inofolic
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczęta, chwilę nie zaglądałam i widze że inofolico-pijek nam przybyło
Dawkowanie - dużo czytałam na ten temat, i tak jak któraś z dziewcyzn napisała - dawki lecznicze to 4g inozytolu, czyli 2 saszetki. Ale to przy leczeniu pcos, jesli chodzi o uzupelnienie niedoborów to spokojnie 1 saszetka powinna astyknąć, czytałam też o mniejszych dawkach np 500mg.
W przypadku leczenie depresji to nawet większe dawki są zalecane.
Ja melduje rozpoczęcie nowego cyklu, z pprzedniego jestem dość zadowolona. 28 dni, owulka w 15dc, fl13 dni. Ładne tempki w drugiej fazie
Qrczak, aja, chmurreczkaa lubią tę wiadomość
-
Poszalałyście jak mnie nie był! Nie jestem w stanie doczytać wszystkiego ale serdecznie witam nowe inofolicko-pijki (Sorry za skopiowanie lithe, ale strasznie mi się to określenie spodobało )
Ja właśnie wczoraj w nocy skończyłam remont nowego mieszkanka, dzisiaj idę do notariusza sprzedać poprzednie i jutro się przeprowadzam! Jupi Ale zmęczona jestem śmiertelnie. Jednak dwa tygodnie pracy po 14 godzin dziennie to nie dla mnie Za to bardzo odpoczęłam od starań! Taki reset mózgu, że szko.
Ale zaczynamy od następnego cyklu pełną parą (będziemy już mieli trzeci pokój, który idealnie nada się na dziecięcy ) więc po tym co napisała lithe to zaczynam pić po dwie saszetki, skoro taka byłaby zalecana dawka przy leczeniu pco.
Powodzenia wszystkim!!!!!lithe123, Doris-83, aja, AGA 30, chmurreczkaa lubią tę wiadomość
-
adk_1989 wrote:Poszalałyście jak mnie nie był! Nie jestem w stanie doczytać wszystkiego ale serdecznie witam nowe inofolicko-pijki (Sorry za skopiowanie lithe, ale strasznie mi się to określenie spodobało )
Ja właśnie wczoraj w nocy skończyłam remont nowego mieszkanka, dzisiaj idę do notariusza sprzedać poprzednie i jutro się przeprowadzam! Jupi Ale zmęczona jestem śmiertelnie. Jednak dwa tygodnie pracy po 14 godzin dziennie to nie dla mnie Za to bardzo odpoczęłam od starań! Taki reset mózgu, że szko.
Ale zaczynamy od następnego cyklu pełną parą (będziemy już mieli trzeci pokój, który idealnie nada się na dziecięcy ) więc po tym co napisała lithe to zaczynam pić po dwie saszetki, skoro taka byłaby zalecana dawka przy leczeniu pco.
Powodzenia wszystkim!!!!!
Gratuluję mieszkanka. My pokoik dla młodej robiliśmy jak już byłam w dosc zaawansowanej ciązy i z perspektywy czasu stwierdzam że lepiej było zająć się tym jednak przed.
Jeśli czytasz to angielksu to tutaj jest ogromna baza wiedzy na temat inozytolu, podają dawki i źródła badań przy różnych dolegliwosciach: http://examine.com/supplements/Inositol/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 08:49
-
Mixa przykro mi, że się nie udało ale może jeszcze nic straconego, nie zawsze tescior wychodzi od razu oby tak było w Twoim przypadku 2 saszetki inofolicku na pewno nie zaszkodza
Lithle powodzenia w nowym cyklu
Adk tgratuluje mieszkanka Dobry poczatek, teraz brakuje tylko dopełnienia w postaci Maleństwa
My za jakis miesiac zaczynamy remont ale az sie boje. Tez w sumie chcemy go pospieszyc zeby bylo juz dla dzidzi i zeby zrobic go kiedys bedzie cieplo i żebym mogła jak najwiecej pomoc zanim fasolka sie pojawi. -
Witam wszystkie dziewczynki
Wątek nam się ładnie rozrasta, coraz więcej inofolico-pijek (dobre to lithe ).
Lithe szkoda, że poprzedni cykl nie przedłużył Ci się o kolejne 8 m-cy, ale dobrze, że jesteś zadowolona z jego przebiegu. A czy to dziecię w awatarku to Twoja córcia?
Adk, no to teraz, skoro pokój dla dzieciątka jest, to na pewno ono w końcu zechce do Was przyjść Ja uważam, że nic nie dzieje się bez powodu, może w jakiś sposób właśnie świadomość braku pokoiku dla dziecka gdzieś was blokowała i teraz szybciutko zaskoczycie. Poza tym takie oderwanie od staranek i myślenia o tym też dobrze wpływa, więc ja jestem dobrej myśli i trzymam kciuki za zielone!
Miłego, słonecznego dnia wszystkim życzę U mnie dziś mgliście i deszczowo, więc może choć do was zawita słoneczkochmurreczkaa lubi tę wiadomość
-
Quote:Doses as low as 200mg (100mg twice daily) appear effective in improving ovulation in women over the course of twelve weeks[133] and when compared to other drugs inositol at 4,000mg (plus 400mcg folic acid) has been noted to be better than Metformin (1,500mg) by increasing pregnancy rates to 36.6% rather than 18.3%.
W celu "poprawienia" owulki wystarczy 200mg (czyli 1/10 dawki w jednej saszetce inofolicu).
Natomiast w przypadku pcos 4g inozytolu okazywały sie skuteczniejsze niz metformina.
http://www.hindawi.com/journals/jtr/2013/424163/ - a tu cs dla dziewczyn z niedoczynnoscią i chorobami autoimunologicznymi tarczycy. Opisują badania z suplementacją inozytolem i selenem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 09:03
Qrczak, aja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Qrczak wrote:Witam wszystkie dziewczynki
Wątek nam się ładnie rozrasta, coraz więcej inofolico-pijek (dobre to lithe ).
Lithe szkoda, że poprzedni cykl nie przedłużył Ci się o kolejne 8 m-cy, ale dobrze, że jesteś zadowolona z jego przebiegu. A czy to dziecię w awatarku to Twoja córcia?
Adk, no to teraz, skoro pokój dla dzieciątka jest, to na pewno ono w końcu zechce do Was przyjść Ja uważam, że nic nie dzieje się bez powodu, może w jakiś sposób właśnie świadomość braku pokoiku dla dziecka gdzieś was blokowała i teraz szybciutko zaskoczycie. Poza tym takie oderwanie od staranek i myślenia o tym też dobrze wpływa, więc ja jestem dobrej myśli i trzymam kciuki za zielone!
Miłego, słonecznego dnia wszystkim życzę U mnie dziś mgliście i deszczowo, więc może choć do was zawita słoneczko
Kurczaczku, tak to moja córa jak miała dokładne 1 tydzień -
lithe123 wrote:U nas rano mgła jak nie wiem ale teraz już słoneczko. Pracuję dziś z domu, babcia właśnie bierze młodą na rowerek... posząbym z nimi
Kurczaczku, tak to moja córa jak miała dokładne 1 tydzień -
Kochane tak was poczytuję i powiem Wam,że chyba zacznę brać po 2 saszetki infolicu bo mam PCOS. Mój gin stwierdził,że jedna wystarczy ....ale coś mu nie wierzę
Teraz w tym cyklu do infolicu dołączyłam jeszcze za namową "czarownic - zielar" - Dong Quai.
Powiem Wam,że czuję ruch w interesie, jajnik lewy pobolewa :-)Ostatnio z tego jajnika zaszłam w ciążę.
Od 01.04 jadę na tampony borowinowe, będę dni płodne, mężuś ze mną ...ahhh już mi się marzy "zielona kropka"
PS.Ranek mglisty,ale teraz wychodzi już zza chmur słonkoaja lubi tę wiadomość
-
Doris ja do mojego gina idę za tydzień i dopytam go, czy mam brać, jak zalecił poprzednio po 2 saszetki tylko do 15dc, a potem jedną, czy mogę cały czas po 2 przyjmować, bo dobrze się po nim czuję.
Zazdroszczę borowin i do tego dni płodne... będzie z tego fasolka jak nic A gdzie jedziecie dokładnie? -
nick nieaktualnylithe123 wrote:Dziewczęta, chwilę nie zaglądałam i widze że inofolico-pijek nam przybyło
Dawkowanie - dużo czytałam na ten temat, i tak jak któraś z dziewcyzn napisała - dawki lecznicze to 4g inozytolu, czyli 2 saszetki. Ale to przy leczeniu pcos, jesli chodzi o uzupelnienie niedoborów to spokojnie 1 saszetka powinna astyknąć, czytałam też o mniejszych dawkach np 500mg.
W przypadku leczenie depresji to nawet większe dawki są zalecane.
Ja melduje rozpoczęcie nowego cyklu, z pprzedniego jestem dość zadowolona. 28 dni, owulka w 15dc, fl13 dni. Ładne tempki w drugiej fazie
Hejka, czytalam na angielskim forum i faktycznie przy PCOS najlepiej spozywac 4g. Doris-83 ja tez mam PCOS i tez kazal mi pic tylko jedna... ciekawe dlaczego?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 17:05
-
Holewcia! A ja nie mam PCOS, albo inaczej, nie stwierdził (powiedział) tego u mnie żaden gin. Ale zwykle miałam wizyty w drugiej połowie cyklu, a czytałam że na usg można coś stwierdzić tylko w pierwszej połowie cyklu. No i teraz pytanie, mam czy nie mam pcos? Oby nie! Piję sobie 11 dzień po 2 saszetki i póki co cisza w jajnikach. Tzn. czasem sobie coś któryś zakłuje i to wszystko. Myślałam, że może dzięki temu owulacja będzie szybciej i cykl się skróci No nic, to dopiero 11 dc a owulke zwykle miałam koło 19/20 dc więc jest jeszcze nadzieja, że coś się ruszy
-
Najlepeiej robić usg stwierdzajace/wykluczajace obecnosc cyst, torbieli jak najszybciej po @. Czesto bywa, ze robia nam sie drobne torbieliki tuż przed @ i one sa niegroźne pod warunkiem, ze wraz z @ znikną. Problem jest wtedy kiedy tuz po @ widac je na usg.
Mi szybciutko te malutkie torbiele poginely po inofolicku -
nick nieaktualnyQurczaczku warto sprawdzic i ewentualnie wykluczyc PCOS nie bedzie potem gdybania mam czy nie mam Ja mysle, ze na poczatek zaczne pic jednak po 1 saszetce... ewentualnie jak nie zauwaze zadnych zmian, moze zaczne pic 2... tylko najpierw niech do mnie przesylka dotrze!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 17:57