IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
4me wrote:Dzieki za info-ja normalnie pijam okolo dwoch. Chyba dla świętego spokoju kupię sobie narazie bezkofeinowa - na poczatkowy czas na pewno;)
Ale jesli sie kiedys udaa to kofeinowa raz na jakis czas tez bedzie
Laski jak to sie zmienia. Ja w pierwszej ciazy, jadlam slodkie, pilam dwie kawy dziennie a dzis szaleje jak wariatka... Punkt widzenia, zalezy od punktu siedzeniaTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Niezapominajka5 wrote:Nie dziwię się, że ni chcesz z nim gadać.
U mnie póki co żadnych objawów,ale na to jeszcze za wcześnie.
Gdyby pojawiły się skurcze macicy lub ból jak na okres,to polecacie brać nospe,czy nie?Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Reni wrote:nie da się, zawsze z tyłu głowy tłucze się po głowie myśl, że może owu idzie, a może tym razem, a może się uda. Nie po tym wszystkim co przeszłyśmy.
Tym bardziej, że czas ucieka i jak wskakuje w wieku 4 z przodu zaczyna się panika.
tak jest prawdaStarania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
Berbeć wrote:I jakteż z tymitym zarodkami u Ciebie ? Ile dotrwalo ?
1 najlepszy jest ze mna. 2 rownej klasy zamrozone a 3 trochę nizszej klasy tez zamrozony. Embriolog powiedziala ze wszytskie sa jak najbardziej ok i rokuja na rozmnozenie 95%.
Ja mam w invicta jakies inne oznaczenia podane-czterocyfrowe bez liter i jeszcze tego nie przetlumaczylam na nowe oznaczenia. Oni chyba jakies stare stosują.
Ty mialas jakos duzo pobranych prawda? Ile bylo dojrzalych?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 14:24
Berbeć lubi tę wiadomość
-
Magdala wrote:Juz sie przewijalo, ale jeszcze raz:
2-3 dniowe:
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie
Jezeli tansferowany 5 dniowa blastocyste :
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikaczaVeni lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny4me wrote:Z siedmiu pobranych, 6 dojrzałych. Z 6 zaplodnilo sie w pierwszej dobie 4,padly dwa. A pozniej juz z z drugiej doby do piatej dotrwały wszystkie czyli 4
1 najlepszy jest ze mna. 2 rownej klasy zamrozone a 3 trochę nizszej klasy tez zamrozony. Embriolog powiedziala ze wszytskie sa jak najbardziej ok i rokuja na rozmnozenie 95%.
Ja mam w invicta jakies inne oznaczenia podane-czterocyfrowe bez liter i jeszcze tego nie przetlumaczylam na nowe oznaczenia. Oni chyba jakies stare stosują.
Ty mialas jakos duzo pobranych prawda? Ile bylo dojrzalych?
13 pobranych, 11 dojrzalych, 6 zaplodnionych, 5 w czwartej dobie, jeszcze jedna doba.......Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 14:27
karolcia35, 4me lubią tę wiadomość
-
37 a z wynikow robionych w marcu tg wyszlo mi, ze jakosc moich komorek jest slabiutka... Wiec zobaczymy co z tego bedzie
Amh mialam wowczas 0,77, teraz lekko powyzej 1,2 (wit D mialam na na slabym pozoimie przy pierwszym badaniu)
Z tego co pamietam u Ciebie pod kazdym wgledem lepsze wynikigosiaczek1281 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny4me wrote:37 a z wynikow robionych w marcu tg wyszlo mi, ze jakosc moich komorek jest slabiutka... Wiec zobaczymy co z tego bedzie
Amh mialam wowczas 0,77, teraz lekko powyzej 1,2 (wit D mialam na na slabym pozoimie przy pierwszym badaniu)
Z tego co pamietam u Ciebie pod kazdym wgledem lepsze wyniki
Wiesz jak to jest. Czasem ze slabszych wyników sa ciążę, a z lepszych nie. Zreszta Ty juz masz szlaki przetarte bo już masz dziecko, na pewno to ma znaczenie. Ja 36 i dopiero zaczynam wszystko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 18:43
-
Magdala wrote:4me u Ciebie zestaw powalajacy.
6 relanium, 4 nospy i 4 buscopany.
Jak przezyjesz to tez w to pojde.
Sasiadka pisze czy u nas ok.
Wiec moze i te leki dzialaja rozkurczowo ale czy uspokajajaco to nie wiemoprocz tej ostatecznie 5h drzemki dzis
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 18:55
-
Berbeć wrote:To ładnie, 4 zarodki super wynik ! A ile masz lat ?
13 pobranych, 11 dojrzalych, 6 zaplodnionych, 5 w czwartej dobie, jeszcze jedna doba.......AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio03.2018 crio
09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942ciąża ektopowa
-
Rozpisalam sobie w koncu klasy tych blastocyst - to prostrze niz myslalam. Invicta używa cyferek tylko. Jest nowa i stara nomenklatura.
Ten co ze mna to 4AB, zamrozone to kolejno dwa 3BB i trzeci 2BB to chyba bez szalu co?
Embriolog mówiła ze najwazniejsze ze nie ma nigdzie C ale coz ona mogła powiedziec zdesperowanej na kozetce po prawie utracie przytomnosci po relanium
-
nick nieaktualny4me wrote:Rozpisalam sobie w koncu klasy tych blastocyst - to prostrze niz myslalam. Invicta używa cyferek tylko. Jest nowa i stara nomenklatura.
Ten co ze mna to 4AB, zamrozone to kolejno dwa 3BB i trzeci 2BB to chyba bez szalu co?
Embriolog mówiła ze najwazniejsze ze nie ma nigdzie C ale coz ona mogła powiedziec zdesperowanej na kozetce po prawie utracie przytomnosci po relanium -
nick nieaktualny
-
4me wrote:Rozpisalam sobie w koncu klasy tych blastocyst - to prostrze niz myslalam. Invicta używa cyferek tylko. Jest nowa i stara nomenklatura.
Embriolog mówiła ze najwazniejsze ze nie ma nigdzie C ale coz ona mogła powiedziec zdesperowanej na kozetce po prawie utracie przytomnosci po relanium
Tu sobie poczytalam tez https://www.babyboom.pl/ciaza/przygotowania_do_ciazy/in_vitro_klasyfikacja_blastocyst.html
Chociaż portal moze nie górnych lotow
-
nick nieaktualny