X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poprawe nastroju. Gwarantuje usmiech.

https://www.youtube.com/watch?v=DEBSyhfNFwU

klamka, FitAsia lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 18:40

• Magdala Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    450zl za wizyte u Lewego? O matko z corka.

Mi sie przypomina jak dwa lata temu dwie moje znajome poszly do niego jak do ostatniej deski ratunku. Obie okolo 40 lat mialy. I g wyszlo.
    I jeszcze jak mi jeden profesur zaczal pesel wypominac na pierwszej wizycie. Wiec byla to zarazem ostatnia wizyta :-) Ja wiem ile mam lat i nie potrzebuje takiej zdartej plyty w tle rozmowy sluchac.

Bea zbladzilas, ale wez zbadaj sobie amh za pol roku i idz jeszcze raz gdzies indziej. I tym razem wybierz takiego lekarza, ktory Ci pasuje od piewszego razu. Nie musi to byc geniusz medyczny. Doswiadczenie niech ma i dobra reke do stymulacji.
    <3

Bea77_2, Mika10 lubią tę wiadomość

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea, a może by tak wdrożyć w życie plan A i B w jednym czasie?
    Dogadać się np z klinika w Czechach,że jeśli będzie potencjał (pęcherzyki antralne), oraz jeśli lekarz stwierdzi,że warto,to podejść do procedury, ale jeśli okaże się,że nie idzie,to przestawić się na KD?

Sama wiem jaki komfort daje myśl,że jest równolegle jeszcze inne wyjście (my dogadaliśmy sie,że będziemy robić AZ jeśli nie będzie naszych zarodków).

Rozumiem też jeśli się nie zdecydujecie. Tyle stymulacji w krótkim czasie,to nie pójście do fryzjera..

Bea77_2 lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Blastka Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Bea że się nie udało.

• 4me Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę w klinice po zazyciu wszytskich lekow i nie wiem jak to sie skonczy ale powalily mnie. Ledwo doszlam z recepcji na krzesełko pod pokojem. Pierwszy raz w zyciu mnie cos takiego spotkalo. W glowie mi sie kręci, chodze od sciany do sciany a jeszcze musze do taolety jakos dojsc by ten pecherz oproznic i napełnić przez transferem.

Oficjalnie zaczelam sie cykac i to nie transferem...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • scania Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Siedzę w klinice po zazyciu wszytskich lekow i nie wiem jak to sie skonczy ale powalily mnie. Ledwo doszlam z recepcji na krzesełko pod pokojem. Pierwszy raz w zyciu mnie cos takiego spotkalo. W glowie mi sie kręci, chodze od sciany do sciany a jeszcze musze do taolety jakos dojsc by ten pecherz oproznic i napełnić przez transferem.

Eeeee no musisz przeżyć, bo dzieci czekają ;-)

Magdala, 4me, sylwia80 lubią tę wiadomość

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Dzięki, ale wiedziałam prawie od początku. Mega słaba stymulacja, najgorsza ze wszystkich dotąd. Tak źle, żeby w trzeciej dobie mieć 3 zarodki to nie miałam, przeważnie w 3 dobie miałam 5 dobrych. W moim przypadku sprawdza się, że jak nie idzie od początku to już wiadomo, że nie pójdzie.

Nie czułam się ciążowo. Myślę, że nawet próby implantacji nie było. Żałuję, że nie pojechałam na powtórkę do Czech zamiast do nOvum.
    Ja bym i z trzech sie mega cieszyła. Jak ja mam 1 lub 2 tylko.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png

Wysłany: 12 września 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:

Relanium chyba tak działa:(
    Ja kiedyś wzięłam jedna tabletkę i patrząc na firankę wydawało mi się,że koronka na niej się rusza.
    Trzymaj się <3
    Jeśli się pogorszy, od razu mów pielegniarce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 13:36

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 12 września 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 13:35

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki trzeba miec estradiol zeby była punkcja?

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • AmVormittag Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea, a jakbyś tak siadła na spontanie do laptopa i napisała do Paligi maila? Oczywiście bez załączania od razu całej dokumentacji medycznej , tylko krótko i szczerze, że miałaś kilka procedur, tylko jeden transfer, że przeszłaś kilka klinik i jesteś w punkcie wyjścia. I czy ona podjęłaby się Twojego przypadku, jeśli tak to jesteś gotowa przylecieć do Kato. I zobaczysz czy i jak odpisze. Co myślisz?

sylwia80 lubi tę wiadomość

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:

To nie pisz juz. Krzyzykiem daj znac ze zyjesz.
    Kciuki zacisniete za powodzenie tansferu.

Bea77_2, Dana721 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, za transfer.
    Ewi28 wrote:
    Jaki trzeba miec estradiol zeby była punkcja?
    Można miec i 300, w cyklu naturalnym.
    Wszystko zalezy ile jest dojrzalych przecherzyków, bo punkcję wyznacza się kiedy są minimu 3 takie powyżej 18mm. Ale w cyklu naturalnym może byc jeden i wtedy też się robi.
    Ja miałam estradiol na poziomie 1400, innym razem ponad 3000.
    także wiesz.... róznie o jest.

• AmVormittag Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me miałam raz zabieg 2h na serce i dostałam relanium bo troche panikowałam i był niezły odlot ;-) trzymaj się (ściany!) :-*

Bea77_2, sylwia80 lubią tę wiadomość

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 18:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• 4me Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polozyli mnie i juz mi lepiej. Tylko dreszcze jeszcze mam straszne Zobaczymy czy bedzie ok jak wstane. A wzielam narazie tylko 2 relanium z 6 na ten dzien przeznaczone-chyba misze zrewidowac dawke z moja lekarka zaraz po transferze.

Ale powiem Wam, ze sie najadlam strachu. W zyciu nie mialam takiej sytuacji, ze cos mnie zmoglo, mdlalam itp. Ja zawsze po wszytskich zabiegach od razu do boju.

Z dobrych wiadomości do 5 doby dotrwaly dalej 4-jestem w szoku. Pozytywnym. Jeden idzie dzis do mnie. 3 mrozimy.

Boje sie cieszyć oczywiście :/

Berbeć, Nadzieja90, Bea77_2, Niezapominajka5, eM80, Dana721, mag87, Blastka, Magdala, Veri, Mola_90, Ciasteczko77, karolcia35, Mika10 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea nie rozumiem Twojej sytuacji z takim AMH. Wtopa byla z tymi badaniami. Moze jakby ich nie bylo to by sie udało... Korci mnie by Ci podpowiedziec bys sprobowala jeszcze raz bez badan w innej klinice. Moze tam w czechach, gdzie dobrze szlo. Ale wiem, ze to kolejna stymulacja i kolejne nerwy :/ bardzo trudna decyzja...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

‹‹ 504 505 506 507 508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ