INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Mixa a niech czyta im wiecej beda miec informacji tym lepiej beda nas leczyc
Mixa lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
kuciak wrote:tzn ja place za inseminacje nie za badanie nasienia. tzn. dostajecie przy kazdej inseminacji wyniki badania nasienia do reki wliczone w koszt zabiegu?
u mnie koszt inseminacji to 725zl (moniotoring przed +zabieg + beta)Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
nick nieaktualnyrozmawiałam dzis z moją koleżanką nt inseminacji, in vitro i wogóle podejscia do tego i wiary w sukces, ona mi powiedziała, ze jest taki kalkulator liczący szanse na urodzenie dziecka z wykorzystaniem tej metody, pewnie nie jest w 100% miarodajny, ale jakbyście były ciekawe
http://www.ivfpredict.com/index-1.html
-
nick nieaktualnymojej koleżanki mąż miał fatalne wyniki nasienia, zaczynali leczenie a ona zaszła w naturalny sposób różnie bywa
ta moja koleżanka, która podrzuciła mi kalkulator, opowiadała jak pozanała na kursie adopcyjnym parę, która wielokrotnie w różnych klinikach probowała in vitro bez efektu, po zakończeniu kursu okazało się, ze ona jest w ciązy takich historii słyszy sie trochę..Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 19:55
Blanka85 lubi tę wiadomość
-
Mixa ja tez zawsze pocieszam sie jak slysze te pozytywne historie. Czasem to wszystko siedzi w naszych glowach...
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Ten cykl podejście 2 do insemki, jak nie wyjdzie to laparoskopia a później zobaczymy co
Dostałam nowe "koksy" do wcinania i może na tych będzie lepiejProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnna255 wrote:hejka, inseminacje mozna przeprowadzac jak juz bedzie sie po laparoskopi - ze najpierw ten zabieg, czy tez hsg trzeba wykonac, by bylo zalecenie do inseminacji, czy wczesniej juz mozna ja przeprowadzic... jak to jest?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja najpierw mialam laparo (torbiele i endometrioza) zrobione hsg i po 3 miesiacach jestesmy przygotowywani do inseminacji
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza
-
nick nieaktualnyAnna255 wrote:no w sumie masz racje...
-
Napiszcie prosze czy przy pobraniu nasienia do IUI zdarzało Wam się pójść z mężem do pokoiku i "pomóc mu"? My w tak w tym cyklu zrobiliśmy. Chciałam wesprzeć męża, a poza tym co tu mówić jest materiału więcej Chciałam wiedzieć, czy ktoś jeszcze tak robi...
-
nick nieaktualnyu mnie nie ma takiej mozliwości, jest strefa panów i recepcjonistki dają panom kluczyk, zaprowadzają do pokoiku i tyle... tam nawet sami faceci-laboranci chodzą, ale moja kolezanka w Novum w Warszawie pomagała męzowi i myślę, ze to lepsza opcja niż filmiki, plakaty i gazetki
-
nick nieaktualny