X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me przy blastce beta powinna wyjść w 6dpt. Oczywiście jak nie wyjdzie to może się okazać że późniejsza implantacja ale teoretycznie wtedy te szanse maleją że beta wyjdzie pozytywną w 10dpt. Tak czytałam ale też sama jestem potwierdzeniem. Pierwszy transfer wczesnej blastki w 6dpt beta 24, teraz 6 dpt dojrzałej blastki beta 52.

4me lubi tę wiadomość

klz96iye30cupjne.png
  • Skittles Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Trochę jest ładnych, ale mniejszość.

Już się nastawiam psychicznie na kd. Tak mnie L nastawił, ze zaczęłam trawić temat kd i się przyzwyczajać do tej mysli. Będę jeszcze próbować na własnych, ale jakoś już sama nie wierze, ze coś z tego wyjdzie...

Bea77_2 lubi tę wiadomość

07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
    07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
    11.2018 amh 0,86
    12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
    01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
    02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 18:19

• Skittles Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ja wybrałam dawczynie kilka miesięcy temu w ciągu 15 minut i już tego wyboru nie zmieniłam. Miałam takie jakby olśnienie to ta! Interesono nie ma zbyt dużego katalogu, jak zaznaczyłam moja rzadka grupę krwi to bardzo mało zostało :-/ a jak mój kolor oczu to już prawie nikt hehe Nie wyobrażam sobie podchodzenia do kd z zupełna niewiadomą co do dawczyni. Tak jak Bea może też jestem prozna :) ale wybrałam ładna dziewczynę, żadna piękność po prostu o przyjemnym wyglądzie, poza tym chciałam aby po prostu miała słowiańskie rysy i jasne włosy jak ja. Nie znalazłam dziewczyny podobnej do mnie to chyba byłby niezły traf. I ciekawe moja dawczyni ma mój wzrost i wagę, to akurat traf. Mój facet nie chciał widzieć dawczyni.. To wszystko jest na mojej głowie.

Podoba mi się Twoje podejście :) a jaki masz kolor oczu :)? W jakim wieku są dawczynie w intersono?

07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
    11.2018 amh 0,86
    12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
    01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja po wizycie pierwezej po transferze. Ladne endometrium, ladne jajniki i wszystki co wiem ;)
    Relanium tylko do jutra-juuupi wracam za kierownicę ;) za to luteina 3x2, esftrofem 3x2 i progesteron pod jezyk 3x2. I caky czas cisne 4 razy dziennie nospe i buscopan.
    Kolejna weryfikacja we wtorek i mam juz zrobic betaHCg a to bedzie dopiero 6dpt blastki wiec troche za wczesnie jak dla mnie. Wolalabym poczekać do 3 weryfikacji, akurat wypada w piątek i w razie W jest czas sie wyryczec przez weeekend! Pojutrze koniec laby i powrót do pracy wiec wszystkie zle wiadomosci tym bardziej niemile widziane :/

Dziewczyny jest serio szansa cos zobaczyć 6dpt blastki na becie?

Nazapominajka a jak ty się czujesz? Jakies objawy?
    Mialam bóle brzucha wczoraj, klucie i ból jak na okres dość mocne, że aż promieniowalo na kręgosłup (był to dopiero 4dpt). Brałam nospe według waszych rad. Dzisiaj już nie było takiego bólu i klucia też prawie nie. Wzięłam rano nospe i przed chwilą,bo znowu zaczęłam coś czuć i bałam się,że będzie jak wczoraj.
    Poza tym czuję się normalnie.
    Zapomniałabym- piersi mi rozsadza normalnie,że się dotknąć nie mogę. Ale ostatnio przy takich dawkach leków mój prog był ponad 100.

A u Ciebie są jakieś objawy,czy ralanium wszystko maskuje?:)
    Z jednej strony fajna taka wizyta. Przynajmniej wiesz,że wszytko u Ciebie s porządku:)

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 15 września 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to wcale nie próżność,że chcecie,by dawczyni była ładna:) to normalne. Każda z nas chciałaby,by dziecku w życiu było łatwiej. Sama przy wyborze dawczyni, chciałabym wiedzieć o niej jak najwięcej.
    My zastanawialiśmy się również nad dawcą nasienia i mialam mnóstwo myśli,czy biorą od każdego kto się napatoczy i ma badania,czy maja jakieś kryteria. Wiadomo,że chciałabym,by był wysportowany i przystojny, a nie chucherko 1,6m w kapeluszu. Łapałam się nawet na tym,że w klinikach przyglądałam się samotnym mężczyznom i zastanawiałam się,czy któryś z nich jest dawcą:) to dopiero @ :)

Skittles lubi tę wiadomość

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama bez problemu sie zarejestrowalas na tej stronie? Ja niby tak dostałam login i hasło a dalej nie moge wyszukac

• 4me Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Mialam bóle brzucha wczoraj, klucie i ból jak na okres dość mocne, że aż promieniowalo na kręgosłup (był to dopiero 4dpt). Brałam nospe według waszych rad. Dzisiaj już nie było takiego bólu i klucia też prawie nie. Wzięłam rano nospe i przed chwilą,bo znowu zaczęłam coś czuć i bałam się,że będzie jak wczoraj.
    Poza tym czuję się normalnie.
    Zapomniałabym- piersi mi rozsadza normalnie,że się dotknąć nie mogę. Ale ostatnio przy takich dawkach leków mój prog był ponad 100.

A u Ciebie są jakieś objawy,czy ralanium wszystko maskuje?:)
    Z jednej strony fajna taka wizyta. Przynajmniej wiesz,że wszytko u Ciebie s porządku:)
    ZADNYCH! Piersi flaki, nic nie boli ale nie bede panikowac bo sama wszystkich pocieszam, ze nie musi byc takich objawow...

Trzeba czekac a pozniej nie wiem co...

Postaraj sie brac nospe max regularnie co 8h na przyklad. To nie zaszkodzi a jest powszechnie zlecane przez lekarzy.

Ja mam i tak o wiele wieksza dawke- nospe max 4x dziennie i buscopan 4x dziennie a to dziala podobnie. Tyle Ci nie polecam ale to nospe profilaktycznie to warto.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 21:30

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    4me przy blastce beta powinna wyjść w 6dpt. Oczywiście jak nie wyjdzie to może się okazać że późniejsza implantacja ale teoretycznie wtedy te szanse maleją że beta wyjdzie pozytywną w 10dpt. Tak czytałam ale też sama jestem potwierdzeniem. Pierwszy transfer wczesnej blastki w 6dpt beta 24, teraz 6 dpt dojrzałej blastki beta 52.
    No wlasnie tego bym wolala uniknac, takiego pocieszanie sie, ze moze pozna implantacja itp ble, ble, ble. No ale już trudno takie zalecenia od lekarza, nie poprosilam jej dzis by zrobic pozniej wiec musi tak zostac.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png

Wysłany: 15 września 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    ZADNYCH! Piersi flaki, nic nie boli ale nie bede panikowac bo sama wszystkich pocieszam, ze nie musi byc takich objawow...

Trzeba czekac a pozniej nie wiem co...

Postaraj sie brac nospe max regularnie co 8h na przyklad. To nie zaszkodzi a jest powszechnie zlecane przez lekarzy.

Ja mam i tak o wiele wieksza dawke- nospe max 4x dziennie i buscopan 4x dziennie a to dziala podobnie. Tyle Ci nie polecam ale to nospe profilaktycznie to warto.
    Kochana, brakiem objawów się nie przejmuj. Może to jest właśnie to!
    Ja moje miałam już wcześniej i do tej pory transfery kończyły się niestety porażka.

4me lubi tę wiadomość

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To znaczy "nie lubię" przez przypadek. Chcialam zaznaczyx, ze caly czas trzymam kciuki ;)

Wlasnie do całych przyjemności doszla mi luteina pod języka - kuzwa jakie to niedobre :/ bleeeew mogliby chociaz dodać tam aromat truskawowy ;)

Skittles, Niezapominajka5, Ciasteczko77, Veri lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja90 wrote:
    Kayama na jakiej stronie mozna tak sprawdzić ??
    W Intetsono, Bea pisała, piszesz do nich i prosisz o dostęp, dają bezpłatnie na tydzień.

Nadzieja90 lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittles wrote:
    Podoba mi się Twoje podejście :) a jaki masz kolor oczu :)? W jakim wieku są dawczynie w intersono?
    Ja mam zielone. Dawczynie z tego co widziałam od ok 25 do 30kilku, chyba widziałam i 35. Wszystkie mają przynajmniej jedno dziecko.

Skittles lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    W Intetsono, Bea pisała, piszesz do nich i prosisz o dostęp, dają bezpłatnie na tydzień.
    Dziekuje, napisałam, myslalam ze wystarczy tylko sie zarejestrować

• Skittles Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ja mam zielone. Dawczynie z tego co widziałam od ok 25 do 30kilku, chyba widziałam i 35. Wszystkie mają przynajmniej jedno dziecko.

O matko tez mam zielone oczy :) moj partner tak samo :) na razie sie nie loguje do katalogu, bo jeszcze podchodze do inf na wlasnych komorkach, bede przegladac jak juz bede chciala podchodzic do kd. A nie można wybrać innego kolor oczu niz swoj? Moja Mama ma brazowe a ojciec niebieskie...

Mimila lubi tę wiadomość

11.2018 amh 0,86

Wysłany: 16 września 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj nad ranem mocno bolal mnie brzuch. Jak wstałam to była malutenka brązowa plamka na wkladce. Myślicie,że już po wszystkim?
    Że macica odrzuciła maluchy?
    Dodam tylko,że zdarzało mi się z tą plamka już podczas poprzednich transferów i kończyły się one beta w okolicy 1.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • kayama Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze można :) Ja odpuściłem niektóre parametry, wydaje mi się że najważniejsza jest zgodność grupy krwi, a ja mam 0 minus i już tu duża część dawczyn odpada.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Skittles Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Pewnie ze można :) Ja odpuściłem niektóre parametry, wydaje mi się że najważniejsza jest zgodność grupy krwi, a ja mam 0 minus i już tu duża część dawczyn odpada.

Okej :) ja mam grupe o rh +, moj partner tak samo... a wlasnie grupa krwi jest chyba najwazniejsza :) a jaki jest koszt takiego inf z kd w intersono? Rozumiem ze tam jest przygotowanie i transfer? Jak to wyglada logistycznie? Czy dobrze rozumiem, ze trzeba tam na troche wyjechac? Jak to wyglada? przepraszam, ze tyle pytan...

11.2018 amh 0,86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 18:19

Mimila lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny
    Czy tydzień po punkcji to.normalne, ze brzuch jak balon nadal? Czy szukAć ginekologa na gwałt?

‹‹ 520 521 522 523 524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ