IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGrosiaa wrote:Dziewczyny mnie martwi że mam zaplanowany długi protokół - co on daje tak na prawdę?
Z tego co wiem to daje to równomierny wzrost jajeczek. Tylko, że nie wiem czy przy niskim AMH to jest najlepszy protokół.
Dana72173 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo by nie mówić o Invicta, ale standard polskiej kliniki in vitro do londyńskiej jest nieporównywalnie wyższy.
W Invicta w Warszawie wchodziłam najpierw do gabinetu lekarza gdzie była rozmowa, potem przechodziłam do nowoczesnego i przestronnego pokoju USG z łazienką gdzie bez skrępowania mogłam się rozebrać. Do dyspozycji miałam niebieską spóniczkę żeby się zasłonić.
W Londynie pokój lekarski malusieńki, a łożko za papierową kotarą. Jak się tam znalazłam to prawie nie miałam miejsca żeby się obrócić. Nie wspominając o braku jakiejkolwiek spódniczki czy braku toalety.
Sam gabinet włącznie z lekarzem sprawiał wrażenie gabinetu z kraju trzeciego świata. A dodam, że to klinika prywatna w londyńskim City gdzie za USG płaci się 130 funtów...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 14:51
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bea77 wrote:Z tego co wiem to daje to równomierny wzrost jajeczek. Tylko, że nie wiem czy przy niskim AMH to jest najlepszy protokół.
u mnie na długim totalna katastrofa i też był nierównomierny wzrost... jeden pęcherzyk duży gotowy, drugi dopiero zaczął kiełkować - ostatecznie 1 zdegradowana komórka2020
2023 -
Hahahaha.
Ja kiedys pogonilam lekarza na recepcje po spodniczke
W Bocianie sa tez kapciuszki jednorazowe. I w ogole usg trwa kilka sekund i wszystko wiadomo. A ten tu mnie dziobal i dziobal a i tak nic nie zobaczyl.Dana72173 lubi tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
nick nieaktualnyMagdala wrote:Hahahaha.
Ja kiedys pogonilam lekarza na recepcje po spodniczke
W Bocianie sa tez kapciuszki jednorazowe. I w ogole usg trwa kilka sekund i wszystko wiadomo. A ten tu mnie dziobal i dziobal a i tak nic nie zobaczyl.
Ja bardzo byłam niezadowolona z tego USG. Sama coś mnie tam oglądała i jakbym nie zadała pytań to by się słowem do mnie lekarka nie odezwała. Nie mogłam nawet jej opisu zobaczyć bo powiedzieli że wysyłają to do Czech i mi wyników nie mogą przysłać. Nie kumam, zapłaciłam i nie mogę dostać wyników. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok. Zaniepokoiło mnie jak lekarka powiedziała że i tak pewnie będę musiała na wstępny skan lecieć do Pragi. Przecież ja właśnie po to do nich przyszłam żeby nie musieć lecieć. Więcej w tej londyńskiej klinice moja noga nie postanie.
Magdala, Dana72173 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
To bez sensu. Leciec na pierwszy scan tuz po zrobieniu usg i wyslaniu wyniku do Czech.
Co do ogladania wynikow...taaa oni maja z tym problem.
Pamietam jak mi robili w szpitalu takie dokladne badania na wszystko..ile sie nagadac musialam zeby dostac kopie. Nie rozumiem tej polityki ukrywania wynikow przed pacjentem.
Daj znac co Ci odpowiedzieli z Czech.Bea77, Dana72173 lubią tę wiadomość
Grosiaa wrote:Dziewczyny mnie martwi że mam zaplanowany długi protokół - co on daje tak na prawdę?
Jestes pewna, ze to dlugi protokol? Czy tylko antyki przez miesiac i normalnie stymulacja od 2/3 dc? Co bedziesz brac?
Dziewczyny,zalamalam sie,zrobiłam badania hormonów,fsh mam 15!2 lata temu bylo 12,71.Fatalnie teraz. Amh bedzie jutro. Czy ktoras z Was miala takie wysokie amh?Ja tylko szanse widze w tej mezoterapii. W środę jadę do Invicty.
Bea77, Dana72173 lubią tę wiadomość
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
Mimila nie stresuj sie badaniami. Idz do kliniki. W ktorym bedziesz dc? Najlepiwj zeby to byl przelom cyklu i niech dr policzy pecherzyki antralne. To czarno na bialym widac czy jajniki pracuja. Trzymam kciuki.
nick nieaktualnyMimila wrote:Dziewczyny,zalamalam sie,zrobiłam badania hormonów,fsh mam 15!2 lata temu bylo 12,71.Fatalnie teraz. Amh bedzie jutro. Czy ktoras z Was miala takie wysokie amh?Ja tylko szanse widze w tej mezoterapii. W środę jadę do Invicty.
Po 40stce szybko już to wszystko postępuje. Niestety.
-
A czy 1 zastrzyk z decapeptylu w 20dc i pozniej od 1dc leki do stymulacji do dlugi protokol? Tak mi sie wydawalo, ze jak cos sie zaczyna w cyklu poprzedzajacym to jest to dlugi protokol...
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dana72173 wrote:Mimila, ja tez mialam fsh ponad 15 przed pierwszym IUI w 2014 roku,potem po stymulacjach spadlo do 6. Nie martw sie i tak nic nie zrobisz,rob co planujesz i miejmy nadzieje ze sie uda.❤
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb