IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Bea77_2 wrote:Najpierw konsultacja, a potem najprawdopodobniej laparoskopia. Konsultacja na początku listopada, i jeśli lekarz będzie widział wskazania do laparo to w grudniu chciałabym zrobić laparo. Dziewczyny piszą na różnych wątkach, że endometrioza może mieć wpływ na implantację zarodka, także może również zakłócić ivf z KD. Dopytam o to u lekarza, on jest specjalistą od endometriozy.
Czy wiecie w którym momencie cyklu robi się laparoskopię? przed owulacją?Po stymulacji dodatkowo w jajnikach torbiele się pojawiły i również podobno endometrialne. Myślałam, że czeka mnie kolejna operacja ale na ostatnim usg obraz był czysty, wygląda na to, że ciąża pomogła.
-
Bea77_2 wrote:Najpierw konsultacja, a potem najprawdopodobniej laparoskopia. Konsultacja na początku listopada, i jeśli lekarz będzie widział wskazania do laparo to w grudniu chciałabym zrobić laparo. Dziewczyny piszą na różnych wątkach, że endometrioza może mieć wpływ na implantację zarodka, także może również zakłócić ivf z KD. Dopytam o to u lekarza, on jest specjalistą od endometriozy.
Czy wiecie w którym momencie cyklu robi się laparoskopię? przed owulacją?
W zależności od długości cyklu pewnie może być nawet do 12dc jeśli ma się długie cykle.
Mi dr kazała zapisać się między 6-10dc.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
niezapominajka2017 wrote:Mar2ska imie wyjatkowe.
Lojezu tyle tygodnii wymiotow to chyba strasznie wychudlas co?
Ale juz Ci duzo nie zostalo, jeszcze chwila i bedziesz tulic swoja ksiezniczke
Tak, juz slyszalam o kilku szczerych kolezanek, ze ciaza to nie takie hop siup. Wiem kochana, ze dobrze nam zyczysz, a ja jak dobrze pojdzie to zaczne stymulacje, jak Ty sie bedziesz rozpakowywac
A teraz pytanie merytoryczne:
czy slyszalyscie o pozytywnym dzialaniu testosteronu na komorki jajowe przy niskim AMH?
Czy mozna brac i testosteron i dhea?W efekcie nie schudłam nic !! Potrafiłam o 5 rano wstać na śniadanie bo rano się czułam najlepiej. I tak naprawdę na początku przytyłam najwięcej. Bo do 24 tc doszło 6 kg. Teraz mam 8 kg na plusie. Pewnie do 10 dobiję bo jeszcze trochę zostało.
Brałam DHEA przed ostatnim podejściem. Nie pamiętam dokładnego mechanizmu ale chyba przekształca sie w testosteron. O ile prawidłowe poziomy podobno pozytywnie na komórki wpływają to nadmiar psuje jakość. Ja bym nie łączyła tego. Już zaciskam &&& za kolejne podejście!! Nie wiem co pomogło u mnie ale brałam DHEA, koenzym q10, wit e, odstawiłam używki typu papierosy i kawa a przed transferem stosowałam dodatkowo Fructus Femina- do kupienia online. W Danii stosowane i polecane przy staraniach i przed transferem właśnie.niezapominajka2017 lubi tę wiadomość
-
jak nie urok .... , dopytaj bea , ja czytalam na kafeteri z kd dziewczyny tez rozkiminaly w pewnym momencie endometrioze a kd , tam lekarze powiedzieli ze tak ma wplyw , ale jedna dziewczyna wrzucia dwa linki ze niekoniecznie
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3454677/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=oocyte+donation+endometriosis+simon+1994
nie wiem czy one sa jakos pomocne no ale wrzucam za nia tez38 lat, starania od 2013
2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
2018, kumulacja komórek x2
2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI -
Niezapominajka5 wrote:Mam zaplanowana histero+ laparo.
W zależności od długości cyklu pewnie może być nawet do 12dc jeśli ma się długie cykle.
Mi dr kazała zapisać się między 6-10dc.
to za wzgledu na ta histeroskopie pewnie , ta jest przed owulacja , tez kazali mi sie tak zglosicNiezapominajka5 lubi tę wiadomość
38 lat, starania od 2013
Magdala wrote:Endometrioza przy KD ma mniejszy wplyw poniewaz komorka pochodzi od innej osoby, ktora zakladamy, ze jest przebadana i zdrowa. Endometrioza wplywa na jakisc komorki jajowej. A przy KD to nie stanowi.
Niby ze mowia ze ta endomenda ma wplyw na implantacje zarodka , bo na komorki to na pewno.38 lat, starania od 2013
Bea jeśli mogę podpowiedzieć to zajrzyj do Miracolo. Zajmują się endo, ale nie sieją spustoszenia w organizźmie. Często jest tak, że w szpitalach usuwają podczas zabiegu tylko ogniska wskazane lub zrosty. Miracolo patrzy całościowo np jeśli jelita czy pęcherz są zaatakowane. Mają nowoczesne metody typu laparoskopia przez pochwowa lub nóż plazmowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 12:20
-
nick nieaktualny
-
AmVormittag wrote:Bea, odezwij się proszę. Daj chociaż krótki sygnał, ze tam jesteś po drugiej stronie ekranu.
Bea odezwij się.AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio03.2018 crio
09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942ciąża ektopowa
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny co sie stalo? Bo az sie wystraszylam?
Ja tylko dodam od siebie, ze niestety endometrioza ma wplyw nie tylko na jakosc komorek ale rowniez na implantacje zarodka. A jak jeszcze jest endometrioza w macicy tak jak u mnie, tzw. andenomioza to juz w ogole kaplica. Endomenda wywoluje skurcze macicy i niestety ale nie jest to korzystne dla zarodka, ani dla jego implantacjiWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 20:43
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
ciezko jest cos mądrego napisać w takich ch**ych chwilach, coś co by pomogło ...
moja babcia kobita pod 90 , była pierwsza osoba która mnie zapytała co się dzieje ze nie mamy dzieci , pogadałyśmy , najpierw mi rzuciła ze jej mama miała 52 lata jak urodziła , później ze no tyle sierotek chodzi na świecie, az skończyła słowami : dziecko kochane pamiętaj wszystko sie jakos ułoży , i to banalne wszystko sie jakoś ułoży wraca do mnie w rożnych chwilach ...
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
38 lat, starania od 2013
Dziewczyny, błagam.. co się stało? Ja wątku nie widziałam:(
Co z Bea?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 21:47
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:Dziewczyny, błagam.. co się stało? Ja wątku nie widziałam:(
Co z Bea?
bea usunęła watek.
niezapominajka przyjmiesz zaproszenie ?38 lat, starania od 2013
2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI