X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną inofolic,pomógł?
Odpowiedz

inofolic,pomógł?

Oceń ten wątek:
  • baba_Jagna Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm...ja póki co mam cykle po 35-40 dni. Piję inofolic od 3 dni i nie czuję znacznej różnicy ;) zobaczymy co dalej to wszystko przyniesie.

Nie ważne ile razy upadniesz. Ważne jest ile razy się podniesiesz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieidealna wrote:
    Też myślałam ze nareperuje mi zdrowie, ale zamiast tego dostałam 44 dniowy cykl. (wczesniej 28)..
    też zawsze mam 28/29 dc, to mój pierwszy cykl z inofolic i na wykresie brak owulki, boję się, że też wydluży mi się cykl :<

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 18:46

• nieidealna Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi na owulkę raczej nie pomógł. Jak nie było tak i nie ma.

Nieidealna
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piłam jeden cykl, według gina owu nie było i pewnie miał rację bo dziś przywitałam wcale nieproszonego małpiszona:( ale nie poddaje się jutro robię hormony i piję inofolic nadal, długości cyklu nie zmienił, może potrzeba czasu żeby pomógł.

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • baba_Jagna Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po infolicu czuję tylko kłucie w jajnikach ... może to znak że przyszły cykl będzie owulkowy? ;)

• Agnes81 Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może już gdzieś o tym wspomniałam na forum, jeśli tak to najwyżej się powtórzę :)
    Piłam Inofolic przez dwa cykle po dwie saszetki dziennie, bo w jednej saszetce jest za mało kwasu foliowego, więc gin. stwierdziła, że dwie nie zaszkodzą.
    Do tego używałam podczas owulacji Conceine plus. Żel wspomagający żywotność plemników i stwarzający im lepsze środowisko do przeżycia.
    Nie wiem czy akurat to pomogło, że jestem teraz w 7 tygodniu ciąży, ale również nie wykluczam tego.
    Powodzenia dziewczyny :)

baba_Jagna lubi tę wiadomość

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes81 dajesz nadzieję, że i nam pomoże ten biały proszek, ja w tym cklu piję jedną saszetkę, w tamtym piłam dwie i nie wiem czy była to owu czy nie, jeśli była to bardzo szybko...

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rośnijcie zdrowo i szczęśliwego Nowego Roku:)

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • baba_Jagna Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pije inofolic od 16 dni i mam jedynie uczucie mokrego w pochwie. Sluz bez zmian. Jedynie jajniki czesciej kloja ... Moze to oznaka dojrzewajacych komorek jajowych? To bylby prezent na 2015 :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam 2 cykl z inofoliciem, poprzedni trwał 27 dni i nie było raczej owulki, piłam po jednej saszetce dziennie, a w tym cyklu zaczęłam pić 2 ,może tym razem coś pomoże ;)

• Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 18:17

• myssss Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Czy mogę brać Inofolic bądź Inofem podczas stymulacji z CLO ?? W tym cyklu brałam 1 tab dziennie ale bez efektów, teraz będę miała zwiększoną dawkę do 2 tab. Czy nie zaszkodzę sobie jak dodatkowo będę przyjmować Inofolic/Inofem?

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka30 wrote:
    Hej Dziewczyny;) mogę się dołączyć?:) od tego cyklu mam zamiar zacząć brać inofolic, ale mam mieć też ocenę owulacji w tym miesiącu i nie wiem na jaki dzień zapisać się na wizytę. Niby owulacja zawsze była 16 dnia cyklu ( o ile była) , ale czy inofolic nie przyspiesza lub nie opóźnia owulacji? Macie jakieś doświadczenia w tej kwestii? I czy inofolik zaczyna brać się od 1 dnia cyklu czy od jakiegoś innego dnia?
    Ja bym poszła ok 11/12 dc , po monitoringu lekarz ci powie za ile dni masz przyjść znowu aby można było stwierdzić czy pęcherzyki rosną i pękają :) ja miewam owulacje ok 14 dc i na monitoring chodzę zazwyczaj w 11/12 a potem 14 dc ;) powodzenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    Dziewczyny! Czy mogę brać Inofolic bądź Inofem podczas stymulacji z CLO ?? W tym cyklu brałam 1 tab dziennie ale bez efektów, teraz będę miała zwiększoną dawkę do 2 tab. Czy nie zaszkodzę sobie jak dodatkowo będę przyjmować Inofolic/Inofem?
    Tez miałam ten sam dylemat i brałam samo clo bez inofolicu, mam już 6 nieudanych cykli z clo za sobą i biorę sam inofolic 2 saszetki dziennie. Czytałam, że niektóre dziewczyny biorą clo i inofolic ,ale ja bałam się, że przestymuluje jajniki. Najlepiej zapytaj swojego lekarza :)

• myssss Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta dziękuję za odpowiedź :) zdecydowałam jednak, że zacznę stosować Inofem, trochę o tym poczytałam i uważam że mi nie zaszkodzi w połączeniu z CLO. Zastanawiam się tylko teraz nad jednym. Czy istnieje jakaś maksymalna dawka dziennego spożycia kwasu foliowego...? Zażywam póki co kwas foliowy 400 mg i kompleks witamin który również zawiera kwas foliowy w dawce 200 mg, jak będę przyjmować do tego Inofem, który zawiera 200 mg kwasu foliowego, to razem będzie 800 mg dziennie... nie za dużo ??

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • myssss Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    * małe sprostowanie :) jednostka dla kwasu foliowego to µg :)

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    Cigaretta dziękuję za odpowiedź :) zdecydowałam jednak, że zacznę stosować Inofem, trochę o tym poczytałam i uważam że mi nie zaszkodzi w połączeniu z CLO. Zastanawiam się tylko teraz nad jednym. Czy istnieje jakaś maksymalna dawka dziennego spożycia kwasu foliowego...? Zażywam póki co kwas foliowy 400 mg i kompleks witamin który również zawiera kwas foliowy w dawce 200 mg, jak będę przyjmować do tego Inofem, który zawiera 200 mg kwasu foliowego, to razem będzie 800 mg dziennie... nie za dużo ??
    Dokładnie o to samo zapytałam dziewczyn na forum, bo zazywam 2 saszetki inofolicu i chciałam jeszcze falvit, opinie sa różne, ale większość dziewczyn mi odradzala. Jeśli nie ma zwiekszonego zapotrzebowania na kwas foliowy to lepiej nie przesadzać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro teraz z kasą krucho to co będzie jak zajdziesz w ciążę a jak dziecko bedzie to juz wgl w miesiąc więcej wydasz na dziecko niz ten folik..
    Czytając niektóre osoby szkoda słów. Sorry poniosło mnie wyraziłam szczera opinie

• nieidealna Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko ze ten lek kupujesz nie wiedząc czy pomoze czy nie, a pieluchy dla dziecka zawsze potrzebne. Nasze leczenie na 2 miesiace kosztowało 1500 zl i nic nie pomoglo, wiec sama nie wiem czy nie odpuscic na jakis czas.

kita lubi tę wiadomość

Nieidealna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale było was stac na leczenie a skoro już teraz ktoś mówi ze brakuje 70zl czy ile to kosztuje to chyba wiadomo ze na dziecko nie bedzie stac takiej osoby

1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ