X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    O zesz Bea. Nie wiem co Ci doradzic. Wscieklosc absolutnie na miejscu.
    Takie klody na ostatniej prostej.

Idz tam na spokojnie moze i popros o wzglad w wyniki badan. Da sie tak?
    Takie niedomowienia rujnuja caly plan.
    Lekarka coś wczoraj mówiła, że jest pęcherzyk po owulacji i za nim jeszcze coś ale nie wiedziała co. I pewnie na wszelki wypadek napisała cysta. Jeśli mi wstrzymają stymulację o kolejny miesiąc to nie wiem co zrobimy. Już oboje urlopy w pracy załatwiliśmy, mieliśmy jechać do Pragi za dwa tygodnie gdzieś.

Dana72173 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam więcej informacji z Czech. Ponoć na lewym jajniku mam dwie cysty. Jedną zwykłą i drugą krwotoczną. Muszę zrobić jeszcze jedno USG i jak cysty nie znikną to przekładamy stymulację. Cysty podobno mają negatywny wpływ na wzrost pęcherzyków i na endometrium. Tak mi klinika napisała.

• Mimila Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m wrote:
    Ja wiem tylko o mezo w Gdańsku i Wrocławiu, jest w ogóle Invicta w Krk?
    Mezo robia we wszystkich klinikach Invicty ,pytalam ale w Krakowie nie ma,ja jestem z Krakowa i jutro jade na konsultacje do Wrocławia.

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Chciałabym do Was dołączyć. Mam 42 lata i bardzo niskie AMH (VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)). Dawno go nie badałam, bo uznałam, że to nie ma sensu. Moje FSH systematycznie rośnie (ostatnie z czerwca 2017: 28.73). Mam jeden jajnik, bo drugi został usunięty wiele lat temu przez potworniaka. Ostatnie cylke to katastrofa. Albo nic nie rośnie, albo jest torbiel - menopauza atakuje. We wrześniu 2013 podchodziłam do invitro w Provicie (dwa zarodki, brak ciąży). Potem przez 3 miesiące miałam kolekcję komórek i w lutym 2014 kolejny transfer dwóch zarodków (brak ciąży). Zmieniliśmy klinikę i przed trzecią procedurą w czerwcu 2014 zaszłam w ciążę naturalnie :-) na co nikt mi nie dawał szans. Byłam już przygotowywana do podejścia na cyklu naturalnym i brałam steryd. Cuda się zdarzają. Mój synek urodził się w lutym 2015. Od dwóch lat próbuję ponownie zajść w ciążę. W lutym tego roku podeszłam do criotransferu blastocysty (została po drugiej procedurze) na cyklu sztucznym. Udało się ale tylko na chwilkę (w 5dpt beta była dodatnia a w 11dpt jedynie 2,5). Załamałam się zupełnie, bo to była moja ostatnia szansa na drugie dziecko a potem zaczęłam od nowa szukać. Mój jajnik chyba nie ruszył (byłam wyciszana diphereliną), bo po okresie (poronieniu po ciąży biochemicznej) ciągle plamię - w sumie już dwa tygodnie. Poczytałam wasz wątek i bardzo mnie zainteresowała mezoterapia. Znalazłam stronę http://ovary-activation.com (lekarz z Krakowa i klinika Macierzyństwo) i mam pytanko. Czy któraś z Was próbowała już rozeznać jak to wygląda w Krakowie? Chyba się do nich umówię.
    Witaj,ja chodzę do Dr Przyb.z Macierzyństwa,to jest moj lekarz i ostatnio to ja mu podsunelam artykuły o mezoterapii.Oni tego tam nie stosuja jeszcze,tylko Invicta to robi,jutro jadę do Invicty na konsultacje,skontaktowalam się z greckim lekarzem;który ta metode wynalazl i mam informacje z pierwszej ręki co do statystyk itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 14:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety. W Czechach potwierdzili, że jeśli kolejne USG w pierwszym lub drugim dniu cyklu potwierdzi cysty, to musimy przełożyć stymulację o conajmniej miesiąc. A my już urlop w pracy wzięliśmy...

• Magdala Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 wrote:
    Dostałam więcej informacji z Czech. Ponoć na lewym jajniku mam dwie cysty. Jedną zwykłą i drugą krwotoczną. Muszę zrobić jeszcze jedno USG i jak cysty nie znikną to przekładamy stymulację. Cysty podobno mają negatywny wpływ na wzrost pęcherzyków i na endometrium. Tak mi klinika napisała.

Tzn jak nie znikna na obrazie drugiego Usg, ktore zrobisz?

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Tzn jak nie znikna na obrazie drugiego Usg, ktore zrobisz?
    Tak. Przy drugim USG musi wyjść czysty obraz. Jak nie będzie to przekładamy bo cysty źle wpływają na skuteczność stymulacji.

• Magdala Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 wrote:
    Tak. Przy drugim USG musi wyjść czysty obraz. Jak nie będzie to przekładamy bo cysty źle wpływają na skuteczność stymulacji.

I kiedy je zrobisz?

Bea77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    I kiedy je zrobisz?
    No w drugim dniu cyklu czyli pewnie coś koło poniedziałku

• scania Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila, oj szkoda. Myślałam, że uda mi się to zrobić w Krakowie. W takim razie wizyta u lekarza z Macierzyństwa chyba nie ma sensu. Do której Invicty jedziesz? Napisz proszę co i jak po konsultacji. Lepiej iść wydeptaną ścieżką

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • scania Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila możesz napisać jakie są te statystyki?

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Mimila, oj szkoda. Myślałam, że uda mi się to zrobić w Krakowie. W takim razie wizyta u lekarza z Macierzyństwa chyba nie ma sensu. Do której Invicty jedziesz? Napisz proszę co i jak po konsultacji. Lepiej iść wydeptaną ścieżką
    Jade do Wrocławia jutro,niestety od nas to albo Wroclaw albo Warszawa. Starystyki z Grecji:Na ponad 200 kobiet,ktore sie poddaly mezoterapii ok mojego wieku,po 40, jest 26 ciaz i 15 dzieci juz urodzonych.

• AmVormittag Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea, współczuję. Mi przed tym jednym ivf odbarczali torbiel, bo franca nie chciała zniknąć po antykach

Bea77, Dana72173 lubią tę wiadomość

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie ze moment, w ktorym robilas usg nie byl najlepszy. Zaraz po owulacji?
    Moze zejdzie wszystko z miesiaczka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Wydaje mi sie ze moment, w ktorym robilas usg nie byl najlepszy. Zaraz po owulacji?
    Moze zejdzie wszystko z miesiaczka.

Tak mi klinika kazała. W 20-24 dniu cyklu. Ja robiłam w dniu 23.

Powinni od razu mówić żeby robić w pierwszym dniu cyklu. W Invicta w pierwszym dniu cyklu robiłam zawsze.

No zobaczymy czy zejdzie z okresem. Jak nie, to wszystkie nasze plany urlopowe itp szlag trafia.

Naprawdę zazdroszczę ludziom, którzy sobie we własnej sypialni robią dzieci wtedy kiedy sobie zaplanowali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 18:50

Niezapominajka5, karolcia35, Dana72173 lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet tym co na dyskotece po pijaku?

Sory. Rozumiem Twoj zal.
    U mnie tez wszystko patykiem na wodzie pisane. Na usg pecherzykow nie wypatrzyl. Nie wiadomo czy w ogole cos tam jest. A laduje konskie dawki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Nawet tym co na dyskotece po pijaku?

Sory. Rozumiem Twoj zal.
    U mnie tez wszystko patykiem na wodzie pisane. Na usg pecherzykow nie wypatrzyl. Nie wiadomo czy w ogole cos tam jest. A laduje konskie dawki.

No może tym co po pijaku nie zazdroszczę już tak bardzo....

Ja czuję przez skórę, że skończy się u mnie na KD. Jakoś mam takie przeczucie.

• Mimila Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea,nie kracz...Na razie myśl o tym,co ma byc teraz.Trzymam za Ciebie kciuki.Dobrze,ze masz w razie czego możliwość z kd,ja jej nie mam,najchętniej to bym zrobila az ale z moim mezem odpada,niestety.Trzymam kciuki!Ja jutro jade do Invicty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Bea,nie kracz...Na razie myśl o tym,co ma byc teraz.Trzymam za Ciebie kciuki.Dobrze,ze masz w razie czego możliwość z kd,ja jej nie mam,najchętniej to bym zrobila az ale z moim mezem odpada,niestety.Trzymam kciuki!Ja jutro jade do Invicty.

Dlaczego AZ a nie KD? złe parametry nasienia macie czy po prostu wolałabyś AZ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Trzymam kciuki za Ciebie i Twoją wizytę w Invicta! Sama jestem ciekawa tej mezoterapii. Czy ona może również wpływać na jakość komórek jajowych?

‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ