X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • eeedith Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, melduję się w drugiej połowie cyklu - czekam na @ i zaczynam przygotowania do trzeciej IUI. Mam już wyniki części badan przeciwciała naty TPO i anty TG w normie - to dobrze, ale z drugiej strony dalej nie wiem dlaczego się nie udaje. Wydaje mi się, że to chyba tylko kwestia słynnej blokady w głowie, dlatego zajęłam się urządzaniem domu (dzisiaj zamawiam glazure :D) i planowaniem wakacji. A w międzyczasie szybko i prawie bezboleśnie pozbyłam się dolnej siódemki - poszłam żeby ją zatruć a wyszłam bez zęba.

Czyli co nikomu się ostatnio nie udało? Ja podchodzę do trzeciej IUI dla czystego sumienia, żeby nie zarzucać sobie, że nie starałam się wystarczająco. A na in vitro mam co raz mniejszą ochotę. Jakoś nie wierzę, że miałoby przyniesć pożądany efekt...

eeedith
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeedith fajnie, że zaglądasz do nas. Jeszcze fajnie by było żebyś zajrzała z dwukreskowymi wieściami ;) no nic zbieraj siły kochana i wracaj tu do nas ;)

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeedith wrote:
    Ja podchodzę do trzeciej IUI dla czystego sumienia, żeby nie zarzucać sobie, że nie starałam się wystarczająco. A na in vitro mam co raz mniejszą ochotę. Jakoś nie wierzę, że miałoby przyniesć pożądany efekt...
    Slyszalam, ze IUI to ostatni przystanek przed in vitro. Mi tam obojetnie, gdzie wysiade, wazne, ze w ciazy! Zycze tego Wam tu wszystkim!

mandragora, Mount lubią tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plamienie w 9dpo i bóle @- owe ;( masakra jakaś. nie będzie podciągania statystyk ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    plamienie w 9dpo i bóle @- owe ;( masakra jakaś. nie będzie podciągania statystyk ;(

mandragora... no co Ty piszesz...

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie pyklo w tym miesiącu :( dzis z rana przywitala mnie @

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, to poranek świetny. Współczuję Ci i jestem z Tobą myślami. Przykro mi...:/

age.png
    age.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zaczynamy od nowa.... juz mi sie nie chce

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    No i zaczynamy od nowa.... juz mi sie nie chce

Wierze :( przykro mi... mnie też to czeka za jakieś maks 2 dni... podchodzisz do kolejnej?

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaa... bardzo mi przykro :(
    U mnie też @ za 2-3 dni i też już mam tego wszystkiego po kokardy...

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak podchodzę jeszcze do jednaj ale chyba tylko dla świętego spokoju. Zaplanowałam in vitro na sierpień więc nie chcę tracić czasu. Cieszę się tylko z tego ze mam krótkie cykle i szybko kolejną szansę na start

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tej IUI bede się stymulowała innym lekiem "FEMARA". Podobno lepsze od CLO ale drogie. Słyszałyście coś o tym leku?

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tempka tez zladowala ; ( nic tylko czekać na @ .mam też już dość.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Tak podchodzę jeszcze do jednaj ale chyba tylko dla świętego spokoju. Zaplanowałam in vitro na sierpień więc nie chcę tracić czasu. Cieszę się tylko z tego ze mam krótkie cykle i szybko kolejną szansę na start

Jak dla świętego spokoju to macie większe szanse na powodzenie ;))))))))))))

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    No i tempka tez zladowala ; ( nic tylko czekać na @ .mam też już dość.

No co Ty... strasznie mi przykro :( może jednak nie...

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na weekend zaplanuje jakiś wyjazd żeby się zrelaksować i odpocząć! Upije się (jak to mąż mówi zresetuje się)!!!! Coraz ciężej! Wiecie jak nasze małżeństwo na tym cierpi? Non stop nerwy, spięcie. Zero luzu! Kochałam się z mężem dwa tyg temu bo nawet ochoty nie mamy na siebie. Rozmawiać o tym też już za bardzo nie umiemy.

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Do tej IUI bede się stymulowała innym lekiem "FEMARA". Podobno lepsze od CLO ale drogie. Słyszałyście coś o tym leku?

Femara ma substancję czynną letrozol, ja byłam stymulowana letrozolem i bardzo dobrze na niego reagowałam. Chyba dużo lepiej, niż na ostatnio aplikowane gonadotropiny, dlatego w kolejnym cyklu wracam do letrozolu - ja będę brała Lamettę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie pomogę, nigdy nie byłam stymulowana..

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenuś wrote:
    Femara ma substancję czynną letrozol, ja byłam stymulowana letrozolem i bardzo dobrze na niego reagowałam. Chyba dużo lepiej, niż na ostatnio aplikowane gonadotropiny, dlatego w kolejnym cyklu wracam do letrozolu - ja będę brała Lamettę.
    Aha. Ja jutro powinnam wziąć pierwszą tabletkę ale boje się ze bedzie problem z dostępnością tego leku. Będę musiała wybrać się do Stolicy. Przemyślałam wczoraj waszą rozmowę o in vitro z refundacją. Może faktycznie spróbujemy do tego Białegostoku ale to się przesunie dopiero na październik. Wtedy kończę staż i będę mogła się poświęcić podróżą

Mount lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis pierwszy dzien dupka. Poza tym mam brac medargin. Pilyscie to?

A tak poza tym dziewczyny odpuscilam juz te staranka bo im bardziej sie chce tym gorzej. Jak baedzie to bedzie, a jak nie to razem z mezem zostaniemy albo pomyslimy nad adopcja. Nerwy nic nie dadza.

Sysiaaa wspolczuje, myslami jestem z Toba. Jeszcze Ci sie uda, zobaczysz.

‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ