X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 18:42

Mimila lubi tę wiadomość

• evkill Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Mega trudna. Ale muszę się z tym zmierzyć.
    Też polecam Ci tego lekarza, jest naprawdę wspaniały. Poczytaj sobie o nim. https://www.znanylekarz.pl/jerzy-przybycien/ginekolog/tarnow

On Ci powie jakie masz szansę, nie owija w bawełnę, nie mydli oczu, nie naciąga na kasę.
    Po wczorajszej wizycie nadal mam łzy w oczach że wzruszenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 21:15

Bea77_2 lubi tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Bea - bardzooooo mi przykro :( cholernie ... fak ! :( rozumiem złość - masz prawo !! Mimo wszystko wracaj prędko do boju po swojego Maluszka !!
    4me- niezła masz jazde dziś :) ale gratuluje transferu !!

Nie uwierzycie co ja dziś przeszłam z lek z kliniki .. byłam zakończyć procedurę i po zalecenia dot leków (na17 miałam wizytę u innego lek do prowadzenia ciąży) .. a dr z kliniki na usg nie widzi zarodka - nic - pusto!! Mnie zatkało- szok - dopiero rozryczałam się przy aucie.. w pon lekarz widział serce a dziś pusto (...) i nawet zarodka nie ma. Plus kazał odstawić już (skończony 6 tydz) estrofem gdzie byłam na sztucznym cyklu...
    3 godziny koszmaru - byłam na wizycie u nowego dr - jest serduszko i wszystko Ok .. myślałam że zejdę ...
    Potem dzwonię do dr z kliniki i mowię ze nowy dr widział serce i jest Ok - a dr, że obraz miał zamazany :(
    Pytam czy na bank mam odstawić estrofem już, a dr że jednak jeszcze brać do wizyty w pon - musze iść zeby w końcu zadecydował do kiedy mam brać ten estrofem (nowy dr nie wchodzi w hormony - to klinika musi dać zalecenia).
    Jestem wykończona i nie mam sił już.. jest mi tak przykro.. :(
    Tak to jest z tymi lekarzami i sprzętem. Mi przy pierwszej ciazy powiedziala jedna lekarka, ze poronie zaraz i mma jechać do domu i czekac na to. Jakby byl krwotok to od tazu5do spzitala. Nie musze mówić jaka bylam posrana, zwlaszcza, ze moj maz byl na drugim koncu swiata a ja sama. Dzis syn to kawal byka ;)

Kolezanka z kolei miala stwierdzona ciaze obumarlo i miala wrócić po weekendzie na usuniecie ciazy do tego samego lekarza. Woadla w panike, powiedziala, ze nie bedzie chodzić dea dni z martwym plodem i pojechala do szpitala usunac. A tam lekarz do niej, ze o co chodzi serce pieknie bije...
    Wniosek :w takich przypadkach, zawsze przynajmniej dwiw konsultacje!

Ciasteczko77, Mimila, Niezapominajka5, Dana721, Mika10 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Tak to jest z tymi lekarzami i sprzętem. Mi przy pierwszej ciazy powiedziala jedna lekarka, ze poronie zaraz i mma jechać do domu i czekac na to. Jakby byl krwotok to od tazu5do spzitala. Nie musze mówić jaka bylam posrana, zwlaszcza, ze moj maz byl na drugim koncu swiata a ja sama. Dzis syn to kawal byka ;)

Kolezanka z kolei miala stwierdzona ciaze obumarlo i miala wrócić po weekendzie na usuniecie ciazy do tego samego lekarza. Woadla w panike, powiedziala, ze nie bedzie chodzić dea dni z martwym plodem i pojechala do szpitala usunac. A tam lekarz do niej, ze o co chodzi serce pieknie bije...
    Wniosek :w takich przypadkach, zawsze przynajmniej dwiw konsultacje!
    Dokładnie ... dobrze, że miałam wcześniej umówiona wizytę u nowego...

• Magdala Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    A Ty jakie plany Magdala? Kiedy zabierasz mrożaka? Został ci ten jeden czy masz więcej? A gdyby się nie udało (czego absolutnie nie życzę) to co dalej? Kolejna stymulacja?

Ja mam dwa mrozaki.
    Juz jestem na estrofemie znowu. Czyli planujemy w tym cyklu.

A co dalej? Moj maz mowi, zeby je.nac te kliniki w cholere i robic naturalnie. Czarno to widze.

Bea77_2, Mika10 lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me dawaj wiecej co tam u Was sie dzieje. To lepsze niz serial.
    :-D
    A transfer szybko i bezproblemowo?

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    4me dawaj wiecej co tam u Was sie dzieje. To lepsze niz serial.
    :-D
    A transfer szybko i bezproblemowo?
    Hehehe nie wiem juz nie spodziewam dzis komedii ale kto wie-moze. Moze kolejna porcja jak pojde jutro po relanium odprowadzić mlodego do przedszkola - pomysla, ze matka pijana :D

Transfer spoko. Minuta osiem i po sprawie ;) tak samo jak transfer przy IUi i pickup. Stad serio sie dzis tych przebojow nie spodziewałam a jeszcze sobie tu smichy chichy robilam, ze jak cisza to znaczy ze padlam ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Też polecam Ci tego lekarza, jest naprawdę wspaniały. Poczytaj sobie o nim. https://www.znanylekarz.pl/jerzy-przybycien/ginekolog/tarnow

On Ci powie jakie masz szansę, nie owija w bawełnę, nie mydli oczu, nie naciąga na kasę.
    Po wczorajszej wizycie nadal mam łzy w oczach że wzruszenia.
    Ja po każdej wizycie
    taka przybita jestem , on mówi wprost i nie owija w bawelne.Ale Bea nie będzie zadowolona,bo on dołuje pacjentki,podobnie jak Dr L.Dzis ten lekarz polski z Czech jal uslyszal ,ze jestem od niego to jakby od samego Boga.Mi jednak zrobił parę znaczący błędów,które doprowadziły do obecnej sytuacji. A co do opini w Internecie to ma też sporo złych. Prawda jest jedna;że chwalimy tych;co pomogli I się udało. Ja jednak patrzę obiektywnie I jest to bardzo dobry lekarz Ale u mnie się nie udało,a przez 5 lat była na to duża szansa,udałam mu I Nie zmienilam lekarza,czego teraz żałuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 22:43

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Mimila lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 18:38

sylwia80, Mimila, 4me, Reni, Dana721, Mika10 lubią tę wiadomość

• scania Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie za 100 punktów. Czy ktoś zna dobrego psychologa, który jest zaznajomiony z tematem niepłodności i podjąłby się spotkań przez Skype?
    http://www.bogdapawelec.pl/index.html
    Byłam u niej na jednej wizycie (jak się okazało ma gabinet w bloku obok :-) - dowiedziałam się o tym dopiero po umówieniu). Była ekspertem na nasz-bocian.pl. Specjalizuje się w pomocy niepłodnym parom. Nie wiem na ile mi pomogła ale po pierwszej wizycie zaszłam w ciążę ;-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 09:54

Skittles, kayama lubią tę wiadomość

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie za 100 punktów. Czy ktoś zna dobrego psychologa, który jest zaznajomiony z tematem niepłodności i podjąłby się spotkań przez Skype?
    http://www.bogdapawelec.pl/
    Slyszlam o niej dobre opinie

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scenia, obie pomyślałysmy o tej samej babce :) LOL

bea, ✊️

• Mimila Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Faktycznie za 1000 pkt. Nie znam takiego Ale można poszukać. Chodziłam do jednego Ale trzeba było u zapytać czy by się zgodził.

• Mimila Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    http://www.bogdapawelec.pl/index.html
    Byłam u niej na jednej wizycie (jak się okazało ma gabinet w bloku obok :-) - dowiedziałam się o tym dopiero po umówieniu). Była ekspertem na nasz-bocian.pl. Specjalizuje się w pomocy niepłodnym parom. Nie wiem na ile mi pomogła ale po pierwszej wizycie zaszłam w ciążę ;-).
    Tak,na pewno pomogła tak,że zaszła ciążę pi 1 wizycie!To zupełny przypadek był,a pewnie dziewczyna była młoda,nic nie wiemy,jak długo się starała I z jakiego powodu się nie udawało.

• scania Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Tak,na pewno pomogła tak,że zaszła ciążę pi 1 wizycie!To zupełny przypadek był,a pewnie dziewczyna była młoda,nic nie wiemy,jak długo się starała I z jakiego powodu się nie udawało.
    Mimila ja pisałam o sobie - miałam wtedy 38 lat i AMH 0,21 (rok wcześniej). Byłam na wizycie w totalnej rozsypce i większość wizyty przepłakałam. W dużym skrócie zaleciła mi wypracowanie planu B.

Skittles, Bea77_2, klamka, Reni, Dana721, Mika10 lubią tę wiadomość

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 507 508 509 510 511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ