Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

inofolic

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)
    I mi lekarka robiąca w piątek hsg poleciła inofolic więc zamówiłam czekam na dostawę i zacznę popijac :)
    Cudów się nie spodziewam ale zaszkodzić nie zaszkodzi :)
    Tyle lat starań i nic więc nie zaszkodzi spróbować czegoś nowego oby na zdrowie mi wyszło :)
    Pozdrawiam :)

Ps. Mam pytanko czy cały cykl pijecie ten lek ??

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Witam dziewczyny :)
    I mi lekarka robiąca w piątek hsg poleciła inofolic więc zamówiłam czekam na dostawę i zacznę popijac :)
    Cudów się nie spodziewam ale zaszkodzić nie zaszkodzi :)
    Tyle lat starań i nic więc nie zaszkodzi spróbować czegoś nowego oby na zdrowie mi wyszło :)
    Pozdrawiam :)

Ps. Mam pytanko czy cały cykl pijecie ten lek ??

tak, cały cykl i po dwie saszetki :) jedna to podobno za mało :)

AGA 30 lubi tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynia, Aga - witamy :)

Marynia bardzo mi przykro, że poroniłaś :* mam ndzieję, ze szybciutko zafasolkujesz i tym razem wszystko bedzie już dobrze. wWidać, ze dobrze dziala na Ciebie inofolic jak szybko zaczełaś czuć jajniki, śluz sie poprawił. Pij cierpliwie a na pewno szybciutko pomoże :)a o occie jablkowym cos słyszałam ale nie wnikałam w ten temat więc ci nie jestem w stanie pomóc.

AGA - zaszkodzić, to a pewno nie zadzkodzi a jestem przekonana, ze pomoże :) Długo staracie się? Miałas jakieś badania robione w związku z kilkuletnimi staraniami?
    Inofolic pijemy cały cykl tylko, ze każda z nas inaczej dawkuje. Ale stosuj tak jak lekarz zalecił. Obserwujc się bo jesli po jednej saszetce nie czujesz różnicy to prawdopodobnie to za mała dawka. Ale na każdego działa inaczej :)

Qrczak a nie możesz teraz zrobić tego badania? Kiedy masz wizyte u gin? Może podejdz do rodzinego niech zerknie na wyniki?

AGA 30 lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Marynia, Aga - witamy :)

Marynia bardzo mi przykro, że poroniłaś :* mam ndzieję, ze szybciutko zafasolkujesz i tym razem wszystko bedzie już dobrze. wWidać, ze dobrze dziala na Ciebie inofolic jak szybko zaczełaś czuć jajniki, śluz sie poprawił. Pij cierpliwie a na pewno szybciutko pomoże :)a o occie jablkowym cos słyszałam ale nie wnikałam w ten temat więc ci nie jestem w stanie pomóc.

AGA - zaszkodzić, to a pewno nie zadzkodzi a jestem przekonana, ze pomoże :) Długo staracie się? Miałas jakieś badania robione w związku z kilkuletnimi staraniami?
    Inofolic pijemy cały cykl tylko, ze każda z nas inaczej dawkuje. Ale stosuj tak jak lekarz zalecił. Obserwujc się bo jesli po jednej saszetce nie czujesz różnicy to prawdopodobnie to za mała dawka. Ale na każdego działa inaczej :)

Qrczak a nie możesz teraz zrobić tego badania? Kiedy masz wizyte u gin? Może podejdz do rodzinego niech zerknie na wyniki?
    Moje starania trwają może ok 10 lat z przerwami :/
    Z obecnym partnerem jakieś 4 lata się staramy :/
    Badania wszystkie maiałam robione 2008 r laaroskopowe sprawdzanie drożności jajowodów a w piątek miałam hsg robione !!!!
    Hormony wszystkie ok od połowy roku tsh i prl lekko podskoczyło ale biorę leki i jest ok!!! Partner ma wyniki ok !!
    Była stymulacja CLO była inseminacja jedynie efektów nie ma :(

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Marynia :)
    Przykro mi z powodu Twojej straty :( Mam nadzieję, że inofolic pomoże Ci w szczęśliwym zafasolkowaniu :) A jakieś jeszcze różnice zaobserwowałaś u siebie po stosowaniu inofolicu oprócz pracujących jajników i lepszego śluzu? U mnie złagodził PMS i też czuję pracę jajników, nawet teraz, mimo, że jestem dopiero w 8dc, a owulke mam zazwyczaj koło 19-20dc.
    Ja piję ocet jabłkowy od pewnego czasu. Dziewczyny zachwalają, że coś tam wspomaga, jest zdrowy i w ogóle super ;) Ja piję głównie z powodu jego - ponoć - cudownych właściwości odchudzających ;)
    A na śluz dobre jest ponoć siemię lniane, też popijam od 3 dni - nie zaszkodzi :)

f2wle6ydofr9wcyp.png

Wysłany: 25 marca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff sporo badań, niby wszystko ok a dzidzi nadal nie ma :/ mam nadzieje ze inofolic zdziała cuda. Szybciutko zaczyna na nas wszystkie dobrze działać to myslę, ze to kwestia niedługiego czasu jak będziesz dumną mamusią :)

AGA 30 lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Aga 30 :)

Tak jak dziewczyny piszą, inofolic pijemy cały czas be żadnych przerw. Tyle, że mój gin zalecił mi picie po 2 saszetki do 15dc a potem do końca cyklu po 1 saszetce i w kolejnym cyklu tak samo. Ale wybieram się do niego za 1,5 tyg. to dopytam, czy nie lepiej by było, żebym piła jednakowo przez cały cykl. W zasadzie po 1 saszetce pitej w poprzednim cyklu czułam poprawę, więc mam nadzieję, że przy dwóch będzie jeszcze lepiej :D Ależ ja pazerna jestem :P

Aga przykro mi, że tak długo się bezskutecznie starasz :( Nawet nie wiem, co bym Ci mogła poradzić, bo nie jestem w takiej sytuacji jak Ty :/

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszek zastanawiam się nad jutrzejszą wizytą u mojej lekarki rodzinnej, o ile uda mi się do niej dostać. Tylko boję się trochę, bo to moja była sąsiadka i leczy praktycznie całą moją rodzinę i jest gadułą, a nie chciałabym, żeby ktoś z najbliższych póki co wiedział o naszych staraniach. Ja wiem, że obowiązuje ją tajemnica lekarska, ale wiesz, może tak jakoś w luźnej rozmowie niechcący coś chlapnąć :/ Niby wszystkie badania mieszczą się w normach, tylko te Limfocyty są w górnej granicy, a jak wyczytałam w necie (o ja głupia!) podwyższone mogą oznaczać nadczynność tarczycy :/ Wizyta u gina za 1,5 tygodnia i nie wiem, czy wytrzymam tyle. No ale prześpię się z tym i jutro rano zdecyduję, czy iść do niej, czy czekać.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Witaj Aga 30 :)

Tak jak dziewczyny piszą, inofolic pijemy cały czas be żadnych przerw. Tyle, że mój gin zalecił mi picie po 2 saszetki do 15dc a potem do końca cyklu po 1 saszetce i w kolejnym cyklu tak samo. Ale wybieram się do niego za 1,5 tyg. to dopytam, czy nie lepiej by było, żebym piła jednakowo przez cały cykl. W zasadzie po 1 saszetce pitej w poprzednim cyklu czułam poprawę, więc mam nadzieję, że przy dwóch będzie jeszcze lepiej :D Ależ ja pazerna jestem :P

Aga przykro mi, że tak długo się bezskutecznie starasz :( Nawet nie wiem, co bym Ci mogła poradzić, bo nie jestem w takiej sytuacji jak Ty :/

No takie to zycie !!!Do 30 nie panikowałam wiedząc że badania ok są !!! Ale latka lecą 32 na karku instynkt się odzywa coraz bardziej :/
    A więc czekam na @ i zaczynam pić to cudo hi hi chociaż na cuda liczyć nie będę :/

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja czytałam, że po hsg dużo dziewczyn zachodzi jeszcze w tym samym cyklu. A Ty miałaś robione badanie przed owulką czy już po? Mam nadzieję, że potwierdzisz tą regułę i zafasolkujesz :D
    A dlaczego chcesz czekać z piciem inofolicu do @ ? Zalecenie lekarza? Ja zaczęłam jeszcze tego samego dnia, kiedy mi ginka przepisała, a był to zdaje się 5dc. I chyba dzięki temu miałam później łagodniejszy pms i samą @.

moremi lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Aga ja czytałam, że po hsg dużo dziewczyn zachodzi jeszcze w tym samym cyklu. A Ty miałaś robione badanie przed owulką czy już po? Mam nadzieję, że potwierdzisz tą regułę i zafasolkujesz :D
    A dlaczego chcesz czekać z piciem inofolicu do @ ? Zalecenie lekarza? Ja zaczęłam jeszcze tego samego dnia, kiedy mi ginka przepisała, a był to zdaje się 5dc. I chyba dzięki temu miałam później łagodniejszy pms i samą @.

W dniu hsg pęcherzyk miałam 18 mm serduch strzeliłam w niedziele i mój chłop pojechał do pracy wieczorem ovulka może była wczoraj może dziś może w niedziele więc nie nastawiam się że coś wyjdzie w tym cyklu .
    No czekam na przesyłęz inofolikiem :) Lekarz nie mówił kiedy i ile mam pić więc zacznę od jednej saszetki :)

Wysłany: 25 marca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to rzeczywiście nieciekawa sytuacja z P. dr. :/ a jakiś inny lekarz nie whodzi w gre? U mnie w przychodni zapisuje się do danego lekarza a chodze do kogo chce. Chyba taka nasza babska, głupia natura, że doszukujemy sie wszystkiego w inernecie...
    Wplyw na wyniki maja także niektóre suplementy, wiekszka aktywność fizyczna, zmiana diety i wiele innych, wiec mysle ze wszystko bedzie dobrze :) Nie martw sie na zapas bo jakby to już było cos powaznego to poza granicami normy by byl wynik i to pewnie znacznie. Bedzie dobrze :)

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 25 marca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja zaczełam w środku cyklu, też od razu po tym jak udalo mi się go kupic. On ma za zadanie podregulowac prace organizmu a nie wpływać na cały cykl tak jak np progesteron odpowiadajacy za @, który bierze sie do konkretnego dnia i czeka na @.

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Aga ja zaczełam w środku cyklu, też od razu po tym jak udalo mi się go kupic. On ma za zadanie podregulowac prace organizmu a nie wpływać na cały cykl tak jak np progesteron odpowiadajacy za @, który bierze sie do konkretnego dnia i czeka na @.

N to jak tylko przyjdzie to zacznę popijać :)

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TO PRAWDA, INOFOLIC MOŻNA ZACZĄĆ STOSOWAĆ W DOWOLNYM MOMENCIE CYKLU. Najlepsze efekty daje gdy stosujemy po 2 saszetki dziennie, dla mnie jedna okazało się za mało, pomimo, że taka dawka jest zalecana na opakowaniu. Dwie saszetki z pewnością nie zaszkodzą, a mogą jedynie przyspieszyć jego "cudotwórcze" działanie :)

AGA 30, kwiatuszek789 lubią tę wiadomość

Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
  • Gulia07 Nowa

Wysłany: 25 marca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Witam nowe dziewczyny :)

Ikc można już Ci gratulować? Spokojnej ciąży życzę :D

Respondeca jesteś pewna, że Twoje złe samopoczucie było spowodowane właśnie inofolickie? Bo ja bym bardziej podejrzewała o to metformax. Szkoda, że nie pomogło :( Powodzenia w staraniach :)

Anuszka widzę, że jednak dołączyłaś do pijacych inofolic. Przykro mi, że nie udało się w poprzednim cyklu. Trzymam kciuki, żeby w tym się powiodło :D

Gulia07 a ską objawy menopauzy? Dziel się z nami wszystkim. każde spostrzeżenie jest dla nas cenne :)

Eeedith dzięki za info, że gin nie kazał odstawiać inofolicu. Trzymam kciuki, żeby inseminacja przyniosla oczekiwane efekty :) Może będą dwie fasolki, albo więcej ;)
    Pytasz skad obkawy-mam 45 lat i choć moja córkę urodziłam 6 lat temu to teraz nagle pojawiły mi sie bóle piersi.wysoka prolaktyna i przytyłam 7 kg.okres przed menopauzą moze trwać i 10 lat a hormony zaczynają szaleć.przykre ale cóż:)lekarz zalecił mi inofolic zeby obnizyc troche wagę i wstrzymać tycie.Mam tez inny preparat na ustapienie bólu przedmenstruacją(ja mam bóle cały cykl z przerwą 3 dni na miesiaczkę).I tak próbuję-wiem że inofolic jest drogi dlatego napisałam do was z poradą.Teraz w wiekszości lekarze zalecają inofolik w trudnosciach z zajściem.mnie samej udało sie po dufastonie.Trzymam za Was kciuki bo wiem co znaczy bardzo chcieć i być bezradną.

Gulia07

Wysłany: 25 marca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    Dwie saszetki z pewnością nie zaszkodzą, a mogą jedynie przyspieszyć jego "cudotwórcze" działanie :)

Chmureczka, jak byś mi to przeczytała to bym stwierdziła, ze to melodia dla mych uszu :D

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gulia07 wrote:
    Pytasz skad obkawy-mam 45 lat i choć moja córkę urodziłam 6 lat temu to teraz nagle pojawiły mi sie bóle piersi.wysoka prolaktyna i przytyłam 7 kg.okres przed menopauzą moze trwać i 10 lat a hormony zaczynają szaleć.przykre ale cóż:)lekarz zalecił mi inofolic zeby obnizyc troche wagę i wstrzymać tycie.Mam tez inny preparat na ustapienie bólu przedmenstruacją(ja mam bóle cały cykl z przerwą 3 dni na miesiaczkę).I tak próbuję-wiem że inofolic jest drogi dlatego napisałam do was z poradą.Teraz w wiekszości lekarze zalecają inofolik w trudnosciach z zajściem.mnie samej udało sie po dufastonie.Trzymam za Was kciuki bo wiem co znaczy bardzo chcieć i być bezradną.
    Już rozumiem ;) Oby inofolic i Tobie pomógł. Nie pamiętam już, czy Tobie też pisałam, że warto poszukać w necie i kupić od razu większy zapas inofolicu po niższej cenie. Ja polecam aptekę melissa, ale jeśli znajdziesz gdzieś jeszcze taniej, to kupuj i podziel sie z nami info ;) Rozumiem, że o córcie starałaś sie dłuuugo? Cieszę się, że Ci sie udało :D
    A na zgubienie kg polecają pić ocet jabłkowy ;) Niestety nie podzielę się jeszcze spostrzeżeniami, bo piję zbyt krótko.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Chmureczka, jak byś mi to przeczytała to bym stwierdziła, ze to melodia dla mych uszu :D

ja to dziś usłyszałam od mojej gin :) piję więc dwa razy dziennie od dzisiaj i zobaczymy :)

Wysłany: 25 marca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też 2 popijam bo inaczej nic nie pomaga :)

Dobranoc dziewczyny :)

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ