INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak miałam to w pierwszej karcie,w drugiej nie zaznaczono że mam mieć IUI.Wszystkie badania mieliśmy zrobione do 19 Października na ostatniej wizycie gdy mnie zakwalifikowała do IUI i wypisała kartę na monitoring.Teraz podobno muszę się zapisać do niej na wizytę i ona ma powiedzieć co dalej.
-
Tak miałam to w pierwszej karcie,w drugiej nie zaznaczono że mam mieć IUI.Wszystkie badania mieliśmy zrobione do 19 Października na ostatniej wizycie gdy mnie zakwalifikowała do IUI i wypisała kartę na monitoring.Teraz podobno muszę się zapisać do niej na wizytę i ona ma powiedzieć co dalej.
-
India ja też z Torunia jestem:) ja miałam chwilę ze chciałam na filtrowej robić inseminacje ale zdecydowałam się na Gamete w Gdyni, ech co do plemników...nie wiem już sama, tyle kasy na te badania wydaliśmy ze szkoda gadać,
Mój mąż robił badania na wrzosach, teraz jak robił w klinice to też morfologii nie było.. -
nick nieaktualnyrybka33 wrote:Tak miałam to w pierwszej karcie,w drugiej nie zaznaczono że mam mieć IUI.Wszystkie badania mieliśmy zrobione do 19 Października na ostatniej wizycie gdy mnie zakwalifikowała do IUI i wypisała kartę na monitoring.Teraz podobno muszę się zapisać do niej na wizytę i ona ma powiedzieć co dalej.
Ja bym na twoim miejscu przepisała się do dr Sz. Ona przyjmuje na pewno we wtorki rano. Poszłam do niej na drugą wizytę tam i dała mi od razu kartę do IUI. Miałam się pojawić na IUI w kolejnym cyklu, w którym zrobię wszystkie wymagane badania. A ten kolejny cykl był dosłownie kilka dni po tamtej wizycie. Na 2IUI szłam po prostu bez wizyty. Na monitoring. Powiedziałam w gabinecie, że jestem w cyklu po nieudanej IUI. Z automatu - lekarz dał mi kartę na kolejną IUI. Także miałam dwa cykle IUI pod rząd. Przymierzam się właśnie do trzeciego.
-
Dziewczyny,ja jestem zalamana.dostalismy dzis wyniki badan ktore robilismy przed IUI. Okazalo sie ze ja mam dodatni wynik jesli chodzi o rozyczke a moj maz ma ureaplasme..lekarz przepisal nam recepty.ale rozumiem,ze juz nie ma sensu zadna inseminacja w tym cyklu?orientujecie sie jak to wyglada?inseminacje mialabym poniedzialek/wtorek w przyszlym tygodniu.PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
hej dziewczyny dawno sie nie odzywalam, bylam zalamana po ostatniej nie udanej probie iui . w tym miesiacu odpuscilismy sobie zabieg i naturalne proby sie zaczely i efekt jest jestem w ciazy w dupe z tymi inseminacjami, nam tylko wychodzi naturalnie . Zycze wszystkim powodzenia i udanych prob iui, ja juz nie mam zamiaru sie nim poddawac bo czulam sie gorzej po nich, a moja klinika nie reagowala na to:/
Marrtusia, Dani, india, wombi, Joanna85, Rutelka, Betty Boop lubią tę wiadomość
09.2010- 1 poronienie/ciaza naturalna
06.2015- 2 poronienie/ciaza naturalna
11.2015 / 12.2015- 2proby iui- nie udane
01.2016- 3 poronienie/ciaza naturalna
-
Gratulacje Zuza1212!!!!! To super, to teraz zycze nudnej, zdrowej ciazy!!!Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
nastawialam sie w tym cyklu na starania, ale neistety w polowie cyklu pojawily mi sie objawy od strony jelit wiec zapisalam sie na kolonoskopie . Jak sie pojawily objawy zrezygnowalam ze staran , ale jak widac bylo juz za pozno. Teraz nie wiem co mam zrobic czy w ogole kolonoskopie mozna wykonac w ciazy? bo nie wyobrazam sobie 9 miesiecy z takimi objawami. do gina w pl dzwonlam jest na urlopie, chyba pojade tutaj do kliniki i sie dowiem, a moze do rodzinnego skoczyc. trszoke jestem zalamana09.2010- 1 poronienie/ciaza naturalna
-
a co do poronien, to pierwsze bylo z przyczyny zasniad groniasty, 2 niestety nie wiadomo, w klinice tutaj w uk lekarz powiedzial mi ze beda mnie diagnozowac dopiero po 3 poronieniu. Teraz moze sie wszystko zdarzyc oby bylo ok, ale starsznie sie boje09.2010- 1 poronienie/ciaza naturalna
-
oczywiscie w znieczuleniu ogolnym bym zrobila, najgorsze chyba sa te srodki przeczyszczajace ktore trzeba zabrac przed badaniem, tego bym sie obawiala najbardziej, chyba narazie zrezygnuje z badania zobacze jak sytuacje bedzie sie pozniej przedstawiac. Kilka dni temu bylam u lekarza rodzinnego dal mi skierowanie na badanie krwi zoabcze jakie sa wyniki ech zawsze musi byc cos nie tak:/.
Cala ciaze bede na antybiotykach bo choruje na borelioze, ale to inna bajka:)09.2010- 1 poronienie/ciaza naturalna
-
Hej dziewczyny, dolaczam do Was, w tym cyklu rozpoczynam swoja pierwsza IUI. Mam brac z zastrzyki z Gonal F (prosilam doktora zeby nie CLO, bo w marcu zeszlego roku mialam jeden cykl stymulacje CLO i baaardzo zle sie po nim czulam. Wiec zapisal mi gonadotropiny) i Ovitrelle. Zastrzyki zaczynam za 3 dni.
Czy ktoras z was bierze Gonal F?
Mieszkam za granica, nie w Polsce, wiec nie bede wam mowic kto jest moim doktorem prowadzacym. W kazdym razie jestem bardzo podekscytowana, trzymam kciuki za was wszystkie, trzymajcie za mnie!
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️