X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • eeedith Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, melduję się w drugiej połowie cyklu - czekam na @ i zaczynam przygotowania do trzeciej IUI. Mam już wyniki części badan przeciwciała naty TPO i anty TG w normie - to dobrze, ale z drugiej strony dalej nie wiem dlaczego się nie udaje. Wydaje mi się, że to chyba tylko kwestia słynnej blokady w głowie, dlatego zajęłam się urządzaniem domu (dzisiaj zamawiam glazure :D) i planowaniem wakacji. A w międzyczasie szybko i prawie bezboleśnie pozbyłam się dolnej siódemki - poszłam żeby ją zatruć a wyszłam bez zęba.

Czyli co nikomu się ostatnio nie udało? Ja podchodzę do trzeciej IUI dla czystego sumienia, żeby nie zarzucać sobie, że nie starałam się wystarczająco. A na in vitro mam co raz mniejszą ochotę. Jakoś nie wierzę, że miałoby przyniesć pożądany efekt...

eeedith
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeedith fajnie, że zaglądasz do nas. Jeszcze fajnie by było żebyś zajrzała z dwukreskowymi wieściami ;) no nic zbieraj siły kochana i wracaj tu do nas ;)

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeedith wrote:
    Ja podchodzę do trzeciej IUI dla czystego sumienia, żeby nie zarzucać sobie, że nie starałam się wystarczająco. A na in vitro mam co raz mniejszą ochotę. Jakoś nie wierzę, że miałoby przyniesć pożądany efekt...
    Slyszalam, ze IUI to ostatni przystanek przed in vitro. Mi tam obojetnie, gdzie wysiade, wazne, ze w ciazy! Zycze tego Wam tu wszystkim!

mandragora, Mount lubią tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plamienie w 9dpo i bóle @- owe ;( masakra jakaś. nie będzie podciągania statystyk ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    plamienie w 9dpo i bóle @- owe ;( masakra jakaś. nie będzie podciągania statystyk ;(

mandragora... no co Ty piszesz...

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie pyklo w tym miesiącu :( dzis z rana przywitala mnie @

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, to poranek świetny. Współczuję Ci i jestem z Tobą myślami. Przykro mi...:/

age.png
    age.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zaczynamy od nowa.... juz mi sie nie chce

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    No i zaczynamy od nowa.... juz mi sie nie chce

Wierze :( przykro mi... mnie też to czeka za jakieś maks 2 dni... podchodzisz do kolejnej?

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaa... bardzo mi przykro :(
    U mnie też @ za 2-3 dni i też już mam tego wszystkiego po kokardy...

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak podchodzę jeszcze do jednaj ale chyba tylko dla świętego spokoju. Zaplanowałam in vitro na sierpień więc nie chcę tracić czasu. Cieszę się tylko z tego ze mam krótkie cykle i szybko kolejną szansę na start

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tej IUI bede się stymulowała innym lekiem "FEMARA". Podobno lepsze od CLO ale drogie. Słyszałyście coś o tym leku?

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tempka tez zladowala ; ( nic tylko czekać na @ .mam też już dość.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Tak podchodzę jeszcze do jednaj ale chyba tylko dla świętego spokoju. Zaplanowałam in vitro na sierpień więc nie chcę tracić czasu. Cieszę się tylko z tego ze mam krótkie cykle i szybko kolejną szansę na start

Jak dla świętego spokoju to macie większe szanse na powodzenie ;))))))))))))

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    No i tempka tez zladowala ; ( nic tylko czekać na @ .mam też już dość.

No co Ty... strasznie mi przykro :( może jednak nie...

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na weekend zaplanuje jakiś wyjazd żeby się zrelaksować i odpocząć! Upije się (jak to mąż mówi zresetuje się)!!!! Coraz ciężej! Wiecie jak nasze małżeństwo na tym cierpi? Non stop nerwy, spięcie. Zero luzu! Kochałam się z mężem dwa tyg temu bo nawet ochoty nie mamy na siebie. Rozmawiać o tym też już za bardzo nie umiemy.

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Do tej IUI bede się stymulowała innym lekiem "FEMARA". Podobno lepsze od CLO ale drogie. Słyszałyście coś o tym leku?

Femara ma substancję czynną letrozol, ja byłam stymulowana letrozolem i bardzo dobrze na niego reagowałam. Chyba dużo lepiej, niż na ostatnio aplikowane gonadotropiny, dlatego w kolejnym cyklu wracam do letrozolu - ja będę brała Lamettę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie pomogę, nigdy nie byłam stymulowana..

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenuś wrote:
    Femara ma substancję czynną letrozol, ja byłam stymulowana letrozolem i bardzo dobrze na niego reagowałam. Chyba dużo lepiej, niż na ostatnio aplikowane gonadotropiny, dlatego w kolejnym cyklu wracam do letrozolu - ja będę brała Lamettę.
    Aha. Ja jutro powinnam wziąć pierwszą tabletkę ale boje się ze bedzie problem z dostępnością tego leku. Będę musiała wybrać się do Stolicy. Przemyślałam wczoraj waszą rozmowę o in vitro z refundacją. Może faktycznie spróbujemy do tego Białegostoku ale to się przesunie dopiero na październik. Wtedy kończę staż i będę mogła się poświęcić podróżą

Mount lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis pierwszy dzien dupka. Poza tym mam brac medargin. Pilyscie to?

A tak poza tym dziewczyny odpuscilam juz te staranka bo im bardziej sie chce tym gorzej. Jak baedzie to bedzie, a jak nie to razem z mezem zostaniemy albo pomyslimy nad adopcja. Nerwy nic nie dadza.

Sysiaaa wspolczuje, myslami jestem z Toba. Jeszcze Ci sie uda, zobaczysz.

‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ