inofolic
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w tym cyklu zaczęłam też brać oeparol. Podzielę się wrażeniami przy połowie cyklu, podobno dobrze robi na śluz.Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMixa wrote:a tak z ciekawości - czy któraś z Was przyjmuje oeparol lub wiesiołka i tez do owulki tylko?
Oeparol zawiera olej z wiesiołka i pomaga na śluz i owszem bierze się go tylko do owulki Na mnie zadziałał i śluzu miałam że ho ho
Przy braku śluzu zalecane duzo wody pić sama jestem dobrym przykładem -
AGA 30 wrote:Tak dobrze robi
a brałam 2 cykle i odstawiłam później
A teraz nie potrzebuję bo mam cykl jak ta lala
chciałabym kiedyś tak móc napisać
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, nie nadążam za wami, ani w czytani, ani w pisaniu ja kończę 6 opakowanie inofolicu. narazie bez efektu w postaci ciąży, ale niestety mam hiperprolaktynemie i tak mi się wydaje, że dopóki mi prl nie spadnie to nie zafasolkuję.
też biorę oeparol do owulki. nie narzekam na ilość śluzu, ale przydałby się bardziej rozciągliwy. jak dwa lata temu zaczynaliśmy starania (wtedy nie wiedziałam że mam PCOS), miałam mało śluzu,to ratowałam się oeparolem, ale po usunięciu nadżerki,która blokowała szyjkę macicy nie mogę narzekać na ilość śluzu. -
AGA 30 wrote:Dużżżżżżżo wody płynów i zobaczysz jak będzie kapać
staram się i zobaczymyDoris-83 lubi tę wiadomość
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
nick nieaktualny
-
Natt ja niestety nie znam tego specyfiku, nic o nim nie słyszałam, więc niestety nie pomogę. Jesteś pewna, że nasze apteki nie wysyłają za granicę? Czasem warto wysłać do nich zapytanie, a nóż się uda Albo nie możesz poprosić kogoś z PL żeby Ci u nas zakupił inofolic i wysłał?
-
nick nieaktualnySkład ma identyczny więc chyba mogę zaryzykować stwierdzeniem ,że to praktycznie to samo. Poczytam jeszcze trochę o tym w wolnej chwili.
Na ebayu jest polska apteka w której inofolic z przesyłką [20 szt] to cena prawie 110 zł ! Kosmos jakiś! Chyba po prostu poczekam do czerwca aż siostra mi przywiezie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
AGA 30 wrote:Oeparol zawiera olej z wiesiołka i pomaga na śluz i owszem bierze się go tylko do owulki Na mnie zadziałał i śluzu miałam że ho ho
Przy braku śluzu zalecane duzo wody pić sama jestem dobrym przykładem
-
julianna wrote:to jest lek na receptę czy coś w rodzaju suplementu z apteki, no śluz z chęcią bym sobie zwiększyła hehe
to zwykły suplement dostępny w aptece, bierze się tylko w 1 fazie cyklu by zwiększyć ilość śluzu od owulacji odstawiamy, bo może powodować mikroskurcze utrudniające zagnieżdżenie. Ja mam dziś 6dc i nie wiem już czy schizuję, czy naprawdę, ale wydaje mi się, że śluzu u mnie jakby więcej niż zwykle... a zaznaczam, że zwykle raczej sucha jestemRozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
nick nieaktualny
-
Viola25 wrote:Dziś przyszła moja dostawa-Inofolic:D
Teraz zastanawiam się od kiedy zacząć go brać i czy brać 1 czy od razu 2 saszetki...Jak radzicie?
Kazda z nas inaczej stosuje, wg zallecen lekarza. Któraś z dziewczyn pisalą, ze jedna saszetka to suplement a 2 działaja jak lekarstwo. Na niektóre dziala juz jedna saszetka, na inne dopiero 2 dziennie. Może poobserwuj organizm przy jednej i zobaczysz jak bedzie. Jeśli bedzie dzialalo to w miare szybko powinnas pczuc roznice w jajnikach tak jak wiekszosc z nas. Chyba, ze jesteś wyjatkowa i potrzebujesz wiecej czasuAGA 30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej dziewczyny
AGA -ja też biorę oeparol do połowy cyklu, jak na razie hormony i ten wiesiołek wpływają pozytywnie na mnie, bo śluzu nie miałam prawie wcale, a teraz może szału nie ma, ale jest widoczna poprawa.
Dziś testowałam i 1 inseminacja okazała się niepowodzeniem. Także od nowego cyklu biorę się znów za swoje parametry i nie ukrywam, ze pokładam duże nadzieje w inofoliku
Kwiatuszek- ja zapytam swojego lekarza ile brać inofoliku, ale myślę, że będę brała 2xdziennie, jak nie szkodzi...