X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Blastka Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar2aśka wiem że Ty już po drugiej stronie mocy ale nie odchodź jeszcze. Potrzebne nam są tu na forum pozytywne historie, a Twoja taka właśnie jest.
    Poza tym masz dużą wiedzę którą zawsze się chętnie dzieliłaś i za to Ci jestem bardzo wdzięczna.
    Odpocznij i wróć. Czekamy.

Bea77_2, Dana721 lubią tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Dzwoniłam do laboratorium. Zarodki, które mi podano to 10 blastomerów w klasie pierwszej i 8 blastomerów w klasie trzeciej (czyli stara klasa "B", 10-25% fragmentacji).

Został mi zarodek 6 blastomerów w klasie III (=b). Proponują nie czekać do piątej doby tylko transferować jeśli się odmrozi...

Ja jestem sceptyczna do tego pomysłu. Wygląda to mi na zarodek z masą wad genetycznych.
    Oni nie każą czekać,bo chcą wziąć kasę za transfer,a jak padnie to transferu nie będzie.

klamka, Bea77_2, Mika10 lubią tę wiadomość

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana721 wrote:
    Bea bardzo mi przykro, znam ten bol i to zalamanie psychiczne niewiedzac co dalej robic,badz silna. Probojcie caly czas naturalnie bo wreszcie ta dobra komorka musi wyjsc,mi wzielo prawie 5 lat,nigdy nie opuscilismy staran,mimo ze nie wierzylam ze naturalnie jest to u mnie mozliwe. Mysle ze powinnas troche odsapnac i sprobowac jeszcze raz w innej klinice, 41 lat to jeszcze nie tragedia, widze tutaj starsze co zachodza naturalnie i przez IVF. Ja jak mialam 41 to dopiero wybralam sie do kliniki nieplodnosci, moja lekarka powiedziala ze ona mysli ze IUI mi wystarczy,oczywiscie nic z tego nie wyszlo. Prosze Cie nie poddawaj sie,ja naprawde mysle ze w koncu sie uda,nie wiem czy naturalnie czy IVF ale naprawde wierze ze urodzisz dziecko.❤[/QUO
    Dama,taki cuda jak Tobie zdarzają się bardzo rzadko,naprawdę,ja przez 5 lat też nie idpusvulam nigdy staram naturalny h I nic z tego nigdy nie wyszło. Liczenie na cud to strata czasu,którego mamy mało.

Bea77_2 lubi tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,czy ktoś zna lekarza,który się nazywa Krzysztof Kopiec?Rozmawiałam dziś z nim,pracuje w Gynocentrum w Ostravie,a wcześniej pracował w Polsce,chyba w Agelius.On by prawdopodobnie robił transfer gdybym u nich robiła az,długo że mną rozmawiał,odpowiedział na moje wszystkie pytania. Zna mojego lekarza jako sławę od ivf I chyli przed nim czoła I mówił,że jak on mnie przygotuje do transferu to ma pełne zaufanie do niego. Oni nie mają zarodków z pgs.Mowil;że mają dużo dawcow Ale o wiele mniej dawczyn I że wymogiem jest u nich minimum średnie wykształcenie do dawstwa. Jak im brakuje zarodków to ściągają z innej kliniki z Pragi.

• Mimila Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Ja wiem, że dla osób z niskim AMH i te trzy brzmią atrakcyjnie, ale ja nie mam żadnego dziecka i to była moja ostatnia szansa. Również ze względu na wiek. Bardzo mi zależało, dlatego poszłam do L. Myślałam, że on jest najlepszym specjalistą w Polsce.
    Bea,zamierzasz jeszcze próbować gdzieś,na własnych komórkach?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Oni nie każą czekać,bo chcą wziąć kasę za transfer,a jak padnie to transferu nie będzie.
    Tez tak pomyslalam.

Mimila, Bea77_2 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 18:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 18:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Mimila lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Dana721 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozumie ze nie kazdemu musi sie udac ale wierze ze wiekszosc dziewczyn tutaj wreszcie doczeka sie dziecka,dla mnie sama mysl o tym ze nie bede miala dziecka byla tak przerazajaca ze wolalam zachorowac i umrzec bo nie moglam sobie wyobrazic zycia za jakies 10-20 lat. To jest moje myslenie i wiem ze psychicznie nie dala bym rady,kazdy jest inny,ja jestem za slaba zeby zyc w takiej sytuacji,u mnie w rodzinie polowa ludzi ma depresje i jest na tabletkach, ja tez bylam przez 10 lat,dziecko mnie uratowalo. Mimi ze nie udawalo sie z IUI i IVF to jak bym miala kase to chyba do dzisiaj bym probowala.

Mimila, Bea77_2, karolcia35, Mika10 lubią tę wiadomość

Rocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
    Starania na powaznie od 2012
    2014 ciaza (poronienie )
    2014 IUI (3 razy)
    2014 IVF
    2015 IVF (ciaza ,bez serduszka)
    2015 IVF
    2016 ciaza naturalna- blizniacza, 1 serduszko (coreczka 2017)
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Jak ostatecznie skończyło się to u Twoich dwóch znajomych? pozostały bezdzietne?

Jedna jest w ciazy naturalnej z zaskoczenia a druga na razie bezdzietna.

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• 4me Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzielam druga dawkę zgodnie z zaleceniami i zjazd numer dwa. Juz przechodzi, dziwne to jest-trwa jakies 40 min i sie normuje. Pisałam do lekarza, trzecia dawke mam sobie podarowac. A od jutro 3x1 tabletce.

U mnie dzis czeska komedia, ja na czworaka po picie, zeby nie paść a maz tak ogarnia młodego, ze zrobil kupę do wanny pelnej zabawek a później zesikal sie na dywan na środku salonu. A ja moge tylko lezec... Moj malz jest w takim stanie, ze chyba oddam mu dawke mojego relanium z nocy

P. S. Przepraszam co wrażliwe z Was ale przyzwyczajajcie sie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 20:12

Skittles, Ciasteczko77, Mola_90, karolcia35, Bea77_2, tolerancyjna, Magdala, Niezapominajka5, Dana721, Mika10 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Nie wiem jeszcze, ale raczej nie. Mam tylko ochotę napisać do Paligi i zobaczyć co ona myśli o tym wszystkim.
    Ja,gdybym miała tak dobre amh jak Ty to był chyba jeszcze próbowała. Przyjedź może do mojego lekarza do Krakowa,on leki do stymulacji dobiera chyba dobrze albi do tej Paligi. Z drugiej strony robiłaś już tyle razy I na większym niż teraz amh I zarodki były chore to może jednak nie ma sensu...To tyle kasy plus kolejna stymulacja obciążająca organizm.Trudna decyzja,naprawdę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea - bardzooooo mi przykro :( cholernie ... fak ! :( rozumiem złość - masz prawo !! Mimo wszystko wracaj prędko do boju po swojego Maluszka !!
    4me- niezła masz jazde dziś :) ale gratuluje transferu !!

Nie uwierzycie co ja dziś przeszłam z lek z kliniki .. byłam zakończyć procedurę i po zalecenia dot leków (na17 miałam wizytę u innego lek do prowadzenia ciąży) .. a dr z kliniki na usg nie widzi zarodka - nic - pusto!! Mnie zatkało- szok - dopiero rozryczałam się przy aucie.. w pon lekarz widział serce a dziś pusto (...) i nawet zarodka nie ma. Plus kazał odstawić już (skończony 6 tydz) estrofem gdzie byłam na sztucznym cyklu...
    3 godziny koszmaru - byłam na wizycie u nowego dr - jest serduszko i wszystko Ok .. myślałam że zejdę ...
    Potem dzwonię do dr z kliniki i mowię ze nowy dr widział serce i jest Ok - a dr, że obraz miał zamazany :(
    Pytam czy na bank mam odstawić estrofem już, a dr że jednak jeszcze brać do wizyty w pon - musze iść zeby w końcu zadecydował do kiedy mam brać ten estrofem (nowy dr nie wchodzi w hormony - to klinika musi dać zalecenia).
    Jestem wykończona i nie mam sił już.. jest mi tak przykro.. :(

4me, Bea77_2, Berbeć lubią tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Może i liczenie na cud to strata czasu ale nie mogę się zarżnąć. Potrzebuję przerwy a w przerwie wiadomo, starania naturalne.

Wydaje mi się, że starania naturalne w tym wieku to dobry pomysł dla kogoś kto nie akceptuje innych rozwiązań typu KD, AZ etc. i też ewentualnie nie przeraża tej osoby bezdzietność. Wtedy można wrzucić na luz i starać się naturalnie, i wyjdzie to wyjdzie, a jak nie to trudno.
    Tylko jak wrzucić na luz?Ja wrzucę dopoero jak urodze dziecko,inaczej nie potrafię.

• karolcia35 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea przykro mi bardzo ze się nie udało. Zastanów się jak emocje opadną co dalej.

4me powodzenia. I niech sobie faceci radzą :)

Ale miałaś przeboje Ciasteczko77. Ehh z tymi lekarzami. Trza było iść na medycynę ;)

Ciasteczko77, 4me, Bea77_2, sylwia80 lubią tę wiadomość

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • Skittles Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Bea - bardzooooo mi przykro :( cholernie ... fak ! :( rozumiem złość - masz prawo !! Mimo wszystko wracaj prędko do boju po swojego Maluszka !!
    4me- niezła masz jazde dziś :) ale gratuluje transferu !!

Nie uwierzycie co ja dziś przeszłam z lek z kliniki .. byłam zakończyć procedurę i po zalecenia dot leków (na17 miałam wizytę u innego lek do prowadzenia ciąży) .. a dr z kliniki na usg nie widzi zarodka - nic - pusto!! Mnie zatkało- szok - dopiero rozryczałam się przy aucie.. w pon lekarz widział serce a dziś pusto (...) i nawet zarodka nie ma. Plus kazał odstawić już (skończony 6 tydz) estrofem gdzie byłam na sztucznym cyklu...
    3 godziny koszmaru - byłam na wizycie u nowego dr - jest serduszko i wszystko Ok .. myślałam że zejdę ...
    Potem dzwonię do dr z kliniki i mowię ze nowy dr widział serce i jest Ok - a dr, że obraz miał zamazany :(
    Pytam czy na bank mam odstawić estrofem już, a dr że jednak jeszcze brać do wizyty w pon - musze iść zeby w końcu zadecydował do kiedy mam brać ten estrofem (nowy dr nie wchodzi w hormony - to klinika musi dać zalecenia).
    Jestem wykończona i nie mam sił już.. jest mi tak przykro.. :(

O matko Cistaeczko jaki koszmar ... na szczęście z happy endem :)

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
    07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
    11.2018 amh 0,86
    12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
    01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
    02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍
‹‹ 506 507 508 509 510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ