IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
wannahaveababy wrote:raczej powinna to byc wspolna decyzja, u nas tak bylo
nie no oczywiscie ze powinna to byc wspolna decyzja.
to o mezu bylo w kontekscie instynktu, podswiadomosci i przedluzania gatunku jak kazdy zwierz. No ale ze nasze zycie nie tylko instynktem na przedluzenie gatunku sie kieruje to wiadomo decyzje sa przemyslane, dopasowane , i powinny byc wspolne.
to ze nie widze w tym nic zlego, ale nie dla mnie, - bylo do slow bea o zdjeciach nie wspolnej decyzji, ja po prostu nie czuje tych zdjec
Sorry dziewczyny , jakos dzis juz mi sie chyba puregon daje we znaki , glowa boli , proche trzeba lyknac , stad moze niezbyt przejrzyscie to pisze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 12:28
38 lat, starania od 2013
2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
2018, kumulacja komórek x2
2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI -
wannahaveababy wrote:nie uwazam tego za powierzchownosc, z tym ze to czy ktos jest ladny czy nie to jest tez kwestia subiektywna, komus ktos moze sie podobac a komus innemu nie.. no niestety ale tutaj musimy "zaufac" zdrowemu rozsadkowi klinik ze jak jakas mega szkarada przychodzi to ich odsylaja do domu hehe
tak samo jak poswiecaja wystarczajaco duzo czasu jak placimy 450 pln za wizyte albo chociaż zapoznaja sie z dokumentacja. Bussines babe, czysty bussines
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 13:06
Bea77_2 lubi tę wiadomość
-
Bea77_2 wrote:Ja wiem ale ja pracowałam kiedyś przy adopcjach i się napatrzyłam. W naszym wieku to raczej starsze dziecko. A ktoś kto pierwsze lata życia przeżył być może w patologii a potem w domu dziecka wymaga szczególnej opieki i troski. To nie jest naprawdę łatwa droga że o to pyk rumiany i roześmiany zdrowy noworodek trafia w nasze ręce. To jest niestety czasem ciężka orka i chodzenie z dzieckiem po psychologach a czasem i jakieś problemy zdrowotne są jak mamusia piła i paliła w ciąży.
Jak ktoś się nie czuje na siłach to nie powinien się za to brać. I ja uważam że się nie nadaję.
To prawda. Ale mimo wszystko chciałabym adoptować albo zostać RZ, jeśli nie wyjdzie z KD. Wiek dziecka też by nie stanowiłby przeszkody.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 14:10
-
nick nieaktualnyBea77_2 wrote:Może pomyślicie, że jestem powierzchowna i może jestem... ale chciałabym żeby moja dawczyni była zwyczajnie ładna. Nie miss świata, ale przyjemna dla oka. Wychodzę z założenia, że skoro już mnie dotknęła niepłodność i staję przed takimi wyborami i muszę wybierać to dlaczego nie mieć ładnej dawczyni. Ładnym ludziom łatwiej się żyje. Oczywiście może być tak, że z dwójki bardzo atrakcyjnych osób rodzi się nieatrakcyjne dziecko i odwrotnie. Ale jeśli mam wybór to raczej wolę ładną niż nie. Charakteru nie będę miała szansy poznać, więc zostaje wygląd i jakieś inne opisy podane przez klinikę. A że zdrowa ma być to wiadomo... ale każda klinika się chwali że ma tylko przebadane.
Ps. Ale tez wolałabym "ładną" dawczynieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 14:21
-
nick nieaktualnyeM80 wrote:berbeć , jak sie czujesz ?
sprzatam jak szalona dzisiaj, więc chyba jest lepuej
w poniedziałek pójdę jeszcze do rodzinnego, bo musze porządnie to wyleczyć do transferu
eM80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:Może pomyślicie, że jestem powierzchowna i może jestem... ale chciałabym żeby moja dawczyni była zwyczajnie ładna. Nie miss świata, ale przyjemna dla oka. Wychodzę z założenia, że skoro już mnie dotknęła niepłodność i staję przed takimi wyborami i muszę wybierać to dlaczego nie mieć ładnej dawczyni. Ładnym ludziom łatwiej się żyje. Oczywiście może być tak, że z dwójki bardzo atrakcyjnych osób rodzi się nieatrakcyjne dziecko i odwrotnie. Ale jeśli mam wybór to raczej wolę ładną niż nie. Charakteru nie będę miała szansy poznać, więc zostaje wygląd i jakieś inne opisy podane przez klinikę. A że zdrowa ma być to wiadomo... ale każda klinika się chwali że ma tylko przebadane.
Bea mam identyczne podejście, masz 100% racji, dla mnie wyglad tez się liczy, nie mówiąc już o moim partnerze. Dla mojego partnera to priorytet, zobaczyć zdjęcie i wybrać ładna dziewczynę, bo z jej genami połączą się jego. Zmartwilas mnie, ze tych „ładnych” to na palcach można policzyć w ukraińskiej klinice. Jak można zobaczyć ten katalog nie przystępując jeszcze do kd? Jest taka możliwość? W opisie dawczynie mogą sobie wpisać zainteresowania itd co może być wymyślone... przecież nikt tego nie sprawdzi czy to prawda. Jedyne na co można zweryfikować to wygląd na zdjęciu.07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
11.2018 amh 0,86
12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍 -
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:Ja widziałam katalog w styczniu, kiedy jeszcze nie przystępowałam. Piszesz do nich maila i prosisz o dostęp i oni ci dadzą dostęp za darmo na tydzień.
Czy to intersono?07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
11.2018 amh 0,86
12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:Ale z BioTexCom też ci dadzą ale tylko na 3 dni. Większą bazę mają.
Dzięki BeaBea77_2 lubi tę wiadomość
07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
11.2018 amh 0,86
Bea77_2 wrote:Ale z BioTexCom też ci dadzą ale tylko na 3 dni. Większą bazę mają.
Myślałam, ze tam na wschodzie to bardziej urodziwe dziewuszkioby było w czym wybrać
karolcia35, Bea77_2 lubią tę wiadomość
07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
11.2018 amh 0,86
nick nieaktualny
-
Ja wybrałam dawczynie kilka miesięcy temu w ciągu 15 minut i już tego wyboru nie zmieniłam. Miałam takie jakby olśnienie to ta! Interesono nie ma zbyt dużego katalogu, jak zaznaczyłam moja rzadka grupę krwi to bardzo mało zostało
a jak mój kolor oczu to już prawie nikt hehe Nie wyobrażam sobie podchodzenia do kd z zupełna niewiadomą co do dawczyni. Tak jak Bea może też jestem prozna
ale wybrałam ładna dziewczynę, żadna piękność po prostu o przyjemnym wyglądzie, poza tym chciałam aby po prostu miała słowiańskie rysy i jasne włosy jak ja. Nie znalazłam dziewczyny podobnej do mnie to chyba byłby niezły traf. I ciekawe moja dawczyni ma mój wzrost i wagę, to akurat traf. Mój facet nie chciał widzieć dawczyni.. To wszystko jest na mojej głowie.
Skittles, Dana721, Bea77_2, karolcia35, sylwia80, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
Niezapominajka5 wrote:Wynik proga bardzo ładny. Na estradiolu po transferze się nie znam,bo nigdy nie badalam.
Ja ciagne 1x estrofem. Mam nadzieję,że wystarczy;)
Koniecznie daj znać jak po wizycie:)
Relanium tylko do jutra-juuupi wracam za kierownicęza to luteina 3x2, esftrofem 3x2 i progesteron pod jezyk 3x2. I caky czas cisne 4 razy dziennie nospe i buscopan.
Kolejna weryfikacja we wtorek i mam juz zrobic betaHCg a to bedzie dopiero 6dpt blastki wiec troche za wczesnie jak dla mnie. Wolalabym poczekać do 3 weryfikacji, akurat wypada w piątek i w razie W jest czas sie wyryczec przez weeekend! Pojutrze koniec laby i powrót do pracy wiec wszystkie zle wiadomosci tym bardziej niemile widziane
Dziewczyny jest serio szansa cos zobaczyć 6dpt blastki na becie?
Nazapominajka a jak ty się czujesz? Jakies objawy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 19:51
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość