Mika10 lubią tę wiadomość

Rocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
    Starania na powaznie od 2012
    2014 ciaza (poronienie )
    2014 IUI (3 razy)
    2014 IVF
    2015 IVF (ciaza ,bez serduszka)
    2015 IVF
    2016 ciaza naturalna- blizniacza, 1 serduszko (coreczka 2017)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Mimila lubi tę wiadomość

• Nusieńka Ekspertka

Wysłany: 12 września 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea, bardzo mi przykro....napisz może do dr Paligi e-maila i opisz swoją sytuację. Myślę, że zgodziłaby przyjąć Cię wcześniej na konsultację. Może lepiej by Cię przygotowała do przyjęcia tego trzeciego zarodka.

EMILIA 02.09.2020❤
‹‹ 505 506 507 508 509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ