X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Hej Mixa! Miło ze jesteś ;) trzymamy kciuki za histero ;)
    mam mega stresa, niby taka narkoza na 10 minut to nic, ale ja nigdy w życiu na nic nie chorowałam i nigdy takich wrazen jeszcze nie miałam, największy mój zabieg jak do tej pory to leczenie kanałowe zęba ;-) i te nieszczęsne hsg - br...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violik wrote:
    Mixa, histeroskopia jest bardzo pomocnym badaniem w staraniach. Dowiesz się czy wszystko jest w porządku. Zabieg nie boli, będziesz miała znieczulenie, przed lekarz zapyta Cię o choroby i przyjmowane leki stałe oraz alergie na znieczulenie, uprzedzi, że nie boli ale nie da się wyeliminować uczucia ciągnięcia, nie wiem jak to nazwać - no czujesz, że tam ktoś coś mówiąc brzydko grzebie, ale naprawdę to nie boli. W trakcie badania słyszałam co mówi lekarz, więc od razu znałam wynik, pisemnie również dostałam wynik zaraz po zabiegu. Po odpoczywałam ok 1 godziny, odebrał mnie mąż - działa znieczulenie więc dobrze mieć opiekuna. W przypadku histopatologii z pewnością musisz poczekać na wynik.
    W literaturze czytałam że sam zabieg może pomóc w zagnieżdzeniu się zarodka
    ja wybrałam opcję z narkozą, bo po hsg nie czuje się na siłach na takie badania, bałam się, ze przez ból stracę czas swój i lekarza,
    wiem, ze te badanie jest pomocne i wolę je zrobić, bo jak ma być coś nie tak, to wolę od razu wiedzieć i zacząć w tym temacie działać, a nie robić kolejne iui albo co lepiej inv bez przekonania,że z moją macicą jest ok ;-)

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umieram z bólu! Jak ja nie na widzę tych dni!!!!!!

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa, to dobrze, że już pojutrze badanie i będziesz maiła z głowy!! Najgorzej tak czekać, nic nie mogąc robić, więc to już końcówka i znowu do walki!!

Mixa lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak , mnie taka bezczynność zabija, nie wierzę,że mi się uda w naturalny sposób a nie robienie nic mnie męczy, w pon ide do kliniki do swojego gin i w zależności od wyniku hsc bedziemy dalej działać, ale jakby w histeroskopii coś wyszło i poszłyby próbki do badania, to kolejny miesiąc będę miała w plecy, a potem kto wie ile potrwa usuwanie ewentualnych przeszkód-ale to czarny scenariusz, ciekawa jestem bardzo wyniku histeroskopii, cos musi być na rzeczy , ze wciąż mi się nie udaje

• Agi Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, test negatywny, okresu brak. Wróciliśmy z Zakopanego zrelaksowani i zmęczeni. Po odstawieniu duphastonu kiedy okres ma się pojawić któraś wie?

• mandragora Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dostaję dzień po odstawieniu ,ale wcześniej mam jeszcze plamienie. gin mówił mi że do trzech dni po.

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • martuskacz Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dzisiaj test, 13 dni po inseminacji. Oczywiście wyszła tylko jedna krecha :( Trochę mi smutno, ale spodziewałam się takiego finału...
    Chce jeszcze zrobić betę, żeby mieć 100% pewność i móc spokojnie odstawić dupka oraz luteinę. Zastanawiam się tylko czy robić ją jeszcze dzisiaj, czy poczekać do jutra do 14 dpi????

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym o będzie. Bo wiesz co??? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz."
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana idz na betę nawet dziś, żebyś w razie co mogła leki odstawić wcześniej i wcześniej zawita Ci @.

Ja przeżywam kryzys i sobie nie radzę już z tym wszystkim. Chciałabym uciec ze swojej skóry!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuskacz możesz zrobić już dziś i mam nadzieję ynik Cię miło zaskoczy.

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeny nie straszcie mnie. Ja jeszcze mialam wczoraj klucia ale wieczor poswiecony mezulkowi. Dzis zero bolu. Nie wiem o co cho. Cyce bola nadal ale podejrzewam ze to wynik brania dwoch dupkow dziennie.

Mixa trzymam za Ciebie lapki.

Martuskacz sciskam Cie mocno.

• didi Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny mam pytanie jak u was z inseminacja komu sie udalo ?i z jakich przyczyn ja mialyscie Z? ja mam PCO i wrogi sluz ktory zabija wszystkie plemiki meza a on ma badanie nasienia ok myslicie ze moze sie udac?mial ktos tak?

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Konwalia byłaś już na wizycie pierwszej przed in vitro? Gdzie próbujesz sie zakwalifikować ?
    Bylam w mojej klinice tj Invimed w Warszawie. Dziś idę do mojej gin żeby mi wystawiła zaświadczenie że się staramy od czerwca 2014. Trzymajcie kciuki. A 20.06 decyzja...
    Czy któraś miała stymulacje gonalem przy IUI? Mialyscie jakieś objawy uboczne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 11:08

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Bylam w mojej klinice tj Invimed w Warszawie. Dziś idę do mojej gin żeby mi wystawiła zaświadczenie że się staramy od czerwca 2014. Trzymajcie kciuki. A 20.06 decyzja...
    Czy któraś miała stymulacje gonalem przy IUI? Mialyscie jakieś objawy uboczne?
    A nie wiesz jak jest tam z miejscami jeszcze? Szukam czegoś na NFZ

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • didi Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie mial takiej sytuacji prosze o jakas odpowiedz bo sie denerwuje juz nie mam sil walczyc bezksuteczne starania sie

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi wrote:
    Witam was dziewczyny mam pytanie jak u was z inseminacja komu sie udalo ?i z jakich przyczyn ja mialyscie Z? ja mam PCO i wrogi sluz ktory zabija wszystkie plemiki meza a on ma badanie nasienia ok myslicie ze moze sie udac?mial ktos tak?
    Nie ma chyba tu dziewczyny z wrogim śluzem więc nie pomogą w tej kwestii bardzo. IUI omija problem śluzu na pewno więc tym nie masz co się przejmować. Co do udanych IUI, to nie jest tak jakbyśmy tego chciały. Zdarza się za pierwszym razem, a nawet 6, ale są dziewczyny (np ja) które nie wierzą w skuteczność tej metody i idą bardziej radykalną drogą czyli myślą o in vitro

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • didi Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje za odpowiedz a ty masz z czym problem ? a maz jak?

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż miał problemy ale przez zmianę trybu życia, rzuceniu palenia i leczeniu teraz jego wyniki sa idealne. Ja mam PCO dodatkowo zespół antyfosfolipidowy

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • didi Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu nie wierzysz w skutecznosc IUI? mi lekarz powiedzial ze w moim przypadku jest dwa razy wieksza szansa wiadomo wszystko zalezy od orgaznizmu i moze sie uda tak bym chciala . Czemu nie mozemy tak jak inne dziewczyny normlanie zajsc w ciaze taki pech czy poprostu tak ma byc :(

• didi Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam PCO a co to jest zespół antyfisfolipidowy

‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ