IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Mar2aśka wiem że Ty już po drugiej stronie mocy ale nie odchodź jeszcze. Potrzebne nam są tu na forum pozytywne historie, a Twoja taka właśnie jest.
Poza tym masz dużą wiedzę którą zawsze się chętnie dzieliłaś i za to Ci jestem bardzo wdzięczna.
Odpocznij i wróć. Czekamy.Bea77_2, Dana721 lubią tę wiadomość
-
Bea77_2 wrote:Dzwoniłam do laboratorium. Zarodki, które mi podano to 10 blastomerów w klasie pierwszej i 8 blastomerów w klasie trzeciej (czyli stara klasa "B", 10-25% fragmentacji).
Został mi zarodek 6 blastomerów w klasie III (=b). Proponują nie czekać do piątej doby tylko transferować jeśli się odmrozi...
Ja jestem sceptyczna do tego pomysłu. Wygląda to mi na zarodek z masą wad genetycznych.klamka, Bea77_2, Mika10 lubią tę wiadomość
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
Dana721 wrote:Bea bardzo mi przykro, znam ten bol i to zalamanie psychiczne niewiedzac co dalej robic,badz silna. Probojcie caly czas naturalnie bo wreszcie ta dobra komorka musi wyjsc,mi wzielo prawie 5 lat,nigdy nie opuscilismy staran,mimo ze nie wierzylam ze naturalnie jest to u mnie mozliwe. Mysle ze powinnas troche odsapnac i sprobowac jeszcze raz w innej klinice, 41 lat to jeszcze nie tragedia, widze tutaj starsze co zachodza naturalnie i przez IVF. Ja jak mialam 41 to dopiero wybralam sie do kliniki nieplodnosci, moja lekarka powiedziala ze ona mysli ze IUI mi wystarczy,oczywiscie nic z tego nie wyszlo. Prosze Cie nie poddawaj sie,ja naprawde mysle ze w koncu sie uda,nie wiem czy naturalnie czy IVF ale naprawde wierze ze urodzisz dziecko.❤[/QUO
Dama,taki cuda jak Tobie zdarzają się bardzo rzadko,naprawdę,ja przez 5 lat też nie idpusvulam nigdy staram naturalny h I nic z tego nigdy nie wyszło. Liczenie na cud to strata czasu,którego mamy mało.Bea77_2 lubi tę wiadomość
Dziewczyny,czy ktoś zna lekarza,który się nazywa Krzysztof Kopiec?Rozmawiałam dziś z nim,pracuje w Gynocentrum w Ostravie,a wcześniej pracował w Polsce,chyba w Agelius.On by prawdopodobnie robił transfer gdybym u nich robiła az,długo że mną rozmawiał,odpowiedział na moje wszystkie pytania. Zna mojego lekarza jako sławę od ivf I chyli przed nim czoła I mówił,że jak on mnie przygotuje do transferu to ma pełne zaufanie do niego. Oni nie mają zarodków z pgs.Mowil;że mają dużo dawcow Ale o wiele mniej dawczyn I że wymogiem jest u nich minimum średnie wykształcenie do dawstwa. Jak im brakuje zarodków to ściągają z innej kliniki z Pragi.Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
-
Bea77_2 wrote:Ja wiem, że dla osób z niskim AMH i te trzy brzmią atrakcyjnie, ale ja nie mam żadnego dziecka i to była moja ostatnia szansa. Również ze względu na wiek. Bardzo mi zależało, dlatego poszłam do L. Myślałam, że on jest najlepszym specjalistą w Polsce.Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja rozumie ze nie kazdemu musi sie udac ale wierze ze wiekszosc dziewczyn tutaj wreszcie doczeka sie dziecka,dla mnie sama mysl o tym ze nie bede miala dziecka byla tak przerazajaca ze wolalam zachorowac i umrzec bo nie moglam sobie wyobrazic zycia za jakies 10-20 lat. To jest moje myslenie i wiem ze psychicznie nie dala bym rady,kazdy jest inny,ja jestem za slaba zeby zyc w takiej sytuacji,u mnie w rodzinie polowa ludzi ma depresje i jest na tabletkach, ja tez bylam przez 10 lat,dziecko mnie uratowalo. Mimi ze nie udawalo sie z IUI i IVF to jak bym miala kase to chyba do dzisiaj bym probowala.
Mimila, Bea77_2, karolcia35, Mika10 lubią tę wiadomość
Rocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
Starania na powaznie od 2012
2014 ciaza (poronienie )
2014 IUI (3 razy)
2014 IVF
2015 IVF (ciaza ,bez serduszka)
2015 IVF
2016 ciaza naturalna- blizniacza, 1 serduszko (coreczka 2017) -
nick nieaktualny
-
Wzielam druga dawkę zgodnie z zaleceniami i zjazd numer dwa. Juz przechodzi, dziwne to jest-trwa jakies 40 min i sie normuje. Pisałam do lekarza, trzecia dawke mam sobie podarowac. A od jutro 3x1 tabletce.
U mnie dzis czeska komedia, ja na czworaka po picie, zeby nie paść a maz tak ogarnia młodego, ze zrobil kupę do wanny pelnej zabawek a później zesikal sie na dywan na środku salonu. A ja moge tylko lezec... Moj malz jest w takim stanie, ze chyba oddam mu dawke mojego relanium z nocy
P. S. Przepraszam co wrażliwe z Was ale przyzwyczajajcie sieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 20:12
Skittles, Ciasteczko77, Mola_90, karolcia35, Bea77_2, tolerancyjna, Magdala, Niezapominajka5, Dana721, Mika10 lubią tę wiadomość
-
Bea77_2 wrote:Nie wiem jeszcze, ale raczej nie. Mam tylko ochotę napisać do Paligi i zobaczyć co ona myśli o tym wszystkim.
Bea77_2 lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyBea - bardzooooo mi przykro
cholernie ... fak !
rozumiem złość - masz prawo !! Mimo wszystko wracaj prędko do boju po swojego Maluszka !!
4me- niezła masz jazde dziśale gratuluje transferu !!
Nie uwierzycie co ja dziś przeszłam z lek z kliniki .. byłam zakończyć procedurę i po zalecenia dot leków (na17 miałam wizytę u innego lek do prowadzenia ciąży) .. a dr z kliniki na usg nie widzi zarodka - nic - pusto!! Mnie zatkało- szok - dopiero rozryczałam się przy aucie.. w pon lekarz widział serce a dziś pusto (...) i nawet zarodka nie ma. Plus kazał odstawić już (skończony 6 tydz) estrofem gdzie byłam na sztucznym cyklu...
3 godziny koszmaru - byłam na wizycie u nowego dr - jest serduszko i wszystko Ok .. myślałam że zejdę ...
Potem dzwonię do dr z kliniki i mowię ze nowy dr widział serce i jest Ok - a dr, że obraz miał zamazany
Pytam czy na bank mam odstawić estrofem już, a dr że jednak jeszcze brać do wizyty w pon - musze iść zeby w końcu zadecydował do kiedy mam brać ten estrofem (nowy dr nie wchodzi w hormony - to klinika musi dać zalecenia).
Jestem wykończona i nie mam sił już.. jest mi tak przykro..4me, Bea77_2, Berbeć lubią tę wiadomość
-
Bea77_2 wrote:Może i liczenie na cud to strata czasu ale nie mogę się zarżnąć. Potrzebuję przerwy a w przerwie wiadomo, starania naturalne.
Wydaje mi się, że starania naturalne w tym wieku to dobry pomysł dla kogoś kto nie akceptuje innych rozwiązań typu KD, AZ etc. i też ewentualnie nie przeraża tej osoby bezdzietność. Wtedy można wrzucić na luz i starać się naturalnie, i wyjdzie to wyjdzie, a jak nie to trudno.Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
Bea przykro mi bardzo ze się nie udało. Zastanów się jak emocje opadną co dalej.
4me powodzenia. I niech sobie faceci radzą
Ale miałaś przeboje Ciasteczko77. Ehh z tymi lekarzami. Trza było iść na medycynęCiasteczko77, 4me, Bea77_2, sylwia80 lubią tę wiadomość
AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio03.2018 crio
09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942ciąża ektopowa
-
Ciasteczko77 wrote:Bea - bardzooooo mi przykro
cholernie ... fak !
rozumiem złość - masz prawo !! Mimo wszystko wracaj prędko do boju po swojego Maluszka !!
4me- niezła masz jazde dziśale gratuluje transferu !!
Nie uwierzycie co ja dziś przeszłam z lek z kliniki .. byłam zakończyć procedurę i po zalecenia dot leków (na17 miałam wizytę u innego lek do prowadzenia ciąży) .. a dr z kliniki na usg nie widzi zarodka - nic - pusto!! Mnie zatkało- szok - dopiero rozryczałam się przy aucie.. w pon lekarz widział serce a dziś pusto (...) i nawet zarodka nie ma. Plus kazał odstawić już (skończony 6 tydz) estrofem gdzie byłam na sztucznym cyklu...
3 godziny koszmaru - byłam na wizycie u nowego dr - jest serduszko i wszystko Ok .. myślałam że zejdę ...
Potem dzwonię do dr z kliniki i mowię ze nowy dr widział serce i jest Ok - a dr, że obraz miał zamazany
Pytam czy na bank mam odstawić estrofem już, a dr że jednak jeszcze brać do wizyty w pon - musze iść zeby w końcu zadecydował do kiedy mam brać ten estrofem (nowy dr nie wchodzi w hormony - to klinika musi dać zalecenia).
Jestem wykończona i nie mam sił już.. jest mi tak przykro..
O matko Cistaeczko jaki koszmar ... na szczęście z happy endemCiasteczko77 lubi tę wiadomość
07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
11.2018 amh 0,86
12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍