X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa a niech czyta :) im wiecej beda miec informacji tym lepiej beda nas leczyc :)

Mixa lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:
    tzn ja place za inseminacje nie za badanie nasienia. tzn. dostajecie przy kazdej inseminacji wyniki badania nasienia do reki wliczone w koszt zabiegu?
    u mnie koszt inseminacji to 725zl (moniotoring przed +zabieg + beta)
    Ja przy kazdej iui dostaje rozpiske wynikow parametrow nasienia...mam juz takich razem 6 i widze po tym czy nasienie pogarsza sie czy nie...czy pomagaja te luzniejsze spodenki, dieta, picia mniej alkoholu...widze ze nie w kazdej klinice sa takie normy, a powinny..

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozmawiałam dzis z moją koleżanką nt inseminacji, in vitro i wogóle podejscia do tego i wiary w sukces, ona mi powiedziała, ze jest taki kalkulator liczący szanse na urodzenie dziecka z wykorzystaniem tej metody, pewnie nie jest w 100% miarodajny, ale jakbyście były ciekawe ;-)
    http://www.ivfpredict.com/index-1.html

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe... Ja mam 36% ;)

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz tez musze sprawdzic :)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz ma 103 mln w ejakulacie, ruch postępowy 56%, morfologia 1,5. Wychodzi 8,6 mln. Jakieś szanse sa, tylko żeby wiedziały do którego jajowodu maja dotrzeć ;)

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojej koleżanki mąż miał fatalne wyniki nasienia, zaczynali leczenie a ona zaszła w naturalny sposób ;) różnie bywa
    ta moja koleżanka, która podrzuciła mi kalkulator, opowiadała jak pozanała na kursie adopcyjnym parę, która wielokrotnie w różnych klinikach probowała in vitro bez efektu, po zakończeniu kursu okazało się, ze ona jest w ciązy ;) takich historii słyszy sie trochę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 19:55

Blanka85 lubi tę wiadomość

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa ja tez zawsze pocieszam sie jak slysze te pozytywne historie. Czasem to wszystko siedzi w naszych glowach...

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Justine Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten cykl podejście 2 do insemki, jak nie wyjdzie to laparoskopia a później zobaczymy co ;)

Dostałam nowe "koksy" do wcinania i może na tych będzie lepiej

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Agi Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, w poniedziałek 2 inseminacja, dziś po wizycie 2 pęcherzyki 16 i 17 mm juro mam dostać zastrzyk i do dzieła z początkiem tygodnia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, inseminacje mozna przeprowadzac jak juz bedzie sie po laparoskopi - ze najpierw ten zabieg, czy tez hsg trzeba wykonac, by bylo zalecenie do inseminacji, czy wczesniej juz mozna ja przeprowadzic... jak to jest?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    hejka, inseminacje mozna przeprowadzac jak juz bedzie sie po laparoskopi - ze najpierw ten zabieg, czy tez hsg trzeba wykonac, by bylo zalecenie do inseminacji, czy wczesniej juz mozna ja przeprowadzic... jak to jest?
    W sumie to ja miałam zalecone hsg jako pierwsze badanie, pewnie można próbowac iui bez tego badania, ale po co- jak nie wiesz czy masz drożne jajowody, to trochę takie bieganie po ciemku

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi wrote:
    Witam, w poniedziałek 2 inseminacja, dziś po wizycie 2 pęcherzyki 16 i 17 mm juro mam dostać zastrzyk i do dzieła z początkiem tygodnia :)
    no to ładnie, powodzenia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w sumie masz racje...

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najpierw mialam laparo (torbiele i endometrioza) zrobione hsg i po 3 miesiacach jestesmy przygotowywani do inseminacji

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    no w sumie masz racje...
    jak chcesz walczyc o dzidzię z pomocą medyczną, to pewnie i tak Cię czeka te badanie, sprawdź sobie dobrze, gdzie robią je w Twojej okolicy ze znieczuleniem i po prostu miej to z głowy, dla pocieszenia Ci powiem, ze mnie teraz czeka kolejne takie badanie czyli histeroskopia- nie jest ławto, ale cóż ;)

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszcie prosze czy przy pobraniu nasienia do IUI zdarzało Wam się pójść z mężem do pokoiku i "pomóc mu"? My w tak w tym cyklu zrobiliśmy. Chciałam wesprzeć męża, a poza tym co tu mówić jest materiału więcej ;) Chciałam wiedzieć, czy ktoś jeszcze tak robi...

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie nie ma takiej mozliwości, jest strefa panów i recepcjonistki dają panom kluczyk, zaprowadzają do pokoiku i tyle... tam nawet sami faceci-laboranci chodzą, ale moja kolezanka w Novum w Warszawie pomagała męzowi i myślę, ze to lepsza opcja niż filmiki, plakaty i gazetki

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pomagałam, dostaliśmy kluczyk do pomieszczenia, fakt koszmarnego

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w 2 miejscach juz oddawalismy nasienie i w obu pytali czy chce wejsc z mezem

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ