X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • kayama Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie było mnie wróciłam właśnie z tygodniowego urlopu (ależ pięknie było i słonecznie!) , i znów Was czytam :) Mimila Ty nie jesteś najstarsza! bo ja jestem, rocznik 69. 48 lat. Z tego co czytam to robisz in vitro na swoich jajeczkach, w Invikcie? Ja podchodzę w Invimedzie i robią tylko do 43, z automatu zaproponowali mi dawczynie.. Ja się już z tą myślą pogodziłam raczej i boję się że jakbym próbowała na swoich to by mnie 50 zastała nadal bez dziecka bo by to trwało..
    Bea mój partner jest z Twojego rocznika, luty :)

Bea77, Lukrecja, Kitty.Noir, Magdala, Dana72173 lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam, Niezapominajko strasznie mi przykro, jesteś jeszcze młoda też myślę że powinnaś trochę odpocząć.
    Ja też mam arytmie, ale ja mam od jakichś 5 lat, przyczyna nieznana, i nieprawidłowe ekg, badania wychodzą dobrze. Podobno w ciąży może się nasilic.

Dana72173 lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem od niedawna z Wami na forum, ale Niezapominajko wiedz, że i mi jest bardzo przykro i całym sercem jestem z Tobą. Gdybyśmy się znały w realu to już bym gnała do Ciebie z wielkim winem, żeby razem popłakać :*.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny za radą Bea77 kupiłam coq10 - Ubichinol w dawce 100mg - powiedzcie mi proszę czy wiadomo po jakim czasie stosowania powinien on wpłynąć na jakość komórek? Oraz jaką dzienna dawkę przyjmować, żeby jak najszybciej zadziałał?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 11:58

• kayama Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosiaa, ja czytałam, że 200 mg dziennie. Nie wpływa on za bardzo na jakość komórek jajowych ale poprawia pracę jajników, może zwiększać ilość dojrzewających komórek przy stymulacji.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Kitty.Noir Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ubichinol mówicie...hm, rozważam, i tak kurna biorę tego tyle, że jeden więcej suplement nie robi mi różnicy....

• Lil_m Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty.Noir wrote:
    ubichinol mówicie...hm, rozważam, i tak kurna biorę tego tyle, że jeden więcej suplement nie robi mi różnicy....
    Ja noszę ze sobą pudełeczko z pigułami, bo w domu na raz nie byłabym w stanie wszystkiego łyknąć;)

Dana72173, Magdala lubią tę wiadomość

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • Dana72173 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam 600 mg na dzien,moja mama ma niedoczynnosc serca i jej lekarka kazala brac 200 mg,ale czytalam ze dziewczyny starajace sie biora do 600 mg,wiec ja tyle bralam przez 3 lata,czasem mi sie skonczyly to moze bylam z tydzien bez. Wiem ze jest drogi. Zaczyna dzialac po 3 miesiacach.

Magdala, Bea77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za odpowiedz. Kurczę strasznie duża dawka 600 mg i strasznie duże koszty :(

• Magdala Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosiaa wrote:
    Dziewczyny za radą Bea77 kupiłam coq10 - Ubichinol w dawce 100mg - powiedzcie mi proszę czy wiadomo po jakim czasie stosowania powinien on wpłynąć na jakość komórek? Oraz jaką dzienna dawkę przyjmować, żeby jak najszybciej zadziałał?

Trzy miesiace.
    200mg to moim zdaniem minimum.
    Sama biore 600mg.
    Z tym, ze ja biore ubichinon, ktory jest tanszy, a znalazlam informacje, ze organizm z latwoscia przerabia go sobie na latwoprzyswajalny ubichinol. Inaczej, przy takich dawkach poszlabym z torbami. ;-)

Grosiaa dorzuc sobie jeszcze wit d i kwasy omega 3.

Dana72173, Bea77 lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tu np.

http://www.q10qh.com/pl/ubiquinone-or-ubiquinol-does-it-really-matter

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wielkie dzięki :-) Biore od 2 lat pregne plus + wit.d3 + dhea 100mg dziennie ( od miesiąca) no i teraz dorzucę coq10 :-)

• Dana72173 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno mleczko pszczele tez pmaga, ja bralam przez rok po lyzeczce, nic mi to wszystko nie pomoglo w IVF ale rok pozniej zaszlam naturalnie.

• Mimila Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Hej, nie było mnie wróciłam właśnie z tygodniowego urlopu (ależ pięknie było i słonecznie!) , i znów Was czytam :) Mimila Ty nie jesteś najstarsza! bo ja jestem, rocznik 69. 48 lat. Z tego co czytam to robisz in vitro na swoich jajeczkach, w Invikcie? Ja podchodzę w Invimedzie i robią tylko do 43, z automatu zaproponowali mi dawczynie.. Ja się już z tą myślą pogodziłam raczej i boję się że jakbym próbowała na swoich to by mnie 50 zastała nadal bez dziecka bo by to trwało..
    Bea mój partner jest z Twojego rocznika, luty :)
    Hej,no to mnie zaskoczylas!Tak,ja na swoich probuje ciagle,bo mąż sie na kd ani na az nie zgodzi w zyciu. W Invicta to jq chcę robic tylko mezoterapie,a ivf w Krakowie u mojego lekarza. Ta mezoterapia to moze tez szansa dla Ciebie...Poczytaj o tym.A Ty masz jeszcze owulacje i miesiaczke?Jakie masz amh?

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosiaa wrote:
    Magdala wielkie dzięki :-) Biore od 2 lat pregne plus + wit.d3 + dhea 100mg dziennie ( od miesiąca) no i teraz dorzucę coq10 :-)
    Dhea ponoc powinno sie brac 75 mg dziennie.

Dana72173, Bea77 lubią tę wiadomość

• Ajka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Hej,no to mnie zaskoczylas!Tak,ja na swoich probuje ciagle,bo mąż sie na kd ani na az nie zgodzi w zyciu. W Invicta to jq chcę robic tylko mezoterapie,a ivf w Krakowie u mojego lekarza. Ta mezoterapia to moze tez szansa dla Ciebie...Poczytaj o tym.A Ty masz jeszcze owulacje i miesiaczke?Jakie masz amh?

My myślimy o ewentualnie o AZ, a tak niezależnie od wszystkiego pod koniec roku już bedziemy się mogli zgłosić do OA, co tez zamierzamy zrobić...

2020 :)
    2023 :)
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak apropos Q10 ja biorę od miesiąca, zdaje się że 200 mg, jednoczesnie zaczełam też jeździć na rowerku stacjonarnym (5 razy w tygodniu) i w końcu mąż tak do mnie gada- "ale Ty ostatnio pięknie wyglądasz, normalni odmłodniałaś od tego rowerka" sama tez zauwazyłam, że skóre mam cały czas jak przu owolacji... tylko że ja mysle że to ten Q10... bo zrywów rowerkowych miałam wiele i bez takich efektów...

Grosiaa, Dana72173, Magdala lubią tę wiadomość

2020 :)
    2023 :)
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biore q10

• niezapominajka2017 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:

Twoj tez sie na nic nie zgadza?
    Moj tez powiedzial, ze zadna KD, AZ, adopcja, surogatki czy inne cuda. Albo nasze dziecko albo mam sobie szukac innego partnera :(

Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana72173 wrote:
    Ja bralam 600 mg na dzien,moja mama ma niedoczynnosc serca i jej lekarka kazala brac 200 mg,ale czytalam ze dziewczyny starajace sie biora do 600 mg,wiec ja tyle bralam przez 3 lata,czasem mi sie skonczyly to moze bylam z tydzien bez. Wiem ze jest drogi. Zaczyna dzialac po 3 miesiacach.
    Ja biorę między 200 a 600. Uwaga, duża dawka ubichinolu działa jak mocna kawa szatan. Ja nie mogę spać pół nocy jak wezmę przed snem. Czytałam na różnych zagranicznych forach że lekarze zalecają dawkę między 200 a 600 dziennie. Podobno wpływa na jakość komórek jajowych. Czytałam że jeśli kobieta miałaby się zdecydować na tylko jeden suplement przed in vitro to powinna się zdecydować na CoQ10 albo właśnie ubichinol.

‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ