Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 marca 2018, 22:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za stymulacje:)

    Bea77, Magdala, Dana72173 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 marca 2018, 22:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    Trzymam kciuki za stymulacje:)
    Dziękujemy! :-)

    Dana72173 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 marca 2018, 22:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia35 wrote:
    Dzięki dziewczyny za szczegółowe informacje :)
    Powodzenia.
    Dziękuję :-)

  • Mimila Autorytet
    Postów: 1227 649

    Wysłany: 18 marca 2018, 22:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia35 wrote:
    Daj znać czego się dowiesz ;)
    A lekarza wybieralas czy ci jakiegoś przydzielili?
    Przydzielili mi Dr Jakubowa.I tak nikogo tam nie znam.

    karolcia35 lubi tę wiadomość

    Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • Magdala Autorytet
    Postów: 3379 13433

    Wysłany: 18 marca 2018, 23:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    Magdala w ktorym dc jestes?

    4dc

    Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Dana72173 Koleżanka
    Postów: 48 71

    Wysłany: 19 marca 2018, 02:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez trzymam mocno kciuki za Was wszystkie i czekam na dobre wiadomosci ❤

    karolcia35 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 marca 2018, 08:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki zaciśnięte, całym sercem jestem z Wami :-)

    Zrobiłam w sobotę amh wyniki przerażające, ale dzięki bogu załapałam się na dofinansowanie, nie rozumiem tego mojego amh skacze jak szalone:
    -05.2017 - 0,63
    -10.2017 - 1,35
    -03.2018 - 0,73
    Bądź tu mądry i zrozum cokolwiek.

    W piątek powinnam zacząć antyki i długi protokół.

    Bea77, Dana72173, karolcia35 lubią tę wiadomość

  • niezapominajka2017 Autorytet
    Postów: 4486 2369

    Wysłany: 19 marca 2018, 10:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosiaa mam podobna sytuacje i juz mi sie smiac chce, bo nic nie rozumiem.

    AMH w czerwcu 2016 - 4,6
    AMH w listopadzie 2016 - 2,7
    AMH w styczniu 2017 - 0,9 (po laparoskopii wiec ok, bo byly ruszane tez jajniki)
    AMH w kwietniu 2017 - 1,3 (ale inne normy, wiec w przeliczeniu ok 0,5)
    AMH w grudniu 2017 - 2,27 (badane w 3dc czyli tak jak sie powinno badac)
    AMH w marcu 2018 w ostatnim dniu cyklu - 0,5 przy normie od 1.

    Zwariowac mozna, nic sie kupy nie trzyma. Tego ostatniego wyniku w ogole nie biore pod uwage i w ogole przestane robic to badanie, bo i tak nic nie zmienie, a tylko sie denerwuje.

    Dana72173 lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • Mimila Autorytet
    Postów: 1227 649

    Wysłany: 19 marca 2018, 13:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktos wie jak wysoki powinien bys dheas i testosteron po suplementacji?Suplementuje 1,5 miesiaca i jest juz ponad norme,a tesrosteron jest lekko ponad norme. Shgb jest w środku normy. Do wizyty u mojego lekarza mam jeszcze 2 tygodnie ,powiedzcie czy brac dalej dheas czy lepiej nie,a moze zmniejszyc dawke?Biorę 75 mg dziennie.

    Bea77, Dana72173 lubią tę wiadomość

    Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 marca 2018, 13:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po USG. 6 pęcherzyków antralnych na jednym i 6 na drugim jajniku. Czyli tak jak zawsze w sumie.

    niezapominajka2017, Grosiaa, Dana72173, Magdala, karolcia35, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

  • niezapominajka2017 Autorytet
    Postów: 4486 2369

    Wysłany: 19 marca 2018, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila ja bym juz nie brala w ogole.
    U mnie dhea-s bylo 59,70 przy normie 61-337.
    Testosteron 0,56 przy normie do 0,75.
    Biore od ok 2 tyg i bede brala jeszcze do 1dc, wiec jakies kolejne 20dni, potem zamierzam odstawic.

    Dana72173 lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 marca 2018, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Czy ktos wie jak wysoki powinien bys dheas i testosteron po suplementacji?Suplementuje 1,5 miesiaca i jest juz ponad norme,a tesrosteron jest lekko ponad norme. Shgb jest w środku normy. Do wizyty u mojego lekarza mam jeszcze 2 tygodnie ,powiedzcie czy brac dalej dheas czy lepiej nie,a moze zmniejszyc dawke?Biorę 75 mg dziennie.

    Mimila za dużo testosteronu niszczy komórki jajowe, wiec jeśli masz ponad normę to już żadnego DHEA.

    Dana72173 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 marca 2018, 13:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 to jest bardzo dobry wynik, życzę Ci najlepszej jakości :-)

    Bea77, Dana72173 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 marca 2018, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosiaa wrote:
    Bea77 to jest bardzo dobry wynik, życzę Ci najlepszej jakości :-)
    Dziękuję Kochana.

  • Magdala Autorytet
    Postów: 3379 13433

    Wysłany: 19 marca 2018, 13:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 wrote:
    Ja już po USG. 6 pęcherzyków antralnych na jednym i 6 na drugim jajniku. Czyli tak jak zawsze w sumie.

    Fantastycznie! Na pewno sa naladowane energia po tych suplach!

    Ja nie wiem ile u mnie jest, bo bylam w kijowym gabinecie i nic nie bylo widac na monitorze. Zreszta lekarz tez byl z ubieglego wieku. Dowiem sie w piatek.

    Bea77, Dana72173 lubią tę wiadomość

    Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 marca 2018, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Fantastycznie! Na pewno sa naladowane energia po tych suplach!

    Ja nie wiem ile u mnie jest, bo bylam w kijowym gabinecie i nic nie bylo widac na monitorze. Zreszta lekarz tez byl z ubieglego wieku. Dowiem sie w piatek.

    Miejmy nadzieję, że te suplementy coś dają.

    Dana72173 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 marca 2018, 14:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mnie martwi że mam zaplanowany długi protokół - co on daje tak na prawdę?

    Bea77 lubi tę wiadomość

  • Marisza Przyjaciółka
    Postów: 62 30

    Wysłany: 19 marca 2018, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila,czy będziesz miała wszystkie badania z listy invicty na wizycie kwalifikacyjnej?
    Mozna przywieźć ze sobą nie wszystkie badania, jeśli interesuje wyłącznie mezoterapija?

  • niezapominajka2017 Autorytet
    Postów: 4486 2369

    Wysłany: 19 marca 2018, 14:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 wrote:
    Miejmy nadzieję, że te suplementy coś dają.

    A ile bierzesz teraz ubichinolu?
    Ja stanelam na dawce 300mg.

    Bea77 lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 marca 2018, 14:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    A ile bierzesz teraz ubichinolu?
    Ja stanelam na dawce 300mg.

    Biorę 400mg.

‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego