INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySysiaaaaa wrote:Tak czasami sobie myślę, że ja już chyba się przyzwyczaiłam do tych niepowodzeń i nie wyobrażam sobie momentu zobaczenia dwóch kresek
-
nick nieaktualnymandragora wrote:
moze jest szansa na ten mój leniwy??? on mnie czasami pobolewa, daje sie we znaki, moze ruszy... kurcze niech ruszy, bo jest mi potrzebnyStella1979 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySysiaaaaa wrote:Kochana a powiedz mi. Ty inofolic jesteś stymulowana? U mnie też prawy szwankuje. Owu jeszcze z niego nie miałam. Pęcherzyk rośnie ale staje, albo za późno rośnie
-
Ja o inofolicu nawet ginowi nie mówiłam, bo on taki niedowiarek ze by mnie pewnie wysmial
ci z klinik niepłodności to w nasze obserwacje nie wierzą. Wychodzą z założenia że my owulujemy wtedy kiedy oni nam ta owulacji zrobią
troszkę mnie to wkurza, ale lepsze to niż szamani z npr-u
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 12:21
Mixa, Sysiaaaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymandragora wrote:Ja o inofolicu nawet ginowi nie mówiłam, bo on taki niedowiarek ze by mnie pewnie wysmial
ci z klinik niepłodności to w nasze obserwacje nie wierzą. Wychodzą z założenia że my owulujemy wtedy kiedy oni nam ta owulacji zrobią
troszkę mnie to wkurza, ale lepsze to niż szamani z npr-u
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 12:23
-
nick nieaktualnymandragora wrote:Nie skomentował hehe;) ale oni maja tyle pacjentów ze może nie pamiętał ze mówił ze nie ruszy
oby w moi przypadku było tak samo
ciekawe ile w tym inofolicu a ile stymulacji?
naprawde niewiarygodny wrecz ten inofolicWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 12:58
-
nick nieaktualnyja własnie po całkowitej suszy przedtem, teraz przy stymulacji sama sie nie moge nadziwić z tym śluzem, troche wierze, ze to oeparol, ale sama nie wiem... przecież clo niby osłabia endometrium i sluz a u mnie super...
moze trzeba coś zakombinowac z suplementami w ty temacie, tylko len bierzesz?Stella1979 lubi tę wiadomość
-
jej dziewczyny ja tak zaczęłam o tym in vitro i widzę że faktycznie ruszyłam temat. Ale wiecie co . Jak w poniedziałek usłyszałam od lekarza że nie zrobimy inseminacji bo juz nie ma szans i natychmiast trzeba robić in vitro to przeryczałam całą noc. Ale wiecie... jakoś tak mi teraz lepiej... wiem że nie stracę tego czasu. Wzięłam się do roboty przez te 2 dni obdzwoniłam wszystkich świętych ruszyłam niebo i ziemię i już jesteśmy zapisani na wizytę z tym rządowym in vitro. to jednak daje dużo więcej szans . Ja już chyba nerwowo bym nie wytrzymała tych inseminacji i to 6!! teraz nawet zaczynam się cieszyć. Jestem tez na forum (z Mixą
) o in vitro i tam jakoś mam wrażenie więcej na + , dziewczyny z pozytywnymi informacjami po becie. a u nas
same wiecie jak wyglądały nasze statystyki
( dziewczyny a ile badań dodatkowo muszę zrobić!!! ale za to znowu uda mi się coś wykluczyć i czuję że dzieki temu znowu jestem bliżej naszego dzieciątka
Mixa lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Mixa ja liczę , że już z in vitro się uda w lipcu max w sierpniu . Inaczej chyba już oszaleję od tego czekania!!. Dziś mija 100 dni od ostatniej miesiączki
ale za tydzień odstawiam leki
))))))))))) i czekam na @ i nowy czas dla nas
Mixa lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
mandragora wrote:Hej dziewczyny; ) jestem po wizycie. Pęcherzyk jest jeden 18 mm. Dostałam jeszcze dwa dni menopuru. W piątek kontrola i decyzja co dalej. Z dobrych wieści to to że pęcherzyk jest w prawym jajniki
czyli w tym co niby nie pracował. Obudził się ; )inofolic działa!
Ja też już jestem po wizycie i też mam pęcherzyk 18mm, z tym że lekarz zdecydował, że jutro wieczorem robimy inseminację. Dostałam ovitrelle i czekam. Trochę się obawiam, że robimy tą inseminację o dzień za wcześnie -
Mixa ja ze śluzem nie miałam problemów do tej pory. Brałam tylko len ale dosłownie mnie zalewało. Tylko teraz mam jakoś nie wiadomo jak ;( Myślę, że menopur tak wpływa. Z reszta lekarz to potwierdził, że może dać takie działanie ;( No mam jeszcze kilka dni żeby się rozkręcić. W razie w to polecimy z IUI albo ostatnia deska ratunku- concieve przy naturalnych starankach
-
Lenuś wrote:Ja też już jestem po wizycie i też mam pęcherzyk 18mm, z tym że lekarz zdecydował, że jutro wieczorem robimy inseminację. Dostałam ovitrelle i czekam. Trochę się obawiam, że robimy tą inseminację o dzień za wcześnie
żyć nie umierać kochana
będzie dobrze
Sansivieria lubi tę wiadomość
-
Moja pierwsza IUI "na partyzanta" i bez zadnych wspomagaczy nieudana:(
Drugie podejście w przyszłym tygodniu, tym razem poproszę lekarkę "dopalacze". Czy sam zastrzyk wystarczy??? Może poprosić o luteinę??? Tym razem nie chcę polegać tylko na "naturalu". Wspomagacze zawsze zwiększają szansę.[link=http://www.zapytajpolozna.pl]
[image noborder] http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71366 [/image] [/link] -
Ja tez juz raczej odpuszczam iui.ile mozna??...przed iui jeszce mialam przez 8 miesiecy minitoring z clo i tez nic! juz jestem umowiona na wizyte 5.06 i od czerwca mysle zaczne..tylko te protokoly o ktorych slysze mnie przerazaja...masakraStarania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Ruda01 wrote:Moja pierwsza IUI "na partyzanta" i bez zadnych wspomagaczy nieudana:(
Drugie podejście w przyszłym tygodniu, tym razem poproszę lekarkę "dopalacze". Czy sam zastrzyk wystarczy??? Może poprosić o luteinę??? Tym razem nie chcę polegać tylko na "naturalu". Wspomagacze zawsze zwiększają szansę.wspołczuje :(zbadaj sobie progesteron czy jest ok( w ok 7 dni po owulacji), bo jak jest, to nie musisz brac nic po iui, a Twoje pecherzyki normalnie pekaja?badalas to? mialas jakis monitoring po iui?bo wiesz zastrzyk jest po to by ON po prostu pękł.
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
nick nieaktualnyposzłam pogrzebać w ogródku a wy się rozpisałyście
blanka super, ze tak działasz szybciutko, moze będziemy się invitrowac w tym samym czasie, a pewnie podobnie (choć jeszcze te pieruńskie badanie mnie czeka)
mandragora- przy iui to ten śluz chyba mniej wazny, a zelik jest całkiem przyjemny, wiec nie jest źle
mozesz sobie spórbowac też ten mój oeparol, ale moze już za m-c nie bedzie ci potrzebnyBlanka85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLenuś wrote:Ja też już jestem po wizycie i też mam pęcherzyk 18mm, z tym że lekarz zdecydował, że jutro wieczorem robimy inseminację. Dostałam ovitrelle i czekam. Trochę się obawiam, że robimy tą inseminację o dzień za wcześnie