X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 18:42

Mimila lubi tę wiadomość

• evkill Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Mega trudna. Ale muszę się z tym zmierzyć.
    Też polecam Ci tego lekarza, jest naprawdę wspaniały. Poczytaj sobie o nim. https://www.znanylekarz.pl/jerzy-przybycien/ginekolog/tarnow

On Ci powie jakie masz szansę, nie owija w bawełnę, nie mydli oczu, nie naciąga na kasę.
    Po wczorajszej wizycie nadal mam łzy w oczach że wzruszenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 21:15

Bea77_2 lubi tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Bea - bardzooooo mi przykro :( cholernie ... fak ! :( rozumiem złość - masz prawo !! Mimo wszystko wracaj prędko do boju po swojego Maluszka !!
    4me- niezła masz jazde dziś :) ale gratuluje transferu !!

Nie uwierzycie co ja dziś przeszłam z lek z kliniki .. byłam zakończyć procedurę i po zalecenia dot leków (na17 miałam wizytę u innego lek do prowadzenia ciąży) .. a dr z kliniki na usg nie widzi zarodka - nic - pusto!! Mnie zatkało- szok - dopiero rozryczałam się przy aucie.. w pon lekarz widział serce a dziś pusto (...) i nawet zarodka nie ma. Plus kazał odstawić już (skończony 6 tydz) estrofem gdzie byłam na sztucznym cyklu...
    3 godziny koszmaru - byłam na wizycie u nowego dr - jest serduszko i wszystko Ok .. myślałam że zejdę ...
    Potem dzwonię do dr z kliniki i mowię ze nowy dr widział serce i jest Ok - a dr, że obraz miał zamazany :(
    Pytam czy na bank mam odstawić estrofem już, a dr że jednak jeszcze brać do wizyty w pon - musze iść zeby w końcu zadecydował do kiedy mam brać ten estrofem (nowy dr nie wchodzi w hormony - to klinika musi dać zalecenia).
    Jestem wykończona i nie mam sił już.. jest mi tak przykro.. :(
    Tak to jest z tymi lekarzami i sprzętem. Mi przy pierwszej ciazy powiedziala jedna lekarka, ze poronie zaraz i mma jechać do domu i czekac na to. Jakby byl krwotok to od tazu5do spzitala. Nie musze mówić jaka bylam posrana, zwlaszcza, ze moj maz byl na drugim koncu swiata a ja sama. Dzis syn to kawal byka ;)

Kolezanka z kolei miala stwierdzona ciaze obumarlo i miala wrócić po weekendzie na usuniecie ciazy do tego samego lekarza. Woadla w panike, powiedziala, ze nie bedzie chodzić dea dni z martwym plodem i pojechala do szpitala usunac. A tam lekarz do niej, ze o co chodzi serce pieknie bije...
    Wniosek :w takich przypadkach, zawsze przynajmniej dwiw konsultacje!

Ciasteczko77, Mimila, Niezapominajka5, Dana721, Mika10 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Tak to jest z tymi lekarzami i sprzętem. Mi przy pierwszej ciazy powiedziala jedna lekarka, ze poronie zaraz i mma jechać do domu i czekac na to. Jakby byl krwotok to od tazu5do spzitala. Nie musze mówić jaka bylam posrana, zwlaszcza, ze moj maz byl na drugim koncu swiata a ja sama. Dzis syn to kawal byka ;)

Kolezanka z kolei miala stwierdzona ciaze obumarlo i miala wrócić po weekendzie na usuniecie ciazy do tego samego lekarza. Woadla w panike, powiedziala, ze nie bedzie chodzić dea dni z martwym plodem i pojechala do szpitala usunac. A tam lekarz do niej, ze o co chodzi serce pieknie bije...
    Wniosek :w takich przypadkach, zawsze przynajmniej dwiw konsultacje!
    Dokładnie ... dobrze, że miałam wcześniej umówiona wizytę u nowego...

• Magdala Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    A Ty jakie plany Magdala? Kiedy zabierasz mrożaka? Został ci ten jeden czy masz więcej? A gdyby się nie udało (czego absolutnie nie życzę) to co dalej? Kolejna stymulacja?

Ja mam dwa mrozaki.
    Juz jestem na estrofemie znowu. Czyli planujemy w tym cyklu.

A co dalej? Moj maz mowi, zeby je.nac te kliniki w cholere i robic naturalnie. Czarno to widze.

Bea77_2, Mika10 lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me dawaj wiecej co tam u Was sie dzieje. To lepsze niz serial.
    :-D
    A transfer szybko i bezproblemowo?

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    4me dawaj wiecej co tam u Was sie dzieje. To lepsze niz serial.
    :-D
    A transfer szybko i bezproblemowo?
    Hehehe nie wiem juz nie spodziewam dzis komedii ale kto wie-moze. Moze kolejna porcja jak pojde jutro po relanium odprowadzić mlodego do przedszkola - pomysla, ze matka pijana :D

Transfer spoko. Minuta osiem i po sprawie ;) tak samo jak transfer przy IUi i pickup. Stad serio sie dzis tych przebojow nie spodziewałam a jeszcze sobie tu smichy chichy robilam, ze jak cisza to znaczy ze padlam ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Też polecam Ci tego lekarza, jest naprawdę wspaniały. Poczytaj sobie o nim. https://www.znanylekarz.pl/jerzy-przybycien/ginekolog/tarnow

On Ci powie jakie masz szansę, nie owija w bawełnę, nie mydli oczu, nie naciąga na kasę.
    Po wczorajszej wizycie nadal mam łzy w oczach że wzruszenia.
    Ja po każdej wizycie
    taka przybita jestem , on mówi wprost i nie owija w bawelne.Ale Bea nie będzie zadowolona,bo on dołuje pacjentki,podobnie jak Dr L.Dzis ten lekarz polski z Czech jal uslyszal ,ze jestem od niego to jakby od samego Boga.Mi jednak zrobił parę znaczący błędów,które doprowadziły do obecnej sytuacji. A co do opini w Internecie to ma też sporo złych. Prawda jest jedna;że chwalimy tych;co pomogli I się udało. Ja jednak patrzę obiektywnie I jest to bardzo dobry lekarz Ale u mnie się nie udało,a przez 5 lat była na to duża szansa,udałam mu I Nie zmienilam lekarza,czego teraz żałuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 22:43

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Mimila lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 18:38

sylwia80, Mimila, 4me, Reni, Dana721, Mika10 lubią tę wiadomość

• scania Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie za 100 punktów. Czy ktoś zna dobrego psychologa, który jest zaznajomiony z tematem niepłodności i podjąłby się spotkań przez Skype?
    http://www.bogdapawelec.pl/index.html
    Byłam u niej na jednej wizycie (jak się okazało ma gabinet w bloku obok :-) - dowiedziałam się o tym dopiero po umówieniu). Była ekspertem na nasz-bocian.pl. Specjalizuje się w pomocy niepłodnym parom. Nie wiem na ile mi pomogła ale po pierwszej wizycie zaszłam w ciążę ;-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 09:54

Skittles, kayama lubią tę wiadomość

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie za 100 punktów. Czy ktoś zna dobrego psychologa, który jest zaznajomiony z tematem niepłodności i podjąłby się spotkań przez Skype?
    http://www.bogdapawelec.pl/
    Slyszlam o niej dobre opinie

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scenia, obie pomyślałysmy o tej samej babce :) LOL

bea, ✊️

• Mimila Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Faktycznie za 1000 pkt. Nie znam takiego Ale można poszukać. Chodziłam do jednego Ale trzeba było u zapytać czy by się zgodził.

• Mimila Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    http://www.bogdapawelec.pl/index.html
    Byłam u niej na jednej wizycie (jak się okazało ma gabinet w bloku obok :-) - dowiedziałam się o tym dopiero po umówieniu). Była ekspertem na nasz-bocian.pl. Specjalizuje się w pomocy niepłodnym parom. Nie wiem na ile mi pomogła ale po pierwszej wizycie zaszłam w ciążę ;-).
    Tak,na pewno pomogła tak,że zaszła ciążę pi 1 wizycie!To zupełny przypadek był,a pewnie dziewczyna była młoda,nic nie wiemy,jak długo się starała I z jakiego powodu się nie udawało.

• scania Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Tak,na pewno pomogła tak,że zaszła ciążę pi 1 wizycie!To zupełny przypadek był,a pewnie dziewczyna była młoda,nic nie wiemy,jak długo się starała I z jakiego powodu się nie udawało.
    Mimila ja pisałam o sobie - miałam wtedy 38 lat i AMH 0,21 (rok wcześniej). Byłam na wizycie w totalnej rozsypce i większość wizyty przepłakałam. W dużym skrócie zaleciła mi wypracowanie planu B.

Skittles, Bea77_2, klamka, Reni, Dana721, Mika10 lubią tę wiadomość

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 507 508 509 510 511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ