X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną inofolic,pomógł?
Odpowiedz

inofolic,pomógł?

Oceń ten wątek:
  • Renii Znajoma

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po pierwszym cyklu brania inofolicu. Cykl skrócił mi się do 27 dni. W sumie chyba nie jest źle. Bo cykle miałam bardzo nie regularne. Ostatni i najdłuższy trwał 42 dni. a średnio były 30-35 dni. Nigdy tak krótkiego cyklu nie miałam. Piję 1 saszetkę dziennie, biorę witD3. ale po przeczytaniu Waszych opinii zaopatrzę się w jakieś wit. lub sam folik dodatkowo.
    folik taniej wychodzi niż dwa opakowania Inofolicu:)

Nieidealna całkowicie się z Tobą zgadzam.

Hipisiątko nie przejmuj się opiniami innych. Ja Cię rozumiem, jeżeli Ci nie pomogło i uważasz to za bezsensowny wydatek całkowicie Cię popieram! Twoja decyzja nie ma nic wspólnego z brakiem kasy na dziecko.
    Opinie niektórych osób są wyjątkowo głupie i żenujące. Wstyd się przyznać że jednego gatunku jesteśmy. Sorry poniosło mnie wyraziłam szczerą opinię.

mb, Morwa, kita, Saramago lubią tę wiadomość

• nieidealna Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak cykl Ci się skrócił to w sumie dobrze, wiecej szans :) Mi sie strasznie przedluzyly i nie widzialam wcale oznakow owulacji, wiec pewnie clo pojdzie na pierwszy ogień ;)

Nieidealna
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 20:36

Cigaretta, Saramago, monika_89 lubią tę wiadomość

• zabcia 41 Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mozna brac infolic i castagnus razem ?

Żabcia41
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze jakies kolko rozancowe tu macie ja rozumiem ze sie zaraz bedziecie bronic ale to byla moja opinia odnisnie tekstu ' krucho z kasa' moze i nie obchodzi mnie to ale jak juz ktos chce miec dziecko to szlag trafia jak pisze ze nie ma pieniędzy a potem dziecjo sie rodzi a mamusia z tatusiem biegaja po dziadkach i rodzicach aby pomogli, tu nie pije do tej osobu a pisze kuzynki przypadek, żeby zajsc w ciążę tą planowaną to trzeba rowniez zaplanować wydatki bo spojrzcie na to w ten sposob teraz nie ma kasy zachodzi w ciaze i co witaminy kosztuja pare dyszek, badania i wizyty również a o zgrozo jak na ovu znajdują się kobiety które nie maja pracy i siedzą ba utrzymaniu męża czy faceta to sie prosi o pomste dosłownie
    według mnie
    Nie ma pieniędzy na plus nie planuje sie ciąży bo mało kto zdaje sobie sprawę z wydatków

Agnes81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hipisiątko wrote:
    brałam 3 mce, nie pomógł, śluzu tylko trochę więcej było, ale rezygnuję bo z kasą teraz krucho od wiosny może znów kupię :)

Ja też nie wydaję kasy na to co mi nie pomogło.. już sobie obiecałam.. bo tak - castangus do d. paczka leży, dong tak samo prawie całe opakowanie, luteina - wykupiłam całą receptę i się okazało że jest zmiana na duphaston.. i znów leży... kasa też leży, ale nie na wyrzucenie... jak się okaże że będzie inseminacja to się wyda.

A infolik brałaś z powodu braku owulki..?? Żadną siłą nie mogę jej wywołać ;)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 20:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Kita a próbowałas brać np inofolic wraz z Dongiem ? Ja tak biorę 2 saszetki inofolicu i 3 tabletki Donga. Jak na chwilę obecną to już jestem zadowolona bo narazie temperatura nie jeździ u mnie kolejka górską ale jak będzie dalej to zobaczymy ;)

Infoliku na razie nie próbowałam jeszcze, słyszałam o nim, ale nie wczytywałam się. Zobaczymy co gin powie jak mu zaniosę usg z całego monitoringu, jutro idę 4 raz.. jak nic nie urosło to chyba zaczynam dupka i kończę ten cykl, bo szkoda czasu.. chociaż ze względów strategicznych mógłby się trochę przeciągnąć (mąż wróci w sam raz na domniemane dni płodne w lutym).

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Widzę ze jakies kolko rozancowe tu macie ja rozumiem ze sie zaraz bedziecie bronic ale to byla moja opinia odnisnie tekstu ' krucho z kasa' moze i nie obchodzi mnie to ale jak juz ktos chce miec dziecko to szlag trafia jak pisze ze nie ma pieniędzy a potem dziecjo sie rodzi a mamusia z tatusiem biegaja po dziadkach i rodzicach aby pomogli, tu nie pije do tej osobu a pisze kuzynki przypadek, żeby zajsc w ciążę tą planowaną to trzeba rowniez zaplanować wydatki bo spojrzcie na to w ten sposob teraz nie ma kasy zachodzi w ciaze i co witaminy kosztuja pare dyszek, badania i wizyty również a o zgrozo jak na ovu znajdują się kobiety które nie maja pracy i siedzą ba utrzymaniu męża czy faceta to sie prosi o pomste dosłownie
    według mnie
    Nie ma pieniędzy na plus nie planuje sie ciąży bo mało kto zdaje sobie sprawę z wydatków

Staraczka tak się właśnie składa, że ja w tym momencie jestem na etapie zmieniania pracy, więc jej obecnie nie mam i jestem na tzw "utrzymaniu męża" jak to piszesz, siedzę tu na forum i co???? masz coś do mnie???
    masz z tym jakiś problem??? sory, ale to nie Twoja sprawa kto co robi i w jakiej sytuacji finansowej jest!
    I tak się składa, że właśnie planujemy dziecko, ale jakbyś nie zauważyła, nie wszystkim udaje się to tak odrazu, w pierwszym miesiącu starań, a do momentu w którym w końcu się uda sytuacja finansowa każdej z nas może się bardzo zmienić, zarówno na plus jak i na minus!
    Więc proszę, zostaw te głupie komentarze dla siebie!

• Sanna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zacznijmy od tego ze Hipisiatko wcale nie napisala zadnych szczegołow, może w tym miesiącu nie ma, bo musiala duza kwote przeznaczyć na inny cel i tabletki jak i np. ciuchy kosmetyki itp. przeszly na dalszy plan, nie znamy jej sytuacji finansowej (zresztą nic nam do niej) może ja stać na dziecko a to nie wyklucza sytuacji ze w danym miesiącu cos nie sciagnelo jej z konta większej kwoty....
    również zgadzam się z rozsądnym planowaniem rodziny gdzie trzeba każdy aspekt wziąć pod uwagę również finansowy
    Ale kurcze nie każdy zaczyna od razu od wielkiej kasy, nie od razu Krakow zbudowano i nie każdy musi zarabiać kokosy,
    ludzie młodzi dopiero co zaczynają swoje zycie chcą mieć rodzine i moim zdaniem nic zlego w tym jak maja oparcie w rodzicach przynajmniej na początku......Rozumiem jakby starała się o 3 czyt. kolejne dziecko w ciężkiej sytuacji finansowej to może bym powiedziała ze to brak odpowiedzialności ale w tej sytuacji.. mogę powiedzic ze wyskakujecie z tekstami oskarzajacymi nie znając szczegolow i szufladkując Hipisiatko
    bezpodstawnie
    A tak w temacie skoncze folik i tez zakupie inofolic :) może pomoze :)

74di4z174lr410ce.png
  • madziulek Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie poprawił pracę jajników i ilość śluzu :)

atdc3e5e035kp155.png
  • baba_Jagna Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi nic nie pomógł :( póki co ....

Nie ważne ile razy upadniesz. Ważne jest ile razy się podniesiesz.
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamowilam 60 saszetek do poniedzialku powinny dojsc. Nie ukrywam ze pokladam w nim nadzieje :) Czytalam duzo dobrych opini o inofolicu i ciesze sie ze jest rowniez dostepny za granica ;)

baba_Jagna lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Marzena1988 Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brała przez 6 miesięcy nic nie pomógł,a jak odstawiłam to miałam takie silne bóle miesiączkowe,ze trafiłam na pogotowie,nigdy nie przechodziłam tak silnej miesiączki i bólu,pieniądze wyrzucone w błoto, do tego wcale mi nie wyregulował cykli,tylko jeszcze gorzej rozregulował

Kiedy nadejdzie ten szczęśliwy czas ....?
  • kitka :) Nowa

Wysłany: 15 maja 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi póki co skrócił cykle z 44 na 31 . Czuje prace jajników tylko z tym sluzem średnio. .

Co ma być to będzie. . :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi inofolic tylko przedłużył cykle i opóźnił owulację. Brałam przed 2 cykle.
    W tym cyklu nie biorę i owulacja wróciła do normy - potwierdzają o testy owu i ból jajnika :)

1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ