INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyja miałam raz prywatnie araz na nfz i bez znieczulenia niestety, dlatego już nie pozwolę sobie 3 raz na jakieś badanie wnętrza macicy bez znieczulenia, bo to zwykłe rzeźnicwto, teraz musze mieć te hsc i wole wybulić, niż skazywać się na katusze po raz kolejny, zwłaszacza, że te hsc trwa dużo dłużej od hsg
-
Mixa, ja dopiero dzisiaj dowiedziałam się, ze w ogóle jest takie badania jak hsc
Podczas hsg dostałam znieczulenie, ale mimo to mnie bolało (chwilkę, ale dość mocno) Jeśli hsc trwa dłużej niż hsg, to nie zastanawiałabym się i brałabym znieczulenie."Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym o będzie. Bo wiesz co??? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz." -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnywystopuj, wróć do pozycji wyjściowej, czyli nie mam dziecka i żyję, mam plany, wiem co czujesz, radzę odpuścić parę cykli, wyciszyć się, moja koleżanka wylądowała u psychiatry i przez kilka miesięcy wracała do równowagi zdrowotnej, by znów podjąć starania o dziecko, więc zatrzymaj się w porę.
-
Wiem, co czujesz. Sama mam lepsze i gorsze dni. Czasem wierzę, że będzie ok, że wszystko się ułoży, a potem mam doła, wydaje mi się, że to wszystko nie ma sensu, bo i tak się nie uda.
W zeszłym roku poważnie zastanawiałam się nad terapia u psychologa, bo nie umiałam sobie z tym wszystkim poradzić, dręczyłam się myśleniem dlaczego to akurat my mamy taki problem, nie potrafiłam podjąć decyzji, co robić dalej??? Ale dałam radę, a właściwie daliśmy radę z mężem I nie poddamy się tak łatwoMixa, dojrzała lubią tę wiadomość
"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym o będzie. Bo wiesz co??? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz." -
nick nieaktualnydojrzała- ja chce działac przede wszystkim, mnie denerwuje brak planu, brak działania w tym miesiącu, wolę jak najszybciej wiedziec na czym stoje, jak nie będę mogła mieć dzieci, to trudno, a życie w takim zawieszeniu między może tak a moze nie jest nie dla mnie, poza tym ja mam 35 lat i niskie amh już naprawdę nie mam na co czekać....fakt- nie wierze juz w nic, ale wole to wiedzieć, że zrobiłam, co moglam
dziś sie wkurzyłam, ze lekarz kazał mi ten jeden m-c odpuścić z iui, wolałabym jakiejś bardziej konkretnej przyczyny niż tylko nie meczenie mojego męzą przed delegacją... to i skierowanie na te badania dają mi niestety wiele do myslenia, a gdy nie wiem o co chodi, to mnie trafia, ach, juz nic dzisiaj nie pisze, bo mi słów brakuje -
Wspieram was dziewczyny, też czekam na efekty IUI, Myślę ża warto próbować i wcale niekoniecznie miesiąc w miesiąc, bo można finansowo i psychicznie wysiąść. Ja za inseminacje i monitoring płaciłam 600zł, do tego trzeba doliczyć koszt pierwszej planowej wizyty jeszcze przed @. Mnie bardzo uspokoił plan działania lekarza.. i a nie na chybił trafił jak moje poprzednie IUI.. Dziewczyny życzę wam powodzenia i wiary, bo to ona góry przenosi.. ja wierzęklina
-
Hej dziewczyny, pierwszy raz się wpisuje w tym wątku ale podczytywałam go cały czas odkąd zdecydowaliśmy się na IUI 18 kwietnia. W piątek 02 maja okazało się, że się nam udało dziś zrobiłam kolejną bętę - pięknie rośnie
Bardzo mnie martwiły te kolejne smutne buźki tutaj i tak mało uśmiechniętych (czyli sukces) dlatego dopisuję się, żeby dodać otuchy wszystkim które podchodzą do IUI. Dodam, że u nas wyniki były w porządku, a jedynym problem wg lekarza, dla którego nie udawało nam się zajśc w ciąże od ponad roku był mój wiek - 39 lat. Trzymam za was wszystkie mocno kciuki!Konwalia, mandragora, Blanka85, Lenuś, martuskacz, dojrzała lubią tę wiadomość
-
Mixa wiem co czujesz ja juz od 3 miesiecy nie moge sie starac bo biote leki i juz malo nie zwariowalam od tego czekania . Na ovufriend juz mi pokazuje ze mam ponad 90 dzien cyklu!! A jeszcze tabletek na 15 dni mi zostalo... No i potem oczekiwanie na okress. Ciekawee kiedy sie pojawi...
Mixa lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
nick nieaktualnyMixa wrote:dojrzała- ja chce działac przede wszystkim, mnie denerwuje brak planu, brak działania w tym miesiącu, wolę jak najszybciej wiedziec na czym stoje, jak nie będę mogła mieć dzieci, to trudno, a życie w takim zawieszeniu między może tak a moze nie jest nie dla mnie, poza tym ja mam 35 lat i niskie amh już naprawdę nie mam na co czekać....fakt- nie wierze juz w nic, ale wole to wiedzieć, że zrobiłam, co moglam
dziś sie wkurzyłam, ze lekarz kazał mi ten jeden m-c odpuścić z iui, wolałabym jakiejś bardziej konkretnej przyczyny niż tylko nie meczenie mojego męzą przed delegacją... to i skierowanie na te badania dają mi niestety wiele do myslenia, a gdy nie wiem o co chodi, to mnie trafia, ach, juz nic dzisiaj nie pisze, bo mi słów brakuje
mam 41 lat, nienawidzę czekać, nie mam na co czekać,żyję w zawieszeniu od roku i jeszcze trochę wytrzymam, zwłaszcza wyraz twarzy lekarzy, gdy podaje pesel i wyniki męża,
dlaczego nie przyparłaś lekarza do muru i teraz gubisz się w domysłach?a może jednak dobrze zrobił widząc twoją determinacje? lepiej zrobić te badania, może jutro zobaczysz to z innej perspektywy, powodzeniaMixa lubi tę wiadomość
-
Ciesze sie ze zaczelam starania w wieku 21 lat. Nie chce urazic nikogo ale przynajmniej czas nie goni wystarczy jedno jajeczko i jeden plemnik do naszego szczęścia
dojrzała lubi tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Mixa wrote:lekarz mimo dobrych wyników mojego męża nie jest za przeprowadzeniem iui z zamrożonego nasienia, dziś mam pęcherzyk 20 mm i kazał nam sie starać na własną rękę skoro mój mąż wyjeżdża w środę, z reszta mój mąż coś podchorowany, na właśną rękę to sie staram juz od lat i jakos w te własne ręce i inne narzady nie wierze, szlag mnie trafił, próbowałam nalegac na te iui w środę rano przed wyjazdem mojego męża, ale lekarz był przeciwny a ja bylam już tak wsciekła i ryczeć mi sie chchiało, ze wolałam wyjśc, zeby nie narobić sobie wstydu z tych nerwów...
dojrzała lubi tę wiadomość
-
Mixa wrote:ja mam zrobić hsc- robiłaś moze, wiem że twoje ew. 3 iui ma być ostatnim i in vitro, a te hsc jest ponoć nieuniknione przed in vitro