IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Miałam już wtedy w głowie zmianę kliniki i po wizycie to właśnie zrobiłam (rozmawiałam z nią też o tym) a do tego zaczęłam rozważać adopcję komórki. Wiem, że to może jedynie zbieg okoliczności ale głowa ma ogromne znaczenie. Potem pojechaliśmy na urlop i to był właśnie ten cykl.
Skittles lubi tę wiadomość
Jeden jajnik od 2001
VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
IX 2013 IMSI: 4A&4B
XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
V 2018 mezoterapia -
nick nieaktualny
-
Jeszcze napiszę, że na wizycie byliśmy razem i najpierw rozmawialiśmy we trójkę. Potem zostałam z nią sama.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 11:56
Bea77_2 lubi tę wiadomość
Jeden jajnik od 2001
VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
IX 2013 IMSI: 4A&4B
XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
V 2018 mezoterapia -
Dzis tyko jedna dawka realnaium z rana ale tak mnie sciela, ze przespałam 4h ciurkiem
a mialam taaakie plany na ten dzien
Dziewczyny na zaleceniach po transferze dostalam rozpiske co jesc itp i tam jest napisane, ze udowodniono, ze na jajka zel wpływa kawa i herbata... Po pierwsze jeśli na jajka to juz po ptakach bo powinni to dać 3 miesiace przedpo drugie serio nie mozna kawy juz po transferze? Toz cale zycie lekarze mi mówili, ze jedna filizanka kawy nic zlego nie zrobi. Jeeeeny jak mi sie chce.!
Pijalyscie po transferach?
Bea dobrze sie zapowiada ta laska. Sprobuj. Nie masz nic do stracenia. A dobrego psychologa niestety ciężkoWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 12:16
Bea77_2, Niezapominajka5, Dana721 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
scania wrote:Mimila ja pisałam o sobie - miałam wtedy 38 lat i AMH 0,21 (rok wcześniej). Byłam na wizycie w totalnej rozsypce i większość wizyty przepłakałam. W dużym skrócie zaleciła mi wypracowanie planu B.Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
-
Dziewczyny, ja znów z doskoku. Mam pytanie, estradiol na poziomie 170 w 5 dniu stymulacji oznacza, że to będzie nieudana stymulacja?
Zaczynam się stresować, że elonva na mnie nie zadziała.
11.06.2019 - 2 FET - 4.1.1 - 8 dpt -85,7 ; 10 dpt- 230 ; 24 dpt ❤
26.02.2020 córeczka 3,583 kg❤❤❤
25.05.2019 [*] 4t1d cb
21.02.2019 - 1 FET- 5.2.2 - 8 dpt -89,6 ; 11 dpt-239 ; 23 dpt- 13855 ; 28.03.2019 7t 1d [*]
22.10.2018 - ET
X 2018 - II in vitro ICSI ❄️ ; IX 2018 - I in vitro ICSI ;
2016 - 2017 - 5 x IUI
05.03.2014 - (*) 6t3d cp
MTHFR - układ homozygotyczny ; PAI-1 - układ heterozygotyczny -
4me wrote:
Dziewczyny na zaleceniach po transferze dostalam rozpiske co jesc itp i tam jest napisane, ze udowodniono, ze na jajka zel wpływa kawa i herbata... Po pierwsze jeśli na jajka to juz po ptakach bo powinni to dać 3 miesiace przedpo drugie serio nie mozna kawy juz po transferze? Toz cale zycie lekarze mi mówili, ze jedna filizanka kawy nic zlego nie zrobi. Jeeeeny jak mi sie chce.!
Pijalyscie po transferach
Tez sie naczytalam roznych opinii i w domu mam bezkofeinowa (smakuje wysmienicie), a w miescie czasem sobie kupie jak mam ochote. Ale ja z tych, co nie pija codziennie kawy. Pije w weekendy, czasem w tygodniu. Generalnie jednak pije.
A Novum mowi tak:
Duńscy naukowcy, który prowadzili obserwacje na 3959 pacjentkach poddawanych procedurze zapłodnienia pozaustrojowego, w trakcie ubiegłorocznego (2013) kongresu ESHRE donieśli, że picie pięciu lub więcej filiżanek kawy dziennie może mieć negatywne skutki w staraniach o ciążę – zmniejsza odsetek ciąż klinicznych o 50%, zaś odsetek żywych urodzeń o 40% u par poddawanych IVF/ICSI. Dotychczasowe analizy poświęcone tej kwestii były rozbieżne, a niektóre z nich wskazywały także na zależność pomiędzy spożywaniem kawy a zwiększonym ryzykiem poronienia. Wyniki duńskich doświadczeń sugerują, że przekroczenie przez pacjentki starające się o dziecko dobowej dawki kofeiny zawartej w pięciu filiżankach kawy może mieć równie negatywne skutki, co nałogowe palenie tytoniu, które ma negatywny wpływ na liczbę pobranych w trakcie punkcji jajników komórek jajowych, potencjał oocytów do prawidłowego zapłodnienia się, zagnieżdżanie się zarodków w macicy, przebieg ciąży oraz żywe urodzenie. Wobec powyższego rozsądnym posunięciem wydaje się być rezygnacja z dziennego spożycia dużej dawki kofeiny, co dotyczy nie tylko w kobiet ciężarnych czy karmiących piersią, lecz także pań starających się o dziecko. Z powyższych badań wynika, że nie należy pić więcej niż 5 filiżanek kawy dziennie. Jednocześnie proszę pamiętać, że kofeina zawarta jest nie tylko w kawie, ale i w herbacie (także zielonej).
Embriolog nOvum
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 13:08
4me, Skittles, Niezapominajka5, Dana721 lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Alice83 wrote:Dziewczyny, ja znów z doskoku. Mam pytanie, estradiol na poziomie 170 w 5 dniu stymulacji oznacza, że to będzie nieudana stymulacja?
Zaczynam się stresować, że elonva na mnie nie zadziała.
wartość się szybko zmienia , ale nigdy w 5 dniu nie miałam badanego to nie mam porównania , a masz cos do tej elonvy ? bo ona chyba tylko na 7 ? dni jest o ile pamiętam ...38 lat, starania od 2013
2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
2018, kumulacja komórek x2
2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI -
nick nieaktualny
-
Dzieki za info-ja normalnie pijam okolo dwoch. Chyba dla świętego spokoju kupię sobie narazie bezkofeinowa - na poczatkowy czas na pewno;)
Ale jesli sie kiedys udaa to kofeinowa raz na jakis czas tez bedzie
Laski jak to sie zmienia. Ja w pierwszej ciazy, jadlam slodkie, pilam dwie kawy dziennie a dzis szaleje jak wariatka... Punkt widzenia, zalezy od punktu siedzeniaNiezapominajka5, karolcia35 lubią tę wiadomość
-
eM80 wrote:wartość się szybko zmienia , ale nigdy w 5 dniu nie miałam badanego to nie mam porównania , a masz cos do tej elonvy ? bo ona chyba tylko na 7 ? dni jest o ile pamiętam ...
11.06.2019 - 2 FET - 4.1.1 - 8 dpt -85,7 ; 10 dpt- 230 ; 24 dpt ❤
26.02.2020 córeczka 3,583 kg❤❤❤
25.05.2019 [*] 4t1d cb
21.02.2019 - 1 FET- 5.2.2 - 8 dpt -89,6 ; 11 dpt-239 ; 23 dpt- 13855 ; 28.03.2019 7t 1d [*]
22.10.2018 - ET
X 2018 - II in vitro ICSI ❄️ ; IX 2018 - I in vitro ICSI ;
2016 - 2017 - 5 x IUI
05.03.2014 - (*) 6t3d cp
MTHFR - układ homozygotyczny ; PAI-1 - układ heterozygotyczny -
4me wrote:Ja ok tylko jak pisalam wyzej-zamulilam lekko
A Ty co u Ciebie. Jakies oczywiste objawy?Wrocilas do pracy?
Ja w domu:) Tym razem wzięłam zwolnienie. Mam w pracy dużo stresów i warunki otoczenia niesprzyjające ciąży. Chciałam choć raz spróbować wiele zmienić,by zwiększyć szanse. Mam nadzieję,że to pomoże;)4me, tolerancyjna, Bea77_2, Mika10 lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Mimila wrote:Tylko jak wrzucić na luz?Ja wrzucę dopoero jak urodze dziecko,inaczej nie potrafię.
nie da się, zawsze z tyłu głowy tłucze się po głowie myśl, że może owu idzie, a może tym razem, a może się uda. Nie po tym wszystkim co przeszłyśmy.
Tym bardziej, że czas ucieka i jak wskakuje w wieku 4 z przodu zaczyna się panika.
tak jest prawdaBea77_2, Mimila, klamka, Dana721, gosiaczek1281, sylwia80, Mika10 lubią tę wiadomość
-
Niezapominajka5 wrote:Póki będziesz brała relanium,to pewnie będą Cie czekać takie jazdy:)
Ja w domu:) Tym razem wzięłam zwolnienie. Mam w pracy dużo stresów i warunki otoczenia niesprzyjające ciąży. Chciałam choć raz spróbować wiele zmienić,by zwiększyć szanse. Mam nadzieję,że to pomoże;)
Mam nadzieje, ze od pn nie bedzie juz relanium bo nie wiem jak ogarne dojazdy i niespanie w pracy:)
Cos mi lekarka mowila, ze zobaczymy po jutrzejszej wizycie ile bede to brac.
W ogole w Invicta jest tak, ze mam pakiet 3 weryfikacji po. Zaczynajac od jutra co mniej wiecej dwa dni. Z jednej strony to dobrze bo beda sprawdzac proga i estriadol i reagowac jakby co. Z drugiej wolalbym sie dowiedziec o sukcesie lub niepowodzeniu dopiero jak juz mozna jednocznacznie cos stwierdzic a nie takie wczesne-moze sie jeszcze ida, nie wiadomoa od drugiej weryfikacji chyba juz bete każą sprawdzac.
Dziewczyny a wlasciwie kiedy najlepiej robic bete po trnasferze blastki z 5 doby?
-
Juz sie przewijalo, ale jeszcze raz:
2-3 dniowe:
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie
Jezeli tansferowany 5 dniowa blastocyste :
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza
Bea77_2, Niezapominajka5, 4me, klamka, amica, Mika10 lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Bea77_2 wrote:Dzięki. Trzymam się jakoś. Mam zapalenie ucha, może to ten stres. Poza tym mam się ponoć kontaktować z L żeby ustalić dalsze kroki, ale póki co podziękowałam. Nie mam siły z nim gadać.
A jak u Ciebie? Jak się czujesz?
U mnie póki co żadnych objawów,ale na to jeszcze za wcześnie.
Gdyby pojawiły się skurcze macicy lub ból jak na okres,to polecacie brać nospe,czy nie?Bea77_2 lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualny4me wrote:Dzieki za info-ja normalnie pijam okolo dwoch. Chyba dla świętego spokoju kupię sobie narazie bezkofeinowa - na poczatkowy czas na pewno;)
Ale jesli sie kiedys udaa to kofeinowa raz na jakis czas tez bedzie
Laski jak to sie zmienia. Ja w pierwszej ciazy, jadlam slodkie, pilam dwie kawy dziennie a dzis szaleje jak wariatka... Punkt widzenia, zalezy od punktu siedzenia