X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tu jakas lista, kiedy ktorej sie udalo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyska-ta ja jestem po drugiej iui. Teraz czekam na test za 2 tyg.

pyska_ta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula23 wrote:
    Pyska-ta ja jestem po drugiej iui. Teraz czekam na test za 2 tyg.
    No to kciukam!

• Reni Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b3cb7a88891.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 12:32

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    nie ma, bo byla depresyjna ;)
    Az tak zle? Ogladalam statystyki, ale do mnie nie przemowily. Nic to, i tak w to wchodze! ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    hmm, ja tu siedze, ja wiem, ponad 6 m-cy. Info o ciazach inseminacyjnych widzialam moze z 5 razy? A jest nas tu spoooro..
    Wlasnie mialam Cie spytac, ktore to Twoje podejscie, bo w sumie znamy sie juz troszeczke. Nie wiem, co Ci napisac. Ze tym razem sie uda? Banal i tandeta. Sama najlepiej wiesz, jakie slowa do Ciebie trafiaja, a jakie puszczac mimo uszu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    moje - wydanie piate i raczej ostatnie. Zaluje troche, ze dalam sie wpuscic w pierwsze 3, po ,ktorych i tak szans nie bylo na ciaze a konowal nic nie mowil (progesteron mi siegal dna i nie bylo mowy o zagniezdzeniu), teraz zrobilam 2 w porzadnej klinice, warunki optymalne, owulacja w momencie inseminacji, wiec jak nie pojdzie, to nie ma sie co ludzic, ze ta metoda zajde.. IVF chce i juz..
    Grunt, ze masz jakis plan. Ktoras opcja na pewno zaskoczy, bo co ma nie zaskoczyc, nie?
    Ja, jak pisalam, ten cykl odpuszczam, od nowego IUI nr 1, w sumie planuje 3 podejscia, a po nich 2 razy in vitro. Wazne, zeby w tym roku sie ze wszystkim wyrobic. Taki mam plan.

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no tak ale chodzi mi o to czy można ćwiczyć, jeździć na rowerze, skuterze, latać samolotami i takie tam..
    Można robić wszystko. Skakać, biegać, pływać co tam jeszcze chcesz :)

Reni lubi tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    moje - wydanie piate i raczej ostatnie. Zaluje troche, ze dalam sie wpuscic w pierwsze 3, po ,ktorych i tak szans nie bylo na ciaze a konowal nic nie mowil (progesteron mi siegal dna i nie bylo mowy o zagniezdzeniu), teraz zrobilam 2 w porzadnej klinice, warunki optymalne, owulacja w momencie inseminacji, wiec jak nie pojdzie, to nie ma sie co ludzic, ze ta metoda zajde.. IVF chce i juz..
    Mam takie samo podejście!!!! Chyba jest dobre. Nie ma co się poddawać i rąk opuszczać! Walczymy dalej!!!

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Reni Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj oczywiście zrobiłam najgłupszą rzecz pod słońcem - czyli test (12 dni po inseminacji).

Oczywiście jak ZAWSZE nie ma na nim drugiej pięknej kreski, a jak ZAWSZE jest słabiutka, bladziutka druga kreska. Jak ZAWSZE jest ona na właściwym miejscu i właściwej grubości. Mam tak dosłownie ZAWSZE!!! Nie wiem czy ovitrelle utrzymuje mi się w organizmie w nieskończoność, czy powinnam poddać się badaniom i wygrać konkurs światowy na zawsze "delikatnie" pozytywny test. Niezależnie od tego czy robię go w 9 dniu po inseminacji czy w 15. I tak od miesięcy. Nie mam chorych nerek, tarczycy. Nie wszystkich innych dolegliwości przez które tak mogłoby się dziać. Wszystko zostało wykluczone.

Powiem Wam, że mam tego chol..nie dosyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam, byłam - zawsze sięgała dna. Jutro też się wybieram. Jak byłam w ciąży to za to teścior miał dwie mega kreski, a nie jedną kotrolną a drugą jak zawsze popierdółkę...

• mandragora Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ale się wydarzyło ;) witam dziewczęta ;) pyskata reni fajnie, że dołączacie. Lista nasza była depresyjna i dlatego jej nie ma ;) Może podciągniecie statystyki ;) przyda się. Już mnie dzisiaj korciło żeby zrobić sikańca ale w 9 dpo to by było szaleństwo chyba... jeszcze jeden dzień i niech się dzieje wola nieba ;) już mnie kolana bolą od klepania zdrowasiek z prośba o dwie kreski ;)

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, i Ty tutaj, mandragora? Ale zem do elity trafila, fiu, fiu! :-) Milo widziec znane "twarze"! ;-)

• mandragora Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tu już od trzech miesięcy tu koczuję ;) jestem po drugiej iui i już pazurki obgryza z nerwów. Nie wiem chyba melisę dożylnie trzeba zastosować ;)

pyska_ta, Reni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie w przedbiegach, rozgrzewam sie dopiero. Oj, bedzie sie dzialo! Trzymam kciuki za lepsze statystyki!

• malajka Koleżanka

Wysłany: 27 maja 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Wybaczcie,że nie przeczytam wszystkich stron :-) ale mam pytanie
    czy w dniu IUI są jakieś specjalne przykazania? i po?
    czego robić nie wolno..itd.

chyba warto troche przystopowac :) ja nie cwiczylam nawet jogi a gdy wrocilam do domu po iui lezalam, zreszta nie czulam sie komfortowo a po dwoch godzinach czulam jakbym @ miala dostac takze z <3 byly nici!
    To bylo moje pierwsze podejscie i udalo sie!!!! :) ale tamtego miesiaca pilam probiotyki na lepsze ph i od dnia iui jadlam srodek ananasa na implatacje.
    Powodzenia dziewczyny!!!!!

Reni lubi tę wiadomość

km5szbmhoofnwevo.png
  • Ruda01 Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Witajcie
    i ja dołączę do Was już w przyszłym tygodniu
    Ruda do Ciebie pytanie bo ja też na Starynkiewicza
    jak wygląda tam IUI? ile jest usg? czy dają jakieś leki zastrzyki? chodzi mi o pregnyl
    dzx

Witaj Reni, jeśli chodzi o IUI na Starynkiewicza jak na razie jestem na etapie oczekiwań na 2gie podejście.
    Moją pierwszą IUI określiłabym mianem partyzantki. Była wizyta, akurat w 10dc, zrobiono mi USG, pęcherzyk miał 19mm, usłyszałam od doktórki że ładny pęcherzyk, ładne endo więc jutro robimy IUI. Sama byłam zaskoczona, że...jak to, tak szybko??? Na moje pytanie o zastrzyk na pęknięcie, luteinę i inne dopalacze usłyszałam ze próbujemy na naturalu.
    Następnego dnia mąż miał się stawić rano w celu oddania materiału genetycznego, ja miałam się pojawić około południa na zabieg. Niestety nie było monitoringu na potwierdzenie czy pęcherzyk w ogóle pękł (ani bezpośrednio przed zabiegiem ani dzień czy dwa po).
    Partyzantka nie wypaliła, ten cykl bezowulacyjny. Czekam na @ i w następnym cyklu rozpoczynam pierwszą IUI ze stymulacją. Mam brać clo od 3-7 dc i pomiędzy 9-11dc stawić się na monitoring (moje cykle trwają ok 24-25 dni). Tym razem jeśli doktorka nie przepisze zastrzyku, będę ją męczyć i dręczyć:P O luteinę czy inne wspomagacze też poproszę.

Z tzw. "korytarzowych rozmów" z dziewczynami w poczekalni dowiedziałam się, ze lekarz wykonujący USG wyznacza termin kolejnego badania, a także termin następnej IUI. Z zastrzykiem bywa różnie, czasami dają sami, czasami trzeba "się prosić". W kwestii badań hormonów niechętnie dają jakiekolwiek skierowania i raczej nie ma na co liczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 18:01

Reni lubi tę wiadomość

[link=http://www.zapytajpolozna.pl]
    [image noborder] http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71366 [/image] [/link]
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś ja chyba patrzę ze ta nasza lista taka depresyjna, bo te co zachodzą po iui to sie tu u nas nie chwalą ;) malajka zaskoczyła przy pierwszej iui więc jednak jakaś skuteczność jest!

‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ