X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tu jakas lista, kiedy ktorej sie udalo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyska-ta ja jestem po drugiej iui. Teraz czekam na test za 2 tyg.

pyska_ta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula23 wrote:
    Pyska-ta ja jestem po drugiej iui. Teraz czekam na test za 2 tyg.
    No to kciukam!

• Reni Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b3cb7a88891.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 12:32

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    nie ma, bo byla depresyjna ;)
    Az tak zle? Ogladalam statystyki, ale do mnie nie przemowily. Nic to, i tak w to wchodze! ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    hmm, ja tu siedze, ja wiem, ponad 6 m-cy. Info o ciazach inseminacyjnych widzialam moze z 5 razy? A jest nas tu spoooro..
    Wlasnie mialam Cie spytac, ktore to Twoje podejscie, bo w sumie znamy sie juz troszeczke. Nie wiem, co Ci napisac. Ze tym razem sie uda? Banal i tandeta. Sama najlepiej wiesz, jakie slowa do Ciebie trafiaja, a jakie puszczac mimo uszu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    moje - wydanie piate i raczej ostatnie. Zaluje troche, ze dalam sie wpuscic w pierwsze 3, po ,ktorych i tak szans nie bylo na ciaze a konowal nic nie mowil (progesteron mi siegal dna i nie bylo mowy o zagniezdzeniu), teraz zrobilam 2 w porzadnej klinice, warunki optymalne, owulacja w momencie inseminacji, wiec jak nie pojdzie, to nie ma sie co ludzic, ze ta metoda zajde.. IVF chce i juz..
    Grunt, ze masz jakis plan. Ktoras opcja na pewno zaskoczy, bo co ma nie zaskoczyc, nie?
    Ja, jak pisalam, ten cykl odpuszczam, od nowego IUI nr 1, w sumie planuje 3 podejscia, a po nich 2 razy in vitro. Wazne, zeby w tym roku sie ze wszystkim wyrobic. Taki mam plan.

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no tak ale chodzi mi o to czy można ćwiczyć, jeździć na rowerze, skuterze, latać samolotami i takie tam..
    Można robić wszystko. Skakać, biegać, pływać co tam jeszcze chcesz :)

Reni lubi tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    moje - wydanie piate i raczej ostatnie. Zaluje troche, ze dalam sie wpuscic w pierwsze 3, po ,ktorych i tak szans nie bylo na ciaze a konowal nic nie mowil (progesteron mi siegal dna i nie bylo mowy o zagniezdzeniu), teraz zrobilam 2 w porzadnej klinice, warunki optymalne, owulacja w momencie inseminacji, wiec jak nie pojdzie, to nie ma sie co ludzic, ze ta metoda zajde.. IVF chce i juz..
    Mam takie samo podejście!!!! Chyba jest dobre. Nie ma co się poddawać i rąk opuszczać! Walczymy dalej!!!

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Reni Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj oczywiście zrobiłam najgłupszą rzecz pod słońcem - czyli test (12 dni po inseminacji).

Oczywiście jak ZAWSZE nie ma na nim drugiej pięknej kreski, a jak ZAWSZE jest słabiutka, bladziutka druga kreska. Jak ZAWSZE jest ona na właściwym miejscu i właściwej grubości. Mam tak dosłownie ZAWSZE!!! Nie wiem czy ovitrelle utrzymuje mi się w organizmie w nieskończoność, czy powinnam poddać się badaniom i wygrać konkurs światowy na zawsze "delikatnie" pozytywny test. Niezależnie od tego czy robię go w 9 dniu po inseminacji czy w 15. I tak od miesięcy. Nie mam chorych nerek, tarczycy. Nie wszystkich innych dolegliwości przez które tak mogłoby się dziać. Wszystko zostało wykluczone.

Powiem Wam, że mam tego chol..nie dosyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam, byłam - zawsze sięgała dna. Jutro też się wybieram. Jak byłam w ciąży to za to teścior miał dwie mega kreski, a nie jedną kotrolną a drugą jak zawsze popierdółkę...

• mandragora Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ale się wydarzyło ;) witam dziewczęta ;) pyskata reni fajnie, że dołączacie. Lista nasza była depresyjna i dlatego jej nie ma ;) Może podciągniecie statystyki ;) przyda się. Już mnie dzisiaj korciło żeby zrobić sikańca ale w 9 dpo to by było szaleństwo chyba... jeszcze jeden dzień i niech się dzieje wola nieba ;) już mnie kolana bolą od klepania zdrowasiek z prośba o dwie kreski ;)

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, i Ty tutaj, mandragora? Ale zem do elity trafila, fiu, fiu! :-) Milo widziec znane "twarze"! ;-)

• mandragora Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tu już od trzech miesięcy tu koczuję ;) jestem po drugiej iui i już pazurki obgryza z nerwów. Nie wiem chyba melisę dożylnie trzeba zastosować ;)

pyska_ta, Reni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie w przedbiegach, rozgrzewam sie dopiero. Oj, bedzie sie dzialo! Trzymam kciuki za lepsze statystyki!

• malajka Koleżanka

Wysłany: 27 maja 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Wybaczcie,że nie przeczytam wszystkich stron :-) ale mam pytanie
    czy w dniu IUI są jakieś specjalne przykazania? i po?
    czego robić nie wolno..itd.

chyba warto troche przystopowac :) ja nie cwiczylam nawet jogi a gdy wrocilam do domu po iui lezalam, zreszta nie czulam sie komfortowo a po dwoch godzinach czulam jakbym @ miala dostac takze z <3 byly nici!
    To bylo moje pierwsze podejscie i udalo sie!!!! :) ale tamtego miesiaca pilam probiotyki na lepsze ph i od dnia iui jadlam srodek ananasa na implatacje.
    Powodzenia dziewczyny!!!!!

Reni lubi tę wiadomość

km5szbmhoofnwevo.png
  • Ruda01 Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Witajcie
    i ja dołączę do Was już w przyszłym tygodniu
    Ruda do Ciebie pytanie bo ja też na Starynkiewicza
    jak wygląda tam IUI? ile jest usg? czy dają jakieś leki zastrzyki? chodzi mi o pregnyl
    dzx

Witaj Reni, jeśli chodzi o IUI na Starynkiewicza jak na razie jestem na etapie oczekiwań na 2gie podejście.
    Moją pierwszą IUI określiłabym mianem partyzantki. Była wizyta, akurat w 10dc, zrobiono mi USG, pęcherzyk miał 19mm, usłyszałam od doktórki że ładny pęcherzyk, ładne endo więc jutro robimy IUI. Sama byłam zaskoczona, że...jak to, tak szybko??? Na moje pytanie o zastrzyk na pęknięcie, luteinę i inne dopalacze usłyszałam ze próbujemy na naturalu.
    Następnego dnia mąż miał się stawić rano w celu oddania materiału genetycznego, ja miałam się pojawić około południa na zabieg. Niestety nie było monitoringu na potwierdzenie czy pęcherzyk w ogóle pękł (ani bezpośrednio przed zabiegiem ani dzień czy dwa po).
    Partyzantka nie wypaliła, ten cykl bezowulacyjny. Czekam na @ i w następnym cyklu rozpoczynam pierwszą IUI ze stymulacją. Mam brać clo od 3-7 dc i pomiędzy 9-11dc stawić się na monitoring (moje cykle trwają ok 24-25 dni). Tym razem jeśli doktorka nie przepisze zastrzyku, będę ją męczyć i dręczyć:P O luteinę czy inne wspomagacze też poproszę.

Z tzw. "korytarzowych rozmów" z dziewczynami w poczekalni dowiedziałam się, ze lekarz wykonujący USG wyznacza termin kolejnego badania, a także termin następnej IUI. Z zastrzykiem bywa różnie, czasami dają sami, czasami trzeba "się prosić". W kwestii badań hormonów niechętnie dają jakiekolwiek skierowania i raczej nie ma na co liczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 18:01

Reni lubi tę wiadomość

[link=http://www.zapytajpolozna.pl]
    [image noborder] http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71366 [/image] [/link]
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś ja chyba patrzę ze ta nasza lista taka depresyjna, bo te co zachodzą po iui to sie tu u nas nie chwalą ;) malajka zaskoczyła przy pierwszej iui więc jednak jakaś skuteczność jest!

‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ