INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:Hej dziewczyny Menpour zadzaiłał.. dwa pecherzyki 18 mm na prawym jajniku , na lewym 13 mm jede wie z niego nic nie bedzie
endometrium urosło z 8 mm na 15 mm
dzis dzownie do mojej dr o któej wziasc zastryk i jutro IUI
jakie endo ekstra
Kciukam -
Dam znać. Wczoraj ok 13.00 mial 21mm endo 11.5 mm. To byl 13dc. Ja dodatkowo badalam lh i estradiol. W tamtym cyklu dzien przed iui miałam lh ok 5. Teraz 13. I estradiol teraz 230. Tez chyba ok.
I w ogóle widze ze u mnie cykl bez stymulacji jest bardzo dobry. Bez poganiania. Pęcherzyk rośnie w swoim tempie. Endo rośnie. Lh prawidłowo "skacze". No ale o czym mowa jak u nas z mojej strony nie ma problemów a ze str męża. To ja sobie moge działać co tam chce gorzej jak chce z mezem właśnieWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 16:19
-
U mnie Pęcherzyk pekl widać c żółte. Endometroum 12.5mm. Dr mówił mi również o tych badaniach fragm dna. Potwierdzal ze nasze naprawdę nie sa tragiczne a wręcz całkiem przyzwoite ze wynik zależy tez od metody badania i żeby spokojnie próbować a nie marudzic
-
Lunka test wiązania hialuronianem to badanie uzupełniające. Mówi o dojrzałości plemnika i możliwości zapładniania. Te które wiążą się z hialuronianem posiadają zdolność rozpoznania komórki jajowej, a te które się nie wiązą, nie przenbikają przez osłonki i nie zapładniają. Podobno nawet dobre wyniki z badania nasienia nie potwierdzają, ze jest on zdolny do zapłodnienia
Pazyfea i płatek a wy gdzie będziecie podchodzić do IUI?
Ania kciuki, a endo zadziwiajaco grube Macica ładne warunki przygotowuje
Lunka to teraz z zaciśnietymi kciukami zaczynamy odliczanieAnia_84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiecie co dziewczyny tak czytam i czytam o tych wszystkich badaniach i co musi byc potrzebne aby doszlo do zaplodnienia i az sie odechciewa starac jak sobie czlowiek uswiadomi jaki multum warunkow musi byc spelniony. Wolalabym czasami cofnac sie do czasow gdy myslalam ze jak sie ma seks bez zabezpieczenia to sie zajdzie w ciaze to o czym pisze india to kolejna nowosc dla mnie.. test wiazania z hialuronem, my oczywiscie nie robilismy tego badania, wydawalo mi sie,ze juz duzo wiem a teraz to wiem, ze nic nie wiem.
-
My tez nie robilismy. Ale nam nie kazano. U nas iui udała się od razu ale niestyty doszlo do poronienia. Dr prowadzący powiedział żeby nic juz nie badać i dac sobie szanse na 6 iui. I prawda jest ze trzeba wiele warunków powodzenia ale dziewczyny-potrzebny jest 1 dobry plemnik. Naprawdę każdwj babce predzej czy później udaje się zajsc w ciąże:-) w końcu trafia się dobra kom jaj i przyzwoity plemnik
India
A macie wyniki tych testów? -
India my z mezem bedziemy miec IUI w klinice Zdrowko. Czy to tam mialad robione?jak Twoje odczucia?PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
Pazyfae właśnie tam mieliśmy. Moje odczucia są bardzo średnie. Teraz mimo, ze daleko to jeździmy do Gdanska. Nie jest idealnie, ale jednak lepiej.
Wiesz jeżeli lekarz twierdzi, że prg 7 dni po owu wynik 7/8 jest suoer i nie trzeba leków lub przed IUI sprawdzanie hormonów w tym estradiolu nie ma sensu to dla mnie jakieś nieporozumienie. No ale może to też zależy od lekarza.
Tam byłam w lipcu, jak chcesz zajrzyj do mojego pamiętanika. A jak masz szczegółowe pytania to wtedy na priv.
-
India przeczytala Twoj caly pamietnik i powiem Ci ze mam ogromny metlik w glowie...wyslalam Ci zaproszenie,bo nie chce zasmiecac watku a mam kilka pytan..PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży