INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyliloe wrote:Mixa "normalni" lekarze rzadko chcą dawać gonadotropiny, przynajmniej ja mam takie doświadczenie. Jak nie działało CLO, to wysłano mnie o takich, którzy tym leczą. To są leki wymagające częstszych monitoringów...u mnie przekroczono minimalnie dawkę i miałam OHSS, dlatego nie ma żartów. Ty się leczysz w klinice leczenia niepłodności, prywatnie czy na NFZ? Przy gonadotropinach warto mieć lekarza przyjmującego kilka razy w tygodniu. Miewałam tygodnie, w których bywałam na monitoringu nawet 4 razy w tym (w tym w niedzielę)
ale tak myslę, ze rzecz rozbija sie o odpowiedź na stymulacje i i ze silniejsze działa lekarz zostawił na potem, zapytam go jeszcze przy kolejnej wizycie -
Rozpisałyście się wczoraj strasznie Przemyślałam całą sprawę i nie boje się in vitro. To może byc strzał w dziesiątkę. Jestem szczęśliwa, że jesteśmy tego świadomi i dojrzeliśmy do tej decyzji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 08:39
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mixa wrote:ach ok, czuję to samo
ja juz jestem na forum o in vitro i dowiaduje sie co mogę
nie wiem czy po badaniu lekarz zaproponuje mi iui, ale w sumie to pokładam nadzieje w in vitroDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
nick nieaktualny
-
mandragora wrote:Mixa ja jestem na menopurze teraz. Nie wiem jakie są wskazania. Dostałam od razu gonadotropiny. Nikt się nie bawił w Clo. Chyba takie są ich procedury myślę. Gonalu jeszcze nie stosowałam. Miałam puregon i brevelle. Tą są czyste FSH, z moczu kobiet w wieku menopauzalnym dokładnie Menopur to FSH i LH. strasznie jestem ciekawa co z tego wyniknie, bo czuję się wyjątkowo i mój wykres temperatury jest wyjątkowy
Ja właśnie jestem na tym czystym FSH - Fostimonie. U mnie wskazaniem do brania gonadotropin było za słabe endometrium. Ten lek podobno poza stymulacją wpływa pozytywnie na endometrium. Czuję się po nim dokładnie tak samo, jak przy braniu letrozolu (CLO nie przyjmowałam nigdy). Nie mam żadnych skutków ubocznych. -
Taki mam plan. W czerwcu jeszcze jedno podejście IUI zeby nie stracić czasu. Od lipca przechodzimy na protokół do in vitro, który trwa 2 miesiace czyli efekty we wrześniu
Mixa lubi tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
nick nieaktualnyLenuś wrote:Ja właśnie jestem na tym czystym FSH - Fostimonie. U mnie wskazaniem do brania gonadotropin było za słabe endometrium. Ten lek podobno poza stymulacją wpływa pozytywnie na endometrium. Czuję się po nim dokładnie tak samo, jak przy braniu letrozolu (CLO nie przyjmowałam nigdy). Nie mam żadnych skutków ubocznych.
-
nick nieaktualnySysiaaaaa wrote:Taki mam plan. W czerwcu jeszcze jedno podejście IUI zeby nie stracić czasu. Od lipca przechodzimy na protokół do in vitro, który trwa 2 miesiace czyli efekty we wrześniu
-
Mixa wrote:no to ja mam nadzieje jakoś tak podobnie zacząć w sumie jak liczę, to bedziemy to razem przechodzić
Nadal mam małą nadzieję w IUI ale wiem ze ivf nie ucieknieDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
nick nieaktualnyja to sie tylko modle,żeby w tej robocie, co ma teraz wytrwac do tego czasu, bo jakaś atmosfera nie najlepsza, zwolnili ostatnio 2 osoby... sypie sie chyba interes...no nic będę kombinowac...
a kiedy powiedza ci jakie jeszcze badania masz do inv zrobic?
ja jestem ciekawa co jeszcze wymyślą ;-0 -
Mixa wrote:ja to sie tylko modle,żeby w tej robocie, co ma teraz wytrwac do tego czasu, bo jakaś atmosfera nie najlepsza, zwolnili ostatnio 2 osoby... sypie sie chyba interes...no nic będę kombinowac...
a kiedy powiedza ci jakie jeszcze badania masz do inv zrobic?
ja jestem ciekawa co jeszcze wymyślą ;-0Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
nick nieaktualny
-
Nie u tego samego u którego lecze się teraz, ale ja do kliniki przyszłam juz z rozpoznanym problemem i z wieloma badaniami. Biorąc pakiet all inclusive mam wszystkie badania za darmo więc bede wszystko robiła zeby były świeżeDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny