X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    APrzemyślałam wczoraj waszą rozmowę o in vitro z refundacją. Może faktycznie spróbujemy do tego Białegostoku ale to się przesunie dopiero na październik. Wtedy kończę staż i będę mogła się poświęcić podróżą

I super :) a kasę, która Wam zostanie przeznaczysz na wózek itp. :-)))))

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tyle czekania nie wiem jak zniosę..... Ja jestem raptus! MUSZĘ MIEĆ TU I TERAZ!!!!

Mount lubi tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też! :-) aż dziwie się, że jeszcze żyję :) bo czasami mam wrażenie, że z braku cierpliwości dokonam samozapłonu :)))

Sysiaaaaa lubi tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahaha....
    ja tak samo! Czasami ide kopnąć w drzewo żeby odreagować :)

Mount lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to poszczekasz na mnie i będziemy się cieszyły razem :)

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki! mi też przepadają teraz dwa cykle, i też z powodu wyjazdu (chłopa) więc czekamy razem! :)

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    sysia, nie bij biednych drzewek!
    Lepiej żeby biedny mąż dostał? :)

paszczakin lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b3cb7a88891.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 12:32

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a u mnie dzień po owulacji stały się wrażliwe sutki i piersi. Nigdy tak nie miałam wcześniej, ubranie mnie razi nawet. Czy wy też tak miałyście?? Czy możliwe żeby zaraz po zapłodnieniu tak było?? Czy to może wpływ hormonów??
    Wariuję normalnie bo nie mierze w ty cyklu tempki żeby się nie nakręcać a tu piersi mi mysleć nie daja o tym że się udało......

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie teraz było zupełnie inaczej. Wcale piersi nie bolały a bolą zawsze, a okres przyszedł równo 14dni po owu....

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Laura Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuuu to się nie nakręcam, czyli na pewno to wina hormonów :(

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b3cb7a88891.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 12:33

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w każdym cyklu mam różne objawy. Jesli chodzi o ból piersi, to w tym cyklu zaczęły mnie boleć zaraz po owulacji, w cyklu poprzednim dopiero 2 dni przed miesiączką... i tak na zmianę :/

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dodam od siebie, że w poprzednim cyklu przed @ miałam okropny ból kręgosłupa.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia byłaś już na wizycie pierwszej przed in vitro? Gdzie próbujesz sie zakwalifikować ?

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, może się Komuś ze Śląska przyda:

Śląsk: Bezpłatne badania nasienia dla mężczyzn
    Kampania „Zdrowy Tata!” potrwa trzy miesiące. W każdym miesiącu przez tydzień w Gyncentrum będzie można wykonać badanie nasienia. Pierwsza odsłona akcji odbędzie się w dniach: 1-8 czerwca. Żeby wziąć udział w badaniu należy wcześniej umówić bezpłatną wizytę w rejestracji dzwoniąc pod nr tel.: 32 359 09 32 lub 32 359 09 33.

http://www.zdrowytata.pl/terminy-badan

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 13:27

paszczakin, Lenuś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez cycki rwa. Ale nie sutki tylko brzegi piersi. Wczoraj klucie w podbrzuszu, dzis tez ale delikatniej. Zobaczymy co dalej. Dzis przytulanko z mezem. Takie zalecienie od lekarza hehe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, długo się nie odzywałam, bo nie chciałam zaśmiecać forum moimi żalami, maj-miesiąc stracony u mnie, jak może pamiętacie- lekarz po informacji, że mój mąż wyjeżdza na delegację kazał mi zrobić zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków i nie chciał robić iui z mrożonego nasienia, przyspieszył niby tą owulację o 2 dni, ale tym samym skrócił mój cykl o 2 dni- nawet nie wiedziałam, że to tak działa,
    nie dziwię się, że starań na własną rękę nic nam nie wyszło, bo humory nie dopisywały, a endometrium było cienkie w czasie badania- miało 5,7m, co lepsze to wobec powyższego nie zaobserwowałam zbytnio płodnego śluzu, a @ też miałam mega skąpy- jak nie pamiętam kiedy, więc widzicie jak to działa, nie wiem tylko czy lekarz to wiedział? w sumie to jak robiłam ten zastrzyk to miałam mieszane uczucia, ale wolałam go zrobić, bo bałam sie, ze mi się jeszcze torbiele z tych wystymulowanych pęcherzyków porobią, jakby miały przypadkowo nie pęknąć bez zastrzyków
    w piętek czyli już pojutrze mam histeroskopię i po niej zobaczę co dalej, mam mega pierdla przed tym badaniem, sama nie wiem czemu, ale jednocześnie zżera mnie ciekawość, nie wiem w sumie czy wynik opisowy będę miała w ten sam dzień, czy jak- mam nadzieję, ze opisowy robią od razu a ew przy pobraniu jakiś próbek czeka się na wynik histopatologii

• mandragora Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mixa! Miło ze jesteś ;) trzymamy kciuki za histero ;)

Mixa lubi tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Violik Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa, histeroskopia jest bardzo pomocnym badaniem w staraniach. Dowiesz się czy wszystko jest w porządku. Zabieg nie boli, będziesz miała znieczulenie, przed lekarz zapyta Cię o choroby i przyjmowane leki stałe oraz alergie na znieczulenie, uprzedzi, że nie boli ale nie da się wyeliminować uczucia ciągnięcia, nie wiem jak to nazwać - no czujesz, że tam ktoś coś mówiąc brzydko grzebie, ale naprawdę to nie boli. W trakcie badania słyszałam co mówi lekarz, więc od razu znałam wynik, pisemnie również dostałam wynik zaraz po zabiegu. Po odpoczywałam ok 1 godziny, odebrał mnie mąż - działa znieczulenie więc dobrze mieć opiekuna. W przypadku histopatologii z pewnością musisz poczekać na wynik.
    W literaturze czytałam że sam zabieg może pomóc w zagnieżdzeniu się zarodka

Mixa lubi tę wiadomość

1 procedura: VI 2014 ciąża biochemiczna, 0 mrozaczkow
    2 procedura: I 2015 nieudana, 0 mrozaczkow
‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ