X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora... często myślę o Twojej historii i strasznie mi przykro , a dziś podałaś datę 23.10.2013 ... Tego dnia brałam z ślub... jakie to wszystko jest przewrotne!! teraz każdego roku choć przez chwilę będę tego dnia myśleć też o Tobie i Hani ...

Mixa lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena nie krępuj się. Nie urazisz. tego jestem pewna. Ja sama nie chciałam prosić o pomoc mimo tego, że tak bardzo na nią liczyłam i jej potrzebowałam. Mam trzy koleżanki, które też nie wiedziały, a jednak próbowały i są dalej, a to jest dla mnie bardzo ważne. Dwie przyjaciółki, które traktowałam jak siostry nie próbowały nawet, a wręcz opowiedziały się po niewłaściwej stronie, a to strasznie bolało... Bo niektórzy przyjaciele są jak cienie, są z nami tylko w słoneczne dni. One takie właśnie były...

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blanka fajnie, że tego dnia zdarzyło się coś miłego ;) Hania zmarła dwa dni wcześniej, tak czuje, ale urodziła się własnie 23.10.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak sobie myśle - ile już nocy przez te niemoctwo nieprzespałam, ile przepłakałam, to sie łudzę, ze w końcu zaświeci dla mnie słońce
    nie moze byc tak, ze mamy w życu tylko pecha zarezerwowanego, musi być dobrze, musi nam sie udać, jest beznadziejnie i musimy stawać na palcach po to, co inni maja na podłodze, ale kazdy ma chyba swoje momenty szczęścia w zyciu przypisane

mandragora lubi tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie tylko czasami Mixa zastanawiam czy ja już swoich momentów szczęścia w życiu nie wykorzystałam...Do tej pory to jakoś tak się wszystko udawało, może tylko musiałam więcej pracy w to włożyć niż inni ale zawsze było do przodu.

• lena7 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to juz popadamw paranoje, ostatnio patrze krzywo na mojego kota nawet;) ubzduralam sobie ze to on jest wszystkiemu winien, bo rzucil na nas klatwe...on chce byc jedynym naszym dzieckiem ;)widze to w jego oczach ;P

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Ja to juz popadamw paranoje, ostatnio patrze krzywo na mojego kota nawet;) ubzduralam sobie ze to on jest wszystkiemu winien, bo rzucil na nas klatwe...on chce byc jedynym naszym dzieckiem ;)widze to w jego oczach ;P

Ja miałam takie myśli a ropos mojego psa, którego pod koniec ciąży zaczęłam do klatki w samochodzie przyzwyczajać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wykorzystałaś do końca moja droga, jeszcze ci cosik małego zostało ;-)
    czytam i czytam te artykuły o inf i coraz gorzej ze mną, im dalej w las, tym straszniej, mój lekarz chyba spadnie z taboretu jak mu teraz wiedza medyczna szurne ;-)

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będziesz chodząca encyklopedia :) jak pytanie to do Mixy :) a jak Wy dzuewczyny w ogóle macie na imię?

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz sysiaa, ze całe l4 spędzam na tym forum, jakby sie od ovufrienda zachodziło w ciążę, to juz bym była zaciążona, taki jakiś mam nastrój ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 18:48

• mandragora Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa męża domu nie ma to co masz robić ? mam nadzieję, że ci troszkę to L4 umiliłyśmy ;)

Mixa lubi tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przynajmniej masz zajęcie :) ja nudze się jak mops bo mąż poszedł ćwiczyć a mi na rowerze nie pozwala jeździć po IUI

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wypozyczylam dziś książkę o in vitro. Jakie sa szanse na powodzenie? Okolo 30%?

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Mixa męża domu nie ma to co masz robić ? mam nadzieję, że ci troszkę to L4 umiliłyśmy ;)
    a i owszem ;-)
    męzulek dzwonił, ze wraca ale chyba humor w warszawie zostawił, trudno...
    dla mnie te siedzenie na forum to taka babska odmiana od służbowych problemów, choć i tak ostatnimi czasy w pracy więcej myślę o moich staraniach niż powinnam, nawet przez tel na forum zaglądam :-)
    a juz byłam na takim etapie, ze niech sie dieje co chce, a ta moja magiczna 35-tka, przy której obiecałam sobie in vitro wpusciła mnie w te tematy i wciagneła po uszy

• lena7 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Ja wypozyczylam dziś książkę o in vitro. Jakie sa szanse na powodzenie? Okolo 30%?
    Wiecie co, mi to sie wierzyc nie chce ze tylko 30%..kurcze to przeciez niewiele wiecej jak iui..a slysze czesto to tym sie udaloinv to tamtym :/

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sysia, tu jest kalkulator, gdzie mozesz sobie policzyc Twoje indywidualne szanse
    http://www.ivfpredict.com/
    moja klinika szczyci się 50% skutecznością w wieku do i równym 35 lat, zobaczyny ;-)

imie napisałam Ci na priv :-)

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Wiecie co, mi to sie wierzyc nie chce ze tylko 30%..kurcze to przeciez niewiele wiecej jak iui..a slysze czesto to tym sie udaloinv to tamtym :/
    Ja tak strzeliła. W moim przedziale wiekowym znalazłam ze nawet 50 %. IUI to tylko 6 % wiec różnica około 24%.... sporo.

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba wszystkiego próbować i juz. Takie moje zdanie. Co nas nie zabije to wzmocni. Tylko trzeba wiedzieć co i jak zeby lekarzy pilnować

Mixa lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    wiele czynników na to wpływa, więc to indywidualna sprawa, 30 % to w sumie 1/3 więc źle nie jest, ja juz pisałam wcześniej, ze znam dwie osoby, które zaciązyly przy 6 transferze- troche wiec tych prób miały

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Trzeba wszystkiego próbować i juz. Takie moje zdanie. Co nas nie zabije to wzmocni. Tylko trzeba wiedzieć co i jak zeby lekarzy pilnować
    no dokładnie i dlatego sie wciagnęłam w wątek ivf na naszym forum, juz sie dzisiaj dowiedziałam,ze można naciąć bruzdke na macicy zeby ułatwic zagnieżdzenie zarodkowi, ze jest klej na zarodka, co człwoiek przeczyta, to jego :-)

‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ