INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
sylwiaśta159 wrote:dziękuję mam nadzieję, że wszystko się dobrze potoczy...
hmmm fragmentacja faktycznie wskazuje na obniżoną płodność, ale nie jest źle z tym, że IUI na pewno tego nie omija... nawet ivf nie omija więc iui tym bardziej. Nie wiem, co lekarz miał na myśli... -
nick nieaktualnyLunk_a wrote:Może to że iui i ta preparatyka ogolnie poprawia plemniki. A wg dr nie ma tragedii i w ciągu 6 iui powinno się udać. Bo ominąć się tego nie da? Chyba poprawić stylem życia i ewentualnie jakimis suplementami?
-
Pazyfae wrote:Hej dziewczyny.przede mna pierwsze podejscie. Wyniki męża są średnie,szczegolnie ruchliwość. Z tego co czytam to akurat przy takim problemie marne szanse na powodzenie..nie wiem sama co myśleć..[/e]
Pazyfae właśnie u osób, które maja wszystko w normie inseminacja nie zwiększa znacząco prawdopodobieństwa zajścia w ciążę. A jeśli jest problem z plemnikami albo ze śluzem płodnym to może być przyczyna, że naturalnie się nie udaje a inseminacja te problemy rozwiąże.
Witajcie dziewczyny. Zaczęliśmy robić badania do inseminacji i pewnie dołączę do was w lutym.
A tych badań to mnóstwo. Podobno PIS już zmienił ustawę i badań jest więcej niż kiedyś. Mój lekarz twierdzi, że chcą w ten sposób zniechęcić ludzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 17:32
-
nick nieaktualnyLunk_a wrote:Za późno tzn? Pęcherzyk pekl i było widoczne ciałko zolte?
Byly widoczne pekajace pecherzyki jak to lekarz okreslil ( takie owale i jakby woda naokolo) i ze proces pekania trwa i takie tam a mi sie wydaje ze powinno sie robic zanim pekna...jak wyglada cialko zolte? -
Cosma wrote:Byly widoczne pekajace pecherzyki jak to lekarz okreslil ( takie owale i jakby woda naokolo) i ze proces pekania trwa i takie tam a mi sie wydaje ze powinno sie robic zanim pekna...jak wyglada cialko zolte?
-
india wrote:Ja od jutra zaczynam stymulację Lamettą, tym razem po 2 tabletki. Jak wszystko dobrze pójdzie to w przyszłym tygodniu IUI.
Dziewczyny w jakich klinikach robicie insem? -
nick nieaktualny
-
india wrote:My chyba jednak na razie iui odpuscimy. Wynik z wiązania hialuronianem jest poniżej normy. 70% a powinien być po w. 80% więc nie wiem czy to bardzo źle? Jeszcze czekamy na wynik fragmentacji dna a do tego czasu chyba damy sobie spokój
Pamiętaj ze fragm dna zmienia się cały czas i to jest wynik na dany moment. Może być 5.a może byc 50%. Terez madra jestem i wiem to ale jak odebrałam wynik kilka tyg temu niepokoilam się -
nick nieaktualnyLunk_a wrote:A co to za badanie i o czym mówi?
Pamiętaj ze fragm dna zmienia się cały czas i to jest wynik na dany moment. Może być 5.a może byc 50%. Terez madra jestem i wiem to ale jak odebrałam wynik kilka tyg temu niepokoilam się -
Dziewczyny,w przypadku wynikow mojego meza,koncentracja plemnikow to 10,7mln/ml wiec szalu nie ma...Co dziwne,jego wyniki sie pogorszyly,w zeszlym roku mial 34mln...nie wiem co moglo spowodowac takie pogorszenie..PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
nick nieaktualnyU mojego męża z.inseminacji na inseminację jest coraz mniej plemników i są słabsze ja już chyba zglupieje powoli tracę siłę żeby walczyć i.znowu to Chodzenie prawie codziennie na podgląd pęcherzykow później.panika żeby nie pękł przed inseminacja później stres przed podaniem czy nasienie dobre masakra dziewczyny jestem u schyłku już dzisiaj aby płacze eh i tak mi mojego męża.szkoda on taki w dzieci zaopatrzony...
-
Hej dziewczyny Menpour zadzaiłał.. dwa pecherzyki 18 mm na prawym jajniku , na lewym 13 mm jede wie z niego nic nie bedzie
endometrium urosło z 8 mm na 15 mm
dzis dzownie do mojej dr o któej wziasc zastryk i jutro IUIolencja, KasicaLisica, Płatek szkarłatny lubią tę wiadomość
-
Lunk_a wrote:Ania o takim Endo nie słyszałam:-) mega duze. Ja dziś idę zobaczyć czy pęcherzyk pekl.