INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
rzeczywiście na stronie jest napisane, u mnie wygląda to tak:
-pH pochwy,
-dokładna ocena rezerwy jajnikowej (AMH, AFC, FSH, LH, Estradiol),
-aktualne badanie cytologiczne zgodnie ze standardami Polskiego Towarzystwa -Ginekologicznego,
-w kierunku toksoplazmozy i różyczki,
-weryfikacja drożności jajowodów
fsh, amh, lh mam zrobione, toksoplazmoze i estradiol miałam rok temu robione więc nie wiem czy to się liczy, drożność zrobiona.. -
mam zamiar poddać się inseminacji w następnym cyklu, miesiączka wypada mi około 28 grudnia, we wtorek mam wizytę w klinice i chciałabym już poddać się tym wszystkim badaniom i w styczniu już poddać się inseminacji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 11:30
-
mkl wrote:Dziewczyny a jakie badania trzeba zrobić przed inseminacją?? Nie chodzi mi o hormony, tylko o np. cytologie czy chlamydię??
-
Lunk_a wrote:Mkl dopytaj na wizycie bo kazda klinika coś tam sobie pewnie modyfikuje. Drożności nie ma w wymaganych.
-
Hej,
Dziewczyny, w styczniu mam podejść do kolejnej inseminacji, komercyjnie. Niestety, przeterminowały mi się badania i lekarz kazał zrobić nowe - mi i mężowi. Do tych już mi znanych doszły kolejne - dość kosztowne - chromatyna, test HBA u męża, u nas obojga jakieś badanie NAT.. Siadłam, policzyłam i się załamałam. Prawie 3 tys. zł. Przez poprzedni rok się badaliśmy, ale jakoś tak "na raty", a teraz... Czy wy wszystkie badania przy inseminacji komercyjnej robicie prywatnie? Czy jest jakiś sposób... Leczę się tylko w klinice niepłodności.
MarysiaMarysia
36 l, 5 inseminacji (ciąża poroniona), niedrożne jajowody, 1 IVF, 3 transfery, 1 c. bioch.
-
Ja drożności nie badalam. Po pierwszej nieudanej iui ustaliliśmy z dr ze jak druga sie nue uda robimy. Ale druga się udała. Czy to badanie ocenia tez macice? Jej stan? U mnie jak widac problemów z drożnościa nie ma. Ale kto wie. Przecież zeszłam w ciaze po iui z jednej strony. Zapytam dr na wizycie jakie ma teraz odn nas plany. Na pewno teraz iui. Co z hsg nie wiem. Na razie nie zalecal.
-
J82 wrote:Hej,
Dziewczyny, w styczniu mam podejść do kolejnej inseminacji, komercyjnie. Niestety, przeterminowały mi się badania i lekarz kazał zrobić nowe - mi i mężowi. Do tych już mi znanych doszły kolejne - dość kosztowne - chromatyna, test HBA u męża, u nas obojga jakieś badanie NAT.. Siadłam, policzyłam i się załamałam. Prawie 3 tys. zł. Przez poprzedni rok się badaliśmy, ale jakoś tak "na raty", a teraz... Czy wy wszystkie badania przy inseminacji komercyjnej robicie prywatnie? Czy jest jakiś sposób... Leczę się tylko w klinice niepłodności.
Marysia
-
Marrtusia wrote:Ja jeszcze musiałam zrobić badanie drożności jajowodów. Lekarz mi powiedział, że to przede wszystkim, bo jak któryś jajowód niedrożny, to żadna inseminacja nie pomoże.
Tu sie nie do konca zgodzę Przy jednym niedroznym robi sie inseminacje-ja tak mam własnie, lewy niedrozny. Dlatego dostalam stymulacje aby w obu jajnikach rosły pecherzyki.
Ja równiez wszystkie badania robilam prywatnie i niestety idzie na to sporo kasy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 15:17
aszka lubi tę wiadomość
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
nick nieaktualnyJ82 wrote:Hej,
MarysiaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 15:45
-
Lunk_a wrote:Ja drożności nie badalam. Po pierwszej nieudanej iui ustaliliśmy z dr ze jak druga sie nue uda robimy. Ale druga się udała. Czy to badanie ocenia tez macice? Jej stan? U mnie jak widac problemów z drożnościa nie ma. Ale kto wie. Przecież zeszłam w ciaze po iui z jednej strony. Zapytam dr na wizycie jakie ma teraz odn nas plany. Na pewno teraz iui. Co z hsg nie wiem. Na razie nie zalecal.
-
J82 wrote:Hej,
Marysia
-
Betty Boop wrote:Tu sie nie do konca zgodzę Przy jednym niedroznym robi sie inseminacje-ja tak mam własnie, lewy niedrozny. Dlatego dostalam stymulacje aby w obu jajnikach rosły pecherzyki.
Ja równiez wszystkie badania robilam prywatnie i niestety idzie na to sporo kasy.
-
u mnie wymagana byla droznosc i posiewy u meza badanie nasienia i posiewy i to glowne wymagania... dzisiaj bylam na usg i te pecherzyki ktore byly 4 dni temu wielkosci 11mm to juz ich nie ma:/ wchlonely sie albo szlak je trafil...takze femara nic nie dala a raczej pogorszyla:/ dostalam dzisiaj 3 zastrzyki merionalu na dzis jutro i poniedzialek i w srode mam sie pokazac na kontroli ale cos mi sie wydaje ze jednak do inseminacji nie dojdzie:/ takze trzymam kciuki za Wasze grudniowe inseminacje, moze ja tez kiedys sprobuje!!! POWODZENIAAniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie... -
aszka wrote:ja miałam tak w 3 cyklu chyba brania czy w 6 dupka. To sa skutki uboczne, jezeli nie ciaza, wiec juz teraz dobierz go ile tam lekarz zalecił i w razie czego niech zmieni na luteine, tylko niestety po luteinie dopochwowej czesto sa infekcje grzybicze, a podjezykowa jest zazwyczaj dla wiekszosci niesmaczna. Jest jeszcze lutinus, bardzo drogi ale nie powoduje infekcji i utrogestan jak litunus tylko ze go mozna w Czechach kupic.
ja mialam lutinus i tez nabawilam sie jakiejs infekcji .... chyba zalezy od organizmu
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Hej dziewczyny
ja wreszcie z konkretami
od jutra Lamette przez 5 dni
28 grudnia podglad jajek
i moze przed sylwkiem IUI -
Ania_84 wrote:Hej dziewczyny
ja wreszcie z konkretami
od jutra Lamette przez 5 dni
28 grudnia podglad jajek
i moze przed sylwkiem IUI
Ze mna leb w leb:) 28 też mam podglad:-) tyle ze cykl bez stymulacji bo nie wiadomo czy iui bedzie-28.12 to 12dc. A Twój który będzie?
-
Paolala wrote:u mnie wymagana byla droznosc i posiewy u meza badanie nasienia i posiewy i to glowne wymagania... dzisiaj bylam na usg i te pecherzyki ktore byly 4 dni temu wielkosci 11mm to juz ich nie ma:/ wchlonely sie albo szlak je trafil...takze femara nic nie dala a raczej pogorszyla:/ dostalam dzisiaj 3 zastrzyki merionalu na dzis jutro i poniedzialek i w srode mam sie pokazac na kontroli ale cos mi sie wydaje ze jednak do inseminacji nie dojdzie:/ takze trzymam kciuki za Wasze grudniowe inseminacje, moze ja tez kiedys sprobuje!!! POWODZENIA
-
Lunk_a wrote:Ze mna leb w leb:) 28 też mam podglad:-) tyle ze cykl bez stymulacji bo nie wiadomo czy iui bedzie-28.12 to 12dc. A Twój który będzie?